- 12 Temmuz 2012
- 155
- 44
- 118
- Konu Sahibi yesilkoltuk
-
haklısınız yetiştirme tarzı öyleyse bunu aşmak zordur.
O zaman psikologa gidip bi şekilde sorununuza çözüm arayın. O size yol göstersin.
Biz burda ne diyebiliriz ki sonuçta.
Boş vakit konusunda da boş vaktiniz çok demedim boş kaldığınız zamanlarda eleştirmeye başlıyosunuz sanırım dedim. Boşluktan kaynaklanıyosa bi şekilde o vakitleri doldurun demek istedim ki enerjiniz o yöne aksın. Kötü birşey demedim ki neden alınganlık yaptınız
bence sızın kafaya taktıgınız bır sorununuz var ve bunu belkı kendınıze bıle ıtıraf edemıyorsunuz, kımse durduk yere depresyona gırmıyor herkesın bır nedenı vardır dıye dusunuyorum.
Bende karakter olarak mukemmelıyetcı bı ınsanım ve bızım gıbı ınsanların mutlu olmaları zor gercekten, hep kafayı takacak bır sey buluyoruz malesef...
çok çok buyuk elımızde olmayan mutsuzluklar dısında mutluluk elımızde aslında hata yapıyoruz, mutluluk burnumuzun ustunde duran bır gozluk ama bız o gozlugun varlıgını bılmıyoruz bıle...
Bİraz kendime benzettim sizi. Mükemmeliyetçilikten kaynaklı mutlu olamama sendromu. :))) Yaşamayan anlamaz. Sürekli kafada şu an mutlu olup olmadığını sorgulamalar, sürekli dünyanın en romantik aşkını yaşama, en iyi filanca olma, en güzel bilmem ne olma gibi bastırılamayan zorunluluk hisleri.
Yaşamayan anlamaz.
Bunu hobiyle, pozitif yaşam kitaplarıyla vs ile çözemezsin. Ben psikoterapi aldım bir süre ve çok işe yaradı. Erken müdehale edersen evliliğinde sorun yaşamaya başlamadan çözersin. Benim gibi yaparsan eşinin her hatası her insanı yanlışı büyük de olsa küçük de olsa büyür gözünde. Herkes 1 görürken, sen 3 görürsün. Neden? Çünkü sen hep mutlu ve mükemmel olmaya kendini mahkum etmişsin. En ufak bir pürüz senin için dünyanın sonudur. Daha uzun yazmaya gerek yok, önerimi dinlersin daha fazlasını içinde keşfedeceksin zaten.[
beni anladığını anlayabiliyorum. zor ir hayatımız var gerçekten sanırım terapiye başlayacağım. ama yaşadığım yerde böyle bir imkan yok. araştırıp en yakın yere gitmem gerek. ama terapi için nasıl bir araştırma yapmam lazım?
mrb arkadaşlar.
konum için yazan herkese şimdiden teşekkür ederim.
ben yeni evlendim. eşimle yıllardır tanışıyoruz. ve sonunda evlendik. eşim çok sağlam bir insandır. beni hep çok sahiplendi. çok zor günleri aşarak bu güne ulaştık. ufak tefek romantizim sorunları dışında pek sorun yaşamıyoruz. ailesiyle de mesafeli ve saygılı bir ilişkimiz var şimdilik. benim ailemde herkes çok vesveseli ve stresli bir yapıya sahiptir. işin gerçeği çok zor zamanlar da yaşadık maddi manevi. öyle günler yaşayınca stres topağı oldum ben. bir işim var. severek evlendiğim eşim var. ailem sağlıklı. ama ben dolu dolu yaşamıyorum. bazı şeyler beni mutlu etmiyor. nasıl anlatsam bilmiyorum .bazen bir gülücük bile yeter ya bana öyle olmuyor. büyük küçük hiç bir şey beni çoook mutlu etmiyor. çaba harcıyorum çok çaba harcıyorum olmuyor. yetişme tarzı çok önemli aslında. sıfır hata ile büyüdüm ben. hata yapma hakkını vermedim kendime. öyle olunca insan sürekli kendini eleştiriyor. kaç yaşına geldik hala kendimizi eleştiriyoruz. sonra o stresle etraftakileri eleştiriyorsun. eleştiri de olumsuz yüklüyor insanı tabi. halbuki rahat düşünüp pozitif bakınca işler daha güzel