• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Sizce Türkiye`de insanlar neden yeterince kitap okumuyor?

Sizce Türkiye`de insanlar neden yeterince kitap okumuyor?

• Piyasadaki kitaplar insanları tatmin edici düzey ve içerikte olmadığı için

OY: 0 0,0%
  • Bence Türkiye`de insanlar yeterince kitap okuyor

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    122
Kitap okuma bilinci ailelerde ve eğitim sistemimizde yok. 10 yaşındaki bir çocuğa Reşat Nuri gibi biri dayatılırsa elbette okumayı sevmez. Zaten aileler kitap okumuyor. Bir de çocukların okuyamayacağı kadar ağır kitaplar sunulursa elbette kitap okuma sorunu yaşanır.
Tabii bunda kitap fiyatlarının pahalı olmasının çok etkisi var. Ama En azından kütüphanelerden bu ihtiyaç karşılanabilir. Ama temelde okuma kültürümüz yok. :delphin:

Belki şıkların hepsi etkilidir ama bence en önemlisi;

Kitap okuma bilinci aileleri, toplum ve eğitim sistemi tarafından yerleştirilmediği için

kitap okuma bilinci aile toplum ve eğitim sistemi tarafından yerleştirlmediği için. ben okuduğum yıllarda yaz tatillerinde daha çok vakit olduğu için sürekli kitap okurdum babaannem ise kitap okucağına gel sana bir dantel bir örgü öğreteyim derdi. benden bir örnek işte.

okumak parayla pulla değil bence alışkanlığımız ya da kitap okuma kültürümüz hiç yok denilecek kadar az...
okumak isteyene her şekilde kitap bulunuyor. her semtte adam gibi kütüphaneler var arkadaş değiş-tokuşu var kültür bakanlığı ya da milli eğitim bakanlığının çok uygun kaliteli yayınları var bizde "iş " yok..
yazın sahillerde turistleri görünce gıpta ediyorum ellerinde bir kitap serilmiş okuyorlar bizimkiler tavla turnuvaları yapıyorlar. kültür bu

Muhakkak bütün şıklar etkilidir ancak bana kalırsa bir kitap kurdu olarak;
asıl sebebin zamansızlık olduğuna inanıyorum en azından benim için neden bu...
tabiki birde çocuklarımızı okumaya teşvik etmeliyiz bence şimdi yetişen çocukların birçoğunun kitap okumamasının sebebi bilgisayardır...benneyaptımki

kitapların pahalı olmasından ve de Kitap okuma bilinci aileleri, toplum ve eğitim sistemi tarafından yerleştirilmediği için ..

Kitap okuma bilinci aileleri, toplum ve eğitim sistemi tarafından yerleştirilmediği için

- Televizyon, sinema, bilgisayar gibi faktörler kitap okuma alışkanlığını yok ettiği için
- Kitap okuma bilinci aileleri, toplum ve eğitim sistemi tarafından yerleştirilmediği için
- Kitaplar çok pahalı olduğu için

bence bu 3 faktörde etkili

Bence birincisi insanların bilincinde yok...ıkincisi gerçekten çok pahalı kitaplar işsizlik zaten almış başını gidiyor korsan değilde gerçek kitap en az 20 milyon...Birde şu var fiyatlar böyle olmasa da okunur mu diye düşünüyorum yine tereddüd yaşıyorum...Bizim insanlarımız okumak yerine internette boş işlerle uğraşmayı seviyor genelde internet gibi bir nimetin bile kıymetinin bilinmediği bir ülkede kitap okunur mu?
Keşke herkes okusa...

ben 2. şıkkı işaretledim ama ülkemizde kitaplar gerçekten de pahalı...şuan benim için problem değil hatta her ay 30 tl den fazla kitaba ayırıyorum hatta bitek kitap alırken acaba demiyorum...ama alan var alamayan var..bence teşvik edici olması açısından daha ucuz olabilir kitaplar..bazı yayınevlerinin incecik bi kitabı bile 6-7 tl.heleki yabancı eserler 20 altında değil!bence buna bi çözüm bulunmalı ki insanlar aaa ucuzmuş bunu alalım diye diye kitap okuma alışkanlığı kazabilir..

Bence ilk okuma alışkanlığı ailede başlar anne baba kitap okuyorsa çocukta ne görüyorsa onu algılar toplum olarak ailelerde kitap okuma alışkanlığını aşılamak gerekli Ayrııca kitap okumaya teşvik edici hale getirilmeli kitapların ucuz olması taraftarıyım çok pahalı kitaplar alım gücünü etkiliyor böylelikle insanımız okumamazlığı paranın altına sığınarak savunabiliyorlar herkes haklı bir kitabın 30 lira olduğunu düşünürsek asgari ücret 500 lira gelde çık işin içinden Bir diğer faktörde tv bilgisayar internet bunlar hayatımızı öyle bir sarmışki kafamızı kaldırıp bir iki sayfa kitap okumak sıkıcı geliyor aşkı memnuları ,yaprak dökümlerini kitap okumaya tercih ediyoruz malesef

"kitap okusam nolucak" zihniyeti varolduğu için..
kitap okumayı alışkanlık olarak görmedikleri için
"boş zamanlarda" yapılacak bir eylem olarak gördükleri için..
fiyat pahalılığı konusuna gelince..
okunmadığı için pahalı o kitaplar..

kitaplar gerçekten çok pahalı ben bu şıkkı seçtim ama kitap okuma bilinci aileler ve toplum tarafından insanlara aşılanmıyor,tabii birde internet ve televizyon faktörleri de var...

*Televizyon, sinema, bilgisayar gibi faktörler kitap okuma alışkanlığını yok ettiği için
*Kitap okuma bilinci aileleri, toplum ve eğitim sistemi tarafından yerleştirilmediği için
*Kitaplar çok pahalı olduğu için

üçünede katılıyorum, :olmaz:

bende üçüne katılıyorum *Televizyon, sinema, bilgisayar gibi faktörler kitap okuma alışkanlığını yok ettiği için
*Kitap okuma bilinci aileleri, toplum ve eğitim sistemi tarafından yerleştirilmediği için
*Kitaplar çok pahalı olduğu için

bence kitap okuma bilinci çocuğa küçük yaşlarda enjekte edilebilirse; tv, pc yada kitapların pahalı olması gibi faktörler vız gelir tırısss giderdi
çünkü o tadı alınca ne olursa olsun kitap okumaktan vazgeçemezsinopuyorumnanaktan

Televizyon, sinema, bilgisayar gibi faktörler kitap okuma alışkanlığını yok ettiği için

kadınlar için konuşursak kim, nolcak bu leylanın hali yada acaba adnan bihterin aldattığını ne zaman fark etcek düşüncelerinden kurtulup kitap okurkaydirigubbakcemile3
kendi adıma ben eskiden çok okurdum ama şimdi KK nın başından kalkamıyorumkaydirigubbakcemile3
tek suçlu KK yani benim bi suçum yok:çok üzgünüm:

Back