• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce kaynamlar art niyetli mi?

Sevmiyor da olabilirler bu da bir neden tabi. Ama sizin neden bu kadar kadı şekilde tepki verdiğinizi anlayamadım. Sanırım sizde de yara büyük
Gerçekten birileri sizin gibi düşünmediği zaman yaralı mı olmuş oluyor? Kadınların kendi değerini altına paraya indirgiyor olmasına ya da evlendi gelin oldu diye piremses muamelesi istemesine kızma ihtimalimiz yok tabi, olsa olsa yaramız vardır.

Ne gibi bir yaram vardır sizce?

Siz dugunde kolye istediginizi acik acik soylediniz mi?
Ben buna ragmen almamislarsa bozulabilirdim.
Ya hic istemezdim ya da istediysem bir gonlumu yapmalari zor degil diye dusunebilirdim.
Ama kimseye de zorla hediye aldiramayiz, iclerinden gelmediyse ya da farkli bir borctan oturu ertelendiyse cok da onemli bir veri degil, icimde tutmamaya calisirdim.
Soylemediyseniz zaten nereden bilsinler?

Onun disinda ona et bize tavuk pisirirlere kadar bakiyorsaniz siz biraz takinti yapmissiniz diyebilirim.
Cok da icimde kaldiysa ben on ayak olurdum.
Gecen gun et yapmissiniz ne tatli olmus bize de yapsana anne diyebilirim.
Cunku burada onemli olan belki sizin ya da esinizin tavugu cok begenmis oldugunuzu dusunup yapmaya calisip calismadiklarini bilmek.
Bunu anlamanin yolu da soyledigim gibi iletisimdir.

20 gr altina gelince bunda bir sey yok.
Cocugu olmus hediye etmisler, sana da takariz demisler zaten, bu kadari kafi.

Bir de dugunde onlari evine kadar biraktilar demissiniz.
İlk evlenen cocukta heyecanlar da ozenme de farkli olabiliyor.
Ya da evlenen cocugun durumuna gore de farklilasabiliyor.
Bizim mesela arabamiz yoktu sehir degistirecektik bizi eve biraktilar.
Eltimlerse dugun gecesi orada kaldilar cunku onlar dugunden once de esiyle ayni evde yasiyorlardi, kalmakta bir beis gormediler sanirim.

Cocuk yapmaya calismak herkese soylenip destek alinacak/aranacak bir durum degildir.
Ben de bu kafayi anlamiyorum aksine ben bilmesinler diye ugrasirdim.
Dusecegim konumdan vs degil, gerek yok cunku bu cok bize ozel bir durum.

Art niyet aramayin bosuna, ben pek kayda deger bir sey goremedim.
Ayrimcilik da varsa eger bu cocuklarina karsi ayrimciliktir, direkt evliliginizi etkilemiyorsa kayin aileyi salmak gerekir.

Son düzenleme:
Değerli hissetmek insanın özünden gelir. Başka birinin davranışına ya da dolaylı yoldan değerli hissetmezsiniz. Damat ailesinden aile sıcaklığı da beklemeyin. Asla kendi aileniz gibi olmazlar. Bence kimseden bir beklentiniz olmasın kendiniz hariç. Velevki takacak olursa bir bilezik, başınıza kakar. Umarım çalışıyorsunuzdur.:KK43:
Çalışıyorum evet. Şu konu da hak veriyorum size. Ben ailem olmadığı İçin damat ailesinden aile sıcaklığı bekledim benim tek sorunum bu sanırım.

