• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce Haksız Olan Ben Miyim?

Peki onayı kimden alacağım. Ben yarın kediyi veterinere götürsem, direkt evime alamayacak mıyım.

Bu konu supheli oturup okuyun herhangi bir kopek icin garanti ama kedilerde emin degilim apartmandan onay gerekiyor. Ztn sizden evrak isterler bir deneyin ciplenirse sorun kalmaz. Ne kdr uygulanabilir is nereye gider bilmiyorum
Resmi sahiplenmeden bahsediyorum

Kudra ben gunlerce uyumadim bu yonetmelik yuzunden
Evet ev icine de karisiliyor ztn ustune alman icin onay goturuyorsun ama kedi icin bu nokta supheli
Ilkinde para cezasi 2. Sikayet el koyma sokak hayvani / kopek karmasasi
Artik kocaman bir dag var onumuzde, su an yonetmelik kanunun ustunde daha problemli.
Kedinin kim farkında olacak ki.

Yani yönetmelikte olsa bile uygulanabilir bir madde mi bu?

Kudra ben gunlerce uyumadim bu yonetmelik yuzunden
Evet ev icine de karisiliyor ztn ustune alman icin onay goturuyorsun ama kedi icin bu nokta supheli
Ilkinde para cezasi 2. Sikayet el koyma sokak hayvani / kopek karmasasi
Artik kocaman bir dag var onumuzde, su an yonetmelik kanunun ustunde daha problemli.
Bağlı olduğu kanun aym’de zaten sanırım. Burda bir hukuksuzluk olduğunu savunuyor bazı hukukçular. Uğraşıyorlar bakalım bir sonuç çıkar diye ümit ediyorum.

Çipletiyoruz ya. Çipletmeden aşı tedavi hiç bişe yapılmıyor.
Apartmanda kim farkında olacak demiştim.
Bizim apartmanın yarısında kedi varmış, söylemeselerdi bilmezdim.
Ama çip için başta izin isteniyor diyorsunuz sanırım, öyle düşünmemiştim.
Şikayet üzerine izin alınmalı diye algıladım ben.

Valla besliycez demekki iyi bizim komşular şikayet yok.Bi kadın vardı kedi düşmanı kedinin suyunu tekmeler kovalar mamaların içine birşeyler atar pis vs diye felç oldu birgün aniden durduk yere resmen böyle her tarafı şimdi kendi muhtaç bir lokma suya ağzına yemek verene şimdi onada yük diyorlar .Yani ondan oldu demiyorum bilemem de ben zerre de halini sormuyorum.Çok yaptı düşmanlık ağzı dili olmayan canlılara.Neyseki herşeyi bilen var gören var herkes ettiğini bulsun dileğim bu.Sevmemek başka korkmak başka sevene bakana engel olmak başka Hitler'in Yahudilere yaptığını hayvanlara uygulamak başka.Allah gelsin haklarından insanlar çok temiz sokaktaki afedersiniz tükürüklerden apartman boşluklarının halinden sigara izmaritlerinden boş şişelerden belli ondan ter kokusu diye konumuz bile var.Neyse

Kediyi evinize alın bu adam müsvettesi onu zehirler ya da alır bir poşete koyar çöpe atar.
Evinizde kedi beslemeye karışamaz. Köpek mi bu havlasında komşuları rahatsız etsin. Kuş gibi balık gibi düşünün. Onlara karışabilir mi?
Kedi beslemek çok kolay. Kumuna tuvaletini yapar 2,3 gün yalnız bile yaşar. Kendi kendini temizler. Tüyünüde hep tarayın tüy dökümü de az olur.

yeni yönetmelik çok fena. Umarım değişir ya da iptal olur bir gün.
Barınaktan hayvan çıkartırken yani sahiplenirken yönetim izni isteniyor.
Ama siz bunu sokakta buldunuz ve kedi köpek değil. Çipletebilirsiniz yönetim izni olmadan.
Eğer çiplemezlerse illa izin istenirse sizde çipletmeyin. 2025 sonuna kadar müddeti var çip zorunluluğunun. Onu da o zaman düşünürsünüz

Kediyi evinize alın bu adam müsvettesi onu zehirler ya da alır bir poşete koyar çöpe atar.
Evinizde kedi beslemeye karışamaz. Köpek mi bu havlasında komşuları rahatsız etsin. Kuş gibi balık gibi düşünün. Onlara karışabilir mi?
Kedi beslemek çok kolay. Kumuna tuvaletini yapar 2,3 gün yalnız bile yaşar. Kendi kendini temizler. Tüyünüde hep tarayın tüy dökümü de az olur.
Şimdi araştırıyorum internetten kedi bakımını. Zaten bu yöneticinin sokakta kedi görmeye tahammülü yok

İnanın çok kolay bakımı. Tek kedi hiç kedi nerdeyse 😀
Benim 1 köpeğim 4 kedim var evde. Köpek bakımı zor ama müthiş zevkli. Kedi bakımı ise çok rahat. Yemini ver suyunu değiştir hergün. Kumu temizle. 10 dak da tamam

İnanın çok kolay bakımı. Tek kedi hiç kedi nerdeyse 😀
Benim 1 köpeğim 4 kedim var evde. Köpek bakımı zor ama müthiş zevkli. Kedi bakımı ise çok rahat. Yemini ver suyunu değiştir hergün. Kumu temizle. 10 dak da tamam
Peki kediyi ilk evime aldığım da yıkamam gerekiyor mu?

