- 26 Temmuz 2012
- 380
- 132
-
- Konu Sahibi sevgisizyasanmaz
o size mesafeliyse sizde ona mesafeli olun kardeşiniz laf ederse kapa çeneni herkes ektiğini biçer diyin ..Kızlar merhaba.Bizim gelinimiz 2 yıldır ne annemi ne de beni arıyor.Ben birkaç kere aradım fakat hep mesafeli davranıyor.Annemlere geldiğinde de hiçbir şeye yardım etmez ben çocuklu olmama rağmen kalkar ben yaparım.ama artık hazmedemiyorum.onların geldiği hafta ben gitmiyorum.
Annemle konuşmuyor.annem ona nasılsın kızım iyi misin dediğinde iyiyim diyor kısa yanıtlar veriyor sohbet etmiyor.annem 50 yaşında zavallı o çok üzülüyor.gelin hiç bir zaman anneme nasılsın iyi misin demedi.kendimden kardeşlerimden geçtim zaten biz hastalandığımızda da kendisi aramaz geçmiş olsun demez.ama onun bir şeyi olduğunda kardeşim aramamızı bekler.hatta şöyle diyeyim:gelinin babası ya da bir yakını hastalandığında arar haber verir kardeşim .zaten o demese de ben kim hastalanırsa ararım zaten.kardeşim,onun ailesini arar sürekli iletişim halindeler.ama gelin hiçbirimizi aramaz.sadece annemi arsa ne kadar mutlu olucam.annem çok üzülüyor.zaten hasta bi de bunu kafasına takıyor .kardeşime söyledim dedim ki eşin neden hiç annemi armıyor geldiğinde geçmiş olsun demiyor.kardeşim diyor ki onun yapısı böyle.eşimi böyle kabul edin diyor.bana defalarca geldiler güzel ağırladım.farklı şehirde oturuyorlar fakat biz 1 kere gittik kardeşim kalın dedi ondan duymadık biz de kalmadık yorgunluğumuz kaldı yanımıza.gelin sürekli kendisiyle ilgilenilsin istiyor ama ben yoruldum artık kendi adıma yapmacık davranamıyorum.mümkün mertebe aynı ortamda bulunmamaya çalışıyorum.o zaman da kardeşim siz eşime yakınlık göstermiyorsunuz diyor.
ne zaman gelseler annemlere ben bebeğimi eşime verip yemek,bulaşık temizlik yapıyorum.kendisi diğer odalara geçip saatlerce ailesiyle konuşuyo,yemek hazırlanınca oturuyo yemeğini yiyo.sonra da oturup telefonla oynuyo.yıprandık ailecek.ama sorun şu kardeşim eşinin bu davranışlarını normal görüyo.o böyle deyip geçiştiriyo.
kızlar siz ne düşünüyorsunuz,normal mi bu durum?
ayyyyyyyyy resmen bizim gelini anlatmışsın bukadar olurr diyorum :) benim abimlerde yurt dışında yaşıyorlar senede 1 kez geliyorlar her geldiklerinde annem pervane oluyor etraflarında ama bizim kaprisli ezik gelinimiz her yıl bir vukaat çıkardı her yıl sustuk aman zaten yılda bir geliyor diye ne dediyse sustuk.ortalıkta saçını tarar ne çamaşırlarını makinaya atar ne bi sofra kurmaya yardım eder di.sabah kahvaltı sofrası kurulurken telefonda ailesiyle konuşur sonra yer çıkarlardı gece yarısı gelirlerdi eve annem hep balkonda beklerdi sırf torunlarını oğlunu görebilsin diye gelinine de toz kondurmaz dı etraftan okadar laf eden olurdu gelinle ilgili annem hep savunurdu.kaldıkları odayı toplamaz yatağı düzeltmez havlusunu sermez resmen geldiklerinde ortalığı b.k götürürdü onaa rağmen tekk laf etmezdik.o sürekli bişeylerle doldururdu abimi.okadar komikki bide abimde hep olayları ondan duymuş gibi değil kendide duymuş görmüş gibi bize anlatırdı neden böyle yaptınız falanlar filanlarrr.her yazzz kendi ailesiyle gezdi tozdu bizim ev sadece oteldi.böylee böyleee 15 yıll sürdü.şimdi ise olay tamamen koptu ne abimle ne gelinle ailecek konuşmuyorz annem babam ablamlar diğer abim hepimize tak etti ve ipler koptu.geçen sene benim düğünüme maddiyatı bahane edip gelmediler.9 ağustos düğünümdü ve biz 11 ağustosta onların antalyaya tatile geldiklerini öğrendik.bu son noktaydı.tek şuç gelinde değil maalesef benim adam olamayan abimde.Kızlar merhaba.Bizim gelinimiz 2 yıldır ne annemi ne de beni arıyor.Ben birkaç kere aradım fakat hep mesafeli davranıyor.Annemlere geldiğinde de hiçbir şeye yardım etmez ben çocuklu olmama rağmen kalkar ben yaparım.ama artık hazmedemiyorum.onların geldiği hafta ben gitmiyorum.
