Sizce doğru mu yapıyorum ?

Ya ben neye üzülüyorum biliyor musunuz 3 yıldır beni tanıyor. Bizim aramızda hiç senin paran benim param durumu olmadı çok şükür. Yemek yemeye giderdik onda yoksa ben öderdim bende yoksa o. Yada cebinde parası yoksa diyelimki ben pizza yemek istedim hayatım benm param yok ama 1 hafta sonra olacak o zaman yesek olur mu bugün daha uygun yiyelim yada sende varsa sen ver haftaya da ben ısmarlarım tarzında bir ilişkiydi.İkimizde çok memnunduk bundan.
O işteyken evine giderdim marketten alışveriş yapıp yemeklerini yapardım evde onu beklerdim yemek yapmayı çok seviyorum hele sevdiklerime hazırlamaya bayılıyorum.
Oda eve gelmeden arayıp bişey lazım mı diye sorardı ben hersey var desem de yinede eli boş gelmezdi.Bugünleri unutamıyorum.Herseyi geçtim onun çok sıkısık olduğu dönemlerde çıkarttım ona burs kartımı verdim memlekete dönmeden 1000 tl parayı bıraktım öyle döndüm ünv.bitince , sigaraya verilen 1 tl yi bile boşa harcanmış para olarak görürken paket paket sigara alırdım ona parası yok diye, tek seferde 5-10 paket alıyordum ki hergün yanına gidip tek bi paketi vernce mahcup olmasın bi seferde vereyim bitsin gitsin diye düşünürdüm, sabah işten çıkardı benim tatil günüm bile olsa 7de uyanıp bende de para yoksa yurttaki kahvaltı hakkımla 2 poğaça alıp koşa koşa ona giderdim sürpriz yapardım.
Yatağının nevresimine çarsafına ayağına giydiği çorabına kadar zevkle alırdım.
Şimdi lafım ona ben maddiyatcı bi kız bütün bunları neden yapayım.
İkimizde de para oolmayıp makarna yediğimiz günleri bliyorum madem paragözüm neden o günlerde yanındaydım.
Bunları onada söyle dyeceksiniz söuleynce yüzlüyormuşum gibi algılıyor vayy bee demek bana bunuda yapacaktın hiçbirini unutmamışsın vur yüzüme diyor.

canim sen bu adama laf anlatamazsin ki herseyi istedigi gibi ceviriyor tabiki sus diye. Cokta güzel maas aliyor hicmi gücüne gitmiyor bu be parasiz kalmak. Ailede bir yere kadar ya sahsen benim fena gücüme giderdi

Adamın 60 bin TL borcu var ailesine çektiği kredilerden, ayda yılda bir değil ki
Konuya bakarak yazıyorum ben
Otuz küsür sayfayı okuyup yorumlamak zor
Ayrıca konu sahibi konusuna bunları eklemiş olsaydı ona göre yorum yapardım
Bence ayrılsın zaten evlenince daha çekilmez hal alacaktır eğer hep böyleyse

canim sen bu adama laf anlatamazsin ki herseyi istedigi gibi ceviriyor tabiki sus diye. Cokta güzel maas aliyor hicmi gücüne gitmiyor bu be parasiz kalmak. Ailede bir yere kadar ya sahsen benim fena gücüme giderdi
Bazen öyle çok gücüne gidiyor ki, çevresindeki çoğu arkadası polis, hepsinin ya arabası var ya motoru yada birikmişi altını vs. Bizimkininse koca bir borçtan baska birşeyi yok. Normalde çok gururlu çok hırslı bir adam, sıkıntı çektiği zamanlarda onları unutmayıp keşke buna göre davransa...Mesela ben 3 ay hiç para almadan daha doğrusu sadece yol parasına iş öğrenmek için çalıştım hayatımın en zor günlerini geçirdim. Elim ayağım tuttuğa sürece birdaha bu duruma düşmemek için elimden geleni yapıcam dedim hep o günlerde. 1 tl verip smit alamıyordum sabahları, herkes kahvaltı yaparken ben yedim diyordum.O günlerimden ders aldığım için şimdi ona göre yasıyorum, demem o ki keşke sevglimde biraz ilersini düşünse o tam aksine ben bu parayı kazanıyorsam düşünmeden yerim niye hesap kitap yapayım sürekli böyle hayat mı gecer modunda