Kayınailenizi bilemem de siz epey artniyetlisiniz bence
Kayınvalideme yemeğe gittiğimde ne yedik onu bile hatırlamıyorum
Kaldı ki eltime ne yaptı bize ne yaptı diye çetelesini tutacağım işsiz gibi

Evinizin alışverişinden, boynunuza takılacak kolyeden, sizin ihtiyaçlarınızdan karı koca sorumlusunuz
Eş ailesi niye sorumlu olsun?
Bir de bu kayınaileler ne yapsın allah aşkına yapıyorlar bizde yemek yok muydu oluyor yapmıyorlar yemek göndermediler oluyor 😂

Bebek hediyesi olan bilezik de adı üstünde bebek hediyesi
Bebeği olana alıyorlar demek ki
Sizin yokken size niye alsınlar?
Oldu olacak birinize düğün yaparken iki eltiye de takı yapsınlar
Böyle çifter çifter gitsinler ömür boyu 😂😂

Kızlar evleneli bir yıl oldu. Eşim iki kardeş. Küçük kardeşi bizden bir yık önce evlendi. Ailesi küçüğün üstüne daha çok düşüyor. Evlendiğinde düğün çıkışı çocukların başına birşey gelir yolda diye evin kapısına kadar gidip bıraktılar. Fakat ben evlendiğimde kimse yolculamadı bizi, gariban gibi sokağa tek giriş yaptık eşimle arabamızla, tek başıma gelinliği sürüye sürüye 5.kata çıktım eşimin elleri dolu. Virüsten dolayı yemeğe çıkamıyoruz bir Allah’ın kuluda şu çocuklara yemek yapayım kocayayım evlerinde yesinler yok. Aç şekilde hemen üstümü değiştirdik o yorgunlukla market alış verişine gittik. Kaynanalar evlenileceğim zaman bile bir şey isteyeceğim hiç arayıp bir istediğin var mı demedi ki durumları çok iyi bu arada. Ve ben gelinliğin üstüne bir kolye isterdim gelinlikle uyun sağlasın güzel dursun diye ama gönülsüz olduklarını hissettiğim için tenezzül etmedim ama içimde kaldı gelinliğimle bıynum boş takısız geçti düğünüm. Eşimde alamadı çünkü bayağı boş yaparak girdik bu işe. Neyse gecen günde kaynanam eltim doğum yaptığı İçin 20 grm bilezik aldım. Sen doğur sana da alayım. Çocuk olmazsa ya da ölürsem de o zamana kadar yapacak bir şey yok diyor. Lafa bak ya…. Yani bebeğim olmazsa bana bilezik yok. İnsan derdi kızım çocuğun olmazsa ilerde haksızlık olmasın sanada alırım demesini isterdim. Sonuçta 20grm bilezikte basit bir hediye değil. Ve benim çocuğum olmazsa ben tü kaka mıyım yani. Anlayacağım sürekli bir ayrım acayip miğdem bulanıyor benim. Ben mi kuruntu yapıp abartıyorum bana bir şey söyleyim ben ne yapayım ya 😞 ben kimsenin malına tenezzül etmem ama ayrımcılık insanı üzüyor. Ve anlatmadığım daha çok şey. Onlar gelince et biZ gidince tavuk yapar kaynanam mesela. Bundan bile verdiği değer belli. En küçük şey dikkatimi çekiyor artık. Eşimde kimseye ihtiyacımız yok boşver diyor takmıyor. Boşver boşver insan bunlara sürekli nasıl şahit olur ki bir yere kadar. Gelin oldum ama kendimi hiç değerli hissetmedim herkes kendi halindeydi kendi kendine mücadele verdim. Şuan bebek için tedavi görüyorum ve bunu kimseye söyleyemiyorum düşün yardıyacaklar sürekli laf söyleyecekler diye bu konu da bile tel başıma savaşıyorum. Bir manevi destek verenim yok. Zaten benim ailem yok, eşimin ailesinin bu şekilde olması beni iyice yanlızlaştırdı. Ama güçlü olmaya çalışıyorum
Az sabır bir kaç sene sonra takmamaya başlarsınız sizi çok iyi anlıyorum. .. arkadas demis 5 verirler 10 beklerler cok hakli . Esinle mutlu olmaya bak, aileye karşı saygini koru ; gerisi boş herkes kendine yakışanı yapar.

Düşünüyorum da düğünden sonra kaynanam niye yolculasın ki yav? :deli: Esas gelmesi garip olur bence, tövbe tövbe. :olamaz:Hayır yani bilezik almamış, tamam gelin ayırmış, dolayısıyla evlat ayırmış. Ama bunun muhatabı yine siz değilsiniz. Eşiniz muhatap, o takmıyorsa siz hiç takmamalısınız.
Bir de çocuk için destek arıyorsanız, bu kişi kayınvalideniz olmasın bence de. 10 kayınvalideden 8'i bu iş için uygun değil zaten ülkemizde. :KK53: Kayınvalideler çoğu zaman köstek olur zaten destek değil.

