• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sizce ne yapmalıyım?

dilbaz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2011
180
281
103
Diğer
merhaba hanımlar,
uzun süredir forumu takip ediyorum, sizlere bişey sormak istiyorum çünkü düşünmekten artık çok yoruldum. sizlerin yorumu belki karar vermemde etkili olur. ben 14 yıllık evliğim ve evlendiğimden beri kaynanam benimle kalıyor. arada bir diğer çocuklarına gider(genelde kızlarına) sonra yine bana gelir. hepsini toplayın hadi 4 yıl olsun, evlililiğimin diğer yıllarında hep birlikteydik. eşim 6 kardeş 3 kız 3 erkek ama nasıl bişeydir anlamadım diğer çocukları özellikle erkekler ellerini çekmişler rahatları yerinde nasıl olsa bakan var diye hiç demiyorlar bile anne birazda bizde kal diye. kaynanam kötü birisi değil işime gücüme karışmaz ama ben de artık eşimle çocuklarımla yalnız olmak istiyorum. evliliğimin ilk yıllarıda dahil her zaman yanımda olduğu için artık çok sıkıldım ve tahammülüm azaldı onu farkediyorum. eskisi kadar sabırlı değilim. en çokda diğer eltilerimin umurlarında olmayışına kızıyorum.

kaynanam 3 haftadır görümcemdeydi. dün eşim haftaya gidip getireceğini söyledi ki geçen ay bu konuda çok tartıştık hatta boşanmanın eşiğinden döndük ama yine eşim beni düşünmeden hareket etti. bende çok sinirlendim, bunun bu şekilde gitmeyeceğini bende ne kadar kalıyorsa diğer çocuklarındada o kadar kalmasını istediğimi söyledim. eşimde ben kardeşlerime bunu söyleyemem annemin pazarlığını yapamam dedi. onuda anlıyorum ama hep başkalarını düşünüyor birazda beni düşünmesini istiyorum. eşimede çok kızıyorum ve soğumaya başladım beni düşünmediği için. herkes evinde yerinde rahat olacak huzursuzluğu bana kalacak. eşimle annesi hakkında bu şekilde konuşmak inanın beni çok rahatsız ediyor ama ben de bu dünyaya kaynanayla yaşamaya gelmedim bir değil iki değil yıllarcada iyi dayandığımı düşünüyorum.

yanlış mı düşünüyorum sizce?

süper dayanmışsın valla tebrik ederim..
herkes dayanamaz bu kadar..
kavga değilde daha ılımlı konuşsan eşinle anlatsan bunları...
güzelce ifade et kendini aklıma başka çözüm gelmiyo ki..
allah yardım etsin...

çok haklısınız, zor bir durum. eşinizin kardeşleri ile özellikle görümcelerinizle siz konuşmayı denediniz mi hiç?

haklsın bence sen şimdiye kadar çekmişsin birazda diğer eltilerin çeksin...işi boşanmaya kadar götürme ama eşinle güzelce konuş bence..

merhaba hanımlar,
uzun süredir forumu takip ediyorum, sizlere bişey sormak istiyorum çünkü düşünmekten artık çok yoruldum. sizlerin yorumu belki karar vermemde etkili olur. ben 14 yıllık evliğim ve evlendiğimden beri kaynanam benimle kalıyor. arada bir diğer çocuklarına gider(genelde kızlarına) sonra yine bana gelir. hepsini toplayın hadi 4 yıl olsun, evlililiğimin diğer yıllarında hep birlikteydik. eşim 6 kardeş 3 kız 3 erkek ama nasıl bişeydir anlamadım diğer çocukları özellikle erkekler ellerini çekmişler rahatları yerinde nasıl olsa bakan var diye hiç demiyorlar bile anne birazda bizde kal diye. kaynanam kötü birisi değil işime gücüme karışmaz ama ben de artık eşimle çocuklarımla yalnız olmak istiyorum. evliliğimin ilk yıllarıda dahil her zaman yanımda olduğu için artık çok sıkıldım ve tahammülüm azaldı onu farkediyorum. eskisi kadar sabırlı değilim. en çokda diğer eltilerimin umurlarında olmayışına kızıyorum.

