• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sizce tepkimi sürdürmeli miyim?

Benim eşimde çok savurgan para konusunda bir de yetmezmiş gibi kayınvalide ve kayınpedercim sürekli borç diye para

istiyor (ama geri vermiyor).. Sen ne yaparsın bilmem ama ben çok şey denedim olmadı...

Son çözümüm şu oldu;işimden istifa ettim :1: (size bunu yapın demiyorum tabi ki )

sıkıntınızda bastan sona haklısınız. ama sanki söyleminiz biraz kırıcı olmuş. vermemi diyor tamam vermeyin parayı nasıl olduğunu anlasın burnu sürtsün . ama ne olursa olsun bu kadar ağır konusmamak bence daha doğru. tahmin edebiliyorum çok çabalıyosunuz siniriniz gerildi ama yapmayın derim . tavrınızı sürdürün tabi o ayrı

Size çok güvenmiş olmalı. Biraz şımarıklık yapıyor sanırım. Madem ev arkadaşı gibi yaşamayı tercih ediyor, masrafları %50 ayırın. Ortak olanları herkes kendi maaşından ödesin :) Eşinize uygun bir mantık olur sanırım.

benimde bir kız arkadaşım var hemen hemen sizin durumunuzu yaşıyorlar eşinden 2 kat fazla maaş alıyor 3 senelik ewli çocuk yapmak istiyor ama kredi vs.cesaret edemiyor eşide şuan olmaz diyor yani bi nevi sırtını dayamış kzcağıza ailesi yardım etmiyor erkek tarafının bu yüzden sürekli kavga halindeler hatta geçen ay boşanmaya kadar gitti bu mewzuları eşim benim çalışmamı istemiyor ihtiyacımızda yok zaten ama böyle geçim derdinin işine düşmüş eşlerinin beklentileri altına olan bayanlatra çok üzülüyorum ama aklıma takılan birşey oldu gelirinizin toplamı gayet iyi bence yani ortak bi kararla herşey çözülebilir

Ben buradaki bayanlara katılamıyorum nedense, tamam hayat müşterek çalışan bir bayan eşine yardımcı olmalı ama bu destek yaşnızca "yardım" olarak kalmalı ve bu da erkeğe hissettirilmeli.
Kanunumuzda bile açıkça evi geçindirme sorumluluğu erkeğe aittir diye geçiyor, Keza dinimizde de bu böyle.
Hiç bir bayan ev geçindirme sorumluluğuyla kendini paralamamalı bence, bayan sorumluluğu üzerine aldıkça erkek daha da beter oluyor savurganlaşıyor, asıl görevini unutuyor.Buna en güzel örnek konu sahibinin eşi.
Adamın keyfi yerinde, hiçbir şeyinden de geri kalmıyor maşallah.Bir de üzerine bencillik yapıyor,.Bir erkek eşine kendi giydiğinden giydirmeli, kendi yediğinden yedirmelidir.Ama eşiniz kendisine yakıştırdığı şeyleri(gezmek tozmak,alışveriş) size hak görmüyor.
Kusura bakmayın ama kocanızın size karşı olan görevlerinden birini yerine getirmediği çok açık, ben de sizin yerinizde olsam aynı tepkiyi verirdim ve böyle bir konuda hiç de sağduyulu davranamazdım.Size sunabileceğim bir çözüm önerim yok inşallah kocanızın aklı başına gelir.

benimde bir kız arkadaşım var hemen hemen sizin durumunuzu yaşıyorlar eşinden 2 kat fazla maaş alıyor 3 senelik ewli çocuk yapmak istiyor ama kredi vs.cesaret edemiyor eşide şuan olmaz diyor yani bi nevi sırtını dayamış kzcağıza ailesi yardım etmiyor erkek tarafının bu yüzden sürekli kavga halindeler hatta geçen ay boşanmaya kadar gitti bu mewzuları eşim benim çalışmamı istemiyor ihtiyacımızda yok zaten ama böyle geçim derdinin işine düşmüş eşlerinin beklentileri altına olan bayanlatra çok üzülüyorum ama aklıma takılan birşey oldu gelirinizin toplamı gayet iyi bence yani ortak bi kararla herşey çözülebilir

Aslında olay geçim derdi de değil biliyor musunuz, bazı erkekler hayat standartlarını yükseltmek adına eşlerinin çalışmasını istiyor artık.Yeni yeni ortalarda türeyen,"memur gelin isterim,öğretmen gelin isterim" diyen kaynanalar da bu zihniyetin ürünü.Dünya tersine döndü dönecek...

akşama kadar kahvede poponu büyüteceğine bir iş daha bulda evini geçindir dedim..

ben bunu anlamadım adam zaten hem kamuda çalışıyor hemde şöfrlük yapıyor daha ne işi bulsun ?

erkek eşini taşımak zorundadır hiçbi erkek zten eşimde çalışıyor diyip salmamalıdır kendini bence adamın hem şikayetlerini dinleyip hemde aldığınız paranın nereye gittiğini bilmediğinizi düşünüyorsanız kendinizede biraz bütçe ayırın derim ben ...