Annemle konuşmuyor.annem ona nasılsın kızım iyi misin dediğinde iyiyim diyor kısa yanıtlar veriyor sohbet etmiyor.annem 50 yaşında zavallı o çok üzülüyor.gelin hiç bir zaman anneme nasılsın iyi misin demedi.kendimden kardeşlerimden geçtim zaten biz hastalandığımızda da kendisi aramaz geçmiş olsun demez.ama onun bir şeyi olduğunda kardeşim aramamızı bekler.hatta şöyle diyeyim:gelinin babası ya da bir yakını hastalandığında arar haber verir kardeşim .zaten o demese de ben kim hastalanırsa ararım zaten.kardeşim,onun ailesini arar sürekli iletişim halindeler.ama gelin hiçbirimizi aramaz.sadece annemi arsa ne kadar mutlu olucam.annem çok üzülüyor.zaten hasta bi de bunu kafasına takıyor .kardeşime söyledim dedim ki eşin neden hiç annemi armıyor geldiğinde geçmiş olsun demiyor.kardeşim diyor ki onun yapısı böyle.eşimi böyle kabul edin diyor.bana defalarca geldiler güzel ağırladım.farklı şehirde oturuyorlar fakat biz 1 kere gittik kardeşim kalın dedi ondan duymadık biz de kalmadık yorgunluğumuz kaldı yanımıza.gelin sürekli kendisiyle ilgilenilsin istiyor ama ben yoruldum artık kendi adıma yapmacık davranamıyorum.mümkün mertebe aynı ortamda bulunmamaya çalışıyorum.o zaman da kardeşim siz eşime yakınlık göstermiyorsunuz diyor.
ne zaman gelseler annemlere ben bebeğimi eşime verip yemek,bulaşık temizlik yapıyorum.kendisi diğer odalara geçip saatlerce ailesiyle konuşuyo,yemek hazırlanınca oturuyo yemeğini yiyo.sonra da oturup telefonla oynuyo.yıprandık ailecek.ama sorun şu kardeşim eşinin bu davranışlarını normal görüyo.o böyle deyip geçiştiriyo.
valla bende kendı adıma nısanlımın annesını yada kardeslerını falan oyle zırt pırt aramam, onlarda benı aramaz gercı ama nısanlım konusur ve gorusur ıstedıgı zaman , bazen haftasonu annelerıne gıder bıraz oturur kalkarız. ama nısamlımda benım aılemı aramaz, ozel gunlerde ben ararım telı verırım konussun dıye ya da soylerım dogum gunu su bu dıye ısrarcı olmam ısterse arar, o da bana bugune kadar onu nıye aramıyon bunu nıye aramıyon dememıstır.Kızlar merhaba.Bizim gelinimiz 2 yıldır ne annemi ne de beni arıyor.Ben birkaç kere aradım fakat hep mesafeli davranıyor.Annemlere geldiğinde de hiçbir şeye yardım etmez ben çocuklu olmama rağmen kalkar ben yaparım.ama artık hazmedemiyorum.onların geldiği hafta ben gitmiyorum.
