bu sabah eşimle çok kötü tartıştık.ben daha 5 aydır çalışıyorum.eşimle aynı kurumdayız.o 600 milyon maaş alıyor ben onun üç katı..eşim sadece akşam birkaç saat nöbete gidiyor geliyor.bense sabah 8 akşam 5 çalışıyorum..ben aylığımı alır almaz evin masraflarını yatırıyorum..eşimse sadece kredi kartını yatırıyor.üstü kendinin.artı haftada bir gittiği bir iş var şoförlük..ordan da aylık 1000 lira gibi bir ücret alıyor.bununlada işte kredisi var.onu ödüyor.üstü harçlık..başta bana evin masrafına ek olarak kredimi de ödersin demişti.ses etmedim.çünkü kredi kartı ödemesi yüklüydü.ama hiçbir ay krediyi ödeyecek kadar para kalmadı elime..şimdi birde oğlum kreşe başladı aylık onunda bir ödemesi var.didinip duruyoruz herkes gibi.konuya gelince..daha önce ev hanımıydım ve giyimi ona göreydi..hani günlerimiz falan olurdu.şıkıdım şıkıdım şeyler..incikli boncuklu.işe başlarken bir iki sade kıyafet aldım kendime..yaz geçti..şimdi kış geldi..geçenlerde mağazaya gittik.iki yane bluz aldım kendime biri kırmızı biri krem..kremi deolu çıktı ama mağaza uzak olduğu için daha geri veremedim..havalarda soğudu..şimdi başka birşeyim olmadıı için hergün kırmızı bluzu ve siyah eteğimi giyiyorum..eşişm bu sabah hadi hazırlan geç kalıyorsun diye sıkıştırıyordu..bende deim siz hazırlanın ben nasıl olsa kırmızı bluzumla eteğimi giycem..artık midem bulandı sürekli aynı şeyi giyiyorsun dedi.bende bozuntuya vermeden dolabımdakileri tek tek gösterdim..hiçbirini uygun bulmadı..(gerçekten de kamu kuruluşunda giyilebilecek şeyler değiller..)birde kapalıyım..hani, bayan içinde giydiğim için kısası var..kolsuzu var..öyle işte..bende sinirlendim..eee al da bende giyiym dedim.aldında alma mı dedim dedi..alma demiyorsun ama bir parça bişey alsam kart çok geldi diye sürekli mızırdıyorsun..(sanki kart benim bir parça kıyafetimle patlama yapıyor..)dedim.çalışıyorsun al kendine dedi..çalışıyorum ama elime para mı kalıyor nasıl alıym dedim..al işte dedi..öyle diyorsun ama ay başında da krediyi ödeyecek para kalmayınca kaçgün surat ediyor başıma kakıyorsun dedim.sinirlendi..verme bundan sonra istemiyorum dedi..vermem tamam evin masraflarına da karışma dedi..tamam dedim.zaten sen bizim hertürlü massrafımızı karşılamak zorundasın hem kendine baktırıyorsun hem para yetmeyince homurdanıyorsun..akşama kadar kahvede poponu büyüteceğine bir iş daha bulda evini geçindir dedim..tama verme dedi..kendi kendine küfürler etti..sustu..arkadaşlar siz tarafsız bakabiliyorsunuz ben haksız mıyım?üç senedir su faturası ödememiş..altı aydır elektrik ödenmemiş..bakkalı devraldığımda 900 milyon du..ben bi taraftan açık kapatayım diye uğraşıyorum..akşam eve gidiyorum yemek yoksa surat ev bal dök yala olmamışsa surat..ee benim canım yok mu?aqrtık hiçbir yere ödeme yapmayı düşünmüyorum..kendi harcamalarımı çocuklarımın ihtiyaçlarını karşılayıp gerisini birikim yapıcam..yanlış mı düşünüyorum...??
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
-
Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
sizce tepkimi sürdürmeli miyim?