Valla aylık geliriniz neredeyse 3000 lirayı buluyor.

Binlerce kişi bunun yarısı kadarıyla ; bi o kadarı da onun da yarısı kadarıyla ev geçindiriyor memlekette.

Bence sizin senin benim param hesabı yapmadan ve birbirinizden para kaçırıp yatırım yapma hesaplarına kalkışmadan önce oturup bütçenizi iyi kullanmanın yollarını aramalısınız.

bence yapmanız gereken yutmak:36::36::36:

yok eğer çalışmıyor olsaydınız onun maaşını çekip çevirecem diye poponuz çıkardı:23:
ama çalışıp destek oluyosunuz erkekler herzaman daha üstün olmak istiyor sizin daha çok kazanmanız gizli bir kıskançlık yaratmış olabilir gurur yapmış öyle derken bence

her şeyden elinizi eteğinizi çekmek sizin kendinize duyduğunuz saygıyı zedeler sonuçta onun için aile neyse sizin içinde o çalışıyosunuz yani ozaman eşin bahane arıyomuş demesin:26:

Zeynep hanım!Annem gibisiniz.
Size kısaca babamı anlatayım eşinizin geleceğni görün ve ona göre karar alın..en iyi karar unutmayın sizin kararınız olacaktır:

benim babam gençken babasının ninesinin verdiği paraları kitap arasında saklarmış.Fakir ve çok çocuklu ailenin çocuğuymuş eve bütün kardeşler para getirirken babam param yok diye yalan söylermiş.tabi günün birinde bu anlaşılmış dedemden yemiş dayağı..gelgelelim hiç bir etkilenme olmamış..şuan yaş 55.Ev faturaları ödemiyor.Benim kursum kardeşimin kursu yüzmesi tekvandosu ödemiyor.Yazlığımız var oranın faturaları ödenmiyor.oraya giderken yapılan masraflar ödenmiyor.üniversite öğrencisi olan kızına harçlık bi veriyor bi vermiyor.2 aydır bende almıyorum bundan snra asla almamaya karar verdim.Eve ekmek su parası gibi cüzi paralar bırakmıyor.OHA ozman bunları kim karşılıyor diceksin?cevap: benim melek annem...Baban ne yapıyor diceksin?Hak yemek olmaz her pazar pazara çıkıp meyve-sebze alıyor.geri kalan maaşı çeşitli ticari bankaların mevduat hesaplarında saklıyor...

Hayat zor dimi kime?Benim hala çalışan buyaşında benimle üniversite okuyan melek anneme...geleceğine kendin karar ver hayatınızda başarılar.....

yorumlarınızı okudum teşekkür ederim.yalnız bir iki noktayı tam açıklayamamışım demekki..eşim benim çalıştığım kamu kuruluşunda mevsimlik işçi akşam 5 gece 12 nöbet tutuyor..oda yemekti çaydı derken nöbet saati doluveriyor.gün ertesi nöbete gidiyor.yani gündüzleri full boş..
ben çokşey istemiyorum..beş yılda 25 milyar borç yaptığına göre demekki evin mali durumunu idare edemyor..bişey demiyorum ki ben ona tamam arabayı sat istiyorsan borcunu kapat ama idareyi birkaç ay olsun ben yapayım.deneyelim en azından..yahu bu eve giren parayla iyi şartlatda bir ev daha geçinir.ben memur çocuğuyum.bizde herşey kalem kalem hesaplanırdı.ama eşimde yok.sana beşyüz milyon cep harçlığı ayıralım gerisine karışma diyorum yeterki bu borçtan çıkalım diye.yetmez diyor.bu devirde hem bu kadar borcun içinde 500 lira harçlık yetmiyor beyefendiye..aklımı yitiricem..her gece rüyalarımda ev ev geziyorum..çocuklarımın odası oluyor..güzel bir oturma odam mtfağım oluyor..ama olmuyor..neden sevgili kocam lüks yaşantısından vazzgeçmiyor.geçmiyor.....

