• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce ne yapmalıyım?

kubraozdemir

Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2014
12
0
6
34
Ankara
Ailem erkek arakdaşımlar görüşmemi istemiyolar evlenmemizde karşılar. ilşkimizi öğrndiklerinde beni okuldan almışlardı. biz hala görüşüyoruz ve çok seviyoruz birbirimizi. sevgilimin ailesi sürekli babamı arayıp gelip isteyelim feln diyolar ama babam eve bile kabul etmiyo. böyle devam ederse ben evden kaçmak zorunda kalıcam. Sizce ne yapmalıyım ?

Son düzenleme:
Ailem erkek arakdaşımlar görüşmemi istemiyolar evlenmemizde karşılar. ilşkimizi öğrndiklerinde beni okuldan almışlardı. biz hala görüşüyoruz ve çok seviyoruz birbirimizi. sevgilimin ailesi sürekli babamı arayıp gelip isteyelim feln diyolar ama babam eve bile kabul etmiyo. böyle devam ederse ben evden kaçmak zorunda kalıcam. Sizce ne yapmalıyım ?

Canım ailenin istememe sebebi nedir acaba? mutlaka bildikleri bir şey vardır...

Canım ailenin istememe sebebi nedir acaba? mutlaka bildikleri bir şey vardır...

Biz karadenizliyiz onlar doğulu tek sebep bu bide sevgilim araba üzerine bi yetkili serviste çalışıyo 1.700 maaşı var babam sevgilimin bana bakamayacağını mutlu olamayacağımızı felan düşünüyo

Son düzenleme:
Biz karadenizliyiz onlar doğulu tek sebep bu bide sevgilim araba üzerine bi yetkili serviste çalışıyo 1.700 maaşı var babam sevgilimin bana bakamayacağını mutlu olamayacağımızı felan düşünüyo

Canim evden kacmayi düşünme ..
Yaslariniz kaç onu sorayim ilk.
Ne zamandir birliktesiniz ?
Ailenizi karsiniza alip konustunuz mu hic ?
Acik acik.
Çekinmeden utanmadan?

Allah aşkına kaldımı artık doğu batı ayrımı bu ne geri kafalılık. Sana tavsiyem kaçmak yerine başka yollar düşünmendir. Sevgi insanın gözünğ kör eder. Pişman olucağın şeyler yapma. En azından çalışmaya falan başla bir güvencen olsun.

okuldan aldığına göre baban,yaşın henüz 18 bile değil...
ne işin var evlilikle anlamıyorum ki bu yaşta...okuldan alındığına üzüleceğine ,evlenmeye izin vermiyorlar diyosun...
evleneince ne olacağını sanıyorsun,çalışmaycağın belli zaten,ev işi yapacak akrabaları gezecek,akşam da kocanı mutlu edeceksin..bi de çocuk yapğtın mı tamamdır bu yaşta...
ne aşkmış arkadaş ,illa aynı yatağa girmem lazım mı diyosunuz yani bu yaşta...yazık sadece yazık..

evden kaçarsan bi daha ailenin yüzüne nasıl bakacaksın hadi affettiler diyelim ya eşin en ufak bi tartışmanızda kendin kaçtın da geldin derse ne yapıcaksın?

Aileni dinle, yasin kac ki senin? Kacarim filan diyorsun. Once okuldan aldiklari icin dert et bence. Elin adamiyla evlendirmedikleri icin degil. Senin gibi kizlarin sonunu gorduk burda defalarca.

Kultur farki da onemli bir fark ayrica. Oyle hafife alinmamali. Ne catismalar, ne sorunlar cikiyor ayri zihniyetli insanlar bir araya gelince. :ssz:

Bir çocuk doğar, aile ne emeklerle büyütür onu. Yemez yedirir, giymez giydirir, gözünden sakınır. Belli bir yaşa gelince eğitim hayatı başlar, ailenin gönlü nasıl da ister çocuğu okusun, kendini kurtarsın, kimseye muhtaç olmasın..
Sonra çocuk çıkar, ben şunu seviyorum evlenicem (sevdiğini sanar sadece), verilen onca emek, üstüne titreme boşa gider. Aile çırpınır çocuk yanlış yapmasın diye, bazı engellemeler koymak zorunda kalır. Çocuk ise ailem beni anlamıyor, duygularımı görmezden geliyor der. Bilmez ki anne babası kendi iyiliği için yapar ne yaparsa..

Sinir oluyorum böyle insanlara, ya önce annenin babanın emeğini boşa çıkarmamak için elinden geleni yap, her şeyin bi sırası vardır dimi.. okul yaşındaysan eğitimini tamamla, kendine bi gelecek kurmaya çalış..

