Merhaba
Kızlar ben apartmanın dışında sokak kedisi besliyorum. Apartmanın içinde değil, dış kapısının önünde. Kulübesi ve kumu var. Uysal bir kedi, çok yüksek sesle miyavlamaz, kimseyi tırmalamaz. Apartman içine de girmez.
Fakat yönetici kediyi istemiyor. Doğrusu sokakta kedi görmeye tahammülü yok.
Tartıştık, adam benim konuşmama izin vermiyor. Komşularla samimi değilim, ben hariç kimse beslemiyor, kapı önünde görünce seviyorlar sadece.
Diyor ki "Apartmanın dışı ortak alana giriyor, herkesten izin almadan besleyemezsin, cezası var, şikayet ederim seni"
"Kusura bakmayın X bey bilmiyordum, izin alayım herkesten" dedim
Diyor ki "Avrupa'da var mı sokak kedisi yok, sokak hayvanı 3.dünya ülkelerin de olur, bak gelişmiyor ulke, yarın ararım belediyeyi alsın barınağa götürsün"
"Tamam X bey anladım, güzelce söyleyebilirdiniz, evime de alırım ben" dedim
Diyor ki "yok olmaz Yargıtay'ın kararı var, apartman dairesinde evcil hayvan beslenmez, cezası var, git müstakil ev al orada besle"
Diyalog böyle. Ben kendisine hakaret etmedim. Çevre il müdürlüğüne kadar çıkarım, polis çağırırım. Pazartesi şikayet edeceğim seni diyor
Herkesten izin almadan, apartman dışında kedi beslemem doğru değil miydi ben mi haksızım? Evime alayım diyorum, o da yasak diyor. Kiracı da değiliz hani.