yorumlarınızı okudum teşekkür ederim.yalnız bir iki noktayı tam açıklayamamışım demekki..eşim benim çalıştığım kamu kuruluşunda mevsimlik işçi akşam 5 gece 12 nöbet tutuyor..oda yemekti çaydı derken nöbet saati doluveriyor.gün ertesi nöbete gidiyor.yani gündüzleri full boş..
ben çokşey istemiyorum..beş yılda 25 milyar borç yaptığına göre demekki evin mali durumunu idare edemyor..bişey demiyorum ki ben ona tamam arabayı sat istiyorsan borcunu kapat ama idareyi birkaç ay olsun ben yapayım.deneyelim en azından..yahu bu eve giren parayla iyi şartlatda bir ev daha geçinir.ben memur çocuğuyum.bizde herşey kalem kalem hesaplanırdı.ama eşimde yok.sana beşyüz milyon cep harçlığı ayıralım gerisine karışma diyorum yeterki bu borçtan çıkalım diye.yetmez diyor.bu devirde hem bu kadar borcun içinde 500 lira harçlık yetmiyor beyefendiye..aklımı yitiricem..her gece rüyalarımda ev ev geziyorum..çocuklarımın odası oluyor..güzel bir oturma odam mtfağım oluyor..ama olmuyor..neden sevgili kocam lüks yaşantısından vazzgeçmiyor.geçmiyor.....

Sanırım benim de sonum sizinkisi gibi olacak:5: Evlenmeyi düşündüğüm insan eşinizin bu konudaki özelliklerinin neredeyse hepsini taşıyor.Ben ise kredi kartı kullanmayı reddeden, taksitle çöp bile almamış,borç altına girmekten korkan "param varsa alırım yoksa almam biriktirmeyi beklerim" zihniyetindeki bir memurun çocuğuyum ve doğal olarak babamdan ne gördüysem benim için doğru odur.Şimdi son yazdıklarınızı da okuyunca kafam iyice karıştı:31:

Sanırım benim de sonum sizinkisi gibi olacak:5: Evlenmeyi düşündüğüm insan eşinizin bu konudaki özelliklerinin neredeyse hepsini taşıyor.Ben ise kredi kartı kullanmayı reddeden, taksitle çöp bile almamış,borç altına girmekten korkan "param varsa alırım yoksa almam biriktirmeyi beklerim" zihniyetindeki bir memurun çocuğuyum ve doğal olarak babamdan ne gördüysem benim için doğru odur.Şimdi son yazdıklarınızı da okuyunca kafam iyice karıştı:31:
arkadaşım benim eşim nişanlıyken böyle değildi.evlendik inanın 10 lira verse bir hafta sonra tekrar istesem onun bile hesabını yapardı.ne buböyle sürekli para istiyorsun derdi.hamile kaldım.tüm tahlil paralarımı annem öderdi.eşime söylerdim para bırak hastaneye gidicem diye.bırakmadan giderdi.sonrada nasıl yaptırdın diye sormazdı.evimde ekmek olmazdı ama eşim dışarıda yer gelirdi.sende ne yiyeceksin demezdi.evde kahvatılık mı yok haftaiçi umrunda olmazdı.pazar günü kendide evde ya ballar kaymaklar bikaç çeşit peynir olmadan kahvaltı etmezdi.hatırlıyorum bi keresinde fıstık ezmesi almıştı.benim kızkardeşimde çok sever şişede az bişey vardı yedi.gece geldi.baktı fıstık ezmesi bitmiş.dediği ben nbun siz yiyin diye mi alıyorum.her fırsatta üstbaş alır.dört beş tane iyi marka montu yine o kadar mevsimlikleri vardır.ben pardesüm eskidi desem şimdi o çok para idare et derdi.düğüne nikaha bi yere mi davetliyiz.sen şimdi orada ne giycen derdi.olanları gösterirdim.beğenmezdi.kendi giderdi.daha neler neler..sadece iyi gözlemle diyorum arkadaşım bak bu gece küs uyudum.sabahta farklı açıdan sırnaştı.yüz vermedim.bu sefer yettiiii.

Yerinizde olsam maaştan bir kuruş harcamam. Eşiniz de ev nasıl geçindiriliyor görsün. Biz bayanlar eve yardım yapalım diye ayarı kaçırıyoruz galiba.
Bütçedeki dengeyi bozan en büyük etken kredi kartı galiba. Harcamaları da taksitle öderiz diye herşey alıyoruz.
Kredi kartını kapattırmak en mantıklısı.

