Sizce OKB miyim?

konuyu sanki ben yazdım.
ben artık tekrar tekrar kontrol etmekten bıktığım için, kendime yükses sesle söylüyorum. mesela kapıyı kilitledim gibi. yani ağzımdan çıkanı kulağım duymalı, anca ikna oluyorum.

konuyu sanki ben yazdım.
ben artık tekrar tekrar kontrol etmekten bıktığım için, kendime yükses sesle söylüyorum. mesela kapıyı kilitledim gibi. yani ağzımdan çıkanı kulağım duymalı, anca ikna oluyorum.
Bende yaa buraya yazmak istememistim ama bende yapiyorum bak gordum kitledim iste diyorum mesela

Bende yaa buraya yazmak istememistim ama bende yapiyorum bak gordum kitledim iste diyorum mesela

artık kendimi kabullendim. etrafımda kabullendi öyle davranıyor, zaten en büyük eziyeti kendime yapıyorum, onlar da biliyor.
bilmiyorum ben çaresini bulamadım, yalnız kaldıkça ve yaş aldıkça daha da arttı, bu sefer de kafamda senaryolar üretiyorum. mesela kızım bir şey anlattı. ben onun her türlü versiyonunu düşünüp kendime tasa yapıyorum. yani bir de evham eklendi. yeni bir şey alıp kullanmayı hiç sevmiyorum, kabullenemiyorum, ya arızası varsa, ya bana denk geldiyse, ya bozulursa.
Allah hepimize şifa versin, ne diyim zor.

Anlattığınız şeyler her insanda olabilir.Önemli olan hayatınızın işlevselliğini bozuyor mu bozmuyor mu?Bunun kararını da ancak siz ve sağlık profesyonelleri saptayabilir

Bu tarz şeyler çoğu insanda vardır ancak patoloji dediğimiz şey işlevsellik bozulunca ortaya çıkar. Örneğin bir insanda aşırı düzen takıntısı olduğunu düşünelim. Eğer çok önemli bir işi varsa ve ona rağmen hala evden çıkamıyorsa ve evi düzenliyorsa işlevselliği bozuluyor demektir. Ancak şuan işim var gelince düzenleyeceğim diyip çıkabiliyorsa bu iyi bir şeydir. Ayrıca bu noktada obsesif kompulsif bozuklukla- obsesif kompulsif kişilik bozukluğunu da ayırmak lazım. İkisi birbirinden çok farklıdır. Buradan tanı koymak mümkün değil. Ancak sizin psikoterapi almanız şart zaten bir kişilik bozukluğu tanısı almışsınız. Bunu da sadece ilaçla tedavi etmek mümkün değil, salt ilaç tedavisi başarısız oluyor zaten.

gunumuzun rahatsızlıgı halıne geldı bu sızı rahatsız edecek vazıyete geldıyse guvendıgınız bır doktora gıtmenız sart olmus durumda
düşünme dıyen dunyanın 8. harıkası doktora da cok guldum :KK70: te allahım ya
gecmıs olsun ben rahatsız oldugunuz hallerı cabuk atlatacagınızı dusunuyorum farkında oldugunuz ve ustune dustugunuz ıcın

Bunlar çoğu kişide var. Ama geçmiş yaşantılar, travmalar ve stresli dönemler, dozu artırıyor.
Cüzdanınızı kontrol etmeyi bırakın. Para düşecek olsa bile kontrol etmeyin. Cüzdana odaklanıp endişe de etmeyin. Bir süre sonra söndüğünü göreceksiniz.
Geçmiş anılara gelince... Yaşandığı anda birçok duyu organına hitap eden şeyler daha kalıcı olur. Mesela sadece gördüğünüz şeyi unutabilirsiniz,ama hem görüp hem kokladığınız şey daha kalıcıdır. Ya da gördünüz, duydunuz hem de duygusal olarak o anda bir şey yaşadınız. Bunlar kolayca unutulmaz. Yapınız da hassas demek. Mümkün olduğunca üzerine düşmeyin ki körüklemeyesiniz

Keske bende sizinki gibi bir doktora denk gelsem benimki dinlemedi bile hikayemi bitiremede he tamam deid ilac yazdi
Hangi sehirdesiniz madalyon psikiyatri merkezi var mi orada onun için sordum bide ankaradaysaniz odtü klinik psikoloji merkezi var adınızı yazdiriyosunuz sıra gelince ariyorlar bi kaç ayı bulabiliyor ama ücretleri makul dışarıya gore

Konuda kendimi gördüm. Psikologa gidiyorum yeni başladım, artık iyileşmek istiyorum. Bıktım takıntılardan!!

