• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce kim haklı? Gerçekten yoruma ihtiyacım var.

sensational

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2020
1.161
471
53
Arkadaşlar merhaba, nişanlım Antalya'da bir otelin barında komi olarak çalışıyor. Yakında kısmetse birkaç aya düğünümüz var ve eğer atanamazsa (atama bekliyor şu an) bu işe devam edecek gibi. Bende pek sıcak bakmadığım için başka departmana geç en azından restorana geç dedim. Oda işte az daha zaman lazım o işler kolay değil işte garson olursam restoran garsonu olarak departmanı değiştirmem daha kolay olur dedi. Bende iyi de ne fark edecek illa garson olmana gerek yok ki restoranda çalışan komiler de vardır illaki beni geçiştirme dedim. Ama bu mesajımı görmezden geldi konuyu değiştirdi. Sonra ben tekrar üstüne basa basa yazdığım şeyi hatırlattım. Bunun üstüne herhalde diyecek bişey bulamadı ve "otur bir düşün yine abartıyorsun, işte restoranda da alkol var bardan pek farklı değil ben işimi yapıyorum. İşte bu konuyu üsteleme, zaten keyfimden çalışmıyorum bizim geleceğimiz için çalışıyorum. İşte iş yükü ağır zaten patlama noktasındayım bir de sen yapma, işimde gücümdeyim bir daha açma bu konuyu" dedi. Ben mi abartıyorum anlamıyorum gerçekten. Şu anda bende çok sinirlendim konuşursam gerçekten tartışacağız. Kim haklı sizce?

Yok yok kesinlikle olumsuz hicbir sey olmuyor orda ya bende nisanlıyım bakın hicbir sıkıntı yasamadık bu konudan dolayı
Peki sizin nişanlınız da barda mı çalışıyor yoksa arada sırada arkadaşları ile bara mı gidiyor? Tam anlayamadım

Ortada tek bir maaş ve bir sürü güvensizlik mesajınız varken düğünü ertelemeniz daha sağlıklı olur görüşündeyim. Eylül 2021 den bu yana ; son 5 aydır tüm konularınız aynı yerde dönüp durmuş.

Nişanlınızla ne kadar süredir sadece telefon yoluyla bir ilişki sürdürüyorsunuz ? Onun değişmiş olmasından veya onu tanımamaktan kaynaklı olabilir mi tüm bu sorularınız ?

Tanımaktan kastım şu : bir insanın öğrenci haliyle iş hayatındaki hali birbirinden farklı gelebilir size. Sorumluluklarla mevcut karakterimiz şekilleniyor çünkü.

Henüz 24 yaşında gözüküyorsunuz ; önce siz de bir iş bulsanız , biraz çalışıp birikim yapsanız daha sağlıklı olmaz mı ? 2 gönül 1 olunca samanlık seyran olmayacak çünkü. Gelir belli ancak giderler belirsiz.

Konunuzda sorduğunuz soruya gelirsek de ; haksızsınız. İş şartları , olumlu olumsuz yönleri tartınca şu anki yeri avantajlı ki bunu seçmiş. Abisi de aynı otelde ve sektörde demişsiniz eski konularınızda. Sektör hakkında da yeterli bilgisi var yani.
Ya başta hiç önyargılı değildim çalışsın diyordum ama bu konuda insanların yaptığı yorumlar beni çok bunalttı. Ve çoğu arkadaşım da küçük şeylere bile çok fazla taktığımı söyler, evet son 5 ayda gerçekten çok taktım bu meseleye belki de dediğiniz gibi düğünü bir süre ertelemek gerçekten de iyi olabilir. Nişanlım ile en son 3 hafta önce yüz yüze geldik. Son 2 yıldır uzak mesafedeyiz. Aslında yüz yüze geldiğimizde hiç sorun olmuyor bu yazdıklarımın çoğunu takmıyorum bile ama araya tekrar mesafe girince sürekli kafamda kurup sorun üretiyorum gibi oluyor

