Sadece bu kadar bilgiyle kimsenin annesi için bir değeri olmadığını söyletecek kesin bir fikre sahip olamayız. Ayrıca konu sahibesi neden annesine yaranmak istesin, her insan annesinin sözünü az çok dinleme eğilimindedir. Napsın annesini silip atsın mı hayatından? Ömür boyu kin nefret mi taşısın içinde. Abisiyle görüşmek istemiyorsa görüşmez o kadar.
Bu kadar bilgiyle kimin kimde ne kadar değeri olduğunu ben çok net görebiliyorum siz göremeyebilirsiniz yada konu sahibesi gibi kondurmak istemeyebilirsiniz bu dizin fikriniz diğeri de benim
Kendi görüşmek istemediği abisinin hastane ziyaretine kocasını neden göndermeyi düşünüyor sizce?
Evet bana annemi de babamı da abimi de silip atayımmı diye sorsaydı kesinlikle silip at önce de annenden başla derdim
Birilerini silip atınca içimizde kin nefret taşıyor olmuyoruz zehirlerimizden arınıyor oluyoruz. Kin nefret dolu olan da konu sahibesi değil onu az daha öldürecek olan sağır bırakan abisi ve babası.
Bu kız abisinin yumruğuyla bayılmış, ya ayılmasaydı, ölseydi? Ömrü boyunca felç kalsaydı? Bu sadece abinin babanın mı vebali? Çocuğunu döven herifi boşamayan doğurmaya devam eden sırf öyle bir kocadan vazgeçmediği evlatlarını değilde kocayı seçtiği için oğlu da babası gibi olan kardeşlerini döven canına kasteden oğlundan da diğer evlatlarını korumayan anne mi bu kızlara değer veriyor?
Kadın ilk kocası için evladını harcamış, ikinci olarak kocası için iki evlat daha harcamış, yetmemiş evladının şiddet eğilimini gördüğü halde müdahale edip o çocuğu kurtarmamış babasının kopyası olmasına müsade etmiş, daha da yetmemiş o kopya için diğer evlatlarını da harcamış ve harcamaya devam ediyor, istiyor ki kızları canlarına kasteden onları sağır bırakan abi için kendi kendilerini yok saysınlar. Bu anne mi evlatlarına değer veriyor? üç çocuk doğurmuş hiçbirine değer vermemiş hepsinin hayatını mahvetmiş bunu göremiyor musunuz?
Oysa tek yapması gereken boşanmaktı. Boşanmıyorsa doğurmamaktı. Kadın üç tane doğurmuş bir de. Hadi doğurdu evlatları babalarından ilk şiddet gördüğünde onları kurtarmalıydı. Ama yok annemize yetmedi tabi oğlunun da o babayı örnek almasına müsade etti. Fakat öyle mükemmel bir anne ki oğlu az daha kızını öldürdü ama onun için yine birşey farketmedi. Şimdi de o abiyi ara. Başka? Hastalandığında abine bak, parasız kalınca karnını doyur, bayramda elini öp saygıda kusur etme, biz ölünce mirasını abine ver…………….sonu yok bunun yok