• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Sizce Türkiye`de insanlar neden yeterince kitap okumuyor?

Sizce Türkiye`de insanlar neden yeterince kitap okumuyor?

• Piyasadaki kitaplar insanları tatmin edici düzey ve içerikte olmadığı için

OY: 0 0,0%
  • Bence Türkiye`de insanlar yeterince kitap okuyor

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    122

Zepp

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2006
9.312
21
156
45
- Yurtdışı
Sizce Türkiye`de insanlar neden yeterince kitap okumuyor?
*Televizyon, sinema, bilgisayar gibi faktörler kitap okuma alışkanlığını yok ettiği için
*Kitap okuma bilinci aileleri, toplum ve eğitim sistemi tarafından yerleştirilmediği için
*Kitaplar çok pahalı olduğu için
*Kitap okumak insanı sıktığı için
*Piyasadaki kitaplar insanları tatmin edici düzey ve içerikte olmadığı için
*Bence Türkiye`de insanlar yeterince kitap okuyor
*diger(lutfen belirtiniz)

Bence Kitaplar çok Pahali Olduğu Için,
Ilköğretim çağindaki Kizima Bile Artik Zar Zor Roman Aliyorum,kendimi Tamamen Unuttum 1 Yildir,10-15 Ytl Başliyor Kitaplar Ve Artiyor,her Hafta 50 Ytl Kitap Parasi Vermekte Bu şartlarda Ağir,
Okumayi çok Severim Eskiden Kadiköye Yolum Düşer Korsanda Olsa Ucuz Olunca Alir Okurdum

ben kitap okumayı çok seven biriyim.ama tek derdim kitapların inanılmaz fiyatlarda olması.bir roman almaya kalktığınızda 40 ytl gözden çıkarmanız gerekiyor.neden acaba gereksiz şeyler 3-5 kuruşa satılırken kitap inanılmaz fiyatlarla alınabiliyor.sonuçta alıyoruz emeğe saygı diyip kaldırımdan kitap almıyoruz.ama bütçemizde açılıyor.
ben çalıştığım dönemde her hafta 1 kitap okurdum.ama şuan maddi zorluklarım daha fazla.dolayısı ile evdeki kitapları 2.veya 3.kere okuyorum.komşularımla değişiyorum.ama kitabın ilk okuyanı olmayıda özlemedim değil yanii.kapağını açtığınızdaki o kokusu.yarın bari kendime yeni bir kitap alıp kendimi şımartayım:1yes2:

ikinci şık maalesef .ayrıca türkiyede çok pahalı buluyorum kitap fiatlarını sahaflardan alıyorum çoğu kez. ikinci el bile olsa benim için farketmiyor.
çok okuyorum hangi birine...

Kitap okuma bilinci aileleri, toplum ve eğitim sistemi tarafından yerleştirilmediği için

ben bu şıkka katılıyorum. evet kitaplar pahalı ama ikinci el alma yada taksit seçenekleri var.
keza okuduğumuz bir kitabı biz arkadaşlar arasında dolaştırıyoruz.

Hatta geçenlerde düşündüm. Belki burda bile yapabiliriz. sadece kargo parasına kitaplar elden ele dolaştırılabilir.

tabi diğer bir faktörde 1 . şık
Televizyon, sinema, bilgisayar gibi faktörler kitap okuma alışkanlığını yok ettiği için

ben kitap okuduğum halde, kızıma birtürlü bu alışkanlığı kazandıramıyorum. çünkü zamanını tv seyrederek yada oyun oynayarak geçirmek daha güzel geliyor ona.

Bence kitap okuma aliskanlgi cocuklara kucukken asilanmali, bu maalesef olmuyor, ozellikle ana babalar kitap okudukca cocuk bunu ornek alabiliyor, ama bizim toplumumuz tv seyretmeyi daha cok sevdigi icin cocuklarda buna alisiyor, herkes icin soylemiyorum ama genelde boyle, agac yasken egilir,

kitap taksidi ödeyene kadar acil ihtiyaç taksitlerine yetişilemiyor bile,
ilçelerde HALK EĞİTİM MERKEZLERİ,DERNEK YADA BÜYÜK KÜTÜPHANELERDEOKUNMUŞ KİTAPLARIN ÜCRETSİZ TAKAS YADA DEYİŞİMİ gibi imkanlar yaratılsa vatandaş yararlanır,

kitap okuma alışkanlığı ailelerce ve eğitim sistemince yerleştirilemiyor.bizim ailede herkes kitap okur babam küçüklükten beri hediye olarak hep kitap alırdı bize.ben bi konuda anneme yada babama bi şey sorduğumda elime o konu hakkında bir kitap verirlerdi oku kendi yorumunu kendin yap derlerdi sonrada tartışalım.böylece kitaplar gelişimimde önemli bir rol oynadı.arkadaşlarım bana gelip bizim çocuk hiç kitap okumuyor ne yapmalıyım diye sorduklarında siz okuyun ki oda okusun diyorum.

sahsen ben kıtap okumuyordum kı aklım bazı seyleri anlayıp ögrenmek ısteyene kadar, genel kültür ve bazı seyler:)okuyorum ama cok degıl cok okumamamında sebebı sadece ilk okul ogretmenımızdır ne kıtap aldırrırdı ne bısey surekli beden egıtımı dersı yapardık matematık dersınde bıle:)

bence duyusal bi millet olduğumuz için okumayı pek tercih etmiyoruz.. bir çok insanın anlattıkları duydukları şeylerdir.. "geçenlerde okuduğum kitapta,gazetede,dergide ws.. söyle diyordu diye" söze başlayan insan sayısı malesef çok azdır.. tabi kii başka başka sebeplerde war ama bence en temel sebeplerin başında okumak yerine duymayı dinlemeyi tercih etmek sadece dinlemeyi iyi bir sey sanmamızdır..

