benimde bir kız arkadaşım var hemen hemen sizin durumunuzu yaşıyorlar eşinden 2 kat fazla maaş alıyor 3 senelik ewli çocuk yapmak istiyor ama kredi vs.cesaret edemiyor eşide şuan olmaz diyor yani bi nevi sırtını dayamış kzcağıza ailesi yardım etmiyor erkek tarafının bu yüzden sürekli kavga halindeler hatta geçen ay boşanmaya kadar gitti bu mewzuları eşim benim çalışmamı istemiyor ihtiyacımızda yok zaten ama böyle geçim derdinin işine düşmüş eşlerinin beklentileri altına olan bayanlatra çok üzülüyorum ama aklıma takılan birşey oldu gelirinizin toplamı gayet iyi bence yani ortak bi kararla herşey çözülebilir
yorumlarınızı okudum teşekkür ederim.yalnız bir iki noktayı tam açıklayamamışım demekki..eşim benim çalıştığım kamu kuruluşunda mevsimlik işçi akşam 5 gece 12 nöbet tutuyor..oda yemekti çaydı derken nöbet saati doluveriyor.gün ertesi nöbete gidiyor.yani gündüzleri full boş..
ben çokşey istemiyorum..beş yılda 25 milyar borç yaptığına göre demekki evin mali durumunu idare edemyor..bişey demiyorum ki ben ona tamam arabayı sat istiyorsan borcunu kapat ama idareyi birkaç ay olsun ben yapayım.deneyelim en azından..yahu bu eve giren parayla iyi şartlatda bir ev daha geçinir.ben memur çocuğuyum.bizde herşey kalem kalem hesaplanırdı.ama eşimde yok.sana beşyüz milyon cep harçlığı ayıralım gerisine karışma diyorum yeterki bu borçtan çıkalım diye.yetmez diyor.bu devirde hem bu kadar borcun içinde 500 lira harçlık yetmiyor beyefendiye..aklımı yitiricem..her gece rüyalarımda ev ev geziyorum..çocuklarımın odası oluyor..güzel bir oturma odam mtfağım oluyor..ama olmuyor..neden sevgili kocam lüks yaşantısından vazzgeçmiyor.geçmiyor.....
arkadaşım benim eşim nişanlıyken böyle değildi.evlendik inanın 10 lira verse bir hafta sonra tekrar istesem onun bile hesabını yapardı.ne buböyle sürekli para istiyorsun derdi.hamile kaldım.tüm tahlil paralarımı annem öderdi.eşime söylerdim para bırak hastaneye gidicem diye.bırakmadan giderdi.sonrada nasıl yaptırdın diye sormazdı.evimde ekmek olmazdı ama eşim dışarıda yer gelirdi.sende ne yiyeceksin demezdi.evde kahvatılık mı yok haftaiçi umrunda olmazdı.pazar günü kendide evde ya ballar kaymaklar bikaç çeşit peynir olmadan kahvaltı etmezdi.hatırlıyorum bi keresinde fıstık ezmesi almıştı.benim kızkardeşimde çok sever şişede az bişey vardı yedi.gece geldi.baktı fıstık ezmesi bitmiş.dediği ben nbun siz yiyin diye mi alıyorum.her fırsatta üstbaş alır.dört beş tane iyi marka montu yine o kadar mevsimlikleri vardır.ben pardesüm eskidi desem şimdi o çok para idare et derdi.düğüne nikaha bi yere mi davetliyiz.sen şimdi orada ne giycen derdi.olanları gösterirdim.beğenmezdi.kendi giderdi.daha neler neler..sadece iyi gözlemle diyorum arkadaşım bak bu gece küs uyudum.sabahta farklı açıdan sırnaştı.yüz vermedim.bu sefer yettiiii.Sanırım benim de sonum sizinkisi gibi olacakEvlenmeyi düşündüğüm insan eşinizin bu konudaki özelliklerinin neredeyse hepsini taşıyor.Ben ise kredi kartı kullanmayı reddeden, taksitle çöp bile almamış,borç altına girmekten korkan "param varsa alırım yoksa almam biriktirmeyi beklerim" zihniyetindeki bir memurun çocuğuyum ve doğal olarak babamdan ne gördüysem benim için doğru odur.Şimdi son yazdıklarınızı da okuyunca kafam iyice karıştı
arkadaşım benim eşim nişanlıyken böyle değildi.evlendik inanın 10 lira verse bir hafta sonra tekrar istesem onun bile hesabını yapardı.ne buböyle sürekli para istiyorsun derdi.hamile kaldım.tüm tahlil paralarımı annem öderdi.eşime söylerdim para bırak hastaneye gidicem diye.bırakmadan giderdi.sonrada nasıl yaptırdın diye sormazdı.evimde ekmek olmazdı ama eşim dışarıda yer gelirdi.sende ne yiyeceksin demezdi.evde kahvatılık mı yok haftaiçi umrunda olmazdı.pazar günü kendide evde ya ballar kaymaklar bikaç çeşit peynir olmadan kahvaltı etmezdi.hatırlıyorum bi keresinde fıstık ezmesi almıştı.benim kızkardeşimde çok sever şişede az bişey vardı yedi.gece geldi.baktı fıstık ezmesi bitmiş.dediği ben nbun siz yiyin diye mi alıyorum.her fırsatta üstbaş alır.dört beş tane iyi marka montu yine o kadar mevsimlikleri vardır.ben pardesüm eskidi desem şimdi o çok para idare et derdi.düğüne nikaha bi yere mi davetliyiz.sen şimdi orada ne giycen derdi.olanları gösterirdim.beğenmezdi.kendi giderdi.daha neler neler..sadece iyi gözlemle diyorum arkadaşım bak bu gece küs uyudum.sabahta farklı açıdan sırnaştı.yüz vermedim.bu sefer yettiiii.
Anladığım kadarıyla eşiniz sırtını dayamak için sağlam bir insan bulmuş..
Biraz çekin kendinizi bence..hele bir de eşinizin gereksiz harcamaları varsa
yanlış anlamazsanız birşey soracağım.
1800 siz 1600 eşiniz kazanıyor.
3400 eve giriyor.
eşinizin kredi ödemesi ne kadar.
kredi kartınız ne kadar yüklü geliyor.
eşiniz ne alııyorda bu kadar harcıyor.
Ben bir de biriken faturaları ve bakkal mevzusunu anlamadım :44:
keşke ikinizin maaşıda birleştirilip ortak harcansa bunların hiç birisi olmaz.
sonuçta aynı evde yaşıyorsunuz.
Yüklü bir borcunuz mu var?
bu kadar ödeme ev falan mı aldınız?
ciddi ödemelerden bahsediyorsunuz buda sizi sıkmış haklı olarak...Siz yüklenmişsiniz..
Eşiniz her konuda geri planda mı kalır?
anlamadığım konu niye hesabınız ortak değil siz ev arkadaşı değilsiniz ki şu nu sen öde onu ben siz eşsiniz bende çalışan bayanım eşimle herşeyimiz ortak olur maaş alınca kredi masraflar düşülür geri kalan ne alınacaksa eksimiz neyse alınır bence sizin hatanız burda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?