- 4 Ekim 2012
- 16.331
- 31.902
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Annen istemese katlanmazmış. Cokta senlık bırsey yok kıMerhaba kadınlar klübü üyeleri. Bugün başıma gelen yaşadığım bir olayı size anlatmak istiyorum. Sınavdan çıktıktan arkadaşlarımla bir kafede oturuyordum. Sonra beni dayım aradı ve trip atar gibi yok yılbaşında bayramda seyranda aramıyor muşum gibi hemen iğneli laflar söylemeye başladı. Normalde alttan alır ya da şakaya vurardim dayimi ama sanırım bu sefer alttan almak istemedim. Geçmişte dayım halamla evlendiği için, babam annemi aldatıp dayak yediği zaman sessiz kalmıştı. Biz hep kendi evimizde sığıntı gibi annem kardeşim ve ben yaşadık. Babannemler ve amcam da bizimle yaşıyordu o zamanlar sürekli hakaret ediliyordu annem. Bize de laf söyleniyordu tabi. Ben de büyüyünce kimseyi bu yüzden aralamaya başladım. Babannemler köye gitti amcam evlendi. Şuan aile ne demek çekirdek aile nasıl olmalı 7 senedir öğreniyoruz. Dayımın da beni aramıyorsun diye arayıp ayarlamasına katlanamadım. Bıktım sizin kavgalarınızdan anlasamamanizdan kimseyi de aramıyorum böyle daha mutluyum falan deyip kapattım. Aslında dayima çok da kızgınım annem edilirken sessiz kalmasını bir kere bile sahip çıkmamasını yediremiyorum. Bir kere sahip çıksaydı ablama napıyorsun deseydi annemi korusaydı. Belki annem daha mutlu olurdu. Bugün dayima çıkışırken vicdanen rahatım ama arkadaşlarım tam ailevi meseleyi bilmedikleri icin beni sert buldular. Sizce tepkim haklı mıydı?
Halayla dayı mı evlenmis yok artıkMerhaba kadınlar klübü üyeleri. Bugün başıma gelen yaşadığım bir olayı size anlatmak istiyorum. Sınavdan çıktıktan arkadaşlarımla bir kafede oturuyordum. Sonra beni dayım aradı ve trip atar gibi yok yılbaşında bayramda seyranda aramıyor muşum gibi hemen iğneli laflar söylemeye başladı. Normalde alttan alır ya da şakaya vurardim dayimi ama sanırım bu sefer alttan almak istemedim. Geçmişte dayım halamla evlendiği için, babam annemi aldatıp dayak yediği zaman sessiz kalmıştı. Biz hep kendi evimizde sığıntı gibi annem kardeşim ve ben yaşadık. Babannemler ve amcam da bizimle yaşıyordu o zamanlar sürekli hakaret ediliyordu annem. Bize de laf söyleniyordu tabi. Ben de büyüyünce kimseyi bu yüzden aralamaya başladım. Babannemler köye gitti amcam evlendi. Şuan aile ne demek çekirdek aile nasıl olmalı 7 senedir öğreniyoruz. Dayımın da beni aramıyorsun diye arayıp ayarlamasına katlanamadım. Bıktım sizin kavgalarınızdan anlasamamanizdan kimseyi de aramıyorum böyle daha mutluyum falan deyip kapattım. Aslında dayima çok da kızgınım annem edilirken sessiz kalmasını bir kere bile sahip çıkmamasını yediremiyorum. Bir kere sahip çıksaydı ablama napıyorsun deseydi annemi korusaydı. Belki annem daha mutlu olurdu. Bugün dayima çıkışırken vicdanen rahatım ama arkadaşlarım tam ailevi meseleyi bilmedikleri icin beni sert buldular. Sizce tepkim haklı mıydı?
Evet karı koca arasına girilmez diye bir sürü laf söyleniyor burda da gercekte de . Ama gerçekten 2 küçük kız çocuğuyla yalnız olan ,çalışan evinde bile uzanıp yayılamayan birisiydi annem. Annemin iki erkek kardesi var biri bile sahip cikmadi bize . Annem dayak yerken ben izledim hakaret edilirken ben gördüm. Annemin nasil şartlarda yaşadığını biliyordular. Rest çekip annemi ve bizi yanına alabilirdi. Yanına almasa bile had bildirebilirdi. Şimdiye kadar bana bir hediye bile almayan dayiya neden yeğenlik yapıyım. Dayılık yapan dayım ya da amcalık yapan bir amcam olmadı ki.Dayınızın ne yapmasını bekliyordunuz anlayamadım. Çekip kızkardeşini alabilir miydi yani kocasının evinden? Sonra annen belki ben evimde mutluydum diyecekti? Karı kocanın arasına girilmez, onlar barışır sen kötü olursun minvalinde bir dünya mesaj okumuştum burda.