Nasıl biliyor musunuz kendimi bana suçlu hissettiriyor çünkü. Öyle şeyler söylüyo ki ben kendimden şüphe ediyorum ve özür dileyecek konuma geliyorum utanıyorum. Ben seni böyle tanımazdım meğer senin için varsa yoksa para para Allah aşkına neden bu kadar paraya tamah ediyosun ben hayatımda böyle birşey görmedim annem babam beni büyüten insanlar için dediklerine bak yazıklar olsun sana ne istedin de yapmadım demek ki ben asg.ücretle çalışan bi adam olsam benle sevgli bile olmayacaktın senin için maddiyat demek hersey demek........

Sen kendini bilmiyor musun sonucta niye suclu hissediyorsun? Geleceginin nasıl olacağını da biliyorsun. Neden bu kadar şüpheye düşüyorsjn ki

Hiçbir mecburiyetim yok çok şükür, sadece ben düşüncelerimi dile getirdiğim zaman öyle bi yargılıyor ki beni dediğim gibi bianda paragöz sadece evlilikte maddiyata önem veren bi kız oluyorum. Ve o an sinir oluyorum öyle muamele görmekten.
Yazık gercekten çok yazık varsa yoksa para para hersey maddiyat olmuş senin hayatında, ben borç ne ki ya huzurumuz olsun yeter diyorum birde sana bakıyorum para yoksa huzur da yok kafasındasın diyor. Ağlayasım geliyo o an ben ne dedim böyle bu lafları işitecek kadar diye.

Sen gerçekçisin adımını sağlam atmak istiyorsun o ise hayal dünyasında yaşıyor.

Zaten bana ailesi ilk baştan beri şunu aşıladı maddiyat bizim için önemli değil, biz kızımızı evlendirdik karsı tarafa da şunu takın bunu alın böyle yapın demedik insanın durumu neyse onu yapar Allah sağlık huzur versin yeterki diyince insan utanıyo birşeyler sormaya aksini diyemiyorsun

Bizden bir şey istemesin diye yolunu yapıyorlar.Zaten istesenizde yapamazlar ki.İhale erkek arkadaşına kalacak.O da borcu ne zaman bitecek kimbilir.Ailesi alışmış oğlanın maaşını yemeye ,evlensede bu böyle devam edecek.Oğlana ev geçindirmeye para kalırmı bilmem.

Bence çok bencilsin nolur yani iki kuruş da sen koysan.
Ayrıca zaten 1500 lira masrafınız olacaksa o iki çeyrek senin kendi masraflarını bile çekmeye yetmiyor.
Asgari ücret alıyosun adamla
1500 liralık plan yapıyosun o da iyiymiş

yapman gereken şey o birikimi ikinizin geleceği için yaptığını söylemek belki dank ederde oda birşeyler yapmaya başlar ha başlamadı mı hiç aldırma bitir zamanını kaybetme yoluna bak.