Merhaba
Kızlar ben apartmanın dışında sokak kedisi besliyorum. Apartmanın içinde değil, dış kapısının önünde. Kulübesi ve kumu var. Uysal bir kedi, çok yüksek sesle miyavlamaz, kimseyi tırmalamaz. Apartman içine de girmez.

Fakat yönetici kediyi istemiyor. Doğrusu sokakta kedi görmeye tahammülü yok.
Tartıştık, adam benim konuşmama izin vermiyor. Komşularla samimi değilim, ben hariç kimse beslemiyor, kapı önünde görünce seviyorlar sadece.

Diyor ki "Apartmanın dışı ortak alana giriyor, herkesten izin almadan besleyemezsin, cezası var, şikayet ederim seni"

"Kusura bakmayın X bey bilmiyordum, izin alayım herkesten" dedim

Diyor ki "Avrupa'da var mı sokak kedisi yok, sokak hayvanı 3.dünya ülkelerin de olur, bak gelişmiyor ulke, yarın ararım belediyeyi alsın barınağa götürsün"

"Tamam X bey anladım, güzelce söyleyebilirdiniz, evime de alırım ben" dedim

Diyor ki "yok olmaz Yargıtay'ın kararı var, apartman dairesinde evcil hayvan beslenmez, cezası var, git müstakil ev al orada besle"

Diyalog böyle. Ben kendisine hakaret etmedim. Çevre il müdürlüğüne kadar çıkarım, polis çağırırım. Pazartesi şikayet edeceğim seni diyor

Herkesten izin almadan, apartman dışında kedi beslemem doğru değil miydi ben mi haksızım? Evime alayım diyorum, o da yasak diyor. Kiracı da değiliz hani.
Var böyle gerizekalılar eğer sesli bir hayvan değilse eve almanıza bir şey diyemez bizim de ilk apt da vardı adam her yere levha asmıştı hayvan beslemek yasak sokak hayvanı siteye girmesi yasak vs site dediği de tek bina biziz :) beslediğimiz hayvan da yağmurda doğurmuş bi kedi otoparkın kapalı yerine yuva yaptık 3-4 daire kim evdeyse mama su veriyo hayvanları sıcak falan tutuyoruz kafayı yedi adam tutturdu gelen temizlikçe şikayetçi iyi dedik otoparkı biz temizlicez halbuki kirli değil kumu bile var ona rağmen bir gün gitmiş o hayvanlara napmışsa yapmış ne anneyi ne yavruları bulamadık daha aldı mı attı mı bi yere mi götürdü haberimiz yok

İmkanım var evime de alacağım, sadece ilk kez evde kedi besleyeceğim tedirginim.
Yoksa daha önceden alırdım.
Hiç tedirgin olmayın, her türlü sokaktan iyi şartları olacak öyle düşünün. Tek ihtiyacı kum, mama ve su kabı başka hiçbir derdi yok inanın ben de besledim hepimizin bir ilki oldu kedi bu konuda çok rahat bir hayvan. Veterinere götürün iç dış parazitini yapsın tırnaklarını eve alacağınız için kesebilirsiniz ama aldıktan sonra lütfen sokağa bırakmayın tekrar. Kısırlaştırmanız gerekebilir kısır değilse, belediye yapıyor diye biliyorum sokak kedileri için ücretsiz.

Merhaba
Kızlar ben apartmanın dışında sokak kedisi besliyorum. Apartmanın içinde değil, dış kapısının önünde. Kulübesi ve kumu var. Uysal bir kedi, çok yüksek sesle miyavlamaz, kimseyi tırmalamaz. Apartman içine de girmez.

Fakat yönetici kediyi istemiyor. Doğrusu sokakta kedi görmeye tahammülü yok.
Tartıştık, adam benim konuşmama izin vermiyor. Komşularla samimi değilim, ben hariç kimse beslemiyor, kapı önünde görünce seviyorlar sadece.

