- 27 Haziran 2022
- 570
- 2.161
- 33
- 33
- Konu Sahibi leylosvemecnun
-
gazanız mübarek olsun!Senelerdir hep ev yapimi yedim bekarken annem yapardi yeni evlenince kayinvalidemle yapardik bu yıl kaldim kendimle basbasa acikcası beceremeyip hic ederim diye de korkuyorum kapak tutmaz falan ne yapsam bilmiyorum ama ya bismillah diyip pazara cıkip alacagim sanirim birazdan
Bebegim surekli icecek bir seyler ister ayran meyvesuyu falan ben paketli gida vermedigim icin visne erik o tarz seylere yöneliyorum ondan o kadar visneÇok mu yemek yersiniz
20 kavanoz vişne bana çok geldi mesela..
Visneyi ben dondurucuya atiyorum, browni yaparken kullanıyorum sadece.
Meyve suyunu da içmeyi verelim diyip geçerim
Eliniz aza gitmiyor sanırım.
3 kasa domates
20 şişe vişne.
Her şeyi yapmak güzelde, kararında olmalı. Ne bileyim çok mu kalabalık siniz . Ne kadar yenilip içiliyor ki, hem dediğiniz gibi kışın da illa ki pazara gidiliyor bir şeyler alınıyor.
Ben bütün kişi çıkartmak için değil de işte arada değişiklik olsun diye kurtarıcı yemeğim olur, elime gelir diye genelde buzluğa atıyorum .
Haliyle her şeyden üçer beşer tane yaparım . Yeter..
Küçük çocuklarla zor oluyor
1 sise bir kilo mu aliyor yani boyle hesap etmesi daha iyiymis o zaman kasa hesabindan ziyadeGeçen hafta pazardan 4 tlye yumurta domates aldım 10 kg. 10 orta boy şişe menemen çıktı. Kışın hiç marketten domates salatalık almıyorum. Böylesi çok iyi oluyor. Bu hafta biraz daha alıp bi 10 şişe daha yaparım İnşaAllah
Aklınızda kalmasın az yapın isterseniz sos olarak. Bi kaç poşette kesip dondurucuya atarsınız oldu bitti.Aynen öyle ama visne alirken henüz konservelik domatesler gelmedi dediler o yüzden almadim bugun esim atmıs bak domates geldi diye
refikanın kışa hazırlık videosunu izleyin. orda pratik şekilde gösteriyor sos ve salça olayını...bu arada benim de kızım 2 yaşında onla nasıl olcak bakalım görcem (geçen sene sağolsun kv yapıp vermişti bu sene sesi çıkmıyor kendim yapmayı planlıyorum).Senelerdir hep ev yapimi yedim bekarken annem yapardi yeni evlenince kayinvalidemle yapardik bu yıl kaldim kendimle basbasa acikcası beceremeyip hic ederim diye de korkuyorum kapak tutmaz falan ne yapsam bilmiyorum ama ya bismillah diyip pazara cıkip alacagim sanirim birazdan
Yazin bu fiyattaysa kısın of cok zor
Benim de cocuk var 3 yasinda. Ablam yardim etti, cocuga da esimle donusumlu bakip hallettik. Buzlukta yer varsa en azindan birazini boyle yapabilirsiniz.Acaba oyle mi yapsam cocukla kaynatma isi cidden zor korkuyorum
Kapak yeni olmak zorunda. Yoksa hava alır bozulurlar. Sıcakken ters çevirince tutuyor kapak. Ya da bir 15 dakika tencerede kavanozlar kaynatılırgazanız mübarek olsun!
içinden çıkamayacak kadar almayın en kötü birkaç seferde yaparsınız.
kapağı da sıcak kapatınca tutar ya bence. (annem pimpiriklidir her sene yeni kapak alır)
Evet, eski kapak soz konusu bile olmamali. MUTLAKA yeni olmali.Kapak yeni olmak zorunda. Yoksa hava alır bozulurlar. Sıcakken ters çevirince tutuyor kapak. Ya da bir 15 dakika tencerede kavanozlar kaynatılır
Tasarruf için yapmıyoruz ki . Kışın günler kısa iş okul var. Elimizin altında çok çeşitli kışlık hazırlık olunca büyük rahatlık. Ayrıca sağlıklı ve lezzetli de. Kapya biber küp küp doğra poşetle köy biberi doğra . Çorbalık kabuğunu soy küp küp domates doğra poşetle buzluğa at. Kışın pilav ve çorbalar kolayca oluyor. Domates doğra kaynat az tuzla sonra blender la sıcak sıcak kavanozla. Domates çorbası olur kışın. Patlıcan köz kApya biber köz de iyi oluyor. Hemen salatasını yapıyorsun.ajvar sosu da harika. Nette var tarifiŞu an yapamıyorum domates sosu çok üzgünüm şahsen . Kışın domatesin ne tadı ne tuzu var ben o soslardan çorbaya makarnaya yemeklere koyuyorum ve çok lezzetli oluyor . Bence bir kasa alın domates ve yapın salçayı hazır da alırsınız ama domates sosunuz olsun .kışın elli liradan hiçbir faydası olmayan domatesi almaktansa şimdi yapmak mantıklı bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?