- Konu Sahibi zeynep69
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?bence kesinlikle sürdürün.....eğer hani boş zamanı olmasaydı...ek bir iş için....eve katkıda bulunmak içinde uğraşıyor olsaydı...sabredin derdim ama....biraz anladığım kadarıyla sorumsuz...ve siz bugüne deil geleceğe de yatırım yapmalısınız çocuğğunuz için çünkü okula başlayınca daha da masraf olacak kreşe göre...ve başka masraflarınızda illaki olacaktır...
birde affınıza sığınarak birşey soracağım eşiniz ne kredisi ödüyor...
birde affınıza sığınarak birşey soracağım eşiniz ne kredisi ödüyor...
evinize giren para az değil ki nasıl bu kadar sıkışabiliyorsunuz anlayamadım:26:ben de arkadaşlara katılıyorum ikinizde kazanıcınızı ortaya koyun nereye ne verilecekse kredi kartı fatura kira neyse verin geriye kalanıda cebinize harçlık yapın birazı sende birazı onda durabilir.bu arada sende ayda 1-2 parça kendine birşey alsan hem bütçeniz sarsılmaz hem de ihtiyacını gidermiş olursunne kadar borcunuz var bilmiyorum ama kazancınız kötü değil aslında gül gibi geçinmeniz bunların evinizde sorun olmaması gerek.ayrı gayrı hesap yapmayın
bu arada senin tek hatalı olduğun yer şu eşine kahvede poponu büyüteceğine iş bul demişsin bu ağır bir söz olmuş bence
bu arada senin tek hatalı olduğun yer şu eşine kahvede poponu büyüteceğine iş bul demişsin bu ağır bir söz olmuş bence
Eşinizle oturun ve bir plan yapın. önce nereye ne kadar harcanıyor onu bir çıkartın toplam borcu 2 ye bölün ve o kadar miktar her ay maaşınızdan bir banka hesabına koyun ve tüm ödemeleri o hesaba yönlendirin. maaşınızdan geri kalan parayı da herkes istediği gibi harcasın. böyle sen öde, ben ödemem, sen fazla ödedin vs çok yorar sizi. ev işleri yemek konusuna gelince eşiniz yardım edene kadar kendi bildiğiniz gibi devam edin.
Bence çok büyük bir hata yapıyorsunuz ne diye senin paran benim param diyaloguna girdiniz ki? Hayatınızı paylaştığınız bir adamla hesabınızı ayırmanız bana mantıksız geldi açıkçası. Ben çalışıyorum maaşım ayın 4 ünde avansım 21 inde. Eşimin maaşı ise 10 unda. Eşimin maaşı hesabına geçer geçmez kendine 100 tl ayırır kalanı benim hesabıma transfer eder. Elektrik,su,cep tel ftlarımız,internetimiz,kredi kartlarımız ve kredilerimizi ben internetten öderim. Ne kadar kalırsa hspta eşime söylerim. Ona göre hareket ederiz. Yani herşeye birlikte karar veririz.Tatil bütçemizden,akşam yemeği bütçemize kadar.Benim ceket almam lazım, benim ayakkabı almam lazım diye konuşur kararlaştırırız. Ha diyelim gezerken bir yerde birşey gördük alıp almayacağımıza da birlikte karar veririz.Ama yalnızken beğendiğimiz birşeyler olursa da alırız. Netice de hesabımızı ikimizde biliyor oluruz. Onda kredi kartları durur, bende bankamatik. Dolayısıyla senin,benim kavgamız olmaz. Bizim olur herşey...
bızım eve gıren para sızınkınden daha az.buna ragmen yarısını ev kredısıne oduyoruz.kalanıyla elektrık,su,dogalgaz,mufak masrafını halledıyoruz.kalanıyla da pasalar gıbı yasıyoruz.ne gezmemızden ne tatılımızden ne gıyımımızden tavız vermıyoruz.sız parayı ortak kullanmayı bılmıyorsunuz.esınızle tartısmamak ıcım ortak bır butce hazırlayın.oyle senın paran benım param olursa hıc ılerleyemezsınız.
Konu sahibi arkadaşım neden keseleri ayırma yöntemine gittiniz?
Karı koca arasında "sen bunu öde ben bunu ödeyeyim" diye bir şey olmamalı bana göre.
Siz ev arkadaşı değil hayat arkadaşısınız.
Maaşları toplayın ortada, önce ödemeleri yapın sonra kendi özel ihtiyaçlarınızı karşılayın en mantıklısı bu.
Eşler arasında para konusu kesinlikle mevzu olmamalı.
Karı koca arasında "sen bunu öde ben bunu ödeyeyim" diye bir şey olmamalı bana göre.
Siz ev arkadaşı değil hayat arkadaşısınız.
Maaşları toplayın ortada, önce ödemeleri yapın sonra kendi özel ihtiyaçlarınızı karşılayın en mantıklısı bu.
