sizce ne yapayım

sus_aglama

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2007
60
0
43
kızlar ben 21 yaşında memurum ortada nişan sevgili evlilik falan yok ama çeyiz lıp bir köşeye koymayı düşünüyorum sizce mantıklımı birde sürekli modeller degişiyo para biriktirip bir anda alım desen o da olmuyo ki çeyiz alsam bile nerdn başlamalıyım şimdiden tşk herkese

benımde başladığımda sevgılım yoktu
bılsem daha önce baslardım bıtmek blmıyo
sevgılım oldu 1.ayda nışanımız oldu
sımdık yetıştır düğüne dıye uğrasıyoruz

para koyabılırsen bankaya falan para koy peşın daha ucuzdur ama yok dayanamam harcarım dersen al takst takst öde
benım ılk aldıklarımdan camasr ve bulasık makınesı olmustu
aman koca yok napcan derlerdı sımdık hala takstını oduyorum kader ksmet bellı olmaz
almak ıstersen yemek takımı caatal kasık tencere setı falan alabılırsın
hisar ve korkmaz onerırım
korkmaz hem ucuz hem kalıtedır:lepi:
yemek takımı kütahya
alacağın modeller sade ve şık olursa modası gecmez
benımkısı gümüş dal gıbı sekıl vardı yemek takımımda hıc modası gecmez zaten gecen yıl aldım bıttı ödedım kurtuldum
nevresım takımlarından alabılırsın
taçın modellerı cok guzel ve kolay kolay modası gecmez
days ın colour örgu battanıyelı nevresım alabılırsın
englısh home dan alabılrsın

yok ceyıs deıl parada bırıktıremem dersen altına yatırımda yapabılırsın

elin sıkıysa para biriktirmek daha mantıklı. Ama bekar olunca insan şimdi istediğimi yapmayacaksam ne zaman yapacağım diyor ve biriken paralar bile birsüre sonra uçup gidiyor :)

ılk başlangıç olarak ben de beyaz eşya alımından yanayım. Yani bulaşık makinası,çamaşır makinası alabilirsin.Televizyon alma bence çünkü fiyatlar zamanla değişik modeller çıktıkça çok düşüyor.

Tencere takımı almak da çok mantıklı çünkü herhangi bir modası yok. Çiçekli böcekli tencereler çıktı şimdi ama eminim onların modası geçecek ve yine klasik modellere dönülecek. Zaten klasik modeller alındığı zaman moda derdi de ortadan kalkıyor.

Nevresim takımları alabilirsin birkaç tane.Uyku seti alabilirsin. Markaları artık bütçene göre belirlersin.

Süs eşyalarına pek yönelme bence. Çünkü evinde kullanacağın renklere uygun şeylerdir bunlar ve mobilya ve halı alındıktan sonra almak daha mantıklı.

Banyo halısı alabilirsin ve buna uygun renkte bir set.

Aslında liste çok uzun ama bunlar ilk aklıma gelenler :)

canım bence yavaş yavaş al.
valla ben öyle yapıyorum. bende de nişan flan yok ama herşey birden alınmıyo.
şimdi istediğnin kalitelisini tek tek alırsın ama nişan flan olunca aceleyle sende sıkıntı olur..modası geçiyo flan diyolar bana saçma geliyo beğenip aldıktan sonra moda flan tınlamam..eğer şimdiden
bir şeyler almak istiyosan tencere,çatal bıçak,yemek takımı,nevresim takımı vs..başlayabilirsin..

kızlar cok sagolun evet bekar olunca kenara para koymak zor ben başlayayım o zaman artık tencere falan bakayım bari aman zor ş bunlar yaaa

kesinlikle önce beyaz eşyalarını al... çünkü ilerde bütçeni en çok zorlayacak olan şey onlar...

birde mutfak için ufak tefek eşyalarını alabilirsin...