Ben anladım sizi..
Bir tarafa yapılıp diğer tarafa yapılmaması zorunuza gidiyor. Bu sizden kaynaklı değil ama bilin. Hangi evladını daha çok severse onun için bir şeyler yapmaya çalışıyor aileler. Geline değil de oğullara focuslanın bence. Kayınvalideniz küçüğe daha düşkün ondan bunlar. Adil olması gerekir mi? Evet gerekir. Buna buradan biz müdahale edebilir miyiz? Hayır. Oradan siz müdahale edip değiştirebilir misiniz ? Hayır. Yansıtmayın bunları boş verin kim kimi severse çok şey yaparsa yapsın. Gün gelir lazım bir şey olduğunda lafınızı söyleyip çekilirsiniz kenarınıza. ''Azıcık aşım ağrısız başım,'' olayı yani.

Düşünüyorum da düğünden sonra kaynanam niye yolculasın ki yav? :deli: Esas gelmesi garip olur bence, tövbe tövbe. :olamaz:Hayır yani bilezik almamış, tamam gelin ayırmış, dolayısıyla evlat ayırmış. Ama bunun muhatabı yine siz değilsiniz. Eşiniz muhatap, o takmıyorsa siz hiç takmamalısınız.
Bir de çocuk için destek arıyorsanız, bu kişi kayınvalideniz olmasın bence de. 10 kayınvalideden 8'i bu iş için uygun değil zaten ülkemizde. :KK53: Kayınvalideler çoğu zaman köstek olur zaten destek değil.
Olmayan çocuk için niye hediye bilezik alsın kadın yav? Çocuk olsun almazsa arıza çıkarılır ki bu bile saçma bence. Hediye dediğin şey içten gelir, istenmez.

Market alışverişini düşünemiyor musunuz iki kişi gerçekten? Tamam illa evde eksik gedik kalıyor da komple marketi unutamazsınız yani.

Bizi de eve kadar götürmedi kimse, tüm gece üstündeydi o gelinlik merdiven çıkarken mi zor geldi yani 5 kat kim niye taşısın seni?

Kolye istiyorsan bu iki kişiyi ilgilendirir, kocan ve sen. E sizde de para yoksa istemeyeceksin demek ki. Bu kadar basit.

Doğum yapana bile bilezik vs mecburi değilken olmayana niye yapılsın Allah aşkına? Ben doğurdum kimse bilezik takmadı, ki bu da gayet normal.

Kendi sorumluluğunuzu kendiniz almalısınız.

of oturup kalkıp sükredeceğine.. Zamanı gelince başına kalmaz işte gider kücük kardeste kalır onlar bakar ne güzel sanslısın haberin yok

Beklentilerinizi bek realist bulmadim. Herseyde bir beklenti. Onlar kolye almadiysa kendiniz de
Gerçekten birileri sizin gibi düşünmediği zaman yaralı mı olmuş oluyor? Kadınların kendi değerini altına paraya indirgiyor olmasına ya da evlendi gelin oldu diye piremses muamelesi istemesine kızma ihtimalimiz yok tabi, olsa olsa yaramız vardır.

Ne gibi bir yaram vardır sizce?
Evet kızma ihtimaliniz olamaz. Siz kimsiniz ki ? Nerden buluyorsunuz bu kızma hakkını tavrı. Rahatsız okduysan yazma! Sonuçta birileri birşeylerdrn üzülüp birşey yazmış ve acaba kuruntu mu yapıyorum diye duygularını paylaşmış. Yersiz düşünceniz ya da saçma düşünmüşsün de geç. Bu şekilde gereksiz Sert tepkilerle birşey olmazsınız anca egolarınızı tatmin edersiniz. Eğer bir kadınsanızda, kadın kadına saygılı olcak ki önce gerisi gelsin.

