Sizce kim hakli ?

lavinya11

Üye
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2012
116
0
16
İstanbul
Merhaba kizlar. Biz uc cok yakin arkadasiz hepimiz 21 yasindayiz. bugunlerde aramiz acildi biraz ve sorunda kimin hakli olup olmadigina karar veremiyoruz hepimiz kendimizi hakli goruyoruz birbirimize sert konusuyoruz. Buraya konu acalim farkli fikirleri gorelim istedik.
Ben yaklasik 1 ay once 4 yillik bir iliskimi bitirdim. Ailelerle alakali bi durumdu ve iliski suresince bu sorunu cok fazla kafaya taktigim icin aslinda ayriligi daha onceden kabullenip bitirdigimi fark ettim. Geri donusu olmayacagini biliyorum ve bnm icin tamamen bitmis bir iliski.
Bu iki arkadasimdan bi tanesi kuzeninden bahsetti bana cok iyi biri oldugunu ailesinin cok iyi oldugunu iyi anlasicagimizi falan dusundugunu soyledi ve bunlari anlatinca benimde icim cocuga cok isindi ve eger oda isterse tanismak istedigimi soyledim.
Arkadasim kuzenine cok iyi anlasabilecegin bi arkadasim var aranizi yaparim diye bahsetti. Cocukta cok merak edip resim istedi. Aksam resimi aticakti arkadasim. Fakat aksam beni aradi ve cok dusundugunu tanistirmasinin dogru olmadigini soyledi. Sebebi ise benim eski erkek arkadasimin vebalini almis olurmus.( not: eski erkek arkadasimla bir arkadasliklari yok sadece gordukce selam verirler birbirlerine okadar) bende bunun cok sacma oldugunu bu dusuncesine anlam veremdigimi soyledim . Sonucta benim icin tamamen bitmis bir iliski bu ve artik benim naptigim eski erkek arkadasimi ilgilendirmez diye dusunuyorum. Sadece eger aramizda bisey olursa eski sevgilimin uzulmesini istemedigimden bir muddet gizli tutariz yoksa sana cikisabilir sen tanistirdin diye dedim. Birde son olarak biz anlasarak ayrildik sevgilim ayrilirken arkadaslarima size emanet ediyorum yaninda olun destek olun uzulmesine izin vermeyin demisti. Arkadasimda boyle bisey yapamam seni bize emanet etti diyor. Buda bize cok sacma geliyor. Simdi sormk istedigimiz soru burda gercekten vebal almak gibi birsey soz konusu mu ? Yoksa eski eskide kalmistir artik onu ilgilendirmez mi . Biz iki kisi bu arkadasimin sacmaladigini dusunuyoruz. Oda sonuna kadar hakli goruyor kendini isterseniz benimle konusmayin arkadasligimiz bitsin ama bu isin dogrusu bu diyor( yanlis anlasilmasin benim sinirim cocukla tanisamamak degil umrumda bile degil ama benim sinirim arkadasimin vermis oldugu bu anlamsiz tepki)
İkinci sorun ise bu arkadasimizi sevgilisiyle ben tanistirmistim. Daha ilk bulusmalarinda diger arkadasimizin hic kimseye anlatmamasi gereken bir sirrini anlatmis cocuga. Biz bunu duyunca sok olduk anlattigina kesinlikle eminiz ama. İlk sordugumuzda ben oyle sey yaparmiyim sacmalamayin falan diye yalan soyledi. Simdi biz herseyi yuzyuze konusmak istiyoruz ama hala hersekilde kendini hakli gormesi bizi delirtiyor. Bu iki konu hakkinda siz neler dusunuyorsunuz kizlar yorumlariniz bizim icin onemli