Ya başta hiç önyargılı değildim çalışsın diyordum ama bu konuda insanların yaptığı yorumlar beni çok bunalttı. Ve çoğu arkadaşım da küçük şeylere bile çok fazla taktığımı söyler, evet son 5 ayda gerçekten çok taktım bu meseleye belki de dediğiniz gibi düğünü bir süre ertelemek gerçekten de iyi olabilir. Nişanlım ile en son 3 hafta önce yüz yüze geldik. Son 2 yıldır uzak mesafedeyiz. Aslında yüz yüze geldiğimizde hiç sorun olmuyor bu yazdıklarımın çoğunu takmıyorum bile ama araya tekrar mesafe girince sürekli kafamda kurup sorun üretiyorum gibi oluyor

2 yıl az bir zaman değil. İnsan yaşadıkça , gördükçe büyüyor ve gelişiyor. Yüz yüze görüşmediğiniz bu süre zarfında belki ikiniz de değiştiniz. Beklentileriniz , beğenileriniz değişebilir.

Düğün öncesi stresi bunlar deyip kulak arkası etmeyin içinizden yükselen acaba seslerini. Önce kendi istek ve beklentilerinizi netleştirin.

Mesela çalıştığı ortam sizi rahatsız ediyor , bu konuda başkasını rahatsız etmemesi önemli değil. Sizin aklınız hep o soruda. Evlenince bu sorularınız bitmeyecekse biraz daha birbirinizi tanıyıp nişanlı kalın daha sağlıklı.

Haklı olduğunuz tek bir satır dahi yok. Her mesajınızda "restoranda çalışmasını tercih ederim, oyle calissa benim icin daha iyi olur" gibi söylemleriniz var.

Buna hakkınız olduğunu düşünmeniz gülünç.

Kendinize mi güveniniz yok, partnerinize mi?

Adamın yerinde olsam net ayrılırdım.

Yasadışı bir iş yapmadığım sürece, kimse benim çalıştığım işe karışıp "kendi uygun gördüğü" ortamlarda çalışmaya zorlayamaz.

Haklı olduğunuz tek bir satır dahi yok. Her mesajınızda "restoranda çalışmasını tercih ederim, oyle calissa benim icin daha iyi olur" gibi söylemleriniz var.

Buna hakkınız olduğunu düşünmeniz gülünç.

Kendinize mi güveniniz yok, partnerinize mi?

Adamın yerinde olsam net ayrılırdım.

Yasadışı bir iş yapmadığım sürece, kimse benim çalıştığım işe karışıp "kendi uygun gördüğü" ortamlarda çalışmaya zorlayamaz.
Tamam da onun için ha restoran ha bar ne fark edecek ki? Aksine restoran daha da rahat olabilir. Aynı durumda ben olsam onun içine sinmese ben değiştirirdim çalıştığım yeri. Çok zor bişey değil bence. Ki neden bara diretiyor ne fark edecek onu da anlamış değilim

tek diyeceğim şu aldatmaya gönlü olan seni her yerde aldatır, benim eski manita öğretmendi, öğretmen arkadaşıyla aldattı beni :D yani ha bar ha öğretmenler odası... içinde sadakatsizlik varsa her yer ona bar zaten :D adamın üstüne bu kadar gitmeyin salın gitsin o da bir iş sonuçta aldatırsa o kaybeder

tek diyeceğim şu aldatmaya gönlü olan seni her yerde aldatır, benim eski manita öğretmendi, öğretmen arkadaşıyla aldattı beni :KK70: yani ha bar ha öğretmenler odası... içinde sadakatsizlik varsa her yer ona bar zaten :KK70: adamın üstüne bu kadar gitmeyin salın gitsin o da bir iş sonuçta aldatırsa o kaybeder
Ya ama aynı konumda ben olsam ve o rahatsız olsa sırf onun içine sinsin diye ben restorana geçerdim. Aynı şeyi onun yapmaması aksine bana kızması beni gerçekten üzdü. O kadar zor olmamalı bunu yapması

Tamam da onun için ha restoran ha bar ne fark edecek ki? Aksine restoran daha da rahat olabilir. Aynı durumda ben olsam onun içine sinmese ben değiştirirdim çalıştığım yeri. Çok zor bişey değil bence. Ki neden bara diretiyor ne fark edecek onu da anlamış değilim

Sizin için ne fark edecek önce bunu netleştirin. Duyan da nişanlınız illegal veya ahlaken asla kabul edilemez bir işte çalışıyor sanacak.