Canım o zaman diğerlerini de evlerine kadar eşlik etmeyecekleri. Ben illa uğurlasınlar değil ama yapılan muamele apaçık ortda. Ayrıca ben bana da bilezik taksın demedim. Ama çocuğun olmaZsa sana yok demesi ne kadar doğru, ona bebek hediyesi verdim sana inşallah zamanı gelince demesi yeterli. Bu arada evimiz uzak olduğu İçin yemek işini halledecek git gel yapamadık sürekli eşyaları anca yetişirim yerleştirdik. Ve bunu herkes biliyordu

kayınvalide densiz canım orası kesin, ben sizin yapabileceklerinizi söyledim sadece.
yani birine hediye verirken böyle saçma sapan konuşmak inanın aklıma gelmez, bence de inşallah sana da nasip olur vs demesi güzel ve yerinde olurdu. Ama yapmıyorlar ne yapacaksınız ki?

Yapabileceğiniz bir şey var mı sizce?

çok takılmayın bence bu şeylere.. Bir tarafa yapmadılar diğerine yaptılar ne yani ne olacak kavga sebebi mi bu. Size saygısızlık yapmıyorlarsa çok irdelemeyin etmiş tavukmuş

Olmayan çocuk için niye hediye bilezik alsın kadın yav? Çocuk olsun almazsa arıza çıkarılır ki bu bile saçma bence. Hediye dediğin şey içten gelir, istenmez.
Yav işte konu sahibi tedavi aşamasındaymış ya, onun duygusal yüküyle böyle düşünmüştür diye hadi ona da normal diyeyim dedim Kudra. Yoksa doğum hediyesi doğumdan sonra verilir zaten.

Evet kızma ihtimaliniz olamaz. Siz kimsiniz ki ? Nerden buluyorsunuz bu kızma hakkını tavrı. Rahatsız okduysan yazma! Sonuçta birileri birşeylerdrn üzülüp birşey yazmış ve acaba kuruntu mu yapıyorum diye duygularını paylaşmış. Yersiz düşünceniz ya da saçma düşünmüşsün de geç. Bu şekilde gereksiz Sert tepkilerle birşey olmazsınız anca egolarınızı tatmin edersiniz. Eğer bir kadınsanızda, kadın kadına saygılı olcak ki önce gerisi gelsin.
Yooo kızabiliyorum, bakın kızdım da. Kurallara uyduğum sürece istediğim gibi de yorum yapabilirim istediğim konuya. Siz pohpohlayacak yorumlar istiyorsanız burası uygun bir mecra değil.

Şu tavrın neyine saygı duymam gerekiyor tam olarak?