Kendiniz basedemeyeceginiz kadar ileriyse durum psikolog mantikli bir cozum olabilir ama ben kendi kendime yendim bu evden çıkınca kapiyi ocağı prizleri kontrol etme huyumu. 2. Kez dönüp bakmicam dedim kendime ve birdaha bakmadım inanirsaniz duzelirsiniz

gunumuzun rahatsızlıgı halıne geldı bu sızı rahatsız edecek vazıyete geldıyse guvendıgınız bır doktora gıtmenız sart olmus durumda
düşünme dıyen dunyanın 8. harıkası doktora da cok guldum :KK70: te allahım ya
gecmıs olsun ben rahatsız oldugunuz hallerı cabuk atlatacagınızı dusunuyorum farkında oldugunuz ve ustune dustugunuz ıcın
O an saka yapiyor sandim gercekten sonra cikabilirsiniz deyince gerçek oldugunu anladım

Bunlar çoğu kişide var. Ama geçmiş yaşantılar, travmalar ve stresli dönemler, dozu artırıyor.
Cüzdanınızı kontrol etmeyi bırakın. Para düşecek olsa bile kontrol etmeyin. Cüzdana odaklanıp endişe de etmeyin. Bir süre sonra söndüğünü göreceksiniz.
Geçmiş anılara gelince... Yaşandığı anda birçok duyu organına hitap eden şeyler daha kalıcı olur. Mesela sadece gördüğünüz şeyi unutabilirsiniz,ama hem görüp hem kokladığınız şey daha kalıcıdır. Ya da gördünüz, duydunuz hem de duygusal olarak o anda bir şey yaşadınız. Bunlar kolayca unutulmaz. Yapınız da hassas demek. Mümkün olduğunca üzerine düşmeyin ki körüklemeyesiniz
Bakmadan duramiyorum asla baska sey yapamıyorum o seyi kontrol etmeden mesela ocak kapalı biliyorum ama ya aciksa ya priz takılıysa ya yangin cikarsa kedim evde gazdan zehirlenirse ben napacam bu dusunceleri cikaramiyorum Mavisaclikadin Mavisaclikadin

ben o kadar para verip psikiyatriye gidicem bana verdiği cevap düşünme olacak oracıkta döver stresimi ona atarım :kızgın:

Ilac yazdi kotu doktor gibi bi dusuncem yok sadece dinlemedi bile her gelene ayni seyi yapiyolar lustral yazip sutluyolar bende saglikciyim

Anlattıkların depresyon(gece 3te uyanıp ağlamaların vs) +okb gibi duruyor. Depresyonda ve okbde lustral verilmesi dogal degil mi? Sana özel kimseye yazmadıkları bir ilaç mı vermeleri lazım...

Devlette kac doktor denedim fayda yok ozel psikologlarda cok pahali
aynen oyle maalesef. Oyle olmasa ne iyi olurdu, bu toplumun cok ihtiyaci var, burada bile bdv de konu acan cogu kisinin yardim almasi gerekiyor ama cogu zaten maddi durumu yetse gider alir o yardimi, niye konu acsin

Merhaba hanımlar. Hic birseyi unutamıyorum özellikle kötü veya o anda utandığım bunu neden yaptim ki ya da neden boyle yapmadim ki dedigim olaylari. Taa anaokuluna giderken yaşadığım ve utandigim bir olayi bile unutamiyorum otururken yatarken is yaparken boyle olaylar aklima geliyor ve sanki tekrar o ani yasiyor gibi oluyorum yine ayni kiziyorum ya da utaniyorum dusunmek istemiyorum ama aklima geliyor boyle bi olay yuzunden gece 3 te kalkip yatakta agladigim bile oldu.

Doktora gittim lustral yazdi her gidene yazildigi gibi ozele gitmedikten sonra devletten pek bir beklentim kalmadi.

Bir test yapilmisti 600 kusur soruluk orda pasif agresif kişilik bozuklugu ve kronik depresyon cikmisti. Psikologa sevk etti psikiyatrist. Yasadiklarimi psikologa anlattim ve bana ne dedi biliyo musunuz? DÜŞÜNME. hadi ya ben bunu akil edememistim zaten.

