• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce problem olur mu?

Personanonngrata

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2019
72
82
38
30
Arkadaşlar bu konularla ilgili hiçbir bilgim bu yüzden yardımcı olursanız sevinirim.

Eşimin abisinin dükkanının vergi borcu vs baya birikmiş, ödeyemediği için artık gitgide miktar artıyor. Şöyle bir çözüm buldular. Eşimin anne babasının bir evi var. Miras olarak bırakacaklar eşim ve abisine. Şu an yaklaşık 400 bin civarı. Abisi de eğer eşim 150-200 bin lira kredi çekerse o sayede borcunu kapatabilecek ve mirastan payını almayacak, ev direk eşimin üzerine geçecek. Eşim geçen yıl öğretmen olarak atandı. Abisinin üzerimizde emeği çok, gerek sınava hazırlanırken gerek de düğünümüzde çok yardımı dokundu. Zaten bizim de yaklaşık 20 bin borcumuz vardı abisine. Ben de hayır demedim bu işe.
4-5 ay önce eşimin kuzeni kredi çekerken eşim kefil olmuştu, miktar 40 bin.şu an ödüyor, 3 yıl sonra bitecek.
Bu kredi kefil işlerinden hiç anlamıyorum. Açıkçası ne için kim için olursa olsun riskli geliyor bana. Çok uzattım, sizce eşim bu krediyi çekmek isterken şu an başka bir kredi için kefil olması durumu etkiler mi?

Abisinin ileride pay istemeyeceginin bir garantisi var mi? Yoksa sözde istemeyecegim mi diyor sadece?
Kredi, kefil işlerini bilmem ama ben "istemeyecegim" sozune guvenip 200bin kredi cektirmezdim. Miras zamanina kadar neler degisir neler.
O mirastan hak talep edemeyeceginin garantisi olmasi lazim resmi olarak anca öyle ki ben kredi, kefil işlerine hiç bulaşmazdim, eşim de bulaşmaz o ayri.

Anne baba hayatta değil mi? Allah uzun ömürler versin, oturamayacagınız, kirasını alamayacağınız, belki ileride üzerinde söz sahibi olmaya ömrünüzün yetmeyeceği ev için, 200 binlik kredi çekmek çok mantıksız. Kefil işleri de oldukça riskli.

Üzerinizde emeği varsa borcunu verin, olduğundan bira fazla verin.

Son düzenleme:
Bence mantıklı. Kefillik kredi derecelendirmesini etkilemiyor bildiğim kadarıyla. Gerçi şu faiz oranlarıyla kredi almak çok mantıklı değil ama bekleyecek zaman yok gibi görünüyor.

Bu arada abi neden borcunu yapılandırmıyor?

Bence mantıklı. Kefillik kredi derecelendirmesini etkilemiyor bildiğim kadarıyla. Gerçi şu faiz oranlarıyla kredi almak çok mantıklı değil ama bekleyecek zaman yok gibi görünüyor.

Bu arada abi neden borcunu yapılandırmıyor?
Yapılandırmışlardı. Aslında büyük bir kısmı da bitmişti ancak çok sıkıntılı bir süreç yaşadılar. İşle alakalı dolandırılma gibi bir şey geldi başlarına. Sonra toparlanamadılar. Durumları varken çok yardımcı oldu bize, düğünümüzde, evimizin eşyalarında hep onun emeği var. Eşim ödeyeceğim dediğinde bile karşılıksız yaptım ben onları sen benim kardeşimsin dedi hep, Allah var almadı da..

Abisinin ileride pay istemeyeceginin bir garantisi var mi? Yoksa sözde istemeyecegim mi diyor sadece?
Kredi, kefil işlerini bilmem ama ben "istemeyecegim" sozune guvenip 200bin kredi cektirmezdim. Miras zamanina kadar neler degisir neler.
O mirastan hak talep edemeyeceginin garantisi olmasi lazim resmi olarak anca öyle ki ben kredi, kefil işlerine hiç bulaşmazdim, eşim de bulaşmaz o ayri.
200 bin kredi veriyorlar mı🙄
Ben artık kimseye güvenmiyorum, sizde güvenmeyin. İnsanlar değişir. O yüzden evden hak talep etmeyecegine dair belge imzalatın.

Yapılandırmışlardı. Aslında büyük bir kısmı da bitmişti ancak çok sıkıntılı bir süreç yaşadılar. İşle alakalı dolandırılma gibi bir şey geldi başlarına. Sonra toparlanamadılar. Durumları varken çok yardımcı oldu bize, düğünümüzde, evimizin eşyalarında hep onun emeği var. Eşim ödeyeceğim dediğinde bile karşılıksız yaptım ben onları sen benim kardeşimsin dedi hep, Allah var almadı da..
Ooo maşAllah. O zaman düşünmeniz hata. Yardımcı olun.

Tekrar yapılandırabilir belki, vergi dairesiyle görüşsün eğer uygun buluyorlarsa. Benim bi yakınım da aynı yollardan geçti üstüste birkaç kez yapılandırıldı vergi borçları. Boşu boşuna faiz ödemeyin diye diyorum. Ne güzel birbirini kollayan kardeşler, çok şanslısınız.

Siz o kadar krediyi nasıl çekeceksiniz peki? İhtiyaç kredisi o kadar verilmiyor bildiğim kadarıyla, ev için çekip abisine mi vereceksiniz?

Böyle abiye yardım etmek ister insan ama herşeyi düşünüp adım atmak lazım.

Kimin ne zman ölecegi bellimi ki ? kalan mirasda yok ortada üstelik ..sözle o kadar kredi cekmem 50 60 olsa neyse noterden yazi alsın eşin

Siz o kadar krediyi nasıl çekeceksiniz peki? İhtiyaç kredisi o kadar verilmiyor bildiğim kadarıyla, ev için çekip abisine mi vereceksiniz?

Böyle abiye yardım etmek ister insan ama herşeyi düşünüp adım atmak lazım.
Şimdi eşim de onu söyledi. Üst limit 100 imiş ihtiyaç kredisinde. Ev için alacaklar sanırım. Hatta bu bahsedilen evi almış gibi olacak eşim, anne ve babasından. Dolayısıyla direk onun üzerine geçecek ve miras konusu da olmayacak.
Dediğim gibi bilmediğim konular. Kredi çekmeyi bırak kart kullanma konusunda bile tereddütleri olan bir insanım. Bu yüzden buraya yazdım. Nedir ne değildir, bu şekilde olur mu öğrenmek adına.

Eşinizin kredi notu ne. Daha önce kredi ödemeleri var mıydı gecikmesi oldu mu. Maaşı ne kadar. Öyle 100.000 kredi veren banka bulmanız çok zor. Sartlarinizin yerinde olması gerekiyor.

Ben.olsam parayi ben alır evi onlara verirdim şimdi o ev eskidir emin im bu parayla biraz da kredi çekip yeni bir ev alabilirsiniz yada arsa hangisi uyarsa

Kefil olmasın, kendi kredi notunda kefil olduğu kredi be kredinin ödeme performansı çıkıyor, hiç kaçarınyok. Yarın siz kredi çekmek istediğinide önümüze çıkar

100.000 i ipotek almadan ihtiyaç olarak vermez banka. Ev olur arsa olur teminat ister bankalar. Abisi ticaretle uğraşmıyor ise ( o da abisinin kredibilitesine bağlı)

Back