Anket Sizce Türkiye`yi hangi düşünce tarzı daha ileri götürür?

Sizce Türkiye`yi hangi düşünce tarzı daha ileri götürür?

• Atatürkçülük

OY: 62 73,8%
  • Türkçülük

OY: 5 6,0%
  • İslamcılık

OY: 13 15,5%
  • Avrupacılık

OY: 4 4,8%
  • Amerikacılık

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    84

Asortie

bun@luzumvar..
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2007
9.319
604
448
39
Sizce Türkiye`yi hangi düşünce tarzı daha ileri götürür?

tabıkı de Atatürkçü düşünce! Diğerleri bızı ancak köle yapar.Zaten bız bugun Turkıye olarak bu haldeysek tamamıyle Atatürkçü düşünceden cıkıp yukarıdaki 'baska' düşünceleri benımsemeye dogru (!!) gıdıyor olmaktandır.

yok yok fes kalpak şeyh şıh arap ülkeri ziyareti ab uyeliği para eden vatan millet sakarya toprakları 2009 daki muzakereler sonucu kıbrısı vermek olmadı liman açmak 1 kg arpaya kanıp oy atmak sokağa bırakılan arabanızdan vergi alınması sosyal guvenlik reformu kısaca başa getirdiğimiz ve bunları yapan her turlu yönetimle kendi çabamızla ilerleris demeyin oyle ATATÜRKçülük onlar eskidendi şimdi nerde boynumuzu vuracak ip varsa ordayıs eminis ilerleris yani

Atatürkçülük..Bundan 100 yıl önce de Atatürkçülük sayesinde bu günlere geldik..100 yıl sonra da yine bizi ileri götürecek tek şey Yüce Atamın görüşleridir

Atam'ın izinde Atatürk ilkeleri ve düşünceleri tabi ki.....

Din, benimle yaratıcımın arasındaki bir şeydir.Bir düşünce tarzı değildir bence.Seçeneklerde olması bana göre yanlış.
Ayrıca Atatürkçülükle islamı zıt kutuplarda düşünmeye yol açabilecek her türlü söyleme karşıyım.Dinini yaşarsın bu kadar basit.
Bizi ileriye götürecek şey bilimdir.Bilimsel düşüncedir.Birilerinin kuklası olmaz, bilime, bilim insanlarına gereken değeri verirsek, ileriye gideriz.

O, akıl ve bilime çok önem verirdi. Gerçeğe akıl ve bilim yoluyla ulaşılacağına inanan Atatürk, "Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için,muvaffakiyet için en hakiki mürşit ilimdir, fendir" sözü ile bunu engüzel şekilde açıklamıştır.

Bunların hiç biri tek başına Türkiyeyi daha ileri götürmez.En azından günümüzdeki anlamlarıyla. Şuculuk buculuk... bunların hepsine karşıyım ben. Önce insan olmak,vicdanlı,çalışkan,hakperest,dini inancında kararlı ve etrafındakilere saygılı,sevecen,faydalı olma azminde,içten motorlu,Türk olduğunun bilincinde olan ve bunun haklı gururunu yaşayan,bayrağına saygılı,milletini seven ve fedakarlık yapmasını bilen insanlar bu ülkeyi güzel günlere taşıyabilirler..

islamcılık ve atatürkçülüğü karşı karşıya getirmeyelim lütfen din benim allah la aramda olan bağımdır.Bu tür sorulara kızıyorum ben.bizi ileri götürecek tek şey bilimdir.atatürk dünyadaki herşey için en hakiki mürşit ilimdir demiş.peygamberimiz ilim çin dede olsa gidip bulunuz demiş.bilmem anlatabildimmi

atatürkçü düşüncesini yapsak koşa koşa ileriye gideriz yaa..........
ama nerdeeeee

atatürk bu ülkeyi nasıl yıllar önce batarken çıkardıysa bugünde kurtuluş yolu yine onun izinden gitmektir
fakat kastım onu maske olarak kullanan sözde Atatürkçü şarlatanların değil atasına gönülden bağlı ve onu gerçekten anlayabilmiş şahısların çizeceği yoldur
MUSTAFA KEMAL İ ANLAMAK AĞLAMAK DEĞİL
MUSTAFA KEMAL ÜLKÜSÜ SADECE SÖZ DEĞİL

HİÇBİRİ DEĞİL akılıcı bilimsel düşünce sistemi Atatürkçülük de bunu destekler ama idolojik olarak değil teorik olarak da değil artık hurafler bir yana bırakılmalı
öte yandan gidişimiz hep tersine geri geri gidiyoruz kanaatimce
ağzı olan konuşuyor bakıyorum iyi mantklıda sokakda yürüyen her 2 kişinin 1 i hurafeci de ben neden denk gelmiyorum demek kiii neymiş öncelikli ideolojii dürüstlük sonra akıl yürütmeymişşş

işte bunun altına ımzamı atarım..aklına saglık a.s.
bence hıcbırı..once akıl sonra bılım bızı ılerıye goturur...

a-------ta------türkkkkkkkkk!!!!!
Tabııkı de kesınlıkleeeeeeee ataturkculukkkkk

Atatükçülük, zaten içinde islamcılığı, Türkçülüğü ve avrupa sempatisini barındırır,
sözcük anlamına da bakarsak temel ilkelerini Atatürk’ün belirlediği, Türk ulusunun, akıl ve bilimin yol göstericiliğinde ileri bir toplum olarak çağdaş uygarlık düzeyine erişmesini tüm insanlığın içinde bağımsız, eşit ve şerefli bir biçimde yer almasını amaçlayan bir düşünce sistemidir.

bu yüzden rahatlıkla Kemalizm normal şartlarda bir devleti ileri götürmeye yönelik ilkeleri barındırır diyebiliriz.

ancak şuanki devlet koşullarında neyin bizi ileri götüreceği muamma...ama açılımlar,kapanımlar, daha da gelmem'ler, kömür dağıtmalar, Obama'ya ne isterseniz onu yaparız efendim deyip elele poz vermeler... bunlar ileri götürmez bizi.

not:liderlik önemli liderlik....

(okuyalım öğrenelim)

DEVLET ADAMI OLARAK ATATÜRK’ÜN BAZI ÖZELLİKLERİ:

A. Karar Verme Nitelikleri
B. Çalışkanlık
C. Gerçekçilik
D. İleri Görüşlülük
E. Vatan ve Millet Sevgisi
F. İdealizm
G. İstişare Etmesi
H. Şefkat ve İnsancıllık

Aynen katılıyorum...

ne kadar polemiğe açık bi konu olmuş, ve 2 sene öncenin konusu, kilitlenmemiş olması ilginç:hulya:

Dini kullanmayı bir kenara koyarsak çok aşama kaydedirizde nerdeee ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…