Sizce erken mi?

Dnzkumgns

Üye
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2022
52
119
Herkese merhabalar, bir kızın 21 yaşında evlenmesi erken mi sizce ideal yaş aralığı kaç? Bu arada nişanlım 29 yaşında.
Yaş bir evlilik kriteri olmamalı.
Şartlar uygun mu?
Çiftler uygun mu??
Her anlamda hazır mıyız önemli olan.
Biliyorum ama yinede farklı bakış açılarını görmek istediğim için soruyorum. Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Bana göre 21 yaş evlilik için biraz erken ama bu kişiye bağlı.Evlilik önemli bir karar.Şuan çok gençsin bu kararın ne kadar doğru olur bilmiyorum.Bence bir süre daha bekle.Önemli olan yaş değil karşına çıkan insandır.Yolun açık olsun.

Bana göre 21 yaş evlilik için biraz erken ama bu kişiye bağlı.Evlilik önemli bir karar.Şuan çok gençsin bu kararın ne kadar doğru olur bilmiyorum.Bence bir süre daha bekle.Önemli olan yaş değil karşına çıkan insandır.Yolun açık olsun.
Evet çok doğru. Teşekkür ederim

Herkese merhabalar, bir kızın 21 yaşında evlenmesi erken mi sizce ideal yaş aralığı kaç? Bu arada nişanlım 29 yaşında.
Şartlar uygun mu?
Çiftler uygun mu??
Biliyorum ama yinede farklı bakış açılarını görmek istediğim için soruyorum. Şimdiden herkese teşekkür ederim.
Neye göre erken kime göre erken.Bana göre maddi özgürlüğünü kazanmayan kız yada erkek hiç farketmez hic kimse evlenmeye cesaret edememeli.

Evet sizin de dediğiniz gibi neye göre kime göre erken. Herkesin bakış açısı farklı oluyor. Bu durumu sadece maddi açıdan değerlendirmekte yanlış mesela . Demek istediğim maddi özgürlük önemli ama her şey onu kazanmakla bitmiyor.

Şartlar uygun mu?
Çiftler uygun mu??
Evlendiğimizde eşimde bende 20 yaşındaydık 7 yıl olacak evleneli. Bizim için zamanıydı ama herkesin önceliği , şartları , psikolojileri farklıdır. Buna ancak kendiniz karat verirsiniz

Şartlar uygun mu?
Çiftler uygun mu??
21 yaş yeni nesile göre çok küçük, ama çok olgun akıllı işine bilen biri iseniz evlilik kolaylaşır tabi eşiniz de düzgün size bağlı biri ise, yine de bir kız en erken 25 de evlenmeli bana göre..

21 yaş çok erken zaten liseden 18 yaşında mezun olunuyor evlilik öyle her daim yanak yanaga olan bir sey degil
Belirli bir süre sonra yemek yapcak camasir ütü hele cocuk olunca
İnstgram gördüğümüz o kusursuz hayatlar degil
21 yasindaydim üniversite okumamistim
Ama evlenmeyi çok erteledim
29 yasinda evlendim.
25 dogru yelken acmani onererim

Şartlar uygun mu?
Çiftler uygun mu??
Evlilikten beklentine baglı yani bu öyle toz pembe olan instagram vs deki gibi Bi hayat degil sıkıntısı zorlugu sorumlulukları var ha ben herşeye okeyim farkındayım bilinçli biriyim yürütürüm diyorsan neden erken olsun herkesin evlilik için hazır oldugu yaş farklıdır sen 21 de hazır hissedersin başkası 40 yaşında hazır hissetmez yani bu karakter meselesi biraz da

Sizin için erken, sevgiliniz için zamanı. Kimin önceliğini önemli, sizin mi onun mu? Gördüğünüz gibi. Yaş gayet önemli.

21 çok erken bence. Ama bence. Ben şu şekilde düşünüyorum herkesin eline bir para geçsin, gücünü toplasın hala aynı insanla olmaya devam etmek istiyorsa kendi ayakları üzerinde durarak evlensin.

Önemli olmadığını iddia etmiyorum zaten. Tek kriter bu olmamalı sadece diye düşünüyorum.
"Bir kriter olmamalı" demişsiniz konunuzda. O yüzden öyle dedim.
Bir insanın muhakeme yeteneyi yaklaşık 24 yaşında olgunlaşıyor. Yani siz şu an bazı şeylerin tam olarak muhakemesini yapamayacak yaştasınız. En azından 24 yaşına kadar evlenilmemeli bence😊

"Bir kriter olmamalı" demişsiniz konunuzda. O yüzden öyle dedim.
Bir insanın muhakeme yeteneyi yaklaşık 24 yaşında olgunlaşıyor. Yani siz şu an bazı şeylerin tam olarak muhakemesini yapamayacak yaştasınız. En azından 24 yaşına kadar evlenilmemeli bence😊
Yukarıda da yazdığım gibi tek kriter bu olmamalı anlamında yazdım. 24 yaşından sonra hangi şeylerin muhakemesini yapabileceğim tam olarak?

Hayatınızın başlangıç noktasındasınız neden hemen evlenerek önünü kapatıyorsunuz sizin yaşınızda üniversiteye başlayan insanlar var .Günümüzde malesef evlilikler dışardan bakıldığı kadar güllük gülüstanlık değil evlilik kapalı bir kutu içine girmeden anlayamıyorsunuz. Eğitim,maddi kazanç,aileler bunların hepsi etkileyecek ben evliliği karalamıyorum ama en azından 25 yaşınızı geçmenizi tavsiye ederim

X