Sizce hayalimdeki bir senaryoyu bu kadar ayrıntılı nasıl anlatabilirim ki daha da ayrıntılı aslında da bu azaltılmış haliYaşlar kaç?
Bana sanki hayalinde bize senaryoyu anlatıyorsunuz gibi geldi.
Onun yaptığı gibi yapmaya çalıştım Onun seviyesine mi düştüm daha doğrusu ona ders vermeye çalışırken mutlu olmam gerekirken bu durumda beni öyle duruma düşürdü ki sanki ben onu kandırmışım aldatmışım o bana hiçbir şey yapmamış gibi davrandıIyi olmuş neden sucluluk duydunuz ki?
Sizi aldatmis biriyle iliskiye devam etmek ya da birbirinizle bu kadar yzu goz olduktan sonra devam etmek mi istiyordunuz? Bosverin yenilere bakin
Orhanı kullanmışsiniz gibi olmuş bu yüzden Orhan dan özür dilediyseniz ne güzel. Bundan sonra daha dikkatli olursunuz suçlu hissetmeyinOrhan'dan ben de ozur diledim durumun buraya kadar gelecegini seni instagramdan bakip bulacagini tahmin etmiyordum dedim Hatta o kendisi bana istersen cevap vereyim konusayim dedi hayir dedim boyle kalsin dedim.İste benim amacim da ona ders verip bitirmekti ama yine kendimi suclu hissettim
Ne kadar boş şeyler bunlar ya. Bir yandan da iyi başka derdinizin olmaması.Merhaba gecen yil bir iliskiye baslamistim.Yasca benden kucuktu ve bulusmamimiz ikinci gununde telefonunda bir kizdan gelen inst.bildirimini gördüm daha yeniydik diye çaktırmamaya çalıştım ama yüzüm düşünce bana nedenini sordu söylemek istemedim sonra ısrarla sorunca kızın ismini sordum Bu kim dedim takıntılı biri dedi bana emin misin dedim evet falan dedi sonra kıza sormamı ister misin dedim Sor dedi ınstagram'dan kıza sordum tinder'dan tanışmışlar bir aydır konuşuyorlarmış ve daha dün sevgili olmak istedigini söylemiş. Sağ olsun kız bütün mesajları attı. Tokat atıp arabadan indim her taraftan engelledim sonra 2 ay sonra tekrar bana ulaştı affet beni özürler daha yeniydik falan filan derken beni ikna etti Bu sefer de gece iş arkadaşımla dışarıya çıkacağım dedi ve akşam saat 10'dan sonra ortadan kayboldu aradım açmadı interneti kapalı bir süre sonra telefonu kapandı ve sabah açtı. Arkadaşınlayken şarjınin bittiğini eve de geç döndüğünü alkollü olduğu için telefonu şarja takıp uyuyakaldigini soyledi. Tabii ki inanmadım ve sen adam olmazsın deyip yine engelledim. 3 ay falan hiç görüşmedik arada teniste denk geliyorduk ama görmemezlige geliyordum. Sonra yine ulaştı bana ama bu sefer daha ciddi geldi nikah kıyalım yüzük takalım seni seviyorum unutamıyorum vs. Ama içinde ona bitmeyen bir öfke ve aptal yerine konmanin acısı vardı. Yine kabul ettim ama ona bir ders vermeliydim. Benim çektiğim acıyı anlaması açısından. O sırada da eski iş yerinden bir erkek arkadaşımım bana ilgisi vardı kahve içme teklifi sundu Ben de kabul ettim ona da eski iş yerinden bir arkadaşımla görüşeceğimi söyledim Bir hafta boyunca da ona o kadar iyi davrandım ki sanki her şeyi unutmuş gibi gösterdim. Akşam iş yerinden erkek arkadaşımla buluştum çok güzel sohbet ilerledi gayet de güzel mutlu şekilde eskilerden konuşuyorduk zaten bana da ilgisi olduğu için yanımdan da ayrılmak istemiyordu. Sonra bu aramaya başladı telefonla ben bilerek acmadim ısrarla aramaya devam etti sürekli arıyordu bu sırada da iş yeri arkadaşım da gordu ınstagram'dan aramaya başladı. Sonra WhatsApp'tan ısrarla aramalara devam etti En sonunda saat 11 gibi akşam açtım şu an müsait değilim dedim daha sonra konuşalım niye müsait değilsin kimlesin dedi eski iş yerinden arkadaşımlayım dedim adı ne dedi Orhan dedim Neden böyle bir şey yaptın dedi muhabbeti koyu herhalde ki açmıyorsun da telefonu dedi evet dedim muhabbet koyu. sonra konuşalım dedim yüzüne kapattım. Sonra ısrarla aramalara devam ettik gece 1'e kadar açmadım. En son orhan'ı ınstagram'dan bulup ona mesaj atmış senin yanında mı diye. Ona da söyledim durumu da açıkladım.Cevap bile vermemis sag olsun. Eve geçtiğimde aradım senden hiç beklemezdim dedi niye dedim Sen dedim beni aptal yerine koyarken dedim iyiydi. Nasıl oluyormuş aptal yerine konmak Sen beni iki kere aldattın ki Ben dürüstçe sana söyledim kiminle olduğumu telefonu tamamen senin gibi sabaha kadar da kapatabilirdim sen bunu hak ettin dedim engelle beni dedi Ben de tamam dedim engellerim engelledim. Ama kendimi nedense şu an suçlu hissediyorum sevimmen gereken yerdeişin kötüsü de aramasını istiyorum ama şu an kendi yaptıklarını görmeyip beni suçlu durumuna düşürdü ve ınstagram'dan hemen yeni kız arayışına geçmiş eklemeye başlamış Yani yine ben yaptım kısasa kısasın suçlusu oldum
Bence ders vermekle uğraşmaya bile gerek yokmuş kızla mesajlaşmalarını gördüğünüz an bitirip bir daha affetmemeniz gerekirdi siz affetmissiniz sonucu belliymiş boşuna başınızı ağrıtıp o kişinin seviyesine düşmüssünüz yapmanız gereken sadece hayatızdan çıkarmaktı ve bir daha iletişime geçmemekti.Ama o kızda mesajlarını görünce çok travma oldu ben de değersiz hissettim kendimi kullanılmış yani onun bir şekilde ders vermem gerekiyordu sanırım da canım yandığı için hissiyatım var zannettim ona karşı bir de çok güzel de kandırıyordu gerçekten değer veriyormuş gibi pişman olmuş gibi Ben de görüşmemek isterdim Onun için de çabaladım çok ama içimin sogumasi gerekiyordu ona bir ceza vermem gerekiyordu
Maalesef bazen bazı şeyler çok kolay olmuyor Ben de isterdim arkamı dönüp ama cabalayan biri olunca pisman oldugunu dusunup sans vermemek gerekse bile veriyorum eger o kisiden hoslaniyorsam.Bir sey hissetmeseydim belki daha kolay olurdu ama hala canim aciyor maalesef olan hep aldatilan tarafa oluyorBence ders vermekle uğraşmaya bile gerek yokmuş kızla mesajlaşmalarını gördüğünüz an bitirip bir daha affetmemeniz gerekirdi siz affetmissiniz sonucu belliymiş boşuna başınızı ağrıtıp o kişinin seviyesine düşmüssünüz yapmanız gereken sadece hayatızdan çıkarmaktı ve bir daha iletişime geçmemekti.
Başka dertlerim de var Allah daha büyük dertler vermesin tabii ama bazı şeyler insanın kalbini acıtıyor maalesef kalp acısi da kimisine ağır geliyorNe kadar boş şeyler bunlar ya. Bir yandan da iyi başka derdinizin olmaması.
Orhan'a zaten açıkladım durumu özür diledim Kendisi Hatta bana yardım edilecek bir şey varsa yardım etmeyi teklif etti konuşa da bilirim dedi rahatsız ediyorsa. Onunla durumu toparladım şükür de kendimi iyi hissetmiyorum mutlu olmam gereken yerde neden böyle oldu sanki ben aldatmış gibi oldum o hiçbir şey yapmamış gibi oldu şu an sonuç buOrhanı kullanmışsiniz gibi olmuş bu yüzden Orhan dan özür dilediyseniz ne güzel. Bundan sonra daha dikkatli olursunuz suçlu hissetmeyin
Bende uzun ilişkimde ağır bir şekilde aldatıldım zamanında intikam alma hissim falan olmamıştı o kadar iğrenmiştim tüm hislerim gitmişti yani ihanet eden insandan kurtulmak her zaman bir kazançtır aslında bakış açını değiştir gereksiz hırslar intikamlar vs bunlar geçici tatmin sağlar ancak...Maalesef bazen bazı şeyler çok kolay olmuyor Ben de isterdim arkamı dönüp ama cabalayan biri olunca pisman oldugunu dusunup sans vermemek gerekse bile veriyorum eger o kisiden hoslaniyorsam.Bir sey hissetmeseydim belki daha kolay olurdu ama hala canim aciyor maalesef olan hep aldatilan tarafa oluyor
Ben bu affetme durumumu çok araştırdım kendi çapımda psikolojik olarak ve sonuç olarak Şuna vardım. Tamamen ailesel yaşam tarzı ile alakalı. Çünkü çocukluğumda ailede sürekli çatışma kavga oluyordu ve kimse kimseden özür dilemeden bir şekilde tekrar konuşmaya devam ediyorlardı Yani aslında hata olan şeyleri affetmeyi kendi içimde normalleştirdim ilk başta çok travma yaşıyorum ama sonra o şey bana normal gibi geliyor İlk anda gemileri yakıyorum 2-3 gün sonra affediyorum affetmemem gerekiyor Ben de biliyorum ama normalleştiriyorum onuBence ders vermeyin, ders alın.
Bir daha böyle kolay inanmayın, bitmiş şeyin arkasından debelenmeyin. Size yapılanı özellikle "ihanetse" AFFETMEYİN
Ben de inanın çok direndim engelledim 3 ay hiç iletişim kurmadim ama peşimden bu şekilde koşması ve ne olursa olsun da bırakmaması bir nevi hoşuma gidiyordu Belki o da çabalamasa bu kadar çoktan unutmuştum ama bir şekilde bana ulaşıp tekrar tekrar çabalamasi içten içe hoşuma gittiği için kabul ediyordum Belki daha farklı olur diye. En son yüzük takalım nikah kıyalim istersen bütün sosyal medya hesaplarımı kapatayım tarzı gelmesi hoşuma gitmişti Yani beni gerçekten istediğini düşündüm ama iki kere de içimde aptal yerine kondundugum düşüncesi de duruyordu ona bir ders vermem gerekiyordu içimi rahatlatmak için ama şu an ben yaptığımla sanki ben onu aldatmışım gibi oldu o yine karli çıktı yani. Sizin dediğiniz gibi aslında hiç intikam almak gerekmiyormuş onları o suçuyla baş başa bırakmak aslında vicdanen onları daha rahatsız ediyormuş şimdi ben de ona bunu yapınca o kendi vicdanını rahatlattı bence ve ben de onun vicdanını rahatlattımBende uzun ilişkimde ağır bir şekilde aldatıldım zamanında intikam alma hissim falan olmamıştı o kadar iğrenmiştim tüm hislerim gitmişti yani ihanet eden insandan kurtulmak her zaman bir kazançtır aslında bakış açını değiştir gereksiz hırslar intikamlar vs bunlar geçici tatmin sağlar ancak...
Böyle beylik laflar ettigimize de bakmayın. Hepimiz bu yollardan geçtik. Dışarıdan bir göz olarak mantıklı olanı söylüyoruz sadece. İçinde bulunduğunuz ruh hali ile %100 doğru adımlar atamamış olmak sizin suçunuz değil.Ben bu affetme durumumu çok araştırdım kendi çapımda psikolojik olarak ve sonuç olarak Şuna vardım. Tamamen ailesel yaşam tarzı ile alakalı. Çünkü çocukluğumda ailede sürekli çatışma kavga oluyordu ve kimse kimseden özür dilemeden bir şekilde tekrar konuşmaya devam ediyorlardı Yani aslında hata olan şeyleri affetmeyi kendi içimde normalleştirdim ilk başta çok travma yaşıyorum ama sonra o şey bana normal gibi geliyor İlk anda gemileri yakıyorum 2-3 gün sonra affediyorum affetmemem gerekiyor Ben de biliyorum ama normalleştiriyorum onu
Böyle beylik laflar ettigimize de bakmayın. Hepimiz bu yollardan geçtik. Dışarıdan bir göz olarak mantıklı olanı söylüyoruz sadece. İçinde bulunduğunuz ruh hali ile %100 doğru adımlar atamamış olmak sizin suçunuz değil.
Önemli olan hatadan ders alıp önümüze bakmak, yanlısı tekrar etmemek, problemden ve problemli insandan kaçmak !
Kacmayi ben de cok istedim bunca zaman ama sanirim benim de yalniz ve boslukta olmamdan kaynakli da hep belki bu sefer farkli olur belki ger ekten pisman olmustur gercekten deger veriyordur gibi dusuncelerle de hep normallestirdim.Keske karsimiza Allah bir anda duzgun birini cikarsa da desek ki ben niye buna bu kadar sans vermisim Sanirim daha iyi birini bulamadigimizda bizim icin en iyisi buymus gibi de geliyorBöyle beylik laflar ettigimize de bakmayın. Hepimiz bu yollardan geçtik. Dışarıdan bir göz olarak mantıklı olanı söylüyoruz sadece. İçinde bulunduğunuz ruh hali ile %100 doğru adımlar atamamış olmak sizin suçunuz değil.
Önemli olan hatadan ders alıp önümüze bakmak, yanlısı tekrar etmemek, problemden ve problemli insandan kaçmak !
Boşver artık olan oldu kendini suçlamak sana bir şey kazandırmayacak bir an önce toparlanmaya ve iyileşmeye bakBen de inanın çok direndim engelledim 3 ay hiç iletişim kurmadim ama peşimden bu şekilde koşması ve ne olursa olsun da bırakmaması bir nevi hoşuma gidiyordu Belki o da çabalamasa bu kadar çoktan unutmuştum ama bir şekilde bana ulaşıp tekrar tekrar çabalamasi içten içe hoşuma gittiği için kabul ediyordum Belki daha farklı olur diye. En son yüzük takalım nikah kıyalim istersen bütün sosyal medya hesaplarımı kapatayım tarzı gelmesi hoşuma gitmişti Yani beni gerçekten istediğini düşündüm ama iki kere de içimde aptal yerine kondundugum düşüncesi de duruyordu ona bir ders vermem gerekiyordu içimi rahatlatmak için ama şu an ben yaptığımla sanki ben onu aldatmışım gibi oldu o yine karli çıktı yani. Sizin dediğiniz gibi aslında hiç intikam almak gerekmiyormuş onları o suçuyla baş başa bırakmak aslında vicdanen onları daha rahatsız ediyormuş şimdi ben de ona bunu yapınca o kendi vicdanını rahatlattı bence ve ben de onun vicdanını rahatlattım
Dogru soyluyorsunuz gunler gectikce psikolojik olarak daha iyi oluyorum insallah da zamanla tamamen unutup önüme bakabilirim gonul rahatligi ileMillet birbirini dogruyor kimin ne olduğu belli değil böyle saçma sapan işlere girismeyin