yürüyor. günümüz koşullarında donanımlı da bi bayanım. etrafımda birçok insanın benim koşullarıma imreendiğini düşünüyorum.ama ben böyleyim işte.ne yapmalıyım bilmiyorummm. pozitif hayata güzel bakan arkadaşlardan tiyolar istiyorum özellikle. enerjimi yükseltmek istiyorum. hayat zaten geçiyor güzel yaşamalıyız. tavsiyeleriniz benim için önemli.bu arada bu çabamın neredeyse son aşaması halldemezsem psikoloğa gitmeyi istiyorum. bu hususta çok kitap okudum. eşim son derece destek bana. bu aralar farklı insanlar da tanımaya ve sohbet ortamı yatarmaya çalışıyorum.hobiler edinmeye de çalışıyorum. ama içimde aşamadığım o şey duruyor hala ya.(
Bİraz kendime benzettim sizi. Mükemmeliyetçilikten kaynaklı mutlu olamama sendromu. :))) Yaşamayan anlamaz. Sürekli kafada şu an mutlu olup olmadığını sorgulamalar, sürekli dünyanın en romantik aşkını yaşama, en iyi filanca olma, en güzel bilmem ne olma gibi bastırılamayan zorunluluk hisleri.
Yaşamayan anlamaz.
Bunu hobiyle, pozitif yaşam kitaplarıyla vs ile çözemezsin. Ben psikoterapi aldım bir süre ve çok işe yaradı. Erken müdehale edersen evliliğinde sorun yaşamaya başlamadan çözersin. Benim gibi yaparsan eşinin her hatası her insanı yanlışı büyük de olsa küçük de olsa büyür gözünde. Herkes 1 görürken, sen 3 görürsün. Neden? Çünkü sen hep mutlu ve mükemmel olmaya kendini mahkum etmişsin. En ufak bir pürüz senin için dünyanın sonudur. Daha uzun yazmaya gerek yok, önerimi dinlersin daha fazlasını içinde keşfedeceksin zaten.[
beni anladığını anlayabiliyorum. zor ir hayatımız var gerçekten sanırım terapiye başlayacağım. ama yaşadığım yerde böyle bir imkan yok. araştırıp en yakın yere gitmem gerek. ama terapi için nasıl bir araştırma yapmam lazım?
Valla bu işin ne bileyim kadın doğumcu gibi bir araştırması olmaz. Psiko terapide önemli olan doktoruna ya da psikoloğuna içini açabilmen, onunla kan uyuşması yaşayabilmendir. Kimi psikyatrlar terapi ağırlıklı çalışır. Terapi ağırlıklı çalışan bir psikyatr da olabilir bir psikolog da olabilir. Ama ben terapi yapan psikyatrı tercih ederim. Yakın çevrende olan bir tanesini dene bakalım. Mümkünse kolay gidip geleceğin bir yer olsun. İlk başlarda haftada bir çağıracaktır. Sonra süre uzar. Ama sürenin ne kadar uzayacağı ve işe yarayıp yaramayacağı tamamen sana bağlı. Çok içten ve çok açık olursan daha kolay olacaktır herşey.
Valla bu işin ne bileyim kadın doğumcu gibi bir araştırması olmaz. Psiko terapide önemli olan doktoruna ya da psikoloğuna içini açabilmen, onunla kan uyuşması yaşayabilmendir. Kimi psikyatrlar terapi ağırlıklı çalışır. Terapi ağırlıklı çalışan bir psikyatr da olabilir bir psikolog da olabilir. Ama ben terapi yapan psikyatrı tercih ederim. Yakın çevrende olan bir tanesini dene bakalım. Mümkünse kolay gidip geleceğin bir yer olsun. İlk başlarda haftada bir çağıracaktır. Sonra süre uzar. Ama sürenin ne kadar uzayacağı ve işe yarayıp yaramayacağı tamamen sana bağlı. Çok içten ve çok açık olursan daha kolay olacaktır herşey.
inşallah bakalım bi bundan kurtulmak istiyorum artık şöyle bir durum da var bazen her şey çok üstüme geliyor ağlıyorum kötü oluyorum vs. ama bazen de iyi oluyorum o sorunları unutmuyorum ama başka şeyler mi öne geçiyor bilemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?