• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce Haksız Olan Ben Miyim?

Bu yapılan çok yanlış işte. Ben evdeki kemiği et suyunu hayvanlara vereceksem bir dondurma kabına koyup çöp konteynırının yakınına götürüyorum. Burada herkes öyle yapıyor. Kaldırım kenarlarında mama var ama onun kimseye zararı ok ki.

Bir de kedi dediğin ulu orta pislemez, gömer yaptığını. Bir gariplik var o işte.

Zemheri keşke hata olsa. İlk taşındığımızda oğlum çimlerde emekliyordu. Şimdi ben botlarla bile giremiyorum. Bahçe katı komşum her akşam bir sürü kaka topluyor eliyle ki çim alan orası. Şahit olmasak biz de kedi asla ortada bırakmaz derdik. Benim oğlum bile kaç kez bastı. Kaç kez ayakkabı yıkadım bilmiyorum. Çimen, toprak, taş, apartman mermeri her yerde.

Oy çokluğuna bakar o iş, kimse de komşusuyla kötü olmak istemez. Oy çokluğu oluşturulamaz. Ayrıca kediler asosyal hayvanlardır çocukları parktan yeşil alandan mı kovuyorlar. Kendileri sağa sola kaçar. Sizin oraların kedileri köpek soyundan gelme galiba.

Şahsen benim balkonumdaki kediye gitsin diyecek adamı döverim ben, kolay değil o iş öyle.
Oy çokluğu olursa gitsin kararı çıkar. Suç kedilerin değil. Yola kuru fasulye dökenlerin. Dökme buraya diyorum, on dk beklesen zaten kedi onu yiyip bitirir seni hayvan düşmanı diyor bana. E yerin yağı kokusu nasıl olacak? Arkadaşım arabaya binmesen yine yağlı sulu yemeğe basmış. Arabası yağ. Yani anlatılmaz yaşanır bir site gerçekten. Kedi evleri yaptık. Kedi besleme alanları, makinaları aldık. Yok yine üşeniyor oraya yürümeye, yemek döküyor kaldırıma. Çıldırmamak elde değil. Ama sonra hayvan düşmanı ben oluyorum. Millet böyle böyle bilendi hayvanlara. Bir olay olsa da gitse kediler diye bakıyorlar.

Kat mülkiyeti kanunun da, ev sahiplerinin kendi evlerinde evcil hayvan beslemesi için hiç bir kuruluştan, apartman yöneticisi ve kat sakinlerinden izin onay almasıyla ilgili hiç bir hüküm yokmuş

Sadece kiracılar, kira sözleşmesinde belirtmesi gerekiyormuş.

Fakat sokaktan sahiplendirilmiş hayvanlara çip takılması gerekiyormuş, çipsiz sahiplenmenin cezası varmış

Apartman dışı ortak alana girmediğinden, sokak hayvanı beslemenin cezası yokmuş. Ama apartman içi ve bahçesinde kat sakinlerinden izin alınması gerekiyormuş. Ortak karar olumlu ise, kimsenin şikayeti yoksa cezası yokmuş

Kat mülkiyeti kanunun da, ev sahiplerinin kendi evlerinde evcil hayvan beslemesi için hiç bir kuruluştan, apartman yöneticisi ve kat sakinlerinden izin onay almasıyla ilgili hiç bir hüküm yokmuş

Fakat sokaktan sahiplendirilmiş hayvanlara çip takılması gerekiyormuş, çipsiz sahiplenmenin cezası varmış

Apartman dışı ortak alana girmediğinden, sokak hayvanı beslemenin cezası yokmuş. Ama apartman içi ve bahçesinde kat sakinlerinden izin alınması gerekiyormuş. Ortak karar olumlu ise, kimsenin şikayeti yoksa cezası yokmuş

