• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce kim haklı? Gerçekten yoruma ihtiyacım var.

sensational

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2020
1.161
471
53
Arkadaşlar merhaba, nişanlım Antalya'da bir otelin barında komi olarak çalışıyor. Yakında kısmetse birkaç aya düğünümüz var ve eğer atanamazsa (atama bekliyor şu an) bu işe devam edecek gibi. Bende pek sıcak bakmadığım için başka departmana geç en azından restorana geç dedim. Oda işte az daha zaman lazım o işler kolay değil işte garson olursam restoran garsonu olarak departmanı değiştirmem daha kolay olur dedi. Bende iyi de ne fark edecek illa garson olmana gerek yok ki restoranda çalışan komiler de vardır illaki beni geçiştirme dedim. Ama bu mesajımı görmezden geldi konuyu değiştirdi. Sonra ben tekrar üstüne basa basa yazdığım şeyi hatırlattım. Bunun üstüne herhalde diyecek bişey bulamadı ve "otur bir düşün yine abartıyorsun, işte restoranda da alkol var bardan pek farklı değil ben işimi yapıyorum. İşte bu konuyu üsteleme, zaten keyfimden çalışmıyorum bizim geleceğimiz için çalışıyorum. İşte iş yükü ağır zaten patlama noktasındayım bir de sen yapma, işimde gücümdeyim bir daha açma bu konuyu" dedi. Ben mi abartıyorum anlamıyorum gerçekten. Şu anda bende çok sinirlendim konuşursam gerçekten tartışacağız. Kim haklı sizce?

Ben sizi hatırladım daha önce de benzer bir konu açmıştınız. Bu mevzuyu fazla kafaya takıyorsunuz. Bu kadar mı güvenmiyorsunuz nişanlınıza?
Ya sadece restoranda çalışması barda çalışmasından daha iyi olur . Siz olsanız üstelemez miydiniz?

Ya eğlence mekanında çalışmasındansa restoranda çalışmasını tercih ediyorum
Aldatmasından mı korkuyorsunuz? Düzgünce işini yapıyorsa ne farkeder ki. Bir şey yapacak olsa bar, restoran şu bu farketmez her türlü yapar.

Adam haklı net. Kafasına göre departman niye değiştirsin sırf siz istiyorsunuz diye? Belki orada daha iyi para kazanıyor bahşiş falan sırf alkollü vs diye istemediğinizi düşünüyorum
Evet alkollü ve eğlence sektörü olduğu için rahatsız oluyorum. ya restoranda da bahşiş alır ki, fark etmez bence

Dibine kadar haksızsınız.
Adam sanki illegal bir iş yapıyor da bıdı bıdı çekiyorsunuz.
Millet ekmeğinin derdinde, sizin kaprisinizle mi uğraşacak?
O ortamı bilen kendisi, fikrinizi söylediniz aklına yatarsa eyleme geçer, yatmazsa devam eder.
Ne istiyorsunuz, kuklanız mı olsun, pes!

Bir erkek bir kadına orada çalışamazsın şuraya geçeceksin deseydi herkes erkeği haksız bulurdu ancak buradada durum farklı değil yani kusura bakmayın bence sizde nişanlınıza aynısını yapıyorsunuz 🤷🏻‍♀️. Hayır yani birde oradan oraya geçince güveniniz mi artacak nişanlınıza yani aranızdaki güven çalıştığınız konumlara göre bile değişiyorsa ohoooo yani diyecek laf kalmıyor. Bence evlilik kısmını her ikinizde tekrar düşünün etraflıca

Turizm yerinde otellerde hem rehberlik, hem barmaidlik yapmıs ve o ortamları yakından görmüş biri olarak

Ben olsam istemezdim. güvenle alakası yok. Cunku öyle yapışkan ruslar,almanlar, irlandalılar var ki
Ben kız olmama rağmen lezbiyen hayranlarım olurdu :KK8:

Çok ciddiyim! O ortamlar nişanlılara, evlilere gore yerler degil bence.

