Sizce saygısızlık mı yaptım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Haklisiniz, gayet yerinde olmuş, agziniza saglik.

Arkadaslariniz kendi iyi huylu, sevgi dolu, babacan dayıları gibi zannettikleri için tepkinizi tuhaf bulmuşlar.

Bir tane de bende var, tez vakitte eceliyle ölsün, cenazesi ciksin diye dualar ettigim donemler oldu.

Geberse bir fatiha okumam.

O sebeple sizi cok iyi anliyor ve hak veriyorum.

Tavrinizdan donmeyin, ozur de dilemeyin.

Dayınız normalde sizi arayıp sorar mı? İlgi gösterir mi?
Büyüklerin sırf büyük olduğu için hep kendilerini haklı görmelerini ve aranmayı beklemelerine anlam veremiyorum.

Dayınız normalde sizi arayıp sorar mı? İlgi gösterir mi?
Büyüklerin sırf büyük olduğu için hep kendilerini haklı görmelerini ve aranmayı beklemelerine anlam veremiyorum.
2 senedir görüşmüyorum telefonla aramıyorum da. Kimsenin beni aramasını da beklemiyorum.

Oh iyi demissin ya. Ne vicdan yapacaksın? Saygı hakedene gösterilir. Ben zamanında (hakeden) dayımı evden kovmustum, bir gram da pişman değilim. Yıllarca konuşmadık, sonra insan gibi konuştuk,barıştık.
Şimdi o da bana daha iyi davranıyor, ben de onu yolda gördükçe selam veriyorum.
Boşver, o sana dayilık yapsa sen de ararsın zaten ara sıra,merak ederdin.
Şam dayısı...
Ne dayıya ihtiyacın var ne halaya.
Ne mutlu işte,çekirdek ailen yanında. Uzak tut yeter onları ailenden

ya bu dayılara zaten ne yapsak az ben dayımı kk'daki kadınların önüne atsam odunla falan döverler o derece saçma şeyler yaşadık. dayıya üzülme, amca deseydin gerçi onu da salla derdim sanırım ama dayılara karşı olan nefretimi herkes bilir :) suçlama kendini boşver.

Bence haklısın

Saygısızlık falan yapmadın

Onlara hak ettiğini söylemişsin , esas onların annene yaptığı saygısızlık.

Çok sağolun çok teşekkürler hanımlar. Açıkçası annemi arayıp dayimla yaşadığım bu olayı daha anlatmadım. Annem kin tutmayan biridir bana o senin büyüğündür diyebilir. Ama sanırım geri adım atmak istemiyorum. Geçmişte yaşadığımız hiçbir şeyi unutamıyorum. Şimdiye kadar hep sessizdim ama bir anda patladım işte. Vicdanım çok rahat ama annemin tepkisi ne olur bilemiyorum.

Sırf akrabanız veya yaşça büyüğünüz diye o insan doğrudan saygı hakediyor anlamına gelmiyor. Sizi ve annenizi zamanında sarıp sarmalasaydı ve destek olsaydı siz zaten sevip saygı duyar ve halini hatrını sorardınız. Tepkinizde haklı buldum ben sizi. Bağırmak yerine aynı lafları sakin ses tonuyla söyleseydiniz daha iyi olurdu elbette ama olan olmuş artık.

Sırf akrabanız veya yaşça büyüğünüz diye o insan doğrudan saygı hakediyor anlamına gelmiyor. Sizi ve annenizi zamanında sarıp sarmalasaydı ve destek olsaydı siz zaten sevip saygı duyar ve halini hatrını sorardınız. Tepkinizde haklı buldum ben sizi. Bağırmak yerine aynı lafları sakin ses tonuyla söyleseydiniz daha iyi olurdu elbette ama olan olmuş artık.
Aslında bağıra çağıra değildim. Bıkmış gibi söyledim. Çünkü bu muhabbeti birkaç defa daha yaptı bana dayım. Isin garip olan tarafı ben üniversiteyi kazanıp şehir dışına çıkınca samimi olmaya çalıştılar. Sanki hiçbir şey olmamış gibi davranmaları falan. O kadar çok şey yaşadım ki artık kimseyi aramıyorum artık. Sadece annemi ve kardeşimi ararım birtek.