Kızlar evleneli bir yıl oldu. Eşim iki kardeş. Küçük kardeşi bizden bir yık önce evlendi. Ailesi küçüğün üstüne daha çok düşüyor. Evlendiğinde düğün çıkışı çocukların başına birşey gelir yolda diye evin kapısına kadar gidip bıraktılar. Fakat ben evlendiğimde kimse yolculamadı bizi, gariban gibi sokağa tek giriş yaptık eşimle arabamızla, tek başıma gelinliği sürüye sürüye 5.kata çıktım eşimin elleri dolu. Virüsten dolayı yemeğe çıkamıyoruz bir Allah’ın kuluda şu çocuklara yemek yapayım kocayayım evlerinde yesinler yok. Aç şekilde hemen üstümü değiştirdik o yorgunlukla market alış verişine gittik. Kaynanalar evlenileceğim zaman bile bir şey isteyeceğim hiç arayıp bir istediğin var mı demedi ki durumları çok iyi bu arada. Ve ben gelinliğin üstüne bir kolye isterdim gelinlikle uyun sağlasın güzel dursun diye ama gönülsüz olduklarını hissettiğim için tenezzül etmedim ama içimde kaldı gelinliğimle bıynum boş takısız geçti düğünüm. Eşimde alamadı çünkü bayağı boş yaparak girdik bu işe. Neyse gecen günde kaynanam eltim doğum yaptığı İçin 20 grm bilezik aldım. Sen doğur sana da alayım. Çocuk olmazsa ya da ölürsem de o zamana kadar yapacak bir şey yok diyor. Lafa bak ya…. Yani bebeğim olmazsa bana bilezik yok. İnsan derdi kızım çocuğun olmazsa ilerde haksızlık olmasın sanada alırım demesini isterdim. Sonuçta 20grm bilezikte basit bir hediye değil. Ve benim çocuğum olmazsa ben tü kaka mıyım yani. Anlayacağım sürekli bir ayrım acayip miğdem bulanıyor benim. Ben mi kuruntu yapıp abartıyorum bana bir şey söyleyim ben ne yapayım ya 😞 ben kimsenin malına tenezzül etmem ama ayrımcılık insanı üzüyor. Ve anlatmadığım daha çok şey. Onlar gelince et biZ gidince tavuk yapar kaynanam mesela. Bundan bile verdiği değer belli. En küçük şey dikkatimi çekiyor artık. Eşimde kimseye ihtiyacımız yok boşver diyor takmıyor. Boşver boşver insan bunlara sürekli nasıl şahit olur ki bir yere kadar. Gelin oldum ama kendimi hiç değerli hissetmedim herkes kendi halindeydi kendi kendine mücadele verdim. Şuan bebek için tedavi görüyorum ve bunu kimseye söyleyemiyorum düşün yardıyacaklar sürekli laf söyleyecekler diye bu konu da bile tel başıma savaşıyorum. Bir manevi destek verenim yok. Zaten benim ailem yok, eşimin ailesinin bu şekilde olması beni iyice yanlızlaştırdı. Ama güçlü olmaya çalışıyorum
Valla gayet de başkasının malına tenezzül ediyorsunuz hiç boşuna etmem moduna girmeyin. ne bekliyordunuz gelin oldunuz diye herkes size prenses gibi davranacak falan mı gerçek hayata hoş geldiniz, evlilik öyle masal gibi bişey degil malesef ve bırakın şu kv bana bunu almıyor deger vermiyor diye yakınmayı. kendi hayatınıza bakın eşiniz sizi seviyor mu, ne hissettiğinizi anlayıp destek oluyo mu bunlar önemli eşinle iyi olduktan sonra kv yi kim ne yapsın ya ben böyle biri ile evli olmak istemezdim şahsen sürekli gelip gidip onlara bunu yapıyo bize yapmıyor diyen bi eş hiç hoş değil bence

Öf be kardeşim yemek söyleyin, birçok uygulama var market alışverişi yapın. Market alışverişi düğün haftası düğün olmadan yapılır zaten, bir zahmet dolabı doldursaydınız. Hep bir beklenti hep bir karşılaştırma, onu sokağa kadar bıraktılar beni bıraktırmadılar. Yok beşinci kata gelinliğimle çıktım. Sırtında mı taşıyacaktı sizi insanlar?

Söyleyemiyorum hissediyorum çünkü kısır gözü ile bakıp sürekli soru soracaklarını ve acıyarak bakacaklarını. Ben isterdim ki bu zamanında manevi destek olsunlar. Ama eşim çok şükür yanımda zaten onun desteği olmaSa umursamaz bir adam olsaydı çok zor olurdu🌸
Siz biraz ozel ilgi bekliyorsunuz, neden?
Yani kayin aile cocugum olmuyorsa neden bilip bana destek olsun ki
Bu sefer de irdeleyecekler, tavsiye verecekler vs karisiyor olacaklar
Neden boyle bir beklentiniz var ki?

Ha yeri gelecek hamilelikte ya da sonrasinda da kimse size ya da bebege ozel bir ilgi gostermeyecek.
Bu esiniz de olsa, zaman zaman salacak yani

Bence herkesten her anlamda beklentilerinizi dusurun.
Kimse kimseyi pohpohlamaya gelmedi valla bu dunyaya.

Bizi de eve kadar götürmedi kimse, tüm gece üstündeydi o gelinlik merdiven çıkarken mi zor geldi yani 5 kat kim niye taşısın seni?
Hayır bir de birileri yanlarında gelseydi gelinlikle 5 kat çıkmayacak mıydı? Taşıyacaklar mıydı konu sahibini?

Back