Eşim gitti çok şükür onda birşey çıkmadı ama sanırım video izletiyorlarmış bunu sonradan öğrendim pişmanda oldum açıkcasıEsin gitsin bide doktora bi zahmet
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Eşim gitti çok şükür onda birşey çıkmadı ama sanırım video izletiyorlarmış bunu sonradan öğrendim pişmanda oldum açıkcasıEsin gitsin bide doktora bi zahmet
Video felan izlemediydi benimki. Verdi testi cikti cok takilmayin buna sonucu guzel olsun deyin geçinEşim gitti çok şükür onda birşey çıkmadı ama sanırım video izletiyorlarmış bunu sonradan öğrendim pişmanda oldum açıkcası
Merhaba, öncelikle çok geçmiş olsun. Yaklaşık 4 yıl sebepsiz infertilite ile savaşıp çocuk sahibi olmaya çalışan biri olarak sizi çok iyi anlayabiliyorum. Doktorunuz pkos olduğunuzu söylemiş. Alttaki yoeumlarda da kilo ve düzenli adet görememe duumundan bahsetmişsiniz. Acaba öncelikle bununla ilgili bir tedavi yöntemi sundu mu doktorunuz? Yumurta çalıştırıcı tedaviler+diyetle destelendiğinde belki de tüp bebeğe gerek kalmaz. Çünkü bu durumda olup doğal yolla hamile kalabilen çok yeter ki yumurtlıklar düzgün çalışsın. Yaşınız kaç bilmiyorum tabi artık bu da önemli bir faktör. 3 sene de uzun bir süre. Eğer buna yaş faktörü de eklendiyse daha fazla vakit kaybetmeden tüp bebeğe yönelebilirsinizMerhaba 4 senedir evliyiz bebek sahibi olamadık 1 sene korunduk yani yaklaşık 3 senedir çocuk olması için mücadele ediyoruz ama malesef olmuyor. Kadın doğuma gittiğimde polikistik over sendromu olduğunu söyledi bu bebek olmasına engel olmadığını söyledi ama benim anlamadığım neden 3 senedir olmuyor eğer engel değilse. Rahim filmine kadar herşeye de bakıldı üstelik. Size sorum tüp bebek mi denemeliyim? Devlette yapılıyormuş ama çok kararsızım.
Merhaba belki eşinde bir sıkıntı vardır bende 6 aylık evliyim bekledim olmayınca direk doktora gittim sperm sayısı düşükmüş kendiliğinden olur ama ne zaman olacağı belli değilmiş aşılama tedavisi oldum negatif 1 ay sonra tüp bebek yaptırıcam beklemeye gerek yok bence sende 3 senedir bekliyormuşsun bence bekleme ya aşılama yada tüp bebek yaptırMerhaba 4 senedir evliyiz bebek sahibi olamadık 1 sene korunduk yani yaklaşık 3 senedir çocuk olması için mücadele ediyoruz ama malesef olmuyor. Kadın doğuma gittiğimde polikistik over sendromu olduğunu söyledi bu bebek olmasına engel olmadığını söyledi ama benim anlamadığım neden 3 senedir olmuyor eğer engel değilse. Rahim filmine kadar herşeye de bakıldı üstelik. Size sorum tüp bebek mi denemeliyim? Devlette yapılıyormuş ama çok kararsızım.
Benim eşimde test vermek için girmişti odaya çıkınca ne izledin nasıldı söyle bakayım falan die espri bile yaptım değerleri bu durumda çok önemli ve test vermesi için erkeklerin böyle bir yardım almaları gerekiyor yoksa onlarda stresten doğru test sonucunu veremezlerVideo felan izlemediydi benimki. Verdi testi cikti cok takilmayin buna sonucu guzel olsun deyin geçin
Özel hastanede 100-150 bin arası oluyormuşAminn inşallah Allah razı olsun sizden Devlet hastanesinde mi tüp bebek yaptırdınız tedavi süreci vs. nasıl oluyor
Özele gitmek hiç aklıma gelmedi açıkçası aynı testtir diye boşuna ücret ödemeyelim diye devlete gitmişti eşim ama önerinizi dikkate alıp özele gitmesini isteyeceğim eşimden bakalım inşallah tekrar gider ve birşey çıkmaz. Bu arada Rabbim sizinde kucağınızı boş bırakmasın inşallahDevlette ilk aşılama ile başlıyorlar infertilite bölümüne gidince ama ben prof gittim özelde boşa yaptırmışsın çok düşük şanslı ve eşinle birlikte olma ile aynı şey dedi sonra öncelik erkek muayenesi dedi ve eşime bakıldı sprem DNA yapısı bozuk çıktı sonra onu düzelttik 6 ay deneyin olmaz ise tüp bebek dedi 6 ay olmadı şimdi tüp bebeğe başladık önerim özele gitmeniz çünkü devlet sadece sperm sayısını kontrol ediyor özel yapısı hızı DNA’sı ve bi kaç şeyine daha sen de bi problem çıkmamış zaten eşin bi kontrol ettirsin ben de 3 senelik evliyim 2,5 senedir deniyoruz olmuyordu
