sizce neden mutlu olamıyorum?

kesinlikle depresyon!!!

yazdıkların çok tanıdık geldi çünkü bende birebir yaşadım bu duyguları...gerçekten bi uzmanla görüşmeniz lazım.geçicek ama merak etmeyin.test

edildi onaylandı tarafımdan :)

Bence sızın kafaya taktıgınız bır sorununuz var ve bunu belkı kendınıze bıle ıtıraf edemıyorsunuz, kımse durduk yere depresyona gırmıyor herkesın bır nedenı vardır dıye dusunuyorum.
Bende karakter olarak mukemmelıyetcı bı ınsanım ve bızım gıbı ınsanların mutlu olmaları zor gercekten, hep kafayı takacak bır sey buluyoruz malesef...
Çok çok buyuk elımızde olmayan mutsuzluklar dısında mutluluk elımızde aslında hata yapıyoruz, mutluluk burnumuzun ustunde duran bır gozluk ama bız o gozlugun varlıgını bılmıyoruz bıle...

uslubunuz ne demek istediğinizi ifade etmiyor kusura bakmayın anladığım kadarıyla cevap yazdım alınganlık değil buuu

beni anlamanıza sevindim ama bana benzemenize üzüldüm:)) kafaya sorun takmak ne kelime hem de tek bir sorun değil aynı anda o kadar çok şeye takılıyorum ki aslında benim en büyük sorunum şu an devam edenler değil çocukluk ve ilk gençlik yıllarımda yaşadıklarım o yılları hiç yaşamamış gibiyim sadece hüzün var ve bazılarının yaşattığı şeyler.anılar bunlardan ibaret(

Bİraz kendime benzettim sizi. Mükemmeliyetçilikten kaynaklı mutlu olamama sendromu. :))) Yaşamayan anlamaz. Sürekli kafada şu an mutlu olup olmadığını sorgulamalar, sürekli dünyanın en romantik aşkını yaşama, en iyi filanca olma, en güzel bilmem ne olma gibi bastırılamayan zorunluluk hisleri.
Yaşamayan anlamaz.
Bunu hobiyle, pozitif yaşam kitaplarıyla vs ile çözemezsin. Ben psikoterapi aldım bir süre ve çok işe yaradı. Erken müdehale edersen evliliğinde sorun yaşamaya başlamadan çözersin. Benim gibi yaparsan eşinin her hatası her insanı yanlışı büyük de olsa küçük de olsa büyür gözünde. Herkes 1 görürken, sen 3 görürsün. Neden? Çünkü sen hep mutlu ve mükemmel olmaya kendini mahkum etmişsin. En ufak bir pürüz senin için dünyanın sonudur. Daha uzun yazmaya gerek yok, önerimi dinlersin daha fazlasını içinde keşfedeceksin zaten.

sadece konunu okudum yorumları okumadan direk yazıyorum...

sallaaaaaa....kimseyi hiçbirşeyi umuruna takma...bence kendine fazla sorumluluk yüklemişsin ve bunun altında eziliyorsun..herşey hatasız olmalı mükemmel olmalı gibi..

hata yapmayı dene...kafayı çekmekle başla işe...

eminim baya bi hafiflersin :))))

hemde hata yapmış olusun

Herseyin mukemmel olmasi seni bu sekilde yapiyor belkide…etraftaki kotu hayatlara bak birazcik olsun sukredersin belki…daha dogrusu mutlu olmayi denersin belki o zaman. Birde belki kendine bi ideal belirlersen o zaman biraz daha amaca yonelik hareket ettigin icin, mutsuz olacak vaktin olmaz.

Depresyonda olabilirsiniz.

Bazen elimizde olmayan sebeplerle -ki stresli bir aileden geliyormuşsunuz- mutluluk hormonumuz azalıyor ve bunun için tedaviye gereksinim duyabiliyoruz. Bu tarz şeyler oldukça normal.

Kendinizi üzmeyin, bir doktorla hislerinizi paylaşın. O size sorular sorarak sizi yönlendirecektir zaten.

Sıfır hata demişken. Ben de bu şekilde büyütüldüm. Manik depresif başlangıcı tanısı kondu bana. Hislerimi derinden çok derinden yaşıyormuşum. Sonra şu anki nişanlım çıktı karşıma, onun da bilir bilmez desteği, annemin desteği beni iyileştirdi, zaman zaman duygu patlamaları yaşasam da eskisi gibi hüzne batmış değilim. Her insan hata yapar, beşer şaşar demişler. O hata payını bırakın kendinize çünkü dünya matematik formülü değil, çok fazla değişken var..

bundan 1 ay öncesine kadar sizin yaşadıklarınızın benzerini yaşıyordum.. taa ki tesadüfen nette gezerken haberlerde tecavüze uğramış bir filistinli erkek çocuğunun fotoğrafını görene kadar... öyle kanlı manlı canlı canlı çekilmiş fotoğraf... büyük ihtimal yapanlar tarafından yayınlanmış nette.. o kadar içimde hissettimki çaresizliklerini ve acısını... kızımın başına böyle bir şey gelmemesi için dua ettim ve dert ettiğim şeyler için kendimden utandım.. ne zaman kendime dert üretsem o fotoğraf geliyor gözümün önüne..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…