Diyor ki "Apartmanın dışı ortak alana giriyor, herkesten izin almadan besleyemezsin, cezası var, şikayet ederim seni"

"Kusura bakmayın X bey bilmiyordum, izin alayım herkesten" dedim

Diyor ki "Avrupa'da var mı sokak kedisi yok, sokak hayvanı 3.dünya ülkelerin de olur, bak gelişmiyor ulke, yarın ararım belediyeyi alsın barınağa götürsün"

"Tamam X bey anladım, güzelce söyleyebilirdiniz, evime de alırım ben" dedim

Diyor ki "yok olmaz Yargıtay'ın kararı var, apartman dairesinde evcil hayvan beslenmez, cezası var, git müstakil ev al orada besle"

Diyalog böyle. Ben kendisine hakaret etmedim. Çevre il müdürlüğüne kadar çıkarım, polis çağırırım. Pazartesi şikayet edeceğim seni diyor

Herkesten izin almadan, apartman dışında kedi beslemem doğru değil miydi ben mi haksızım? Evime alayım diyorum, o da yasak diyor. Kiracı da değiliz hani.
Ne yapsın hayvanlar açlıktan ölsünmü mecbur beslenecek bunlar,şu konuda haklı dünyanın hiçbir yerinde sokak hayvanı yok,hayvanlar bu şekilde madur edilmiyor,soğuk betonlarda kaldırımlarda aç perişan uyumak zorunda bırakılmıyor,benim yaşadığım yerde eksilere düşüyor arabalar bile donuyor ama hayvanlar sokakta perişan haldeler,hayvan severler sokak hayvanlarına dokunma demek yerine sokak hayvanları için doğal barınaklar isteseler keşke,ormanlık alanlarda doğal barınaklar yapılıyor hayvanlar için çok daha ideal ama kimse bunu yapmıyor,onun dışında şuraya buraya şikayet ederim şunu yaparım onu derim fln hikaye kimki bu tehditler savuruyor,önce siz gidip şikayet edin kedi besliyorum diye sözle taciz tehdit ediliyorum deyin,kedi köpek beslemek ne zamandan beridir suç,evinize zaten alabilirsiniz bu kimseyi ilgilendirmez ev sizin.

Yeni yonetmelik apartmandan onay istiyor arkadaslar evet sok edici ama istiyor.
Gercekten cogu kisinin fikrinin olmamasina cok sasirdim ben gunlerce uyuyamadim nasil okumamis olursunuz
Uygulama kismi, yönetmelik ayrintilari cok ince. Oturun arastirin lutfen. Kafaniza gore itiraz etmeyin
Bu yönetmelik siteleri kapsıyor mu acaba? Oturduğum sitede hiç kedi yoktu. 3-4 yıl önce birisi bir tane kedi getirdi ve çoklu kedi koydu. Şu an en az 100 kedi var. Apartman içlerinde ve arabalarda yaşıyorlar. Yeşil alanlar artık onlara ait, çocuklara değil. Her yer kedi kakası, apartman merdivenlerinden araba kaputlarına kadar. Dün de bir motorsikletin oturma yerine cıvık kaka yapmış bir kedi, sahibi çıldırdı. Ek olarak yerlerde kuru fasulyeler, patlıcan dolmaları. Besleyenler artık yemekleri öylece ortak alanlara döker oldu.

Bu durum sitedeki bazı insanların kedileri istememesine sebep oldu. Şu an resmen sitede savaş var. İstemeyenler ve isteyenler. Yeni yönetmelikle gitsinler diye diretirler mi acaba?

Ne yapsın hayvanlar açlıktan ölsünmü mecbur beslenecek bunlar,şu konuda haklı dünyanın hiçbir yerinde sokak hayvanı yok,hayvanlar bu şekilde madur edilmiyor,soğuk betonlarda kaldırımlarda aç perişan uyumak zorunda bırakılmıyor,benim yaşadığım yerde eksilere düşüyor arabalar bile donuyor ama hayvanlar sokakta perişan haldeler,hayvan severler sokak hayvanlarına dokunma demek yerine sokak hayvanları için doğal barınaklar isteseler keşke,ormanlık alanlarda doğal barınaklar yapılıyor hayvanlar için çok daha ideal ama kimse bunu yapmıyor,onun dışında şuraya buraya şikayet ederim şunu yaparım onu derim fln hikaye kimki bu tehditler savuruyor,önce siz gidip şikayet edin kedi besliyorum diye sözle taciz tehdit ediliyorum deyin,kedi köpek beslemek ne zamandan beridir suç,evinize zaten alabilirsiniz bu kimseyi ilgilendirmez ev sizin.
Ben yöneticinin üzerine çok gitmedim, sinirini kediden almasın diye. Ama polise diyeceğim kapımı çaldı beni tehdit etti diye. Herhalde beni saf buldu, saydı ağzına geleni

Kurul kararıyla engellenebilirmiş ama hiçbir kuruldan böyle bir karar çıkarılabileceğini düşünmüyorum

Back
X