Sizce saygısızlık mı yaptım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dayınızın ne yapmasını bekliyordunuz anlayamadım. Çekip kızkardeşini alabilir miydi yani kocasının evinden? Sonra annen belki ben evimde mutluydum diyecekti? Karı kocanın arasına girilmez, onlar barışır sen kötü olursun minvalinde bir dünya mesaj okumuştum burda.

G GlassySky ben de bu uzun "annem babamın basiretsizliği ve babamın ailesi yüzünden uzun yıllar sıkıntı yaşadı,yok sayıldı,hakarete uğradı" anlatımınızın nedeninin babanız ve onun aile üyeleri ile neden görüşmediğinizin açıklaması olduğunu sandım meğer öyle değilmiş dayınızla görüşmek istemiyorsanız aramayın ,sormayın ama annem için böyle tavır alıyorum diye de düşünmeyin..yaşanan hiçbirşeyin muhatabı dayınız değil çünkü

Ne yaşadığınızı siz biliyorsunuz, siz yaşadınız arkadaşınız yaşamadı onları. Dayınız vicdan temizliyor, şimdi terslediniz ya, bak glassy böyle yapıyo zaten diye bahane oldu ona, birkaç kişi sormuştur onlara da öyle diyecek. Aramasının sebebi siz değil, üç beş laf edendi, susturamadığı vicdanıydı.

Annen istemese katlanmazmış. Cokta senlık bırsey yok kı

Halayla dayı mı evlenmis yok artık
Cok komik degil mi ya:S
Dayılık mı yaptın derim?
Benim de kayıtlarda gecen 2 adet dayım var.
Kendilerini 10 seneden fazladır görmedim.
Biri fake hesaptan falan takip ediyor arada cocugumu flaan öyle görmüslerdir.
Aynı zmanda teyzeyim.
Kardesimi gectim ama yegenlerimi 1 hafta görmesem kosa kosa gidiyırum okul kapılarına.
Öyle dayıyım demekle olmuyor dayı derdim yani cıksa karsıma.

Evet karı koca arasına girilmez diye bir sürü laf söyleniyor burda da gercekte de . Ama gerçekten 2 küçük kız çocuğuyla yalnız olan ,çalışan evinde bile uzanıp yayılamayan birisiydi annem. Annemin iki erkek kardesi var biri bile sahip cikmadi bize . Annem dayak yerken ben izledim hakaret edilirken ben gördüm. Annemin nasil şartlarda yaşadığını biliyordular. Rest çekip annemi ve bizi yanına alabilirdi. Yanına almasa bile had bildirebilirdi. Şimdiye kadar bana bir hediye bile almayan dayiya neden yeğenlik yapıyım. Dayılık yapan dayım ya da amcalık yapan bir amcam olmadı ki.

12 yasinda kime ne diyebilirdim. Telefonum bile yoktu ki. Dayımda bizimle aynı şehirde değildi. Ama annemin aldatildiğini dayak yediğini bilip sustu. Zaten ben üniversiteye başlayana kadar beni hiç aramamıştı. Üniversiteye başlayıp kendimi kurtarıp meslek sahibi olunca herkesin bana canım cicim deyip ilgi göstermesi çok mu samimi. Edepsiz derse de benim için sorun değil. Bazı şeyleri umursama aşamasını çoktan aştım.

Hicbir akrabayi arayıp görüşmüyorum. Ne bayramda ne özel günlerde. Beni arayanları da açmıyorum. Huzurumu bozan insanları sildim hayatımdan. Zaten baştan aile olamamış insanlar şimdi pişmanlıkla aile gibi davranmaya çalışmasınlar.

Dayınız sizi geçindirebilecek miydi çekip alsaydı? Maddi manevi güçlü, sözü geçen bir kimse miydi? Zor günlerin acısıyla böyle düşünüyorsunuz. Babanız nerde şu anda?