arkadaşım benim eşim nişanlıyken böyle değildi.evlendik inanın 10 lira verse bir hafta sonra tekrar istesem onun bile hesabını yapardı.ne buböyle sürekli para istiyorsun derdi.hamile kaldım.tüm tahlil paralarımı annem öderdi.eşime söylerdim para bırak hastaneye gidicem diye.bırakmadan giderdi.sonrada nasıl yaptırdın diye sormazdı.evimde ekmek olmazdı ama eşim dışarıda yer gelirdi.sende ne yiyeceksin demezdi.evde kahvatılık mı yok haftaiçi umrunda olmazdı.pazar günü kendide evde ya ballar kaymaklar bikaç çeşit peynir olmadan kahvaltı etmezdi.hatırlıyorum bi keresinde fıstık ezmesi almıştı.benim kızkardeşimde çok sever şişede az bişey vardı yedi.gece geldi.baktı fıstık ezmesi bitmiş.dediği ben nbun siz yiyin diye mi alıyorum.her fırsatta üstbaş alır.dört beş tane iyi marka montu yine o kadar mevsimlikleri vardır.ben pardesüm eskidi desem şimdi o çok para idare et derdi.düğüne nikaha bi yere mi davetliyiz.sen şimdi orada ne giycen derdi.olanları gösterirdim.beğenmezdi.kendi giderdi.daha neler neler..sadece iyi gözlemle diyorum arkadaşım bak bu gece küs uyudum.sabahta farklı açıdan sırnaştı.yüz vermedim.bu sefer yettiiii.

inanın şok oldum:53: bu kadarını da beklemezdim, benim sevgilim çok çok savurgan. benden esirgemez belki ama elinde avucunda olmsa bile o kadar rahat ki anlatamam.İlerde ne olur bilmiyorum evrim geçirip sizin modele de yükseltebilir kendini.
Size çok çok sabırlar diliyorum, size söyleyebileceğim şey şu ki bence bu kadar bencil bir adamı çalışıp didinip de daha fazla semirtmeyin.Hatta biraz da siz bencil olun, yavaş yavaş elinizi eteğinizi çekin bu maddi konulardan.Kendi kazandığınızı kendiniz harcayın, ille onun kredi kartını kullanmak zorunda değilsiniz ki görsün.Rahat olun,evi geçindirecem yettirecem diye düşünmeyin,biraz da o düşünsün.Kendinizi yiyecekten giyecekten eksik bırakıp da fedakarlık etmeyin.Bırakın eve haciz mi gelecek gelsin, belki yumurta kapıya dayanırsa aklı başına gelir inşallah.

o zaman az bile yapıyorsun.
burnu sürtüp aklı başına gelene kadar süründür.
ne zaman ki hatasını anlar senin düşüncelerinide kaale almaya başlar o zaman sende yakınlık göster.
o andan sonrada yükle ona sorumluluğu.
ödesin faturaları.
eşiniz alışveriskolik sanırım ama sadece kendine müslüman.
tüm harcamalar kendine.
karısının güzel elbisesi yok diye düğüne tek giden adam demiyorki karıma güzel bir elbise alayım oda gelsin.
şeytan diyor ki deki "ver adamın marka elbiseleri eskiciye leğen al" ama demeyeceğim:52:

Anladığım kadarıyla eşiniz sırtını dayamak için sağlam bir insan bulmuş..

Biraz çekin kendinizi bence..hele bir de eşinizin gereksiz harcamaları varsa :19:

yanlış anlamazsanız birşey soracağım.
1800 siz 1600 eşiniz kazanıyor.
3400 eve giriyor.
eşinizin kredi ödemesi ne kadar.
kredi kartınız ne kadar yüklü geliyor.
eşiniz ne alııyorda bu kadar harcıyor.

Ben bir de biriken faturaları ve bakkal mevzusunu anlamadım :44:

keşke ikinizin maaşıda birleştirilip ortak harcansa bunların hiç birisi olmaz.
sonuçta aynı evde yaşıyorsunuz.

Yüklü bir borcunuz mu var?

bu kadar ödeme ev falan mı aldınız?

ciddi ödemelerden bahsediyorsunuz buda sizi sıkmış haklı olarak...Siz yüklenmişsiniz..

Eşiniz her konuda geri planda mı kalır?

anlamadığım konu niye hesabınız ortak değil siz ev arkadaşı değilsiniz ki şu nu sen öde onu ben siz eşsiniz bende çalışan bayanım eşimle herşeyimiz ortak olur maaş alınca kredi masraflar düşülür geri kalan ne alınacaksa eksimiz neyse alınır bence sizin hatanız burda

anlamadıgım noktaa çok güzel para kazanıyorsunuzz ne yapıyorsunuz bu kadar paraı anlamadım hadi ev alsanız 1000 lira ona ödeseniz elektrik su telefon diger masraflar felan ödenince elinize gene nereden baksanız 1000 lira kalır alışverişide çıkıncaa siz yüksektenmi uçuyosunuz ne ?:44:

Back
X