sizce tup bebekmi yaptirdi?

elnare

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2012
808
51
32
Merabalar benim bir tanidik var 9senedir evliydi cocugu olmuyordu..gormedik tedavi kalmamisti doktorlar normal yolla gebe kalamazsin demistiler ..son 1.5 senedir yne dedaviye baslamistti 2gunde 1doktordaydi yumurta catlamasi icin tedavi gordugunu soyluyordu...ocak ayinda gebe kalmis suan ikiz bebeklere hamile(kizlarmis)simdi bu tup bebekmi yaptirdi yoksa tedavi sonrasimi gebe kaldi buarada yasi 38..menepoza giriyorsun bile demisti doktor...inkar ediyor tup degil diyor...nedir sizce olayin asli astari

ne güzel işte ne mutlu bu yakınınıza. tüp bebek olmayabilir tabikide, Allah büyüktür. dilerse çifter çifter verir, dilemezse hiç vermez. Benim de böyle yakınıma oldu. 7 yıl olmadı. sonra tedavisiz oldu ve daha bebek 2 aylıkken yine hamile kaldı nasılsa olmuyor diye korunmamışlar. aralarında şimdi 11 ay var bebişlerin. ne mutlu onlara.

sizin neden bu kadar dert ettiğinizi şu an gerçekten mantığım almıyor. bırakın tüp ya da değil söylemek istemeyebilir de, gerçekten kendiliğinden olmuşta olabilir. neden başkalarının hayatı bu kadar ilgilendirir bizi analamıyorum

kımseyı lgılendırmez belkı dogal yolla oldu belkıde tub bebek bu cok ozel bı durum ve sız dahıl kımsenın ınsanların ozelını karıstırmaya supelenmeye hakkı yok hıc hos bı durum degıl sızı ınandırmak zorundada degl sizide ılgılenrmez..

Tam olarak bu yüzden kimseyle paylaşamıyor insan sıkıntısını işte. Geçen ay eşimin sperm değerleri iyi çıkmadı bi aydır evde ağlıyoruz ne çektiğimizi bi biz bi Allah bilir. En yakınlarımıza bile anlatamadık çünkü bu şekilde laflar dedikodular alıp başını gidecek.. Bu bizi daha çok üzer..
El elin eşşeğini türkü söyleyerek ararmış. Örnek yukarıdaki meraklı arkadaş !

Haklısınız. Şimdi bu arkadaş neden bunun üzerine kafa yormuşki. Ha tüp bebek olmuş ha olmamış ne farkeder?

Pardon da bu kişi size açıklama yapmak zorunda mı? Ne güzel bebekleri olucak işte. Size bi şey kanıtlamak zorunda değil.

Haklısınız. Şimdi bu arkadaş neden bunun üzerine kafa yormuşki. Ha tüp bebek olmuş ha olmamış ne farkeder?
Ne güzel bebeklerine kavuşacaklar demek yerine böyle konuşmak nasıl bi insanlık anlamıyorum.. Ama bu derdi ancak yaşayan bilir canmm.

Siz sıkmayın canınızı, sllah yardımcınız olur bu yolda. Sperm değerleri iyi çıkmayıp bebek sahibi olan çok kişi var burda.

Yaşınız daha çok küçük bu kadar sıkmak için. Sizinle aramızda 4 yaş var ama benim 35 yaşına kadar hatta 40 ına kadar bekleyen tanıdıklarımız var.

bu konu gibi değil ama 2 gün önce şöyle bir şey geçti başımdan. biraz kıskançlıklarını hissettiğim bir arkadaş canı isterse mesajlarıma cevap yazıyor istemezse vermiyor. bende biraz aramı soğutma kararı aldım. sonra başımdan negatif bişi geçmişti. buda duymuş bunu. beni aradı bu negatif şeyin nasıl olduğunu merak etmiş hanım bak bak mesajlarıma cevap yazma ki hiç bir sorunumuz yok tu fesatlık dışında. sonra büyük bir özgüvenle, kusura bakma cevap yazamıyorum gibi açıklamada yapmadan, merak ettim diye sor. bu fesatlık değilde ne. madem beni o kadar merak ediyorsun niye saf niyetle hatrını sorduğumda cevap yazmıyorsun. içimi döktüm kusura bakmayın

ağır olacak ama ; yapmayın gerçekten araştırmayın şu insanların özelini, adım gibi eminim biri mutlu olunca üzülüyor, kötü bişey yaşayıncada mutlu oluyor böyle insanlar. ama zararı döner dolaşır yine sizi bulur, kendi dertleri yetmezmiş gibi birde başkalarının derdini dert edinmek ne kadar mantıklı, çözmüş değilim

Çekirdeğini de aldın mi? Kusua bakma ama öyleyse bile çevresinde senim gibi düşünenler olduğu için paylaşmak istemiyordur. Belki tüp bebek belki değil belkide karnina yastık koydu hamileymis gibi ve evlat edindi. Neden bu kadar önemli?

Yaşınız daha çok küçük bu kadar sıkmak için. Sizinle aramızda 4 yaş var ama benim 35 yaşına kadar hatta 40 ına kadar bekleyen tanıdıklarımız var.
Canım yeni öğrendik yaa şoku atlatamadık malesef. Biras daha vakit geçerse belki alışırız bu duruma; lakin ilk zamanlar zor oluyor kabullenmek.

Canım üzmë kendini sen düşük yapmıştn diil mi ? Öyle hatırlıyorum. Allah yardımcın olsun canım inşallah en kısa sürede bebeğini kucağına alırsın.. Rabbim sabIR versin bize mücadele gücü versin..

Canım yeni öğrendik yaa şoku atlatamadık malesef. Biras daha vakit geçerse belki alışırız bu duruma; lakin ilk zamanlar zor oluyor kabullenmek.
peki özel olmazsa 1 yılı aştı ve olmadı da mı test yaptırdınız canım ? ilaçla falan değişiyor bu değerler. sıkma canını
ilaç kullanınca tekrar denersiniz.

bende ismini hatırladım canım ama ne konuştuğumuz aklıma gelmedi :) evet 2 tane malesef düşüğüm. bebek acısı yaşamayan takılır tabi böyle şeylere. kadın 38 yaşında anne olmuş, tadını çıkaracağı yerde birde hesap verecek. bebek olsa dert olmasa dert, nazardan çatlatır bu insanlar vallahi insanı

Canım bende aynısını düşündüm yaa. Olsa dert olmasa dert iştee. Ama bu süreçte anladığım tek şey "Yaşamayan bilemez bu derdi"

Canım bende aynısını düşündüm yaa. Olsa dert olmasa dert iştee. Ama bu süreçte anladığım tek şey "Yaşamayan bilemez bu derdi"
kesinlikle canım, Allah kimseye yaşatmasın bu sıkıntıları, helede senle aynı anda hamile olup bebeklerini kucağına alanları görünce çok üzülüyorsun. benim miniğimde böyle dünya tatlısı olacaktı diyorsun. 7 aylık bebek olacaktı şimdi, diğeride 4 aylık gebe olacaktım. o kadar da güzelki arkadaşımın kızı çok seviyorum onu, yüzüne bakınca, o gülücklerini saçınca sımsıkı sarılasım geliyor. Allah nazarlardan saklasın çok tatlı bir bebek, bizede nasip etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…