Son düzenleme:
Dayınız sizi geçindirebilecek miydi çekip alsaydı? Maddi manevi güçlü, sözü geçen bir kimse miydi? Zor günlerin acısıyla böyle düşünüyorsunuz
Inanın parası vardı askeriyede komutandı. Annem zaten çalışan biriydi hep çalışırdı. Hâlâ da çalışır dayımın eline bakmazdık yani. Sadece bize 1 2 ay kalacak yer verseydi. Çok mu zordu ya gerçekten. Susup bilmemezlige gelince noldu .Şimdi de ben kimseyi tanimamazliktan geliyorum.

dayak karı-koca arasına girilmeyecek bir mesele değildir.
bunu düşünerek yumuşamayın dayınıza karşı.
dünyadaki en büyük kötülük gözünün önündeki haksızlığa sessiz kalmaktır.

Dayınız sizi geçindirebilecek miydi çekip alsaydı? Maddi manevi güçlü, sözü geçen bir kimse miydi? Zor günlerin acısıyla böyle düşünüyorsunuz. Babanız nerde şu anda?

Kardeşini döven adama tek kelime etmediyse yazık diyorum. Benim kardeşimi dövseler kadın halimle döven adamı bulur gırtlağını sıkarım. Kardeşlik bu adamın yaptığı şey değil asla.

En iyisini yapıyorsun, kardeşinin dayak yemesine ses etmeyen ölü taklidi yapan insanların hiçbiri 5 para etmez.

Bir şey anlatayım, ben 15 yaşlarındaydyım bizim apartmanda hakim bir adamla karısı yaşıyordu. Adam kadını fena dövüyordu haftada en az birkaç kez. En sonunda bizim alt komşu kadın aldı tavayı eline, çaldı bunların zilini adam daha ne oluyor diyemeden adama girişti bayıltana kadar dövdü. Sonra kadın boşandı zannımca, sonra adam da taşınıp gitti. Başka bir insanın dayak yediğini biliyorsan eşşek değilsen bir şeyler yaparsın mutlaka elinden bir şeyler gelir insanın. Ölü taklidi yapmak, başını diğer tarafa çevirmek insanlık değil. Kaldı ki bu konuda anne dayının kardeşi. Dayı halayla evliymiş belki de karısına yaranmak için laf etmedi eğer öyleyse daha da yazık. .msalak olup kardeşinin çektiği zulme ses etmemek yazık kere yazık.

iyi yapmışsın, anneni zamanında yapayalnız bırakan insanı niye arayacaksın?? ayrıca böyle on yılda bir arayıp da sitem eden insanları hiç sevmem

olmasınlar sana annen yeter

Bence saygısızlık olmamış. Yani hakaret etmemişsiniz içinizde olanı söylemişsiniz ki size karşı bir dayı, bir abi sorumluluğunu yerine getirmeden sizden kusursuz saygı bekliyor.

12 yaşında gözünüzü bir kapattınız hoop bu olay gününe mi ışınlandınız? Biriyle derdiniz varsa o mevzuyla ilgili laf söylersiniz alakasız bir anda ettiğiniz lafın karşı tarafta bir etkisi olmaz, konuştuğunuzla kalırsınız
Sizinle aynı şehirde yaşamayan bir adam dayı, anneniz aldatılıp dayak yiyor diye ne yapmalıydı? Aldatılan anneniz dayağı yiyen anneniz size bunları reva gören anneniz babanıza karşı hiçbirşey yapmayan anneniz polise şikayet etmeyen anneniz babanızı eve alan anneniz babanızı boşamayan anneniz ama suçlu başka ildeki dayı, koskoca kadının yapmadığını niye bir başkası yapsın, aklı var fikri var dimi annenizin eli ayağı da tutuyor
Ben dayınız size karşı samimi demedim, ayrıca ne bileyim ben samimi mi değil mi
İnsanların aramasıyla sizin okumanızın mesleğinizin ne ilgisi var, sizin kendinizi hissettiğiniz kadar mükemmel değilsiniz o insanların gözünde, ilk okuyan meslek sahibi olan siz değilsiniz, insanların birşey umduğunu ima ediyorsunuz ama büyük ihtimalle suizan ediyorsunuz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…