Sizce Türkiye’de babası üniversiteye yollamayan var mı

Bırak üniversiteyi daha 2 sene önce okul pikniğine erkek öğrenciler de gidiyor diye, 5. Sınıf kız öğrencimi ( 10 ya da 11 yaşımda)pikniğe göndermeyen velim vardı. (Okulda kız- erkek sınıfları ayrı)
Daha geçen hafta aileleri tarafından yurtlara gönderilen ama okula gönderilmeyen 6.sınıf kız öğrencilerimi sınav yaptım. (Okula kayıtlılar ama hiç gelmiyorlar)
Seneler önce, çok başarılı bir arkadaşım kız çocukları okumaz diye liseye gönderilmedi.
Ve bunların hepsi Istanbulda..
Ülkede büyük bir kesimin benim velilerin çoğu buna dahil kafalar pırıl pırıl..
Hasta olunca bayan doktor ararlar ama , onlar ağaçta yetişiyor sanırım

Gerçekten ihtiyacı olan bu kadar acıtasyonu yaşasa bile yazmaya çekinir. Ayrıca bir yorumda denk geldim arkadaşa katılıyorum gelecek hedefleri planları daha önceki çalışmaları baz alınır daha bu kadar aileni ülkeni yermeye gerek var mı ki?!

Gerçekten ihtiyacı olan bu kadar acıtasyonu yaşasa bile yazmaya çekinir. Ayrıca bir yorumda denk geldim arkadaşa katılıyorum gelecek hedefleri planları daha önceki çalışmaları baz alınır daha bu kadar aileni ülkeni yermeye gerek var mı ki?!

Yani ülkeyi gömdü tamam, ama insan ailesini niye gömer 🙄

Eskiden daha rahat fink atabilmek için saçma sapan 2 yıllık bir bölüm yazıp yaşadıklari şehire en uzak yerleri tercih ederlerdi. Şimdi en uzak şehiri bırak bin tane yalan yazarak hileyle hurdayla yurt dışına kapak atmak istiyorlar 🙄

Herkes böyle aileler var yazmis, var olmasına var da burda asıl konu Almanya ya böyle bir yazı yazacak kadar akilsiz hareket etmesi.
Ailen seni başka şehre göndermemis yurtdisna nasıl geleceksin ey Türk diye cevap yollasalar keşke 🤣🤣

Son düzenleme:
bunlar türkiye gerçekleri de kuzeninizin gerçekleri değil anlaşılan. yaptığımız ahlaki olarak doğru mu diye sormuyorsunuz da acaba kandırabilir miyiz, yedirebilir miyiz diye soruyorsunuz ya size de sizlerin bu hale gelmesinde emeği olanlara da yazıklar olsun.

bunlar türkiye gerçekleri de kuzeninizin gerçekleri değil anlaşılan. yaptığımız ahlaki olarak doğru mu diye sormuyorsunuz da acaba kandırabilir miyiz, yedirebilir miyiz diye soruyorsunuz ya size de sizlerin bu hale gelmesinde emeği olanlara da yazıklar olsun.

Hahahhahahahaha Almanlardan once bi posta ben guleyim. Saka misiniz abi? Bakin ne fikir beyan etmisim, sacmalamissin abartmissin gonderme demisim kuzenime.

Kızlar selam.
Kuzenim almanyada yüksek lisans için burs başvurusu yapıyor. Okul finansal ve kişisel zorluk yaşayanlara burs veriyormuş. Bizimki de okul burs versin diye bir essay yazmış sanarsın ömercik. :KK70: muhafazakar bir ailede doğdum, ailem benim giydiğime gezdiğime erkek arkadaşıma kadar kısıtladı, babam şehir dışına okumaya yollamadı, zaten doğduğum yerde kadınlar özgür değil çoğunluğu kocasından izin almak zorunda çalışmak için, ben ise üniversite boyunca çalışıp kendimi idare ettim gibi bir şeyler yazmış.
Ben saçmalama çok abartmışsın dedim.
Burda belki bu şekilde burs alan falan vardır diye bir de buraya soralım dedik.
Sizce adamlar inanıp da burs verir mi ? yani bu almanlar her sene antalya beachlerde takılırken türkiyede böyle bir güruh yaşadığını duysa gülerler bence. bana fazlasıyla abartı geldi ama bizim çevremizde yok diye böyle insanlar da yok değil tabii ki.
Benim ailem mümkün değil göndermezlerdi atandım peşimden geldiler bugün ortaokul arkadaşımla denk geldim instagramda seni görünce giydiğin upuzun okul eteği aklıma geliyor dedi 😏

Eeee madem baban okula göndermiyor buraya nasıl geleceksin derlerse?

Bu arada Almanlar Türkiyeyi basbayağı biliyor, öyle emrah senaryolarını yemezler boşuna kendisini ve ailesini rezil etmesin, yalanla dolanla iş yapmasın. En kötü adını yazarlar İnstagrama, çıkar kıçı bacağı açık resimleri, yalan söylemeye utanmıyor musun diye mail atarlar yerin dibine girer.
Kişisel zorluk yaşayan insan grubu 9 yaşında dilini bilmediği ülkeye göçmek için aylarca yol kat eden, horlanan gariban Afrikalılar mesela. Sizin kuzen derse ki ben bu insanların hakkına girerim, hiç önemli değil buyursun yazsın o zaman ne diyelim.

X