her taraf haklı olduğu için yorum yapamayacağım ama sizi tebrik ve takdir ediyorum..çok iyi bir eş iyi bir evlat ve iyi bir annesiniz...
Allahım yuvanızdan güzellikleri,mutluluğu,huzuru,bereketi,sağlığı eksik etmesin..
teşekkür ediyorum sevgili anatolia35, anlayışlı olsalar böyle olmazdı zaten. hani bir insanı kırk yıl taşırsın azcık yoruldum dersin senden kötüsü olmazya aynen o duruma düşürürler beni. o yüzden eşim halletsin, insan oğluna, kardeşine kolay küsemez ama geline küser.
evimizde bir kanepe var...eski desem değil,yeni desem modaya uymuyor...atsam bir türlü satsam bir türlü...inanamıyorum kayınvalidenize KANEPE muamelesi yapıyorsunuz...kötü biri değil diyorsunuz? diğer eltilerim baksın diyorsunuz? kadıncağız kötü değilse ve eltileriniz kötüyse siz de mi kötü olmak zorundasınız...sizden memnun ki sizinle yaşıyor...öbür taraflarda rahat edemediği belli...yazık değil mi bile bile göndereceksiniz? ve bunu bile bile eşinizle başbaşa keyif kahvesi içeceksiniz?
evimizde bir kanepe var...eski desem değil,yeni desem modaya uymuyor...atsam bir türlü satsam bir türlü...inanamıyorum kayınvalidenize KANEPE muamelesi yapıyorsunuz...kötü biri değil diyorsunuz? diğer eltilerim baksın diyorsunuz? kadıncağız kötü değilse ve eltileriniz kötüyse siz de mi kötü olmak zorundasınız...sizden memnun ki sizinle yaşıyor...öbür taraflarda rahat edemediği belli...yazık değil mi bile bile göndereceksiniz? ve bunu bile bile eşinizle başbaşa keyif kahvesi içeceksiniz?
merhaba hanımlar,
uzun süredir forumu takip ediyorum, sizlere bişey sormak istiyorum çünkü düşünmekten artık çok yoruldum. sizlerin yorumu belki karar vermemde etkili olur. ben 14 yıllık evliğim ve evlendiğimden beri kaynanam benimle kalıyor. arada bir diğer çocuklarına gider(genelde kızlarına) sonra yine bana gelir. hepsini toplayın hadi 4 yıl olsun, evlililiğimin diğer yıllarında hep birlikteydik. eşim 6 kardeş 3 kız 3 erkek ama nasıl bişeydir anlamadım diğer çocukları özellikle erkekler ellerini çekmişler rahatları yerinde nasıl olsa bakan var diye hiç demiyorlar bile anne birazda bizde kal diye. kaynanam kötü birisi değil işime gücüme karışmaz ama ben de artık eşimle çocuklarımla yalnız olmak istiyorum. evliliğimin ilk yıllarıda dahil her zaman yanımda olduğu için artık çok sıkıldım ve tahammülüm azaldı onu farkediyorum. eskisi kadar sabırlı değilim. en çokda diğer eltilerimin umurlarında olmayışına kızıyorum.
kaynanam 3 haftadır görümcemdeydi. dün eşim haftaya gidip getireceğini söyledi ki geçen ay bu konuda çok tartıştık hatta boşanmanın eşiğinden döndük ama yine eşim beni düşünmeden hareket etti. bende çok sinirlendim, bunun bu şekilde gitmeyeceğini bende ne kadar kalıyorsa diğer çocuklarındada o kadar kalmasını istediğimi söyledim. eşimde ben kardeşlerime bunu söyleyemem annemin pazarlığını yapamam dedi. onuda anlıyorum ama hep başkalarını düşünüyor birazda beni düşünmesini istiyorum. eşimede çok kızıyorum ve soğumaya başladım beni düşünmediği için. herkes evinde yerinde rahat olacak huzursuzluğu bana kalacak. eşimle annesi hakkında bu şekilde konuşmak inanın beni çok rahatsız ediyor ama ben de bu dünyaya kaynanayla yaşamaya gelmedim bir değil iki değil yıllarcada iyi dayandığımı düşünüyorum.
yanlış mı düşünüyorum sizce?
bu yorumu çok acımasız buldum. 14 sene dile kolay.
diğer 5 kardeş ne muamelesi yapıyor öz annelerine. onlar kötü değil de zavallı gelin mi kötü sıkıldı diye.
insan sıkılmaz mı yahu. bunca sene baktı diye diğerleri tarafından takdir edildiğini de hiç sanmam. düzen bozulmasın diye hoş tutuyorlardır sadece.
bu saatten sonra yapacak bişey yok ne yazık ki. artık olan olmuş. şimdi bu düzen değişirse kayınvalide istenmeyen anne gibi olacak. diğerleri istemedikleri halde istemiyor durumunda değiller nedense ama siz o duruma düşersiniz.kaynanayı bir şekilde göndersen bile eşinle aranız kesin bu yüzden bozulur.
malesef sadece sabır diliyorum sana.
sizin söylediğiniz muameleyi yapmış alsam benimle kalmak istemez. başkaları birkaç ay kalınca öz annesinden yakınırken benim 14 yıl sonra kaynanamdan yakınıyor olmam sizi niye bu kadar rahatsız etti anlamadım. çok merak ediyorsanız Allah başınıza versin bakın bakalım siz nasıl muamele ediyorsunuz. kanepemi koltuk mu yaparsınız o zaman görürüz.
başkaları gibi çekyatı açıpta orada yatırmadım, her zaman odası oldu dolabı oldu. evde misafir gibi görmedim. kavga edipte evimde huzursuzluk yaşatmadım elbette bende kalmak ister. öyle anlatmışsınız ki sanki iyi olmak yaptığım en kötü şeymiş. birazda benim tarafımdan bakın olaya, başkalarında rahat etmeyecek diye ben mi sürekli rahatsız olayım. siz kaynana ile yaşamayı çok kolay bişey olarak mı görüyorsunuz. ben de her kadın gibi eşimle çocuklarımla başbaşa kalmak istiyorum. bundan doğal ne olabilir?!!!
sizden takdir beklemiyorum ama kırıcı olmak zorunda da değilsiniz. yorumlarınızda dikkatli olursanız sevinirim...
acımasız yorum mu?görünen aynen bu...sizden mennun ki sizinle kalıyor,demiştim dikkatli okuduysanız...ben kayınvalidemle çoooook birarada yaşadım....kaç kez ameliyat oldu aylarca hastanede evde hep onunla sadece ben kaldım....kızı yok,eltim zaten gelmedi..günlerce uıyumadan başucunda bekledim....çok mu seviryorsun derseniz hayır...ama saygım sonsuz...hem büyüğüm hem de kocamın annesi...karşılıklı anlatmaya kalksak sayfalar sürer bu konu....
sadece tek şey sormak istiyorum,konuyu tersine çevirelim,5 kardeşsiniz,anneniz yalnız ve diğer kardeşler malesef sizin gibi bakmıyorlar,konuştunuz ama çare bulamadınız,eşiniz de tepkili yeter artık diyor...ne yapardınız? dürüstçe cevabını verirseniz memnun olurum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?