Zemheri keşke hata olsa. İlk taşındığımızda oğlum çimlerde emekliyordu. Şimdi ben botlarla bile giremiyorum. Bahçe katı komşum her akşam bir sürü kaka topluyor eliyle ki çim alan orası. Şahit olmasak biz de kedi asla ortada bırakmaz derdik. Benim oğlum bile kaç kez bastı. Kaç kez ayakkabı yıkadım bilmiyorum. Çimen, toprak, taş, apartman mermeri her yerde.
Bu söylediklerin çok şaşırtıcı, bizim okulda baktığımız anne kedinin kapısını kapatmışlar bir gece, hayvan bütün dolapları indirmiş dışarı çıkıp tuvaletini yapabilmek için. Köyde kendi kedilerim de vardı, yavrular ölmesin diye gece banyoya koyardık hayvanı, tuvaletini yapmak zorunda kalırsa üzerine yerde bulduğu ne varsa onu ittirirdi. Kendi kedimi de gece balkona kapatıyorum aylardır, sokak soğuk diye, bir defa pislemedi ortalığa, hatta hiçbir yere. Sizin oranın kedileri garip. Köpek pisler açığa, kedi asla desem yeri var

Oy çokluğu olursa gitsin kararı çıkar. Suç kedilerin değil. Yola kuru fasulye dökenlerin. Dökme buraya diyorum, on dk beklesen zaten kedi onu yiyip bitirir seni hayvan düşmanı diyor bana. E yerin yağı kokusu nasıl olacak? Arkadaşım arabaya binmesen yine yağlı sulu yemeğe basmış. Arabası yağ. Yani anlatılmaz yaşanır bir site gerçekten. Kedi evleri yaptık. Kedi besleme alanları, makinaları aldık. Yok yine üşeniyor oraya yürümeye, yemek döküyor kaldırıma. Çıldırmamak elde değil. Ama sonra hayvan düşmanı ben oluyorum. Millet böyle böyle bilendi hayvanlara. Bir olay olsa da gitse kediler diye bakıyorlar.
Buna yaptırım uygulanabilir işte, kameralardan görüneni ifşa etmek bile mümkün. Bizde sokağa döken bile yok, apartman bahçesi site bahçesi ne demek. Ama bu hayvanların suçu değil, insanımız insan değil.

Yasal olarak bir şey yapamasa da o kedi maalesef kapının önünde güvende değil. Evinize almanızı öneririm. Evinizde tabi ki besleyebilirsiniz. Evinize kimse karışamaz. Hem adam nereden bilecek eve aldığınızı. Siz yine de sağlama almak için kedinin aşılarını yaptırıp çip taktırın veya karne çıkartın.
Evet sokak hayvanlarını çipsiz sahiplenmenin de cezası varmış. Ben veterinere götürdüğüm de ne gerekiyorsa yaparlar diye düşünüyorum, ben hiç kedi beslemediğim için aşı vs tam bilmiyorum
:/

Benim kedi nasıl çiplenecek yaaa, bir sepete kutuya koyup götürsem beni de çipleyecek olanı da yer vallahi 🤣 neyse ceza kesilirse gider çipletiriz artık, o zamana kadar yaşarsa.

Evet sokak hayvanlarını çipsiz sahiplenmenin de cezası varmış. Ben veterinere götürdüğüm de ne gerekiyorsa yaparlar diye düşünüyorum, ben hiç kedi beslemediğim için aşı vs tam bilmiyorum
:/
Veteriner hepsini bilir. Özel veterinerlerde pahallı olur (1700tl) Zorunlu olan kuduz ve parazit aşıları bildiğim kadarıyla. İl tarim müdürlüğüne bağlı veterinerler de yapıyor.

