• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce mantıklı mı ?

Mehrii34

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2017
9.435
En iyi cevaplar
1
4.949
173
Arkadaşlar merhaba kısa keseceğim, içim çok yorgun .. kısacası borclarımız var ve eşim borcu borcla kapatmak istiyor kredi çekip diğer borclardan kurtulup tek borcu ödemek istiyor .. bu arada en büyük giderimiz kira ve araba. Maliyetini sormayın zaten sizin için bir önemi yok hesap kitap tutmak zorundayız. Fakat ben eşimin teklifine hayır dedim, evet dediğim için bunca zaman bu duruma geldik. Ne diyosunuz?

Arkadaşlar merhaba kısa keseceğim, içim çok yorgun .. kısacası borclarımız var ve eşim borcu borcla kapatmak istiyor kredi çekip diğer borclardan kurtulup tek borcu ödemek istiyor .. bu arada en büyük giderimiz kira ve araba. Maliyetini sormayın zaten sizin için bir önemi yok hesap kitap tutmak zorundayız. Fakat ben eşimin teklifine hayır dedim, evet dediğim için bunca zaman bu duruma geldik. Ne diyosunuz?
Burada başka bir konuda konu sahibinin farklı bankalara borcu vardı. Bazı kişiler " bütün borçları tek bankada topla" demişti. O yüzden eşinin o düşüncesi yanlış olmayabilir.

Siz Almanyada yaşamıyor musunuz? Burada durumlar biraz daha farklı olduğundan verilen öneriler birebir uymayabilir. Mesela şöyle fikir vereyim, bi Excel dosyası açın ve hesap yapın. Atıyorum 100 bin kredi çektiniz 5 sene için %12 faizden, kaldı 3 senesi, kapatırsam x miktar cezası. Böyle tüm borçları toplayın. Sonra kalan toplam borcu şu an tek yerden %yy ile çekersek ödeme ne diye bir bakın. Belki karlı olacak belki olmayacak. Bundan 4 sene önce çektiğiniz kredi varsa muhtemelen onun oranları çok iyidir hiç kapatmamak lazım ama geçen sene çektiğiniz varsa şu an krediler düştü, düştüğü için de ama kalan miktarı kapatırsanız cezası artar vs. Hesaplamak lazım gerçekten.

Tekrar borcu borç ile kapatmak yerine, arabayi satarak borçları hafifletmek bana da çok mantıklı bir çözüm gibi geldi.
Yine de tabii ki aile ekonominizi ve ihtiyaçlarınıza yönelik hareket etmeyi en iyi siz bileceksiniz.

Bir dönem benim eşim de aynı şeyi yaptı.
Hayat pahalılığından bazen insan bu durumlara düşebiliyor.
Allah yardımcınız olsun.

Kredi faizleri çok yüksek eğer turkıyede yaşıyorsanız . Araba size masrafsa satın borca yatırın ama bulunduğunuz konumda arabasız yaşam zorsa kredı değilde esnek hesap kullanımı açtırın en azından ödedikçe limiti düşürür kalan borcunuzu bilirsiniz krediler gibi yüksek faiz de olmuyor .

Geçen yegenıme yaptım 50 bın esnek hesap açtım ihtiyacı vardı o an

55 olarak ödedi çocuğum 3 taksit . misal veriyorum

Bence mantıklı. Dağınık borç ile nereye ne gidiyor karışıyor. Ben daha 1 ay önce toplam borcu 120.000 olan 5 kredi kartı ve 2 kredimi kredi ile kapattım.
70.000 + 24000 faizi ile 12 aylık kredi çektim 16.000 eşimden aldım 43.000 de maaşımı koydum. aylık ödemesi 8.000 şimdi. Ve başka hiç biryere ödemem yok bu beni inanılmaz rahatlattı. O kadar da kötü bir fikir değil. Tercih sizin

Bence mantıklı. Dağınık borç ile nereye ne gidiyor karışıyor. Ben daha 1 ay önce toplam borcu 120.000 olan 5 kredi kartı ve 2 kredimi kredi ile kapattım.
70.000 + 24000 faizi ile 12 aylık kredi çektim 16.000 eşimden aldım 43.000 de maaşımı koydum. aylık ödemesi 8.000 şimdi. Ve başka hiç biryere ödemem yok bu beni inanılmaz rahatlattı. O kadar da kötü bir fikir değil. Tercih sizin
Bahsedılen borç mıktarı yüksek olsa gerek

Back
X