• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce ne yapsak

Firework27

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
106
Puanlar
53
Kızlar, bizim 220 bin küsür kredi kartı borcumuz var ve sürekli asgarisini ödüyoruz, neyin borcu diyecek olursanız eşim motoru ve telefonu yeniledi kuryelik yaptığı için, bizim faturalar yeme içme kira derken bu kadar birikti, şimdi bende 80 bin TL lik altın var eşimin de aylığı yatınca toplam elimizdeki para 140 bin TL olacak sizce altınları bozdurup yüklü bir ödeme yapmak mantıklı mı, eşim de altınları bozdurma taraftarı değil ben de bu kısır döngüden sıkıldım. Sizce ne yapsak ??

140.000’i altınla ödeseniz devamını taksitlendirseniz yani siz çalışıyor musunuz ?

Esnaf birisi varsa size güvenen yakınınızda, ensaf kefaletin faiz oranları düşük ödemeleri kolay, tamamini kapatıp ordan bitirebilirsiniz borcu. Altın bozmak şu durumda bencede mantıklı değil.

Kızlar, bizim 220 bin küsür kredi kartı borcumuz var ve sürekli asgarisini ödüyoruz, neyin borcu diyecek olursanız eşim motoru ve telefonu yeniledi kuryelik yaptığı için, bizim faturalar yeme içme kira derken bu kadar birikti, şimdi bende 80 bin TL lik altın var eşimin de aylığı yatınca toplam elimizdeki para 140 bin TL olacak sizce altınları bozdurup yüklü bir ödeme yapmak mantıklı mı, eşim de altınları bozdurma taraftarı değil ben de bu kısır döngüden sıkıldım. Sizce ne yapsak ??
Altınları bozdurmanız saçmalık olur.

Sakın bozdurma arkadaşlarımdan çok duydum bozdurur yaparız diyenler mal satılıp mal alınmayacaksa malını bozdurmanın asla kıymeti yok bacım

Normalde altın bozma derim ama siz hep asgarî ödeyerek zaten altının getirisi kadar da faiz biniyor borca.. eşinizin maaşıyla 140 oluyor dediniz ya 100 borca yartirnn direk kalan 40 la idare etmeye çalışın o ay tekrar karta yüklenmeyin kalan 120 yi en az taksitle ödeyip bitirin.

O borç kapanmaz boşuna altınlardan olmayın.

Tek ve düşük maaş bisürü borç üstüne hamilelik.

Daha çocuğun bisürü masrafı olacak.

Önce borçtan kurtulalım sonra çocuk olsun dememişsiniz.

Eşiniz ek iş yapmalı anca ki kapansın.

Esnaf birisi varsa size güvenen yakınınızda, ensaf kefaletin faiz oranları düşük ödemeleri kolay, tamamini kapatıp ordan bitirebilirsiniz borcu. Altın bozmak şu durumda bencede mantıklı değil.
Eşim denedi onu da kimse yanaşmıyor maalesef

Yani o maasla gecinip o borcu kapatmaniz zor ee bebekte gelecek. Bir an önce borcu kapatin bari.

60bin maasla kirada hamile kalsam butun panik atak anksiyete her birine sirayla girer girer cikardim herhalde. Ustune borc var. 😐
Valla yapacak bir şey yok Türkiye de yaşıyoruz, inşallah zengin birini bulursunuz da bu sıkıntıları çekmezsiniz.

Normalde altın bozma derim ama siz hep asgarî ödeyerek zaten altının getirisi kadar da faiz biniyor borca.. eşinizin maaşıyla 140 oluyor dediniz ya 100 borca yartirnn direk kalan 40 la idare etmeye çalışın o ay tekrar karta yüklenmeyin kalan 120 yi en az taksitle ödeyip bitirin.
Ya işte beni de sıkıntıya sokan o, altının ederi kadar faiz bindi neredeyse.

O borç kapanmaz boşuna altınlardan olmayın.

Tek ve düşük maaş bisürü borç üstüne hamilelik.

Daha çocuğun bisürü masrafı olacak.

Önce borçtan kurtulalım sonra çocuk olsun dememişsiniz.

Eşiniz ek iş yapmalı anca ki kapansın.
Demesi ne kolay herkese anası babası yardım etmiyor kendi çabamızla yaptık ne yaptıksa. Maalesef herkes ağzında gümüş kaşıkla da doğmuyor kaybedecek bir şeyin yoksa risk alacaksın başka türlüsü yok.

Kazancınız kadar harcama yaparsanız sorun yaşamazsınız.Altınları bozdurup borç öderseniz ne o altını tekrar yapabilirsiniz ne de borcu bitirebilirsiniz.Bulabilirseniz tl borç bulun o şekilde kapatın.

hamile kalana kadar hiç çalışmadınız mı ? bugunleri düşünüp keşke birikim yapsaydınız. en mantıklısı bankaların faizsiz kredilerini takip edip faizsiz krediye borcu kapatıp taksit ödemek .altınları bozdurmanın faydası olacağını sanmıyorum.Umarım feraha çıkarsınız

hamile kalana kadar hiç çalışmadınız mı ? bugunleri düşünüp keşke birikim yapsaydınız. en mantıklısı bankaların faizsiz kredilerini takip edip faizsiz krediye borcu kapatıp taksit ödemek .altınları bozdurmanın faydası olacağını sanmıyorum.Umarım feraha çıkarsınız
Biz evlendiğimizden beri borç ödüyoruz eşim kartları patlatmış ben evlendikten sonra öğrendim yoksa beraber çalışıp evlendik.

Back
X