Pasif agresif oldugum icin o anda cevap veremiyormusum karşılık veremiyormusum test yapan doktor oyle dedi(lustrali yazan farkli doktor) o test yapan doktorun yazdigi ilaclar iyi gelmisti ama o doktora gidemiyorum başka sehirde.

Bir de sey var. Mesela disarida birsey ödedim ve cuzdani cantama koydum. Koyarken iyice bakiyorum koyduguma eminim ama Sonra ya koyarken dustuyse diye bakıyorum sonra ya bakarken dusurduysem diye bakiyorum illa 3 kere bakicam ya da 3un katı.

Kapi konusu da ayni kapattim mi kilitledim mi diye 3 kere bakarim. Ya da ocagi kapatmismiyim konusu da ayni sekilde.
Malesef okb var sizde Esimde ileri derecede okb lı ondan biliyorum kullanmadığı ılac gitmediğimiz doktor ozel devlet kalmadı. Sonuc suan ılac kullanmıyor inceye gore cok daha ıyı bazı zamanlarda atak evresi var bazen daha rahat cok zor bı hastalık Allah yardım etsin. Ama daha fazla ılerlemeden kesip atın mesela uc kez cuzdanamı baktınız bakmayın ılerlemesin hayatınız cok zorlasır ılerde

Merhaba hanımlar. Hic birseyi unutamıyorum özellikle kötü veya o anda utandığım bunu neden yaptim ki ya da neden boyle yapmadim ki dedigim olaylari. Taa anaokuluna giderken yaşadığım ve utandigim bir olayi bile unutamiyorum otururken yatarken is yaparken boyle olaylar aklima geliyor ve sanki tekrar o ani yasiyor gibi oluyorum yine ayni kiziyorum ya da utaniyorum dusunmek istemiyorum ama aklima geliyor boyle bi olay yuzunden gece 3 te kalkip yatakta agladigim bile oldu.

Doktora gittim lustral yazdi her gidene yazildigi gibi ozele gitmedikten sonra devletten pek bir beklentim kalmadi.

Bir test yapilmisti 600 kusur soruluk orda pasif agresif kişilik bozuklugu ve kronik depresyon cikmisti. Psikologa sevk etti psikiyatrist. Yasadiklarimi psikologa anlattim ve bana ne dedi biliyo musunuz? DÜŞÜNME. hadi ya ben bunu akil edememistim zaten.

Pasif agresif oldugum icin o anda cevap veremiyormusum karşılık veremiyormusum test yapan doktor oyle dedi(lustrali yazan farkli doktor) o test yapan doktorun yazdigi ilaclar iyi gelmisti ama o doktora gidemiyorum başka sehirde.

Bir de sey var. Mesela disarida birsey ödedim ve cuzdani cantama koydum. Koyarken iyice bakiyorum koyduguma eminim ama Sonra ya koyarken dustuyse diye bakıyorum sonra ya bakarken dusurduysem diye bakiyorum illa 3 kere bakicam ya da 3un katı.

Kapi konusu da ayni kapattim mi kilitledim mi diye 3 kere bakarim. Ya da ocagi kapatmismiyim konusu da ayni sekilde.
 bu benım resmen:KK57::oha::olamaz: makyaj malzemelerımı koydugum cantam var hep yanıma alırım. Eger bırının cantanın ıcıne dustugunu gorursem hepsını dokerım ve yoklama alırım eksık varmı dıye. Ama ben pasıf agresıf oldugumu dusunmemıstım anında cevabı yapıstırırım asla lafımı apalamam. Bende gıtmıstım dr ve bana dedı kı sız hazırcevap ve patavatsızsınız:KK53: yanı ben açıksözlülükle patavatsızlığı karıstırıyomusum:KK48: sonra bıdaha gıtmedım o dr cunku bana teşhis koyamadı gibime geldı. Ozamanlar boyle sacma tskıntılarım yoktu gercı sadece tanımadıgım bırıne günlük rutinimi anlatırsam rahatlarım diye gitmiştim ama sımdı cok ılerleme var bende. Makyaj malzemelerıne takıntılıyım evdekı su bardaklarına bıle takıntılıyım. İçtiğim ilaca kadar:KK17: bende mı okb yım acaba:KK61:

X