kaynanam 3 haftadır görümcemdeydi. dün eşim haftaya gidip getireceğini söyledi ki geçen ay bu konuda çok tartıştık hatta boşanmanın eşiğinden döndük ama yine eşim beni düşünmeden hareket etti. bende çok sinirlendim, bunun bu şekilde gitmeyeceğini bende ne kadar kalıyorsa diğer çocuklarındada o kadar kalmasını istediğimi söyledim. eşimde ben kardeşlerime bunu söyleyemem annemin pazarlığını yapamam dedi. onuda anlıyorum ama hep başkalarını düşünüyor birazda beni düşünmesini istiyorum. eşimede çok kızıyorum ve soğumaya başladım beni düşünmediği için. herkes evinde yerinde rahat olacak huzursuzluğu bana kalacak. eşimle annesi hakkında bu şekilde konuşmak inanın beni çok rahatsız ediyor ama ben de bu dünyaya kaynanayla yaşamaya gelmedim bir değil iki değil yıllarcada iyi dayandığımı düşünüyorum.

:50:işte sırf bu nedenlerle ,ileride yalnız kalırsam huzurevine gitmeyi istiyorum:50:

birşey sormak istiyorum,evlenip kaynananızın yanına mı gittiniz yada o sizin evinize mi geldi:26:

Eltilerinle oturup olgunca konuşup sıkıntılarını anlatmalısın. eşin kalkıp kardeşlerine böyle bişeyi ifade etmek de zorlanır

Son düzenleme:
Eşinizede yüklenmemeniz gerekir annesi sonuçta Sizde ileride kaynana olacaksınız. Tabiki istedikleriniz çok normal hakkınız. Amaa bunu kavgayla halledemessiniz. Eşinizi güzel bir dille anlatıp ikna etmeye bakın

Kesinlikle cok haklisiniz ama bastan hatali davranan siz olmussunuz, yazdiklarinizdan ben bu sekilde anladim. Neden diye soracak olursaniz, en bastan tavrinizi koymus olsa idiniz bugün bunlari yasamiyor olurdunuz. Sonucta kayinveldenizin kiz evlatlari da varmis, bence kiz evlatlarinin yaninda kalmasi cok daha dogru olur diye düsünüyorum fakat siz en bastan herkese o rahatligi vermissiniz bu saatten sonra da degistirebilmeniz cok zor.. Allah yardimciniz olsun..

merhaba hanımlar,

Öncelikle şunu belirteyim size kendi adıma çok teşekkür ederim ,çok zordur yaşlı birine bakmak heleki bu kayınvalide ise ama siz nefsinizi kırarak bu durumu yıllardır kabul etmişsiniz ama ne olur yaptıklarınızıda bir anda yok etmeyin ,yaşlı insan evin bereketidir siz bakmayın yalnız kalmak istiyorum ,benimde özel hayatım var naralarına hepimiz insanız yanlışlarımız oluyor ama ne olur bu kadar sabretmişsiniz biraz daha ,elinizde bir nimet var bunu cok iyi değerlendirin ,eşinizin kardeşlerine gelince anlayışlı davranabilirlerdi bizdede kalsın annemiz diyebilirlerdi ama dememişler herkes ettiğini bulur ,kayınvalideniz içinde çok zor bir durum evde istenmeyen insan çok zor ..

eşimde ben de memurum 2-3 yılda bir tayinimiz çıkar ve ben nereye gittiysem kaynanamda benimle geldi. ben söylemek istemiyorum eşimin söylemesinin daha doğru olacağını düşünüyorum. sonuçta gelin böyle bişey dediğinde hemen ters algılanıyor. kardeşleriyle eşim konuşsa daha iyi olacak ama oda buna yanaşmıyor söyleyemem diyor.

elbette bizlerde yaşlanacağız, kaynana olacağız ama benim 6 çocuğum olsa büyük söylemeyeyim ama birinde sürekli kalmam. usandırmam ama kaynanam bende rahat ettiğini söyleyip başkasına gitmek istemiyor. tabiki eşimin annesi ona karşı kırıcı olmak istemiyorum ama birazda kendimi düşünmek istiyorum çünkü böyle hiç mutlu değilim:(

14 yıl çok uzun bir süre.
bunu daha önce yapacaktınız.
artık hersey oturmuş yerine.
işte bende ılerde bunları yaşamamak için yolun basındayken ayırıcam evimi.
1,5 sene oldu ama bende cok sıkıldım kaynanamdan daha şimdiden.
isterse melek olsun insan evınde kocasından baskasını istemıyor işte.
bende kocamla basbasa olmak ıstıyorum.
işten gelınce onu beklemek yemek hazırlamak ıstıyorum ozenıyorum kocasıyla basbasa yaşayanları gorunce.
ben kendımıve eşimi o ailenin çalışan coocuklarıymış gibi hissedıyorum.
Allah kolaylık versin.umarım yolu bulunur.
dul kaynananın zorlukları işte.

arkadaşlar şu anda iş yerindeyim o yüzden çıkmak zorundayım ama akşam bütün yorumlarınızı okuyacağım. şimdiden hepinize teşekkür ediyorum...