Eşler arasında para konusu kesinlikle mevzu olmamalı.
arkadaşlar çok güzel önerilerde bulunmuşsunuz..bunları bende düşündüm ve eşime teklif ettim ama yok..neden sen şunu öde ben bunu ödeyeyim hesabına girdiniz diyorsunuz ya..ilk iki ay eşim maaşımı istedi.verdim ama baktım hiçbir yere para verilmemiş..bakkal duruyor faturaları hatırlatıyorum ödemiyor.ama para yok bitiyor 5 liralık sigara içen adam daha pahalısını içiyor..banada aylık 100 lira para veriyor yeter dimi diyor..ne zaman para istesem ne yaptın nereye harcadın soruyor..ama kendine soru sordurmuyor..
eşimbirkaç senedir heryere borç yapmış (mış diyorum çünkü benim bişeyden haberim olmuyor.sorunca sana ne senin paranı mı harcıyorum oluyordu)hepsini ödemek için kredi çekmiş onu ödüyor.kart deseniz hep giyim benzin harcamaları bana ait olan bana yüzük almış o var laptop taksidi kızımın bebek arabası.yaklaşık heray 1200 falan geliyor.hep taksit yaptırmış..en az bir yedi sekiz ay daha ödeyecek..
ben hem borçları kapatırım hem kenara bir iki bişeyler atarım diye bir süre böyle yapalım dedim..ama yok.baktım olmuyor.sizin söylediğinizi teklif ettim.kabul etmedi.hani paramızı ortaya koyalım ödemelerden artan hesapta kalsın yok olurmu öyle hiç.o hesabı kitabı çok iyi biliyor.şimdi arabamızı satıp kredisini kartını kapatacakmış.tamam dedim.ama heray aldığımız para bir hesapta duracak ödemeleri yapıcaz üstüne dokunmak yok dedim..kartı da iptal ettireceksin.cebimizde varsa alıcaz..kabul etmedi..zaten arabayı satacak sonra nasıl olsa borç yok diye rahatlayıp daha çok borç yapacak.deliricem ben poğaçaya suya vereceğim paaryı bile hesap ediyorum..sabahları zeytin peynir koyuyorum kik dilim ekmeğin arasına..suyumu evden pet şişeye doldurup götürüyorum.ama benim eşim sabah çorba güveç yemeğe gidiyor.kendisi yetmiyormuş gibi yanına arkadaşları geliyo onlara da ısmarlıyor..geçen gün üç torba kazak verdim giymediklerinden.dün üç dört tane kazak alıcam diyor.ki en az on tane kazağı var zaten..düşündükçe deli oluyorum...ne yapayım ne yapayım*??
eşimbirkaç senedir heryere borç yapmış (mış diyorum çünkü benim bişeyden haberim olmuyor.sorunca sana ne senin paranı mı harcıyorum oluyordu)hepsini ödemek için kredi çekmiş onu ödüyor.kart deseniz hep giyim benzin harcamaları bana ait olan bana yüzük almış o var laptop taksidi kızımın bebek arabası.yaklaşık heray 1200 falan geliyor.hep taksit yaptırmış..en az bir yedi sekiz ay daha ödeyecek..
ben hem borçları kapatırım hem kenara bir iki bişeyler atarım diye bir süre böyle yapalım dedim..ama yok.baktım olmuyor.sizin söylediğinizi teklif ettim.kabul etmedi.hani paramızı ortaya koyalım ödemelerden artan hesapta kalsın yok olurmu öyle hiç.o hesabı kitabı çok iyi biliyor.şimdi arabamızı satıp kredisini kartını kapatacakmış.tamam dedim.ama heray aldığımız para bir hesapta duracak ödemeleri yapıcaz üstüne dokunmak yok dedim..kartı da iptal ettireceksin.cebimizde varsa alıcaz..kabul etmedi..zaten arabayı satacak sonra nasıl olsa borç yok diye rahatlayıp daha çok borç yapacak.deliricem ben poğaçaya suya vereceğim paaryı bile hesap ediyorum..sabahları zeytin peynir koyuyorum kik dilim ekmeğin arasına..suyumu evden pet şişeye doldurup götürüyorum.ama benim eşim sabah çorba güveç yemeğe gidiyor.kendisi yetmiyormuş gibi yanına arkadaşları geliyo onlara da ısmarlıyor..geçen gün üç torba kazak verdim giymediklerinden.dün üç dört tane kazak alıcam diyor.ki en az on tane kazağı var zaten..düşündükçe deli oluyorum...ne yapayım ne yapayım*??
