• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce problem olur mu?

Şimdi eşim de onu söyledi. Üst limit 100 imiş ihtiyaç kredisinde. Ev için alacaklar sanırım. Hatta bu bahsedilen evi almış gibi olacak eşim, anne ve babasından. Dolayısıyla direk onun üzerine geçecek ve miras konusu da olmayacak.
Dediğim gibi bilmediğim konular. Kredi çekmeyi bırak kart kullanma konusunda bile tereddütleri olan bir insanım. Bu yüzden buraya yazdım. Nedir ne değildir, bu şekilde olur mu öğrenmek adına.
Yinede abisinden noterden miras hakkımdan vazgeçiyorum yazısı alsın

Bu şekilde direkt esinizin üstüne alırsanız tapuyu ilerde abisi şikayet edip hak sahibi olabilir

Kefil olmasın, kendi kredi notunda kefil olduğu kredi be kredinin ödeme performansı çıkıyor, hiç kaçarınyok. Yarın siz kredi çekmek istediğinide önümüze çıkar

100.000 i ipotek almadan ihtiyaç olarak vermez banka. Ev olur arsa olur teminat ister bankalar. Abisi ticaretle uğraşmıyor ise ( o da abisinin kredibilitesine bağlı)

Bugün gittik bankaya, tüketici kredisi 180 bin lira veriyorlar. Ama aylık ödemesi çok yüksek geldi bana. Olmaz bu iş dedim.

Bu sekilde yapilabiliyor mu ki? Benim iki kuzenim benzer durumdan mahkemelikler. Simdi evi uzerine alan kisiye ileride dava acilabilir. Ben olsam hic girismem o islere

Bir abukata sorun ama bildigim kadariyla ileride abisi yan cizerse mahkeneye basvurdugunda o evdeki hakkini mahkeme yoluyla alabiliyor, istediginiz kadar elinden yazi alin. Yine de bir avukata sorun..boyle islere girmeyin bence.

Yapılandırmışlardı. Aslında büyük bir kısmı da bitmişti ancak çok sıkıntılı bir süreç yaşadılar. İşle alakalı dolandırılma gibi bir şey geldi başlarına. Sonra toparlanamadılar. Durumları varken çok yardımcı oldu bize, düğünümüzde, evimizin eşyalarında hep onun emeği var. Eşim ödeyeceğim dediğinde bile karşılıksız yaptım ben onları sen benim kardeşimsin dedi hep, Allah var almadı da..
Vefa benim için önemli bilmiyorum siz karar verin ;)

Elinizden geliyorsa yardımcı olun. Yanı işinizi de garantiye alın. Aynı durumda d8z de olabilirdiniz. Öyle düşünün

Bir abukata sorun ama bildigim kadariyla ileride abisi yan cizerse mahkeneye basvurdugunda o evdeki hakkini mahkeme yoluyla alabiliyor, istediginiz kadar elinden yazi alin. Yine de bir avukata sorun..boyle islere girmeyin bence.
Evet ben de bunu soylemek istemistim. Simdi ailesine para verip mali satin alsa bile vefatin ardindan diger kardes dava acip yine hakkini alabiliyor.

Tapu dairesinde hibe tapu şeklinde alırsa eşiniz bir daha hiç kimse hak sahibi olamaz. Aklınızda bulunsun. Satış ya da diğer çeşit tapulardan biraz yüksek çıkıyor bedeli ama garanti işlem.

Back