Evet ama yinede başka kadınları izlemesi ne bilim işin orasını öğrenince çok çok şaşırdım ve pişman oldumBenim eşimde test vermek için girmişti odaya çıkınca ne izledin nasıldı söyle bakayım falan die espri bile yaptım değerleri bu durumda çok önemli ve test vermesi için erkeklerin böyle bir yardım almaları gerekiyor yoksa onlarda stresten doğru test sonucunu veremezler
O kadar olduğunu bilmiyordum çok pahalıymışÖzel hastanede 100-150 bin arası oluyormuş
Yaşım 25 doktor hap vermişti diyete başlamalısın demişti ilacı kullandım fakat kilo veremedim önce sizin dediğiniz gibi tedavi sürecini soracağım doktora bakalım bu gideceğim doktor nasıl tedavi süreci uygulayacak inşallah tüp bebeğe gerek kalmazMerhaba, öncelikle çok geçmiş olsun. Yaklaşık 4 yıl sebepsiz infertilite ile savaşıp çocuk sahibi olmaya çalışan biri olarak sizi çok iyi anlayabiliyorum. Doktorunuz pkos olduğunuzu söylemiş. Alttaki yoeumlarda da kilo ve düzenli adet görememe duumundan bahsetmişsiniz. Acaba öncelikle bununla ilgili bir tedavi yöntemi sundu mu doktorunuz? Yumurta çalıştırıcı tedaviler+diyetle destelendiğinde belki de tüp bebeğe gerek kalmaz. Çünkü bu durumda olup doğal yolla hamile kalabilen çok yeter ki yumurtlıklar düzgün çalışsın. Yaşınız kaç bilmiyorum tabi artık bu da önemli bir faktör. 3 sene de uzun bir süre. Eğer buna yaş faktörü de eklendiyse daha fazla vakit kaybetmeden tüp bebeğe yönelebilirsiniz
Aşılamayla tüp bebek arasındaki fark nedir evet 3 sene olmaması da kafamı çok karıştırıyor ya tedavi olucam diye boşuna beklemiş olursam diye düşünüyorumMerhaba belki eşinde bir sıkıntı vardır bende 6 aylık evliyim bekledim olmayınca direk doktora gittim sperm sayısı düşükmüş kendiliğinden olur ama ne zaman olacağı belli değilmiş aşılama tedavisi oldum negatif 1 ay sonra tüp bebek yaptırıcam beklemeye gerek yok bence sende 3 senedir bekliyormuşsun bence bekleme ya aşılama yada tüp bebek yaptır
Merak etme insaAllah seninde bebeğin olacak.Merhaba 4 senedir evliyiz bebek sahibi olamadık 1 sene korunduk yani yaklaşık 3 senedir çocuk olması için mücadele ediyoruz ama malesef olmuyor. Kadın doğuma gittiğimde polikistik over sendromu olduğunu söyledi bu bebek olmasına engel olmadığını söyledi ama benim anlamadığım neden 3 senedir olmuyor eğer engel değilse. Rahim filmine kadar herşeye de bakıldı üstelik. Size sorum tüp bebek mi denemeliyim? Devlette yapılıyormuş ama çok kararsızım.
Yaa çok sevindim hamile kalmanıza darısı benim ve bebiş bekleyen herkesin başına önceden çocuk hemen oluyormuş ama şimdi o kadar uğraşıyoruz ya olmuyor ya da zorla oluyor. Bende artık beklemek istemiyorum açıkçası bir bebeğim olsun istiyorum inşallah Rabbim benimde kucağımı boş bırakmasın. Eşim çocukları çok seviyor ve her sevdiğinde içim bir buruk oluyor hep bir yanım eksik hissediyorum sanki ben hastalıklıymışım da olmuyormuş gibi ama bunu düşünmemeye çalışıyorum stres sıkıntı da çok etkiliyor dediler bana belki de ondan olmuştur bilemiyorum. Çok teşekkür ederim bu arada dualarınız için Allah razı olsunMerak etme insaAllah seninde bebeğin olacak.
İki sene uğraştık bende de polikistik over var ama ne kilom var ne de kanda polikistik över tanısı iki doktor normal dedi iki doktor polikistik over eşimde yavaslik vardi biz aşılama dahil yumurta büyütme tedavisi aylardır gördük olmadı en son artık tüp bebek denedik.