Uzun süreli ilişkiler sonunda, en yakın arkadaşlar olarak arkadaşının modunu düzeltmek, kafasını dağıtmak, dünyada başka erkekler olduğunu devamlı hatırlatmak görevdir aslında. benim de en yakın arkadaşımın 4 senelik ilişkisi bitti, o kadar kötü durumdaydı ki, benim bir kaç gün sonra dediğim şey hadi dışarı çıkalım, bak bir sürü yakışıklı çocuk var, göz zevkin yerine gelsin oldu. amaç hemen çocuk ayarlamak veya çapkınlık yapmak değil, amaç arkadaşımın bir erkek için dünyasını karartmasına gerek olmadığıydı..

seninde o arkadaşın bu düşünceyle işe girişmiş sanırım, o vebal alma olayı falan bana çok komik geldi açıkcası, sonradan zor mu geldi acaba, veya o ayarlayacağı çocuk mu bir pürüz çıkardı? öyle bir şey olabilir mi? veya çocuğa resmi yollamış ve olumsuz tepki almış, sizi kırmak istemediği için de vebal olayına girmiş olabilir mi?
hayır yani sadece amaç vebal alma vs vs ise, aşırı saçma..

Merhaba kizlar. Biz uc cok yakin arkadasiz hepimiz 21 yasindayiz. bugunlerde aramiz acildi biraz ve sorunda kimin hakli olup olmadigina karar veremiyoruz hepimiz kendimizi hakli goruyoruz birbirimize sert konusuyoruz. Buraya konu acalim farkli fikirleri gorelim istedik.
Ben yaklasik 1 ay once 4 yillik bir iliskimi bitirdim. Ailelerle alakali bi durumdu ve iliski suresince bu sorunu cok fazla kafaya taktigim icin aslinda ayriligi daha onceden kabullenip bitirdigimi fark ettim. Geri donusu olmayacagini biliyorum ve bnm icin tamamen bitmis bir iliski.
Bu iki arkadasimdan bi tanesi kuzeninden bahsetti bana cok iyi biri oldugunu ailesinin cok iyi oldugunu iyi anlasicagimizi falan dusundugunu soyledi ve bunlari anlatinca benimde icim cocuga cok isindi ve eger oda isterse tanismak istedigimi soyledim.
Arkadasim kuzenine cok iyi anlasabilecegin bi arkadasim var aranizi yaparim diye bahsetti. Cocukta cok merak edip resim istedi. Aksam resimi aticakti arkadasim. Fakat aksam beni aradi ve cok dusundugunu tanistirmasinin dogru olmadigini soyledi. Sebebi ise benim eski erkek arkadasimin vebalini almis olurmus.( not: eski erkek arkadasimla bir arkadasliklari yok sadece gordukce selam verirler birbirlerine okadar) bende bunun cok sacma oldugunu bu dusuncesine anlam veremdigimi soyledim . Sonucta benim icin tamamen bitmis bir iliski bu ve artik benim naptigim eski erkek arkadasimi ilgilendirmez diye dusunuyorum. Sadece eger aramizda bisey olursa eski sevgilimin uzulmesini istemedigimden bir muddet gizli tutariz yoksa sana cikisabilir sen tanistirdin diye dedim. Birde son olarak biz anlasarak ayrildik sevgilim ayrilirken arkadaslarima size emanet ediyorum yaninda olun destek olun uzulmesine izin vermeyin demisti. Arkadasimda boyle bisey yapamam seni bize emanet etti diyor. Buda bize cok sacma geliyor. Simdi sormk istedigimiz soru burda gercekten vebal almak gibi birsey soz konusu mu ? Yoksa eski eskide kalmistir artik onu ilgilendirmez mi . Biz iki kisi bu arkadasimin sacmaladigini dusunuyoruz. Oda sonuna kadar hakli goruyor kendini isterseniz benimle konusmayin arkadasligimiz bitsin ama bu isin dogrusu bu diyor( yanlis anlasilmasin benim sinirim cocukla tanisamamak degil umrumda bile degil ama benim sinirim arkadasimin vermis oldugu bu anlamsiz tepki)
İkinci sorun ise bu arkadasimizi sevgilisiyle ben tanistirmistim. Daha ilk bulusmalarinda diger arkadasimizin hic kimseye anlatmamasi gereken bir sirrini anlatmis cocuga. Biz bunu duyunca sok olduk anlattigina kesinlikle eminiz ama. İlk sordugumuzda ben oyle sey yaparmiyim sacmalamayin falan diye yalan soyledi. Simdi biz herseyi yuzyuze konusmak istiyoruz ama hala hersekilde kendini hakli gormesi bizi delirtiyor. Bu iki konu hakkinda siz neler dusunuyorsunuz kizlar yorumlariniz bizim icin onemli

