- 3 Şubat 2018
- 25.461
- 109.671
- Konu Sahibi Papatya129
Yani ben mi yalnis anladim: Almanyadan burs alabilmek icin, orda okumak icin dünyanin yalanini atiyor. Güya evden cikamaya Almanyaya nasil gidecek? Biri bir anlatabilir mi?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Küçük aklıyla bir şeyler yazmış işteYani ben mi yalnis anladim: Almanyadan burs alabilmek icin, orda okumak icin dünyanin yalanini atiyor. Güya evden cikamaya Almanyaya nasil gidecek? Biri bir anlatabilir mi?
Küçük aklıyla bir şeyler yazmış işte
Hasta olunca bayan doktor ararlar ama , onlar ağaçta yetişiyor sanırımBırak üniversiteyi daha 2 sene önce okul pikniğine erkek öğrenciler de gidiyor diye, 5. Sınıf kız öğrencimi ( 10 ya da 11 yaşımda)pikniğe göndermeyen velim vardı. (Okulda kız- erkek sınıfları ayrı)
Daha geçen hafta aileleri tarafından yurtlara gönderilen ama okula gönderilmeyen 6.sınıf kız öğrencilerimi sınav yaptım. (Okula kayıtlılar ama hiç gelmiyorlar)
Seneler önce, çok başarılı bir arkadaşım kız çocukları okumaz diye liseye gönderilmedi.
Ve bunların hepsi Istanbulda..
Ülkede büyük bir kesimin benim velilerin çoğu buna dahil kafalar pırıl pırıl..
Gerçekten ihtiyacı olan bu kadar acıtasyonu yaşasa bile yazmaya çekinir. Ayrıca bir yorumda denk geldim arkadaşa katılıyorum gelecek hedefleri planları daha önceki çalışmaları baz alınır daha bu kadar aileni ülkeni yermeye gerek var mı ki?!
Eskiden daha rahat fink atabilmek için saçma sapan 2 yıllık bir bölüm yazıp yaşadıklari şehire en uzak yerleri tercih ederlerdi. Şimdi en uzak şehiri bırak bin tane yalan yazarak hileyle hurdayla yurt dışına kapak atmak istiyorlarGerçekten ihtiyacı olan bu kadar acıtasyonu yaşasa bile yazmaya çekinir. Ayrıca bir yorumda denk geldim arkadaşa katılıyorum gelecek hedefleri planları daha önceki çalışmaları baz alınır daha bu kadar aileni ülkeni yermeye gerek var mı ki?!
Bide ailem izin vermiyor yazıp yurtdışında okumak için burs istiyor buna adamlar inanır mı gerçektenYani ülkeyi gömdü tamam, ama insan ailesini niye gömer
Cidden ya kadınlar için hayatın gülpembe olmadığını en çok bizim bilmemiz lazım, yazılan yorumlara bakın.
Konu sahibi buradaki dert kısmı ne?
Kızın Almanya'ya gelebilme ihtimalini dert etmiş.
Aileyle beraber memleketi gömmüşBurs alacam diye ailesini de bir güzel gömmüş gerçekten de ailesi mi izin vermiyor yani...
bunlar türkiye gerçekleri de kuzeninizin gerçekleri değil anlaşılan. yaptığımız ahlaki olarak doğru mu diye sormuyorsunuz da acaba kandırabilir miyiz, yedirebilir miyiz diye soruyorsunuz ya size de sizlerin bu hale gelmesinde emeği olanlara da yazıklar olsun.
Benim ailem mümkün değil göndermezlerdi atandım peşimden geldiler bugün ortaokul arkadaşımla denk geldim instagramda seni görünce giydiğin upuzun okul eteği aklıma geliyor dediKızlar selam.
Kuzenim almanyada yüksek lisans için burs başvurusu yapıyor. Okul finansal ve kişisel zorluk yaşayanlara burs veriyormuş. Bizimki de okul burs versin diye bir essay yazmış sanarsın ömercik. muhafazakar bir ailede doğdum, ailem benim giydiğime gezdiğime erkek arkadaşıma kadar kısıtladı, babam şehir dışına okumaya yollamadı, zaten doğduğum yerde kadınlar özgür değil çoğunluğu kocasından izin almak zorunda çalışmak için, ben ise üniversite boyunca çalışıp kendimi idare ettim gibi bir şeyler yazmış.
Ben saçmalama çok abartmışsın dedim.
Burda belki bu şekilde burs alan falan vardır diye bir de buraya soralım dedik.
Sizce adamlar inanıp da burs verir mi ? yani bu almanlar her sene antalya beachlerde takılırken türkiyede böyle bir güruh yaşadığını duysa gülerler bence. bana fazlasıyla abartı geldi ama bizim çevremizde yok diye böyle insanlar da yok değil tabii ki.
Ucunda 3 kuruş var diye herkes ayri bi yalan dolan peşinde valla midem bulandi artik insanlardan ya.