Aslında bağıra çağıra değildim. Bıkmış gibi söyledim. Çünkü bu muhabbeti birkaç defa daha yaptı bana dayım. Isin garip olan tarafı ben üniversiteyi kazanıp şehir dışına çıkınca samimi olmaya çalıştılar. Sanki hiçbir şey olmamış gibi davranmaları falan. O kadar çok şey yaşadım ki artık kimseyi aramıyorum artık. Sadece annemi ve kardeşimi ararım birtek.

Ben nedense bağırdınız sanmışım ya bağırmadıysanız hic sorun yok bence. İçiniz rahat olsun. Doğarken ailemizi seçemiyoruz ne yazik ki ama görüşüp görüşmemek bizim elimizde

Yine bir aramadın mevzusu, nolur dünya üzerinde bitsin artık sen beni aramadın diye atarlanan insan tipleri..Hayır hiçte fazla olmamış bence tepkiniz, zamanın da dayılık yapsaymış madem bu kadar seviyor yeğenini..Sırf akraba diye büyük diye saygı bekliyor insanlar ama o saygıyı kendileri kazanmaları gerekiyordu..

İyi etmişsin. Hak etmiş. Anında cevabı yapıştıracaksın. Ne vermiş de ne istiyor. Dayımı bırak ben annemi aramıyorum. Gördüğün degeri aynen iade edeceksin

Aslında diyeceğiniz şey basitmiş, halamla evlendiğinden beri bir dayılığını göremediğim, biz o evde ezilirken annemin kardeşi gibi değil , görümcesinin kocası gibi davrandığın için ben seni dayı değil enişte yerine koyuyorum. Kusura bakma eniştelerimide pek yakın görüp aramıyorum deseydin😄

Merhaba kadınlar klübü üyeleri. Bugün başıma gelen yaşadığım bir olayı size anlatmak istiyorum. Sınavdan çıktıktan arkadaşlarımla bir kafede oturuyordum. Sonra beni dayım aradı ve trip atar gibi yok yılbaşında bayramda seyranda aramıyor muşum gibi hemen iğneli laflar söylemeye başladı. Normalde alttan alır ya da şakaya vurardim dayimi ama sanırım bu sefer alttan almak istemedim. Geçmişte dayım halamla evlendiği için, babam annemi aldatıp dayak yediği zaman sessiz kalmıştı. Biz hep kendi evimizde sığıntı gibi annem kardeşim ve ben yaşadık. Babannemler ve amcam da bizimle yaşıyordu o zamanlar sürekli hakaret ediliyordu annem. Bize de laf söyleniyordu tabi. Ben de büyüyünce kimseyi bu yüzden aralamaya başladım. Babannemler köye gitti amcam evlendi. Şuan aile ne demek çekirdek aile nasıl olmalı 7 senedir öğreniyoruz. Dayımın da beni aramıyorsun diye arayıp ayarlamasına katlanamadım. Bıktım sizin kavgalarınızdan anlasamamanizdan kimseyi de aramıyorum böyle daha mutluyum falan deyip kapattım. Aslında dayima çok da kızgınım annem edilirken sessiz kalmasını bir kere bile sahip çıkmamasını yediremiyorum. Bir kere sahip çıksaydı ablama napıyorsun deseydi annemi korusaydı. Belki annem daha mutlu olurdu. Bugün dayima çıkışırken vicdanen rahatım ama arkadaşlarım tam ailevi meseleyi bilmedikleri icin beni sert buldular. Sizce tepkim haklı mıydı?
Bu tepkiyi gerektiği zamanda verseydiniz karşınızdakinde bir karşılığı olurdu, seni gidi hayırsız hiç aramıyorsunun üzerine bir ömürlük kini kusmak mantıklı mı faydalı oldu mu sizce, dayınız ne alaka yaaa buda amma edepsiz oldu ha demediyse ben de birşey bilmiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X