eski sevgilin ayrılırken duygusal bi konuşma yapıp seni arkadaşlarına emanet etmiş (böyle bişey zaten yok, sen çantamısın emanete bırakılcak) turşusunu kurun dememiş
arkadaşın çok saçmalamış, bence pişman oldu, seni kuzeniyle tanıştırma fikrine, belki ailelerden bi tepki geldi, hatta belki kendi annesi yapma dedi, belki çocuk sıcak bakmadı, bi şekilde gerçeği söylemediğini düşünüyorum, seni üzmemek içinde böyle tutarsız saçma bi bahane bulmuş
ikinci sorundaki arkadaşta bu aynı arkadaşınsa bence siz bu kızla arkadaşlığınızı bi gözden geçirin
yıllar geçtikçe insanlar değişiyor, yıllarca istedesenizde dost kalamıyorsunuz bazen

Böyle bir konuda ısrarcı olmana ne gerek varki,
İlişkin daha yeni bitmiş,belki kuzeni bunu dert etmiştir,veya kuzeni senin fotonu gördü ve beğenmedi,arkadaşında seni kırmamak adına böyle bir bahane buldu.
Bence hiç üstüne gitme ve kapat bu konuyu.

ben arkadaşının yaptığının çok saçma olduğunu düşünüyorum. bence başka bi nedeni var tanıştırmamasının ,vebal meba bahane ... hem hiç tanımadığı bi insana en yakın arkadaşının sırrını anlatması affedilemez bence:19:

Son düzenleme:

yanlışmı anladım bilmiyorum sırrı olan kişiyse eğer kuzenini tanıştırmak isteyen arkadaşınız.sırrınında kuzeninin duymasından korkmuş olabilir diye düşündüm:Saranız bozulursa arkadaşınızla,bildiğin sırrını kuzenine anlatmandan korkmuş vazgeçmiş olabilir.

Böyle bir konuda ısrarcı olmana ne gerek varki,
İlişkin daha yeni bitmiş,belki kuzeni bunu dert etmiştir,veya kuzeni senin fotonu gördü ve beğenmedi,arkadaşında seni kırmamak adına böyle bir bahane buldu.
Bence hiç üstüne gitme ve kapat bu konuyu.

Hayir cocuga gostermedigine eminim canm resmi. Benim derdim zaten cocuk degil olup olmamasi degil. Cok fazla sacmaladigini dusunuyorum ve hala bunu kabul etmiyor sacma dusundugunu anlamiyor ben hakliyim diyor o yuzdende bi sonuca varamiyoruz

Hayir cocuga gostermedigine eminim canm resmi. Benim derdim zaten cocuk degil olup olmamasi degil. Cok fazla sacmaladigini dusunuyorum ve hala bunu kabul etmiyor sacma dusundugunu anlamiyor ben hakliyim diyor o yuzdende bi sonuca varamiyoruz

Arkadaşınla açık açık sır meselesini konuş canım o zaman.Belki o sırdan korkuyordur arkadaşların söylediği gibi.
Söylediğin gibi problem kuzeniyle tanışmak değilde arkadaşına güvenebilmek olmalı.