Adam üniversite bitirmis, güzel bir meslek sahibi olmak umuduyla sınavlara girmiş ama belki de torpili olmadığından yıllarca atanamayacak. Onca yıl ne emeklerle ailesi okula göndermiş, adamın yaptığı iş otelde komilik...
Bu durum onu ne kadar yaralıyordur, insanın - özellikle ondan beklenen çok şeyken seviyesinin çok altında çalışması gerçekten psikoloji bozan bir şey. Her akrabanın 'atanamadin mi' sorusu, lise terk adamdan emir alması, ailesinin 'onca sene okuttuk ama bundan bı boh olmadı' bakışı... Kadın için de erkek için de bu ağır ve insani hassaslastiran bir süreç.
Ve konuşmak istemediği bir şey oldiguna da eminim.
Ama siz ısrarla oradan cik şunu yap,bunu yap..
Zaten hassas olduğu bir konuda onun canını daha çok sikiyorsunuz.
Adam salak mı, daha güzel yerlere girme ihtimali vardı da ısrarla 'yok komi olacam' mi dedi? Demek ki bu uygun şu an onun için. Belki de barın az da olsa eğlenceli tarafı vardır, mutfak komisi olup bulaşık yıkamak istemiyordur.
Adamı zorlamanın alemi yok.
Bu arada empatiyi tek ona yapıyorum zannetme, benim de eski sevgilim TARLABASİ'nda bir otelde gece resepsiyonistiydi. işini seviyordu, ben de her iş çıkışı rahatça gelebildigi için onun işini seviyordum . Hiç de aklıma 'el alem aklını çeler' diye bir şey gelmiyordu,çünkü aklını çelen olunca hemen uçacaksa zaten yol yakınken uçsun,defolsun gitsin. Bence sjz de böyle düşünmeye çalışın.
Sonuçta sizi aldatmaya niyet eden adam barda değil mutfakta çalıştı diye mi aldatmayacak?

Dibine kadar haksızsınız.
Adam sanki illegal bir iş yapıyor da bıdı bıdı çekiyorsunuz.
Millet ekmeğinin derdinde, sizin kaprisinizle mi uğraşacak?
O ortamı bilen kendisi, fikrinizi söylediniz aklına yatarsa eyleme geçer, yatmazsa devam eder.
Ne istiyorsunuz, kuklanız mı olsun, pes!
Hayır kukla olsun istemiyorum fakat eğlence mekanındansa restoranda çalışması daha iyi olurdu benim için.

Bir erkek bir kadına orada çalışamazsın şuraya geçeceksin deseydi herkes erkeği haksız bulurdu ancak buradada durum farklı değil yani kusura bakmayın bence sizde nişanlınıza aynısını yapıyorsunuz 🤷🏻‍♀️. Hayır yani birde oradan oraya geçince güveniniz mi artacak nişanlınıza yani aranızdaki güven çalıştığınız konumlara göre bile değişiyorsa ohoooo yani diyecek laf kalmıyor. Bence evlilik kısmını her ikinizde tekrar düşünün etraflıca
Hayır sadece eğlence mekanındansa restoranda çalışması daha iyi olurdu benim için, güvenle alakalı değil

Bence bu durum içinize sinmiyorsa hep böyle kendinizi ve karşındakini yoracaksanız ve bir çözümü de yoksa şapkayı önünüze alıp düşünün, başkasının haklısın veya haksızsın demesi önemli
Evet bir şekilde içime sinmiyor ama ne yapacağımı da bilmiyorum

Turizm sektöründeydim, özellikle tatil bölgelerindeki mekanların durumunu bilirim 😅 kesinlikle mesleğe saygı duyulması taraftarıyım, ama ben de olsam kocam çalışsın istemezdim ehe 😆

Back
X