Doğuma Hazırlık Sizce meleğimin adını TUANNA mı koyum LAVİNYA mı kararsızım

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

05_07_2008

bebişim seni bekliyorum
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2009
62
0
çok kararsız kaldım ya aslında düşündüğüm 4 isim var 1. lavinya 2. tuanna 3. ebrar 4. ceylin yardım edin lütfen size hangisi daha hoş kaydirigubbakcemile5

Yazdıklarının içerisinde Tuana olabilir..

Lavinya kulağıma hoş gelmedi benim.

bence tuanna olsun...cennete düşen ilk yağmur damlası demek..
hem şarkısı bile var...tuannaaaaa dallarına karlar yağıyor tuanna

bence de hiçbiri. daha doğal isimler olmalı. değişik az bulunan isimler koymak için uğraşmamalı insan. ama senin içine de sinmeli tabi.

lavinya ve ebrar kulağa hiç doğal gelmiyor
ceylin hemen hemen herkesin koyduğu bir isim oldu artık
bunlardan birini seçiceksin bence en iyisi tuana

acele etme,sıkma kendini.elbette insanların fikrini al ama ne hisseyorsan en güzeli odur cnm

Bencede hiç biri...
Nedenlerimi de açıklayım

Tuana/Tuanna:
Bana şahsen yapmacık bir isim olarak geliyor.
Sevmiyorum yani bu isimi.
Ama hiç kimseye sırf kendim sevmiyorum diye 'Bu ismi koyma' demem.
Tuana isminin anlamı internette 'Cennete düşen ilk yağmur damlası' olarak yazıldı..
Bu doğru değil...
Ama anlamı böyle bilindiği için ve Kuran'da geçtigi sanıldığı için çok tutuldu bu isim.
Tuana aslında Farsça bir kelime ve Kuran'da geçmiyor.
Tevana kelimesinin değişik yazılışı.
Gerçek anlamı ise 'Güçlü, kuvvetli'.
Haa.. tabii, kötü bir anlam değil.. ama internet sözlüklerinde yazan anlami daha güzel elbette.

Ceylin:
Ceylin'in anlamı da internet sözlüklerinde yanlış yazıyor.
Ceylin 'Cennet kapısı' falan değil..
Farsça olan 'Ceyl' kelimesinden gelir.
Ceyl 'yengeç' demek, yani Ceylin de 'yengeç' demek.
Bir yerde Ceylin hakkında bir yorum okumuştum ve çok hoşuma gitmişti:
Ceylin’in Jaylin’in Türkçeleştirilmis hali olduğunu söylemek pek mantıklı olmaz.
Sonuçta Ceylin Farsça bir kelimedir.
Fakat Jaylin ismi Ceylin’in popüler olmasında etkin olmuştur.
‘Aa, Ceylin kulağa ne kadar modern geliyor, aynı Jaylin gibi! Ilerde yurt dışına giderse sorun yaşamaz’ diye düşünenler olmuştur kesin.

bu yorum bence çok dogru.

Ebrar:
Ebrar ismini anlamından dolayı kızlara yakıştıramıyorum
Ebrar 'Özü sözü doğru olanlar' demek.
Ebrar olarak bilinen 6 insan: Hz. Ebu Bekir, Hz. Ömer, Hz. Osman, Hz. Ali, Hz. Hasan, Hz. Hüseyin.
Bunlar erkek olduğu için bence Ebrar ismi erkek ismidir..

Lavinya
Ilk kez duydum bu isimi/kelimeyi..
Hoşuma gitmedi doğrusu.

Umarım negatif yorumum için bana kızmazsın.
Amacım sadece sana yardım etmekti.
Daha güzel isimler bulabileceğinden eminim!

Lütfen çocukların ismi değişik olacak diye anlamsız isimler koymayın yaa...

ebrar ve ceylin isimlerini beğenmiyorum açıkçası çok zor geliyor. Çevrede reytingi yüksek bi isim olsada o çocuk nasıl kullanacak o ismi???

Lavinya bana bir şarkı, cafeterya gibi bişeyler anımsatıyor..
Tuanna isminin orjinali böylemi yazılıyor "anna" kısmı biraz yabancı isim gibi ben TUANA diye biliyorum çünkü

bence tuana canım benimde çok beğendiğim bi isim bende allah kısmet eder hamile kalırda bebişim olursa tuana ismini istiyorum

bende hiç biri diyorum..
çocuk ismini bir ömür taşıyacak onun için kulağa hoşgelmesi anlamıda güzel olması lazım...
kendi fikrin ama bence hiçbiri kulağa hoş gelmiyor..

ben almanyada yasiyorum abimin sinifindaki kizin ismide Lavinyaydi ama yabanci ismi yani türkiyede böyle bi isim duymadim hic... türkcede de bi anlami oldugunu sanmiyorum..
degisik isim olcak diye illede yabanci isimler koymaya gerek yok

Ebrar isminin anlami cok güzel

ısim : Ebrar
Anlamı : 1. Hayır sahipleri. 2. ıyiler, dindarlar, özü sözü doğru olanlar. Şeş Ebrar: Altı hayır sahibi, Hz. Ebu Bekir, Hz. Ömer, Hz. Osman, Hz. Ali, Hz. Hasan, Hz. Hüseyin.
Kökeni: Arapça

ama bende Sabriye_1970 gibi erkeklere daha cok yakistiriyorum bu ismi...

Ceylininde anlami bilindigi gibi cennet kapisi demek diil... cennetin 8 kapisi vardir: Salat, Cihad, Reyyan, Sadaka, Hac, Af, Eymen ve Zikir-ılim kapısı
iclerinde ceylin gecmiyo yani bu anlamin dogru olmadigi ap acik

geriye Tuana kaldi onunda anlami cennete düsen ilk yagmur damlasi diil ama Sabriye_1970 anlaminin güclü kuvvetli demek oldugunu yazmis eger öyleyse gene güzel bi anlam yani

illa bunlardan biri olcaksa tuana derim ama bence baska isimlerde düsün canim :)

bencede hiçbiri
canım daha güzel isimler var
ben bu ara duygu ve duru ya takmış durumdayım

Eğer lavinia demek istediysen canım yani o kelimenin birçok anlamı var benim bildiğim hoş kokulu bir çiçek anlamına geliyor..
Aslında benim kulağıma hoş geliyor sevdim ben bunu.kaydirigubbakcemile5

isimleri seçerken sadece az tercih edilir olmasına dikkat etmeyelim. anlamı söylenişi kullanımı kolay olmalı. çocuğumuzu da düşünmeliyiz. her ismi sorulduğunda çocuklarımız açıklama yapmak zorunda kalmasın. ben olsam bu isimler koymazdım. size kolay gelsin
sırf bizi tatmin etmesi için seçtiğimiz isimler ilerde çocuğumuzu küçük düşürücü durumlara sokmasın. İçinde bulunduğumuz toplumun normlarını da göz ardı etmememliyiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…