- 10 Nisan 2014
- 42.148
- 113.357
-
- Konu Sahibi Papatya129
doğru.tıp kazanacak zekada gence sadece bulunduğu şehirdeki tıpları yazabileceğini söyleyen aile de var 2022 de.aşırı özgürlük vermek ne kadar yanlışsa aşırı baskı da yanlış .30 lu yaşlarda çalışan kadınların aile evinde saat 9 u geçince dışarda kalamayacağını da duydum bu sitedeBırakın üniversiteye gönderilmeyen kızları, hala 12 yıllık eğitimini tamamlamaya izin vermeyen aileler var. Erkek arkadaşı geçtim kız arkadaşlarıyla gezmesine karışan aileler var.
Türkiye’de kadınlar Özgür değil. Kısmi olarak Özgür olanlar da o özgürlükleri tırnaklarıyla kazıya kazıya kazanmışlar.
Belki kendi ailesi için doğru değil, belki yaptığı şey etik değil ama yazdıkları Türkiye’de olan şeyler.
Bunlardan daha fazlası ülkemizin gerçekleri maalesef, emin olun Almanlar da biliyor bunları Almanya da oldukça fazla Türk var, eğitimli Türkleri gördükleri gibi eğitimsizleri de görüyorlar, kebap connection filmi vardı hatırlarmısınıZ bilmem esas kızın annesi(Alman) bir Türk’ten hamile kızına tek bir şey söylüyordu “etrafına bir bak bebek arabası süren bir tane Türk baba gördün mü, bir Türk’ten çoçuk yaparsan bütün sorumluluğu tek başına üslenmek zorunda kalacaksın”
kitaba verilen parayı sokağa atılan para görenler var kızımın sınıfında.Ben o bahsettiginiz filmi izlemedim ama cok dogru bir replik kullanmislar. Ben de yurtdisindayim ve kutuphane gorevlisi olarak calisiyorum 2.5 yildir. Tek turk erkegi gormedim ki, coluk cocugunu toplamis kutuphaneye getirmis olsun. Yabanci erkekler sirtlarinda olsun, bebek arabasinda olsun geliyorlar cocuklariyla. Asla gocunmuyorlar. Hoş genelinde ne kadar Turk gordun desen o da belki bir elin 10 parmagini gecmez. Sonra da bati bizi kiskaniyor:))
kitaba verilen parayı sokağa atılan para görenler var kızımın sınıfında.
amanınnn neyyyyy?evladım nereyi kazanırsa ben de taşınacağım o şehre.yedirmemmm berkelere barkınlara yavrumuuu
Belki kuzeniniz kendi hayatını abartmış olabilir ancak ülke gerçekleri bunlar maalesef. Okula gönderilmeyen, mal gibi satılan, küçük yaşta eşek kadar adamlarla evlenmek zorunda bırakılan o kadar çok kız var ki. Siz yaşadığınız ülkeyi tanımıyorsunuz. Bazı yorumları da şaşkınlıkla okudum onlar da tanımıyor sanırım. Almanlar buna istinaden burs verir mi vermez mi bilemem ama konu olarak yazılan cümleler dalga konusu olmamalı. Bdv'deki konulara bir bakın kadınların çoğu o kadar psikolojik baskı altında ki okumuş etmiş iş güç sahibi kadınlar bile zincirlerini kırıp hayatlarının kontrolünü eline alamıyor.
Hiç "duyar kasacagim" aklıma gelmezdi ama ne yapayım mazur görün tutamadım kendimi.
Evet aynen böyle. Bir tarafta acı çeken imkansızlıklar içinde var olmaya çalışanlar öteki tarafta bunlarin sorunlarından nemalananlar. Hakkım olmayan tek kuruşa tenezzül etmem ben hele böyle küçük düşürücü, ajite bir şekilde gelecek para uzak kalsın. İnsan onuru başka bir şey. Sanırım yaşadığımız çağ bütün etik değerleri öğütüp atmadan bitmeyecekEzilen, okula gönderilmeyen, hayatı elinden alınınan kadın çok sayıda var Türkiyede kesinlikle. Zaten kızdığım nokta da tam burası, bu şekilde ajitasyon malzemesi yapılacak bir konu değil ki bu. Ailem fakir yaz, başka şeyler yaz ne yazarsan yaz ama mağdur olmuş başka kadınların sırtından para toplamaya çalışmak gerçekten berbat. Adam gibi dizini kırıp çalıştıysan alırsın bursu yoksa almazsın, bahsi geçen burs gerçekten hayatta zorluk çekip hayata 5-0 geriden başlayanlara eşit şartlar sunmak için. Onların hakkına giriliyor, mağdur kadınların adı kullanılarak hem de.
Allah akıl fikir versin.
Tespit gibi Tespit. Elbette tr de bu tarz aileler var, sanirsin konu sahibi bambaşka bir evrenden. Sportif,akademik veya kisisel basari hikayeleri yerine magdur edebiyatiyla bir şeyler basarmaya çalışmak da moda oldu.Bunlar yalan değil Türkiye gerçekleri.
Kuzeninizin bu şekilde bir acındırmayla burs alacağına inanması da Türkiye gerçeği.
Bir tek gelişmemiş ülkelerde işler böyle yürüyor. Yalan yanlış şeylerle acındırarak ya da güçlü bir akrabayla.
Bence ülkeye girme yasağı koyabilirler hxjshdjhayır zaten master için assay yazıp bu kadar amatör olması ömrü hayatında olabilecek tüm yurtdışı kapılarını da kapatabilir.
hiç araştırmamış demek.
bir üniversite mezunu bu seviyedeyse kıza gel seni burada ortaokuldan başlatalım diyebilirler :)
Acındırma mıdır açıkgözlülük müdür ben de bilemiyorum. Lise 3e giden çocuğun annesi geliyor. “Gözlüğünü evde unutuyır Aleyna sabahlarI, onu öne alır mısınız”. Sınıfta 34 öğrenci var hangi birini öne alayım 1, Aleynanın gözlüğü benim sorumluluğumda değil 2. Yani senin iş bulamaman elalemin seni mastera alma sebebi değil. Ben de bu kafa sadece burda var sanıyordum yaa hofffBen bu acındırma kültürünü gerçekten anlamıyorum, nerden geldi ülkemize?? T
iltica ya başvurulur ülke kötüleyerek aile kötüleyerek sadece.akademik kariyer için cv dolu dolu yollanır dil aldığı kurslar belgeler okulu becerileri.kuzen bu işi bayağı yanlış anlamışşaynen bütün kurumlar mal bir kuzenin akıllı.
resmi yazışmadan bi haber ,boşuna okul okumasın yüksek lisans birde!:O