eşiniz oldukça savurgan biri anlaşılan
ama yine de en mantıklısı borçlarınızı bir kağıda yazıp
her ay maaş aldığınız gün eşinizle beraber borçları kapatıp
kalanıyla da geçinmeye çalışmanız
arkadaşların dediği gibi 3400 az bir para değil
hesabı kitabı doğru yaparsanız paşalar gibi yaşarsınız o parayla
eşinizle sakince konuşup senin paran benim param demeden
buna ikna etmeniz gerekiyor
ama yine de en mantıklısı borçlarınızı bir kağıda yazıp
her ay maaş aldığınız gün eşinizle beraber borçları kapatıp
kalanıyla da geçinmeye çalışmanız
arkadaşların dediği gibi 3400 az bir para değil
hesabı kitabı doğru yaparsanız paşalar gibi yaşarsınız o parayla
eşinizle sakince konuşup senin paran benim param demeden
buna ikna etmeniz gerekiyor
esınız para harcamayı bılmıyor.arabayı satıp borc odemek de neyın nesı.konusarak tartısarak esınızın huyuna suyuna gıderek para yonetımını elınıze alın.belkı sız daha yenı calısmaya basladıgınız ve ondan daha fazla kazandıgınız ıcın tepkısı fazla olabılır.neden calısmadan once bu konulara agırlık vermedınız?senın paranı mı harcıyorum dıyen esınıze sen ev dısında ben ev ıcınde calısıyorum bu ortak kazancımız demelıydınız.sımdı kendı paranızı kazanıyorsunuz dıye esınız bırden degıstıgınızı dusunebılır.
esınız para harcamayı bılmıyor.arabayı satıp borc odemek de neyın nesı.konusarak tartısarak esınızın huyuna suyuna gıderek para yonetımını elınıze alın.belkı sız daha yenı calısmaya basladıgınız ve ondan daha fazla kazandıgınız ıcın tepkısı fazla olabılır.neden calısmadan once bu konulara agırlık vermedınız?senın paranı mı harcıyorum dıyen esınıze sen ev dısında ben ev ıcınde calısıyorum bu ortak kazancımız demelıydınız.sımdı kendı paranızı kazanıyorsunuz dıye esınız bırden degıstıgınızı dusunebılır.
zaten öyle düşünüyor..para yönetimini bana kesinlikle vermiyor.evin reisi oymuş çalışıyorum diye sesim çok çıkıyormuş..beş yıllık evliyiz.sadece ilk iki yıl araba borcu ödedik.evdeykende hep sorardım..nereye ne veriyoruz.borcumuz var mı ama cevap vermeye tenezzül etmezdi.ama bu konuda hep problem aynıydı..eşim alır giyer yer içer gezerdi.mesela benim bir tane çizmem mi var. başka bir tane mi beğendim.senin çizmen yok mu derdi aldırmazdı..bi yere mi gitmek istedim götürmezdi.arkadaşlarıyla yemeğe içmeye sık sık giden adam,ben ayda yılda bir istediğimde götürmezdi.götürsede paramda yok.ehh karttan çektireyim der der yemeği zehir ederdi.artık gına geldi.huyuna suyuna da gittim.sizin dediklerinizin hepsini uyguladım ama sonuç sıfır..ben hala geçinme derdindeyim..o keyif derdinde..sözün bittiği noktadayım..nöbette oolmadığı günler sabah 8.30 dan akşam 22 ye kadar abisinin kahvesinde oturuyor..ben ilgi istiyorum diye bağırıyorum artık.
açıkçası artıları eksileri yazınca artı tarafına onu görünce kıyamamam onu görmeyince mutlu olamamam sarıldığında dünyayı unutmam onsuz bir hayatı düşünememm yazılıyor.başkada bir artımız yok..eşimin bizim için çabaladığını görmek istiyorum..elelle verip anlayışla bu durumu kaldırabiliriz diyorum..ama umrunda değil.bir yerlerden para gelse deyip duruyor.yaniii cidden havadan para bekliyor...
Eeeeeee madem kendi yiyiyor, kendi geziyor
o zaman evi pansiyon olarak mı kullanıyo?
Bu ne rahatlık birde pişkinlik yapıyor öyle mi?
Lütfen idareyi elinizden bırakmıyın
siz evladınıza bakın bir de kendinize
yoksa böyle bencil bir eş ile değil 5 yıl bir 55 yıl daha katlanılmaz!!!
o zaman evi pansiyon olarak mı kullanıyo?
Bu ne rahatlık birde pişkinlik yapıyor öyle mi?
Lütfen idareyi elinizden bırakmıyın
siz evladınıza bakın bir de kendinize
yoksa böyle bencil bir eş ile değil 5 yıl bir 55 yıl daha katlanılmaz!!!
Son düzenleme: