• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Sizce hangisi?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Vera'yi begendim. Yigenimin adi "ilya" cok hos bir isim bence, onu da dusunebilirler, hem her yerde kullanilabilir, ruslarda var, yunanlilarda var, finlilerde var...
Ilya erkek ismi Ruslarda. Kurkmantolu Kurkmantolu Mişa da erkek ismi. Mişa isminde bir bayan taniyorum onunla da dalga geciyorlar genelde.

Merhaba arkadaşlar

Bu sefer konu ben değilim, kuzenim ve eşi. :) Kuzenimin eşi hamile ve bir kız bebek bekliyorlar. Ancak sorunumuz şu ki kuzenimin eşi Rus ve seçecekleri ismin hem Türkiye'de hem de Rusya'da rahatça telaffuz edilmesini istiyorlar. Rus kökenli bir isim istiyorlar, burada da dalga geçilmeyecek, yadırganmayacak bir isim olmasını istiyorlar. Birkaç isim düşündüler ancak aile içinde o kadar kriz yarattı ki ben de size sorayım dedim.

Kuzenimin eşi Irina ya da Vera olsun istiyor. Irina barış demekmiş, Vera ise inanç, galiba öyleydi. Kuzenim de Irina isminden pek hoşlanmadı, burada rahat söylenemez diyor. Ama kafasında belli bir isim yok onun da. Sizce Irina ya da Vera uygun mudur yoksa başka önerileriniz olur mu bize isim konusunda? Teşekkürler şimdiden. :)
Türk isimlerine benzemez ama en çok Lena 'yı beğeniyorum ben:)
Benzeyen derseniz Sofia olabilir Melissa olabilir mesela

Vera diye bir arkadasim vardi, vera cok güzel bir isim bence olabilir.

"Sara" yı da düşünebilirler hem bi peygamberin eşinin adı türkiyede "sare" olarak kullanılsada ismin gerçeği "sara"

Vera iyimiş. Tuttum ben bunu.
İrina fazla rus. Vera biraz daha bizden gibi.
Benim kuzenimin eşi de rus, kızlarına darya ve maya isimlerini koydular.

vera arkadaşımın ismi çok güzel bir isim.

Kuzeniniz kiz mi erkek mi anlamadim ben ama kadin ne istiorsa o ismi koysun. Isim koymak hem kadinin hakki hem de bu konuda daha mantikli secimler yapiyorlar.
Lidya da guzel geliyo kulaga ama rus ismi mi bilmiyorum. :)
Larissa da cok hosuma gidiyor benim. Illa Turk isimlerine benzemek zorunda degil bence. Istedigini koysun. Farkliliklar guzeldir.

Milena çok güzel bir isim. Hem söylenmesi rahat. Anlamını bilmiyorum. Sanırım Çek ismi ama çok uzak kültürler değil sanırım Rus ve Çek kültürleri. Kafka'ya da selam olsun. :KK200: Eğer İrina ve Vera arasındaysa ben Vera'dan yana kullanıyorum oyumu:KK49:

Diğer isim Maria mı?
O zaman kesinlikle Irina koysunlar.
Irina Maria uyuma bak, çok beğendim.
Annenin kalbindeki isim olsun.
Mutlaka iletin bunu da :)

İleteceğim muhakkak, tekrar teşekkürler. :)

Vera'yi begendim. Yigenimin adi "ilya" cok hos bir isim bence, onu da dusunebilirler, hem her yerde kullanilabilir, ruslarda var, yunanlilarda var, finlilerde var...

Illya erkek ismi diye biliyorum ama önereyim yine de teşekkür ediyorum :)

Arkadasimin kizinin adi ayse vera:KK66:. Vera olabilir.omerilierim mişa,meva ama maria nın yanına lina guzel gider maria lina kulaga hoş geliyor

vera çok güzelmiş.

Vera olsun.
Gayet guzel.
Hem nazim Hikmetin son aşkının adı.

Zaten ülkemizde son yillarda arya, mira, kayra, ecrin, aleyna gibi berbat ve uydurma isim modası olduğu için vera hiç yadirganmaz ve göze batmaz. Bu saydiklarimdan da kat kat güzel.

"Kuranda geçiyormusss" gibi kezbansal aciklamalara da gerek yok
Direkt rusca isim.

Vera diye bir arkadasim vardi, vera cok güzel bir isim bence olabilir.

Vera iyimiş. Tuttum ben bunu.
İrina fazla rus. Vera biraz daha bizden gibi.
Benim kuzenimin eşi de rus, kızlarına darya ve maya isimlerini koydular.

Vera çok güzel, sağlıkla gelsin

vera arkadaşımın ismi çok güzel bir isim.

Muhtemelen Vera olur gibi annenin ilk aklına gelen isimler olduğundan. Burada da tutulması önemli Türk arkadaşlarımdan fikir aldım, Vera'yı beğendiler diye ileteceğim. Çok teşekkür ediyorum sizlere :)

vera çok güzelmiş, benim kızımın adı alin, onu da önerebilirim rusça karşılığı da var sanıyorum

Alina olsa gerek Rusçada. Not aldım teşekkür ediyorum. :)

Katya rus ismi mi acaba?söylenisi kolay, fonetigi güzel.Irina `yi ben de pek begenmedim.Vera`nin da fonetigini begenmedim.

Almanya`da su iki yil önce dogan cocuklarin neredeyse üc tanesinden birinin adi Lena oldu.Lena isimli kiz eurovizyonda birinci olunca isim pek tutuldu.Burada bu kadar cok rastlamasam ben de Lena`yi güzel bulabilirdim.

Katya Rus ismi galiba evet. Lena Rusya'da da çok tutmuş mu bir öğrenmek lazım. :)

Bi ismi zaten Maria olcakmis neden diğer ismi de türk olmuyor. Kuzeniniz de rahatça içine sinen ismi koysun bence. İlla iki ismin de ruslara benzemesine ne gerek var ki.
Öyle yapacaksa da bende lena ismini daha çok sevdim

Iki isim koysunlar biri rusça biri türkçe olsun. Ayrıca irina cok çirkin

Yok zaten bir ismi Rus bir ismi Türk olsun önerisi çoktan yapıldı. Kuzenimin eşi de sıcak baktı ama kuzenimin kafasında hiç isim yok, Maria ismine okeyler zaten. Başka bir önerisi olmadığı için de kuzenimin eşi hem Türkiye hem Rusya'ya uygun isimler bulup seçmeye çalışıyorlar. Bir ayakları da Rusya'da olacağı için. Önerilerinize teşekkür ediyorum. :)

Back