12 yasinda kime ne diyebilirdim. Telefonum bile yoktu ki. Dayımda bizimle aynı şehirde değildi. Ama annemin aldatildiğini dayak yediğini bilip sustu. Zaten ben üniversiteye başlayana kadar beni hiç aramamıştı. Üniversiteye başlayıp kendimi kurtarıp meslek sahibi olunca herkesin bana canım cicim deyip ilgi göstermesi çok mu samimi. Edepsiz derse de benim için sorun değil. Bazı şeyleri umursama aşamasını çoktan aştım.Bu tepkiyi gerektiği zamanda verseydiniz karşınızdakinde bir karşılığı olurdu, seni gidi hayırsız hiç aramıyorsunun üzerine bir ömürlük kini kusmak mantıklı mı faydalı oldu mu sizce, dayınız ne alaka yaaa buda amma edepsiz oldu ha demediyse ben de birşey bilmiyorum
Hicbir akrabayi arayıp görüşmüyorum. Ne bayramda ne özel günlerde. Beni arayanları da açmıyorum. Huzurumu bozan insanları sildim hayatımdan. Zaten baştan aile olamamış insanlar şimdi pişmanlıkla aile gibi davranmaya çalışmasınlar.G GlassySky ben de bu uzun "annem babamın basiretsizliği ve babamın ailesi yüzünden uzun yıllar sıkıntı yaşadı,yok sayıldı,hakarete uğradı" anlatımınızın nedeninin babanız ve onun aile üyeleri ile neden görüşmediğinizin açıklaması olduğunu sandım meğer öyle değilmiş dayınızla görüşmek istemiyorsanız aramayın ,sormayın ama annem için böyle tavır alıyorum diye de düşünmeyin..yaşanan hiçbirşeyin muhatabı dayınız değil çünkü
Zamanında dayılık mı yapmış ki şimdi yeğenlik bekliyor?
Dayınız sizi geçindirebilecek miydi çekip alsaydı? Maddi manevi güçlü, sözü geçen bir kimse miydi? Zor günlerin acısıyla böyle düşünüyorsunuz. Babanız nerde şu anda?Evet karı koca arasına girilmez diye bir sürü laf söyleniyor burda da gercekte de . Ama gerçekten 2 küçük kız çocuğuyla yalnız olan ,çalışan evinde bile uzanıp yayılamayan birisiydi annem. Annemin iki erkek kardesi var biri bile sahip cikmadi bize . Annem dayak yerken ben izledim hakaret edilirken ben gördüm. Annemin nasil şartlarda yaşadığını biliyordular. Rest çekip annemi ve bizi yanına alabilirdi. Yanına almasa bile had bildirebilirdi. Şimdiye kadar bana bir hediye bile almayan dayiya neden yeğenlik yapıyım. Dayılık yapan dayım ya da amcalık yapan bir amcam olmadı ki.
Inanın parası vardı askeriyede komutandı. Annem zaten çalışan biriydi hep çalışırdı. Hâlâ da çalışır dayımın eline bakmazdık yani. Sadece bize 1 2 ay kalacak yer verseydi. Çok mu zordu ya gerçekten. Susup bilmemezlige gelince noldu .Şimdi de ben kimseyi tanimamazliktan geliyorum.Dayınız sizi geçindirebilecek miydi çekip alsaydı? Maddi manevi güçlü, sözü geçen bir kimse miydi? Zor günlerin acısıyla böyle düşünüyorsunuz
Inanın parası vardı askeriyede komutandı. Annem zaten çalışan biriydi hep çalışırdı. Hâlâ da çalışır dayımın eline bakmazdık yani. Sadece bize 1 2 ay kalacak yer verseydi. Çok mu zordu ya gerçekten. Susup bilmemezlige gelince noldu .Şimdi de ben kimseyi tanimamazliktan geliyorum.
Dayınız sizi geçindirebilecek miydi çekip alsaydı? Maddi manevi güçlü, sözü geçen bir kimse miydi? Zor günlerin acısıyla böyle düşünüyorsunuz. Babanız nerde şu anda?
Inanın parası vardı askeriyede komutandı. Annem zaten çalışan biriydi hep çalışırdı. Hâlâ da çalışır dayımın eline bakmazdık yani. Sadece bize 1 2 ay kalacak yer verseydi. Çok mu zordu ya gerçekten. Susup bilmemezlige gelince noldu .Şimdi de ben kimseyi tanimamazliktan geliyorum.
Evet karı koca arasına girilmez diye bir sürü laf söyleniyor burda da gercekte de . Ama gerçekten 2 küçük kız çocuğuyla yalnız olan ,çalışan evinde bile uzanıp yayılamayan birisiydi annem. Annemin iki erkek kardesi var biri bile sahip cikmadi bize . Annem dayak yerken ben izledim hakaret edilirken ben gördüm. Annemin nasil şartlarda yaşadığını biliyordular. Rest çekip annemi ve bizi yanına alabilirdi. Yanına almasa bile had bildirebilirdi. Şimdiye kadar bana bir hediye bile almayan dayiya neden yeğenlik yapıyım. Dayılık yapan dayım ya da amcalık yapan bir amcam olmadı ki.
12 yaşında gözünüzü bir kapattınız hoop bu olay gününe mi ışınlandınız? Biriyle derdiniz varsa o mevzuyla ilgili laf söylersiniz alakasız bir anda ettiğiniz lafın karşı tarafta bir etkisi olmaz, konuştuğunuzla kalırsınız12 yasinda kime ne diyebilirdim. Telefonum bile yoktu ki. Dayımda bizimle aynı şehirde değildi. Ama annemin aldatildiğini dayak yediğini bilip sustu. Zaten ben üniversiteye başlayana kadar beni hiç aramamıştı. Üniversiteye başlayıp kendimi kurtarıp meslek sahibi olunca herkesin bana canım cicim deyip ilgi göstermesi çok mu samimi. Edepsiz derse de benim için sorun değil. Bazı şeyleri umursama aşamasını çoktan aştım.