1. konuda arkadasının kuzeni ya seni görmüş begenmemiştir,ya da ailesi sen karısma kuzenine uymaz falan demiştir
arkadasında nazikce seni kırmadan bir bahane uydurmustur
senin ısrarını abartı buldum, cocuk ısrar etsin bu kızı bana ayarla diye bence sen değil

2. konuda ise arkadaslar sırları anlatacaksa neden var ki

yanlışmı anladım bilmiyorum sırrı olan kişiyse eğer kuzenini tanıştırmak isteyen arkadaşınız.sırrınında kuzeninin duymasından korkmuş olabilir diye düşündüm:Saranız bozulursa arkadaşınızla,bildiğin sırrını kuzenine anlatmandan korkmuş vazgeçmiş olabilir.

Yok canim sirri olan kisi degil. Bu kuzeniyle tanistrmk istyn arkadasim diger arkadasimizn sirrini ilk bulusmalarinda sevgilisine anlatmis

1. konuda arkadasının kuzeni ya seni görmüş begenmemiştir,ya da ailesi sen karısma kuzenine uymaz falan demiştir
arkadasında nazikce seni kırmadan bir bahane uydurmustur
senin ısrarını abartı buldum, cocuk ısrar etsin bu kızı bana ayarla diye bence sen değil

2. konuda ise arkadaslar sırları anlatacaksa neden var ki

Yanlis anliyosunuz ben israr etmiyorum zaten bizi tanistir diye o umrumda bile degil. Arkadasim bu konuda vebal almis olurum diyor ve israrla ben hakliyim diyor isterseniz benimle arkadasliginizi bitirin ama bu boyle diyor benim derdim onun bu sekilde davranmasi canim yoksa kuzeni falan umrumda degil

kızın yhaptığı saçma ama nedeni daha saçma..
başka bişey var bence...
kuzeni kabul etmedi görüşmeyi sana söyleyemiyo olabilir...

Bı tıp durumlarda aranızdakı ılıskı bıtmıs evet ne guzel en azından ıyı bı sekılde sewıyelı ayrılmayı basarmısınız ama dger adam merhaba fılan dıyosa bıde dort senelık bı ılıskıden sonra senın onla cıkman onu rahatszı etmıs olmalıkı. Istememıs. Kiiiiii ıstemedıgı ıyı olmus bu tıp ılıskıler zaten cok uzun surmes
Kaldıkı yasın daha 21 dahaaa karsı a bı suru ıyı kısı cıkar herkese guwenme sırrını soleme Tasıyıcı cok olurrrrr cunku ınsanlar nankordur. Dedıkoducudur o dedıkoduyu sırrı veren kımsede. Benden sana tawsıye uzak dur :36: bugun laf tasıyan yarın ıftıra atar bu ısler boleeedır

Bı tıp durumlarda aranızdakı ılıskı bıtmıs evet ne guzel en azından ıyı bı sekılde sewıyelı ayrılmayı basarmısınız ama dger adam merhaba fılan dıyosa bıde dort senelık bı ılıskıden sonra senın onla cıkman onu rahatszı etmıs olmalıkı. Istememıs. Kiiiiii ıstemedıgı ıyı olmus bu tıp ılıskıler zaten cok uzun surmes
Kaldıkı yasın daha 21 dahaaa karsı a bı suru ıyı kısı cıkar herkese guwenme sırrını soleme Tasıyıcı cok olurrrrr cunku ınsanlar nankordur. Dedıkoducudur o dedıkoduyu sırrı veren kımsede. Benden sana tawsıye uzak dur :36: bugun laf tasıyan yarın ıftıra atar bu ısler boleeedır

Biz zaten sadece soyledigi nedenin cok sacma oldugunu ve bunu kabul etmesini istiyoruz yoksa zaten tanistiricagi cocuk umrumda bile degil olmazsa olmasin. Bizim tek derdimiz bu nedenin sacma oldugunu kabul etsin , ama o israrla hayir sonuna kadar ben hakliyim diyor ve isterseniz konusmayin benimle ama bu boyle diyor

size göre saçma arkdaşınıza göre haklı bir sebep olarak görülebilir..bunu fazla irdeleyip birbirinizi boşuna yıpratmayın.kimse kimsenin görüşünü karşıdakine empoze edemez.."herkes kendince haklıdır"ı kabullenip ya arkadaşlığınıza devam edersiniz yada arkadaşlığınızı sonlandırırsınız..bunu savunmasındaki asıl sebebi ne siz bilebilirsiniz nede bizler..o yüzden bence artık bu durumun canınızı sıkmasına izin vermeyin..
sır konusuna gelince özel sırlarınızı mümkün olduğunca kimseyle paylaşmayın bugün dost olanın yarın düşmanınız olmayacağını kimse bilemez..