Benim çevremde böyle çook örnek var, neticesinde de büyüklerini dinlemeyen mutsuz insanlar..
Allah yardımcın olsun, doğruları görmeni sağlasın ne diyim??

evet hepiniz kendinize göre haklısınız. ama ne beni tanıyosunuz nede erkek arkadaşımı 18den küçüğüm evet bunu saklamıyorum zaten. ama ben babamın evinde olduğum sürece hayallerime yer yok. evlenmek istiyoruz çünkü ikimizde ailemizden ayrılmamız lazım. oda okuyamadı babası yüzünden açıktan devam ediyoruz. gecemizi gündüzümüze katıp çalışcaz çabalıcaz hem okuyacaz . bizimde hayallerimiz olamaz mı. herşey etrafınızdaki gibi olcak diye bi kaide mi var. benm için evlilik önemli değil. 30 yıl beklemem gerekse yine bekleriz. ama ne okuyabiliriz nede hayallerimizi gerçekleştirebilirz. yaşımız gençken çalışıp çabalamamız lazım. gerekirse ayrı yatarız yinede çocuk yapmayız. oturduğunuz yerden yazmak kolay size ama benim ne halde olduğumu hiç biriniz bilmiyosunuz. ilerde dediğiniz gibi olmamak için evlenmeyi istiyorum zaten.. evlenirsek sevgilimin nikahı altında olurum kimsede karışamaz benm ne yaptığıma tek sıkıntımız onun askerliğinini yapmaması. çok yol aradık ama olmuyo babam ayrı dert abim ayrı dert. eve hapsettiler beni açık liseye zor ikna ettim. oda memnun değil işinden ama hiç kimse bizi dinlemiyo okuyamıyoruz ki yüksek maaşlı düzenli bi işimiz olsun. ben sizden sadece başka bi yol önermenizi istedim. bende üniverste bitirip gelinlikle duvakla babamın evinden çıkmak isterdim ama... Haa bu arada benim hayatımı karartanlar yüzüme bakmasada olur ben yine ellerini öpüp başıma koyarım Allah yokluklarını göstermesin. istemediğim biriyle sırf hayat şartları daha iyi diye evleniceğime istediğim kişiyle bi ömür mutlu olmaya hayat şartlarımızı beraber kazanmaya razıyım ben.

Canim evden kacmayi düşünme ..
Yaslariniz kaç onu sorayim ilk.
Ne zamandir birliktesiniz ?
Ailenizi karsiniza alip konustunuz mu hic ?
Acik acik.
Çekinmeden utanmadan?

2 yıldır birlikteyiz onun ailesi beni istiyo zaten o tarafta bi sıkıntı yok babası babamı çok aradı gelip tanışalım en azından feln diye ama babam istemedi. bende konuştum babamla ama nafile. en altta anlattım zaten anlatacaklarımı..

Geçen 19 Mayısta evde izinliyken televizyonda gördüğümde çok şaşırmıştım küçücük kızların kaçmasına.
Demek ki bu mantık böyle işliyor.
Ahhh şu ana babalar evlatlarını okutsa da azıcık ufukları genişlese ne güzel olur.
Kübra sen kaçınca, yanındaki çocuk hapse girince nerede yaşamayı düşünüyorsun,nasıl geçineceksin,bunları hesapladın mı?

Geçen 19 Mayısta evde izinliyken televizyonda gördüğümde çok şaşırmıştım küçücük kızların kaçmasına.
Demek ki bu mantık böyle işliyor.
Ahhh şu ana babalar evlatlarını okutsa da azıcık ufukları genişlese ne güzel olur.
Kübra sen kaçınca, yanındaki çocuk hapse girince nerede yaşamayı düşünüyorsun,nasıl geçineceksin,bunları hesapladın mı?
hemen kaçma gibi bi merakım yok zaten 4 ay sonra 18 yaşıma girmiş olucam bi sene sonrada doldurcam ondan sonra ne yapcaksam yapıcam

bir aile evlenmeni istwmiyorsa mutlaka haklilik payi vardir

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Gorunuse gore baban seni okula gidiyorum diyipte sevgilinle kacma diye okuldan almis. Seni okutmamak gibi bir amaci yok normalde galiba. Madem liseyidw universiteyide okuyup oyle evlenmek istiyorum de boylece okulunuda guzelce okursun. Sevgilinde seni o zmna kadar beklerse evlenirsiniz
Bunlari cok okumak istiyorumda babam okutmuyor gibi bir imaj cizdigin icin soyluyorum. Yoksa bir an once sevgilinle nasil evlenirsiniz bunun icin bir tavsiyem yok ne yazikki.

Back