Üniversite mezunu , yüksek lisans yapmış insansınız. Nişanlınız da eğitimli. Kendi kararlarını verebilecek yaşta. Şu an sizin gazınıza gelerek işi bıraksa o düğünü yapabilir misiniz veya yapar mısınız ?

Adam gelip dese ki madem bu kadar problem ediyorsun sen bul iyi maaşlı bir iş , bende ev erkeği olayım ; kabul eder misiniz ?

Bunun nedeni "zorluk" degil ki. Saygı bekliyor. Onun kararı, o bir yetiskin.

Siz birey olamamışsınız henüz. Başkasının keyfi istekleriyle işini değiştirecek kadar toysunuz. Geçerli bir istek olur, amenna. Ama sizinki şımarıklık.

Dini kaygılar taşıyorsanız kendiniz gibi bir partner seçmeliydiniz. Kimseyi bu yaştan sonra eğip büküp kendi istediginiz şekle getiremezsiniz.

hayır. saçmalıyorsunuz artık rahat bırakın adamı. Bu kadar güvenmiyorsanız ayrılın artık
Ya insan ister istemez rahatsız olur mesele güven değil. Oralarda çalışmış iki üye de yazdı, onlar da rahatsızlık duyarlarmış eşleri eğer orda çalışsalarmış. Biri de turistlerin bazen asıldığından bahsetmiş yani neden nişanlım böyle bir ortamda çalışsın ki. Siz hiç mi rahatsızlık duymazdınız?

Arkadaşlar merhaba, nişanlım Antalya'da bir otelin barında komi olarak çalışıyor. Yakında kısmetse birkaç aya düğünümüz var ve eğer atanamazsa (atama bekliyor şu an) bu işe devam edecek gibi. Bende pek sıcak bakmadığım için başka departmana geç en azından restorana geç dedim. Oda işte az daha zaman lazım o işler kolay değil işte garson olursam restoran garsonu olarak departmanı değiştirmem daha kolay olur dedi. Bende iyi de ne fark edecek illa garson olmana gerek yok ki restoranda çalışan komiler de vardır illaki beni geçiştirme dedim. Ama bu mesajımı görmezden geldi konuyu değiştirdi. Sonra ben tekrar üstüne basa basa yazdığım şeyi hatırlattım. Bunun üstüne herhalde diyecek bişey bulamadı ve "otur bir düşün yine abartıyorsun, işte restoranda da alkol var bardan pek farklı değil ben işimi yapıyorum. İşte bu konuyu üsteleme, zaten keyfimden çalışmıyorum bizim geleceğimiz için çalışıyorum. İşte iş yükü ağır zaten patlama noktasındayım bir de sen yapma, işimde gücümdeyim bir daha açma bu konuyu" dedi. Ben mi abartıyorum anlamıyorum gerçekten. Şu anda bende çok sinirlendim konuşursam gerçekten tartışacağız. Kim haklı sizce?
Belki istediği zaman pozisyon degistiremiyordur yani isteyince olmuyor bazı şeyler çalıştığı şartları tam söylemiyor olabilir sizde üstüne gidince çaresiz kalıp konuyu değiştiriyor

Eğer alkollü bir mekanda çalışmasından İslami yönde rahatsızsanız,bunu onunla baskıcı olmayan bir dille gerekçeleriyle birlikte konuşun.Fakat emir vermek apayrı bir şey çok kırıcı bence.Eğerki sadece kıskandığınız için yer değiştirmesini istiyorsanız,yapacak olan her yerde yapar güvenmeyi öğrenin aksine onu destekleyin,adam zaten zor günler geçiriyor bir de siz üzerine gitmeyin yani.

Ben ikinizi de haklı görmedim. Orda çalışıyorsa sırf sizin için değiştirmesi bence de saçma. Ama siz bu kadar istemiyorken orda çalışmasını onun da çalışmaya devam edip size ters yapması da saçma

Belki istediği zaman pozisyon degistiremiyordur yani isteyince olmuyor bazı şeyler çalıştığı şartları tam söylemiyor olabilir sizde üstüne gidince çaresiz kalıp konuyu değiştiriyor
Yani bunun açıklamasını yapabilirdi en azından, beni oyalıyordu yok az daha zaman lazım yok şöyle yok böyle diye. Sıkışınca da işte üstüme gelme

Back
X