teşekkür ederim güzelim;güzel fikirlerin için.çok akıllı bir kadınsın ki akıl veriyorsun çevrendekilere.Sen neden kafana takıyosun ki gelini? Biraz Kardeşini kıskanıyorsun bence. Belki gelinde görümcem kayınvalidemle anlaşamıyorum diyor aynı şeyi düşünüyor. Mesafeli olması iyi yüz göz olmak zorunda değil. En akıllısını yapıyor bence sende kendi ailene hayatına bak görümcelik yapma sen davranışını değiştirsen oda sıcak davranır sana belki böyle düşündün mü hiç? Alırsın karşına delikanlı delikanlı anlatırsın derdini arkasından konuşmAkla olmaz. Harbi görümce der sana belki çözüm yolu bulursunuz olaya tarafsız bakıyorum kendimizdede hata aramalıyız bazen
evet canım onlar mutlular.dediğin gibi ben sadece annemin içlenmesine üzülüyorum.valla bende kendı adıma nısanlımın annesını yada kardeslerını falan oyle zırt pırt aramam, onlarda benı aramaz gercı ama nısanlım konusur ve gorusur ıstedıgı zaman , bazen haftasonu annelerıne gıder bıraz oturur kalkarız. ama nısamlımda benım aılemı aramaz, ozel gunlerde ben ararım telı verırım konussun dıye ya da soylerım dogum gunu su bu dıye ısrarcı olmam ısterse arar, o da bana bugune kadar onu nıye aramıyon bunu nıye aramıyon dememıstır.
yapısı oyle ıse bırakın kendı hallerıne, kardesınızle mutlularsa gerısını takmayın. ama gelıpte bır ıs yapmıyorsa o onun terbıyesızlıgı, ben gıttıgımde evlerıne her ıse el atarım, onlar geldıklerınde de elımden geldıgınce agırlarım hersey saygı ve sevgı cercevesınde yurur ama mesafeyı korumak sartıyla..
evet canım,suç tek taraflı değil dediğin gibi kardeşlerimizde de var .ayyyyyyyyy resmen bizim gelini anlatmışsın bukadar olurr diyorum :) benim abimlerde yurt dışında yaşıyorlar senede 1 kez geliyorlar her geldiklerinde annem pervane oluyor etraflarında ama bizim kaprisli ezik gelinimiz her yıl bir vukaat çıkardı her yıl sustuk aman zaten yılda bir geliyor diye ne dediyse sustuk.ortalıkta saçını tarar ne çamaşırlarını makinaya atar ne bi sofra kurmaya yardım eder di.sabah kahvaltı sofrası kurulurken telefonda ailesiyle konuşur sonra yer çıkarlardı gece yarısı gelirlerdi eve annem hep balkonda beklerdi sırf torunlarını oğlunu görebilsin diye gelinine de toz kondurmaz dı etraftan okadar laf eden olurdu gelinle ilgili annem hep savunurdu.kaldıkları odayı toplamaz yatağı düzeltmez havlusunu sermez resmen geldiklerinde ortalığı b.k götürürdü onaa rağmen tekk laf etmezdik.o sürekli bişeylerle doldururdu abimi.okadar komikki bide abimde hep olayları ondan duymuş gibi değil kendide duymuş görmüş gibi bize anlatırdı neden böyle yaptınız falanlar filanlarrr.her yazzz kendi ailesiyle gezdi tozdu bizim ev sadece oteldi.böylee böyleee 15 yıll sürdü.şimdi ise olay tamamen koptu ne abimle ne gelinle ailecek konuşmuyorz annem babam ablamlar diğer abim hepimize tak etti ve ipler koptu.geçen sene benim düğünüme maddiyatı bahane edip gelmediler.9 ağustos düğünümdü ve biz 11 ağustosta onların antalyaya tatile geldiklerini öğrendik.bu son noktaydı.tek şuç gelinde değil maalesef benim adam olamayan abimde.