ben erkek arkadaşım olunca başladım şimdi nişanlıyız aşkımla. para koymak da güzel fakat ben koyamadım. ve bişey görüyorum beğeniyorum alıyorum mecburen hepsi aynı anda zor. sen de ciddi bi ilişkin varsa başla bence. yemek yakımı çatal kaşık nevresim takımı tencere modası geçmez

bende seninle aynı durumdayım yaşım yarın 21 olcak ama evlilik söz sevgili yok:) bende araştırıyorum uzun zamandır tencere takımı, yemek takımı gibi mutfak eşyalarımı artık almayı düşünüyorum bu yıl üniversite sondayım yavaş yavaş alıcam kredimle

öncelikle asla modası geçmeyecek klasik şeyleri alın çatal kaşık takımı tencere takımı ufak ev aletleri nevresim takımları gibi.. yatak örtüsü ,dekorasyon malzemesi gibi şeyler almayın son anda mobilyanıza ve o anki zevkinize göre değiştirebilirsiniz kararınızı...

Canım ilk alacağın şeyler kesinlikle beyaz eşya olmamalı,neden dersen evleneceğin kişininde olur boşa gider,birde teknoloji sürekli değişiyor.

*Ben ilk olarak Tefal den tencere tava takımları ve küçük ev aletleri almıştım.
Sende beğendiğin bir markanın bir teflon birde çelik tencere takımını alabilirsin.

*Sonra her daim beğenebileceğin çok cafcafalı olmayan misafirlerin için kullanacağın yemek takımı ve çatal bıçak takımı alabilirsin.(Bernardo dan almıştım çok sade ve güzel iyi ki almışım diyorum)

*Birde gündelik bir yemek takımı al,şimdi büyük marketlerde (Migros gibi) çok uygun fiyata takımlar var.

*Nevresim takımlarıında modası olmaz bunlardan değişik renk ve desenlerde alabilirsin.Bence en iyi marka rengi solmayan,çok buruşmayan marka TAÇ .

*Battaniye,yorgan ve yastıkta önceden alabileceğin çeyizlikler.

*Havlu-bornoz takımı alabilirsin.

En son alacağın şeylerde şunlar olmalı;
*Banyo için gerekli olan paspas ve seramik takımlarının banyo fayanslarının rengine uygun olması gerekir, kesinlikle önceden alma.

*Salon için tablo,vazo ...vs gibi dekorasyon objelerinide mobilyaların alındıktan sonra seç.

Şimdilik bunlar geldi aklıma cnm kolay gelsin

sagolun kızlar evet almalıyım kararımı sizler kesinleştirdiniz alacam

doğru bir karar verdin canım kaydirigubbakcemile3 Ben de başlarda aman maaşım var nasılsa o gün gelince alırım ne var sanki demiştim =) Ama şimdi liste uzun ve al al bitmiyor. Keşke diyorum daha önceden alsaymışım ufak tefek şeyler. Şimdi yan gelip yatardım, maaşımı harcardım rahat rahat =)

kesinlikle önce beyaz eşyalarını al... çünkü ilerde bütçeni en çok zorlayacak olan şey onlar...

birde mutfak için ufak tefek eşyalarını alabilirsin...

canım beyaz eşyayı erkek tarafı alır.arkadaşımız niye alsınki:sm_confused:bide onu almaya kalksak erkek tarafı ne alacak relax olun biraz.herkes üzerine düşeni yapsın.tatlım modası geçer sen para at bankaya daha ortada bişey de yokmuş fazla abartmaya gerek yok zaten evlendikten sonrada alınır.nolacakki

Alnacak o kadar çok şey varki, bence bir ucundan başlarsan rahat edersin... Tekstil ürünleri-nevresim, havlular, yorgan, yastık, çeşitli örtüler vb; bir de tencere takımları-teflon & çelik, tavalar, bardaklar... Zaten sen bunları alana kadar bir kısmet çıkar; yemek & çatal-bıçak takımlarını ve elektronik eşyalarını da alırsın sonra...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…