4 kedi annesiyim. Kapımda düzenli baktığım enaz 3 ortalama 5 6 kedi var. Alt dairemi kiraya verirken ilk söylediğim şart buydu. "evde ve kapıda kedilerimiz var apartmana girer çıkarlar eğer kedi korkunuz varsa bizim ev size uygun değil" şükür alt komşularm çok iyi insanlar sıkıntı yaşamıyoruz. Sokakta sıkıntı yaşadığım komşular var ama artık benden çekiniyorlar zira canlarına okudum.Sokak hayvanları kanunla güvence altında kimse bi şey yapamaz.Ararım haydi polisini çekerim videoyu atarım sosyal medyaya, etiketlerim haytap,pawguard, benimsesimol,aydanınpatileri gibi bol takipçili sayfaları sonra o uğraşsın dursun... böyle bir durumda inadına o sokak kedi evi dolmazsa orayı düzenli besleme noktası haline getirmezlerse bende bi şey bilmiyorum. (hayvanseverler olarak bizde az deli değiliz.) Zaten evdeki kedinize kimse karışamaz çipletirken onay falan istemiyorlar. İl ve ilçe tarım 280 gibi bi rakama hem çip takıyor hem kuduz aşısı yapıyor. Daha yeni çipledim tarımda ordan biliyorum. Gidin tarımda çip taktırın hiç bir halt edemez yönetici... evinize de huzur ve neşe gelir...

Son düzenleme:
Neden bu kadar sinirlendiniz ki.
Çünkü ben daha önce hayvan sahiplenmedim, ona iyi bakamamaktan korktum. En azından dışarıda yemek ve su içiyor güven de diye düşündüm
Çünkü bu şekilde davranarak hayvanı tehlikeye atıyosunuz. Sonuçta adam net bir şekilde istemediğini söylemiş bir şey yapacağı belli. İyilik yapmak isterken zarar görmesine yol açmanız oldukça muhtemel.

Merhaba
Kızlar ben apartmanın dışında sokak kedisi besliyorum. Apartmanın içinde değil, dış kapısının önünde. Kulübesi ve kumu var. Uysal bir kedi, çok yüksek sesle miyavlamaz, kimseyi tırmalamaz. Apartman içine de girmez.

Fakat yönetici kediyi istemiyor. Doğrusu sokakta kedi görmeye tahammülü yok.
Tartıştık, adam benim konuşmama izin vermiyor. Komşularla samimi değilim, ben hariç kimse beslemiyor, kapı önünde görünce seviyorlar sadece.

Diyor ki "Apartmanın dışı ortak alana giriyor, herkesten izin almadan besleyemezsin, cezası var, şikayet ederim seni"

"Kusura bakmayın X bey bilmiyordum, izin alayım herkesten" dedim

Diyor ki "Avrupa'da var mı sokak kedisi yok, sokak hayvanı 3.dünya ülkelerin de olur, bak gelişmiyor ulke, yarın ararım belediyeyi alsın barınağa götürsün"

"Tamam X bey anladım, güzelce söyleyebilirdiniz, evime de alırım ben" dedim

Diyor ki "yok olmaz Yargıtay'ın kararı var, apartman dairesinde evcil hayvan beslenmez, cezası var, git müstakil ev al orada besle"

Diyalog böyle. Ben kendisine hakaret etmedim. Çevre il müdürlüğüne kadar çıkarım, polis çağırırım. Pazartesi şikayet edeceğim seni diyor

Herkesten izin almadan, apartman dışında kedi beslemem doğru değil miydi ben mi haksızım? Evime alayım diyorum, o da yasak diyor. Kiracı da değiliz hani.
Kedi için değil köpek için var o kural. O da yeni çıkan bir kural yenilerde okudum

Kedi fobim var aşırı seviyorum içime sokasim geliyor ama dokunamiyorum çok yeni azıcık yaklaşıp kafalarını sevebiliyorum bu a rağmen en az 4 5 kedim var sitede besledigim ikisi kadrolu diğerleri sabah akşam gelip mama yerler.
Neyse bizim site yönetimide yok burda besleyemezsin yok insanlar rahatsız oluyormuş görüntü bozulurmus mama kaplarından dolayı hatta toplatti bile mama kaplarıni dedim sen şimdi yandın bir kavga ettim ki normalde çok tarzım değildir ağzıma geleni saydım bir daha koydum hadi dedim gücün yeterse kaldır o oldu ağzını açamıyor şimdi size de tavsiyem böyle tiplerle asla nazik kibar konuşulmuyor ağzını yirticaksin bak o zaman nasıl yola gelir.

Back
X