İlişkiler bitip bitmez başka biriyle tanışma fikri bana çok anlamsız geliyor.
Duygular, yaşanmışlıklar bu kadar tazeyken başka birini hayatına almak hem kişiyi yanlış karar almaya iter hemde karşısındakinin bir nevi duygularıyla oynamış olur.

Arkadaşınız size böyle bir fikri sunması yanlış olmuş. Sunduktan sonra vazgeçmesi daha yanlış olmuş.
Emanet olma durumları v.s çocukça. Kimse kimsenin vebalini almaz.
İki kişi karşılıklı anlaşarak ayrılmışlar, ötesini tartışmak gereksiz.

Siz bu konuyu irdemelmeden hemen kabul etmekte yanlış yapmışsınız.
Arkadaşınızda haksızlık payı yüksek fakat kendince haklı demek ki..
Büyük ihtimal sizi tanıştırmaktan çekinmiş.
Gerçekten kolay değil başkalarına aracı olmak. Sonunda hep o aracının başı ağrıyor.

size göre saçma arkdaşınıza göre haklı bir sebep olarak görülebilir..bunu fazla irdeleyip birbirinizi boşuna yıpratmayın.kimse kimsenin görüşünü karşıdakine empoze edemez.."herkes kendince haklıdır"ı kabullenip ya arkadaşlığınıza devam edersiniz yada arkadaşlığınızı sonlandırırsınız..bunu savunmasındaki asıl sebebi ne siz bilebilirsiniz nede bizler..o yüzden bence artık bu durumun canınızı sıkmasına izin vermeyin..
sır konusuna gelince özel sırlarınızı mümkün olduğunca kimseyle paylaşmayın bugün dost olanın yarın düşmanınız olmayacağını kimse bilemez..

Haklisiniz kendine gore hakli olabilir ama biten bir iliskide kim neyin vebalini alabilirki sonucta hersey bitmis. Ben tanisip tanismama konusunda degilim ama hala ben en dogruyu bilirim tavirlari cok sinir ediyo beni cok kisiyle konustuk cogunluk onu haksiz goruyo. Olayin disinda olan diger en yakin arkadasimizda haksiz oldugunu soyluyor ama o sadece ben hakliyim diyo konusalm yuzyuze diyoruz onuda kabul etmiyor

Kizmayin ama aklima soyle bir sey geliyor. Arkadasiniz sizin resminizi kuzenine gostermis olabilir ve kuzeni begenmemis olabilir. O da bu durumu boyle kapatmak istemistir.

Arkadaşın neyin kafasını yaşıyor acaba ? Bitmiş bir ilişkide neyin vebalini alıyor çok merak ettim. Ayrıldığınız sevgiliniz arkadaşınızın yakın bir arkadaşı dahi olsa, ki değilmiş, bitmiş bir ilişkide vebal olmaz. Benim anladığım kadarıyla siz çocukla tanışmamaya değilde arkadaşınızın uydurduğu bu gereksiz bahaneye takılmışsınız. Haklısınızda bence emanet etti olmaz falan bunlar komik şeyler. Gerçek bir arkadaş olsaydı eğer siz tanışmayı kabul etmişken ve mutlu olabilecekken böyle birşey söylemezdi size çünkü bu olayın vebali olamaz!!! Çok sinirlendim şuan bir de gidip çok özel sırrı daha yeni tanıdığı birine söylemiş demek ki bence bu kıza arkadaş denmez! Çözüm araman bile saçma arkadaşım güvenmeyin o kıza

Back
X