14 yıl dile kolay ya:):)

7 ay kayın validem ve kayın pederimle yaşadım ama hala onları sevemiyorum.Belki baştan ayrı olsaydı daha farklı olacaktı.

14 YIL dayanmış sınız şimdi ses çıkartmanız eşinize ister istemez garip gelir.1yıl 2 yıl anlarım ama sizinki epey uzun.

Kaynanan da alışmış haliyle aklına gelmez bunca zaman sonra onu istemeyeceğiniz.Sanırım mecburen kabulleneceksiniz....

haklısınız baştan tepkimi koymadığım için böyle oldu ama yeni evlisiniz, genç yaşta evlenmiş olmanın verdiği bir cahillikte var diyemiyor insan. belki o zaman böyle bir istekte bulunsam eşim çok farklı tepkiler verirdi. yaş ilerliyor, çocuklarla beraber sorunlar büyüyor, başka sıkıntılar dertler de işin içine girince insanın sabrı kalmıyor. yıllarca sabrettim ama çok yıprandım, eşimle evliliğimizin en güzel yıllarında başbaşa kalamadık sırası geldi sobalı evde kaynanamla yan yana uyuduk. bunu eşimin anlamıyor olmasına diğer kardeşlerin ve kaynanamında anlayış göstermemesine çok kızıyorum. anlayacağınız herkes kendi rahatını düşünüyor, sana ne oluyor milletin umrunda değil.

kayınvalideniz kaç yaşınad? eli ayağı tutan sağlığı yerinde bir insan mı?
yok değilse kardeşler olarak hepsinin sırayla bakması gerekir.
ama sapasağlam kadın da kendi başına yaşayıversin bi zahmet.
aynı apartmanda oturur falan anlarım da, aynı eve ne gerek var onu bi söylesin eşiniz.

kayınvalideniz kaç yaşınad? eli ayağı tutan sağlığı yerinde bir insan mı?
yok değilse kardeşler olarak hepsinin sırayla bakması gerekir.
ama sapasağlam kadın da kendi başına yaşayıversin bi zahmet.
aynı apartmanda oturur falan anlarım da, aynı eve ne gerek var onu bi söylesin eşiniz.

yok canım tek başına kalamaz 71 yaşında. genç olsa bile eşim hayatta buna izin vermez.

Bas taci yapilcak kadinsiniz gercekten, tebrik ediyorum sizi.. Bu iyiliginiz asla unutulmicak, sükredin sadece ve sabirli olun bence.
Sizi cok iyi anliyorum, ve taktir edilcek bi kadinsiniz, ama gercekten dayanamicak hale geldiyseniz esinizle konusun bu konuyu güzel bi dille.
Kayinvaliden kac yasinda?
Eltilerinizle de konusun, veya esinizin kardesleriyle, onlara da aciklayin durumu güzel bi sekilde, tabi anlayisli insanlar ise.. degilse hic deneyip kötü olan sen olma..

her taraf haklı olduğu için yorum yapamayacağım ama sizi tebrik ve takdir ediyorum..çok iyi bir eş iyi bir evlat ve iyi bir annesiniz...
Allahım yuvanızdan güzellikleri,mutluluğu,huzuru,bereketi,sağlığı eksik etmesin..

Bas taci yapilcak kadinsiniz gercekten, tebrik ediyorum sizi.. Bu iyiliginiz asla unutulmicak, sükredin sadece ve sabirli olun bence.
Sizi cok iyi anliyorum, ve taktir edilcek bi kadinsiniz, ama gercekten dayanamicak hale geldiyseniz esinizle konusun bu konuyu güzel bi dille.
Kayinvaliden kac yasinda?
Eltilerinizle de konusun, veya esinizin kardesleriyle, onlara da aciklayin durumu güzel bi sekilde, tabi anlayisli insanlar ise.. degilse hic deneyip kötü olan sen olma..

teşekkür ediyorum sevgili anatolia35, anlayışlı olsalar böyle olmazdı zaten. hani bir insanı kırk yıl taşırsın azcık yoruldum dersin senden kötüsü olmazya aynen o duruma düşürürler beni. o yüzden eşim halletsin, insan oğluna, kardeşine kolay küsemez ama geline küser.

Back