14 yumurtam çıktı gayet iyiydi ama gel gorki dollenmede sorun çıktı sadece 4 tane kaldı ve onlarda iki iki donduruldu ve beşinci güne belki gelmez diye dördüncü gün donduruldu ve ben kesin tutmaz diye gittiğim transferinde blast olduğunu öğrendim ve pozitif sonucu aldım başka doktorlara sordum hem internetten hemde yüz yüze tutmaz niye dondurmuslar umut vermişler size dedi çok ağladım çok dua ettim ama mucizemi gönderdi yüce Mevlam.
Yani demek istediğim herşey normal olsa bile döllenme de sorun olabiliyor DNA hasarı olabiliyor genc olsa bile insanlar yumurta kalitesiz olabiliyor bunların hepsinin tedavisi var ama normal yolla zaman alabilir beklemek istemem bu kadar beklledigim yeter diyorsan tüp bebek yaptır insaAllah tutacak.
Ben her adet olduğumda iki gün boyunca ağlardım yaptığım testler yüzü geçmiştir o tek çizgiyi görmekten bunalmistim iyi ki tüp bebek yaptirmisim yoksa daha çok ağlardım gibime geliyor.
Aşılamayla tüp bebek arasındaki fark nedir evet 3 sene olmaması da kafamı çok karıştırıyor ya tedavi olucam diye boşuna beklemiş oktorunuzla konuşup hangisi daha
Doktorunuzla konuşup hangi yöntem sizin için uygunsa onu yaptırın bence ilk özelde kontrole gidin tedaviyi devlette yaptırsanız bile testler özelde daha iyi şartlar altında yapılıyorAşılamayla tüp bebek arasındaki fark nedir evet 3 sene olmaması da kafamı çok karıştırıyor ya tedavi olucam diye boşuna beklemiş olursam diye düşünüyorum
Evet malesef pahalı özelde. Ben ilk aşılayı özelde yaptırdım 40 bini geçti bugün kontrole gidicem 2. Aşılamayı yapalım derse doktorum maliyet düşecek 20 binden fazla tutmaz iğneler ilaçlar hepsi duruyor tekrar almama gerek kalmicak ama tüp bebek derse mecbur vericem parayı devlette yaptırmak istemiyorum özelde çok güzel ilgileniyorlarO kadar olduğunu bilmiyordum çok pahalıymış
Eğer bu test için eşinize baskı uygularsanız test sonuçları doğru çıkmaz stres çok etkiliyor sonuçları bence aksine rahat olması söylenmesi lazım erkeklereEvet ama yinede başka kadınları izlemesi ne bilim işin orasını öğrenince çok çok şaşırdım ve pişman oldum
Ben de öyle düşünmüştüm işin açıkçası sonra eşimin arkadaşı böyle böyle oldu bizim de böyle çıktı falan demiş eşime gitmek ister misin dedi ben de gidelim dedim doktorumuz da çok iyiydi eğer Ankara daysanız Prof.Dr Kaan Aydos u tavsiye ederimÖzele gitmek hiç aklıma gelmedi açıkçası aynı testtir diye boşuna ücret ödemeyelim diye devlete gitmişti eşim ama önerinizi dikkate alıp özele gitmesini isteyeceğim eşimden bakalım inşallah tekrar gider ve birşey çıkmaz. Bu arada Rabbim sizinde kucağınızı boş bırakmasın inşallah
Özele de giderim yeterki olsun yani gerçekten çok çok istiyorum hayaller kuruyorum sürekli çocuğum olursa böyle yaparım vs. diye hayırlısı tabiki biz elimizden geleni yapalım da gerisi Rabbimin takdiri. Bu arada malesef Ankara’da oturmuyorum teşekkür ederim bu aradaBen de öyle düşünmüştüm işin açıkçası sonra eşimin arkadaşı böyle böyle oldu bizim de böyle çıktı falan demiş eşime gitmek ister misin dedi ben de gidelim dedim doktorumuz da çok iyiydi eğer Ankara daysanız Prof.Dr Kaan Aydos u tavsiye ederim
Özelde çok güzel ilgileniyor aslında evet gideceğim en kısa zamandaDoktorunuzla konuşup hangi yöntem sizin için uygunsa onu yaptırın bence ilk özelde kontrole gidin tedaviyi devlette yaptırsanız bile testler özelde daha iyi şartlar altında yapılıyor
Baskı uygulamadım hatta kararsızdı gitmekte ama güzelce konuştum rahatlattım ve gönderdim doktora zaten başta video izlettirdiklerini bilmiyordum sonradan öğrendim keşke bunun başka bir yolu olsaydıEğer bu test için eşinize baskı uygularsanız test sonuçları doğru çıkmaz stres çok etkiliyor sonuçları bence aksine rahat olması söylenmesi lazım erkeklere