arkadaşlar kitaplar çok pahalı olduğu için demişiniz! ben kütüphane üyesiyim ve ücretsiz olarak 15 günlük kitap alıp okuyabiliyorum ve üyelik ücreti de yok! kendime aldığım kitapları da okul kütüphanelerine falan veriyorum! tamam belki benim bulunduğum şehirde böyle bir imkan var ama eminim bulunduğunuz şehirde sahaflar muhakkak vardır uygun fiyata 2. eller bulunabilir tamamen kitap okumaya hevesimiz olmadığından bahane üretiyoruz bence kitap okumak boş vakit değil başlı başına bir iştir! kişisel gelişim için önemli bir iş....

bunu yukarılara çekelim güzel bir konu.
bol bol okuyalım.yukarılardada yazdım sahaflarda çok ucuz kitaplar var.
hem yeni hem temiz.merak etmeyin.

Televizyon, sinema, bilgisayar gibi faktörler kitap okuma alışkanlığını yok ettiği için
Kitap okuma bilinci aileleri, toplum ve eğitim sistemi tarafından yerleştirilmediği için
Kitaplar çok pahalı olduğu için

ben şu bilgisayar eve girdiği güne kadar inanılmaz derecede zamanını kitap okumaya ayıran birisi idim. ne zamanki eve girdi bu alet o alışkanlığımı yavaş yavaş kaybetmeye başladım. ama kızlarımı uzak tutmaya çalışıyorum burdan. onlarında anneleri gibi bağımlı olmasını istemiyorum:) büyük kızım tam bir kitap kurdu. eski kendimi görüyorum onda.
kitapların pahalı olduğundan bahsedilmiş ya .okumak isteyen her türlü şekilde kitap edinebilir. halk kütüphaneleri var oraya üye olabilirsiniz. yada arkadaşlarınızdan alabilirsiniz ödünç. bunlar bahane bence.

ben şu bilgisayar eve girdiği güne kadar inanılmaz derecede zamanını kitap okumaya ayıran birisi idim. ne zamanki eve girdi bu alet o alışkanlığımı yavaş yavaş kaybetmeye başladım. ama kızlarımı uzak tutmaya çalışıyorum burdan. onlarında anneleri gibi bağımlı olmasını istemiyorum:) büyük kızım tam bir kitap kurdu. eski kendimi görüyorum onda.
kitapların pahalı olduğundan bahsedilmiş ya .okumak isteyen her türlü şekilde kitap edinebilir. halk kütüphaneleri var oraya üye olabilirsiniz. yada arkadaşlarınızdan alabilirsiniz ödünç. bunlar bahane bence.

Masalcım sana katılıyorum .

ya Aslinda Yukarda Yazilanlarin Hepsi Etken Ama önce Ailede Kitap Bilinci Verilmiyor Ki!!herşey Ailede Başlar..ben Okumayi öğrendiğim Yil Daha 1.sinif Yazinda Babam Eve Kitaplar Yiğmaya Başladi..üniversitedeydim Hala Alirdi öyle 1_2 Filan Değil Koliyle Hemde ..şimdi Evliyim Ama Hala Babamin Bana Kitap Aldiği çok Olur..ve O Gün Bugün Elimden Hiç Kitap Düşmedi.okumadiğim Zaman Hemen Hemen Yok Gibi..kitap Arasinda Bir Süre Ara Veririm Ama Sonra Yenisinden Devam Ederim..ve Bu Bilinci Tamamn Babama Borçluyum..gurur Duyuyorum Babamla Ve şimdi Babamin Bana Yaptiğini Ben Oğluma Yapiyorum.henüz Okula Başlamadiği Halde...
Yani O Bilinç Dediğiniz şey önce Aileden Gelicek...

Kitap okumayı çok seven biri olarak isteğim daha çok kitap okunması yönünde fakat bence kitaplar pahalı. Koskoca bir kitap arşivim var yeni çıkan kitapları takip eder ve hoşuma gidenleri mutlaka alır okurum. Ama herkes kitaba o kadar para veremiyor. Düşünseniz bir kitabın 20 lira olduğunu:kahve:

okumak isteyen bir şekilde temin edebiliyor ama okumayı sevmiyoruz wesselam ben öğrencilerime okuma günü düzenleme kararı aldım ve bir kitap getirin haftada 2 ders okuyalım dedim 150 sayfa sınır tuttum daha fazla olmasın dedim aklımca yavaş yavaş alıştıracağım 8. sınıf öğrencileri neler getirdi namaz hocası , yemek tarifleri, gazete ekleri, ansiklopediler test kitapları çünkü evlerinde onları bulmuşlar tamam dedik indik kütüphanemize el değmemiş kitaplar arasından önce Türk klasiklerinden seçtim dağıttım ,yarısından fazlası 1 haftadan önce bitiremedi acayip üzüldüm evinde hiç kitap bulunmayan nesiller yetişiyor birde üstüne pahalı ... daha yeni yeni eğitim sistemine okuma zorunluluğu sokulmaya çalışılıyor ...
akdeniz sahilleri yabancılarla dolu hemen hemen tamamı yanında kitapları deniz kenarında güneşlenirken biz lak lak etmeyi yeğliyoruz ..
bence şıkların hepsi geçerli malesef

Back