Hanımlar dün gece konustum ne var ne yoksa döktüm içimdekileri.
Konuya girerken de dedim ki bu söylediklerimden sonra bana yine paragöz yada maddiyatcı kız muamelesi yapıcaksın muhtemelen ama inan hiç umrumda değil ben kendimi biliyorum sen ne düşünürsen düşün.Ben sende olmasa anlarım ama bana sürekli yok yok diyipte ailene gelince o parayı çok sıkıntılar çekerek bulman zoruma gidiyor arttık.Bana gelip diyosun ki hayatım takı gereksiz, eşyada çok masrafa ne gerek var, bi düğüne o kadar para verilir mi bana bunlarla geliyosun tamam diyorum bakıyorum 1 ay geçmeden sizinkilere kredi çekiyosun . Be adam kardeşini evlendirdin annen için evi tadilat yaptırdın babanın bi dünya borcunu ödedin halada ödüyorsun ödeyeceksin arabada aldın sıra bize ne zaman gelecek Allah askına dedim.
Bna ne dese beğenirsiniz tek sorun bitti de bunlar mı kaldı yani ben sana evlenme teklifi ederken ne dedim kelebek ben bekarım .Bekar olduğum içinde ailem istediğinde veremem diyemiyorum evlatları olarak ama sana çek kurtar beni bundan evlenelim o zaman benmde bi geçindirdiğim evim var diyebilirim onlara dedim ama sen ne dedin olmaz benm de aileme destek olmam lazım dedin ayrıca ben sana anlayıs göster isteme derken param olmadığı içindi ben şimdi 3 sene şarktayım ve 3 sene sonra Allah'ın izniyle hepsni yapabilecek duruma gelcem, herseyn de en güzelini yapcaz senide sıkıntıya sokmcam hiç merak etme dedi.
Bende madem durumun bu kadar kötü hangi akla mantığa seneye evlenelim diyosun bana, ben niye evlenip de kendi aileme destek olmadan senin ailenin kredisine ortak oluyorum. Bna evlenelim diyosun hadi babama söyledim diyelim adam gelin nişan takın dese 2 yüzük alacak durumun yok pardon alırsında borçla alırsın dedim.
Onun üstüne ben senden ayrılmak istiyorum kelebek dedi.
Peki sen blirsin dedim.
Çok gururuma dokunacak gücüme gidecek şeyler söylüyosun ben o kadar aciz miyim sana yüzük alamıcak kadar dedi.
Bende alırsın alırsın da acaba hangi kredi kartıyla , sen aciz değilsin gücüne de gitmesn hiç durumun vehametini ciddiyetini anla diye söylüyorum haksız mıyım ailen bile seni düşünmüyo bi sürü planları var içinde sana dair hiçbişey yok dedim.
Sen ailene söylemediğin için insanlarda ne yapacaklarını bilmiyorlar malum ne zaman olacağı belli dğeil ya benim ailemi suçlayana kadar birazda kendi ailene baksan keşke dedi,
Ben sen gibi aileme 70-80 bin yardım edemedim daha kusura bakma dedim bende.
Etceksin işte 3 sene boyunca rahatla artık diyo.
Yani kısacası sen bana gözünü aç mı diyosun artık dedi.
Bende hayır gözünü açsan da göremeyecek kadar körsün çnkü ben bu şeklde bi gelecek bi evlilik istemiyorum dedim.
Bak kelebek 3 yıl sonra evlencez hersey de istediğin gibi olacak bende önümüzdeki yaz düze çıkıyorum sonra şark bitene kadar en az 7-8 bilezik yapmayı düşünüyorum güne girip dedi.
He bide babam da haklıymış oğlum ben hiç bi zaman karıma maaşımı harcamalarımı borçlarımı söylemedim rahatım var baba sözü dinle söylersen gün gelir teker teker yüzüne vurur hepsini dedi.
Bende babanın yernde olsaydım bende böyle bi akıl verirdim çok zekice dedim.
Her neyse yani özetle bana diyor ki 3 yıl sonra evleneceimiz için hiç bi sıkıntı olmayacak artık aileme kredi çekme lüksüm de yok bana zaman ver kendin de görceksin bizim için birseyler yapmadığımı gördüğün an ayrılırsın o zaman hak veririm sana dedi. Bende ilk defa onu böyle kararlı konusurken gördüm o yüzden tamam dedim.
Uzun oldu kusura bakmayın...

Konuya girerken de dedim ki bu söylediklerimden sonra bana yine paragöz yada maddiyatcı kız muamelesi yapıcaksın muhtemelen ama inan hiç umrumda değil ben kendimi biliyorum sen ne düşünürsen düşün.Ben sende olmasa anlarım ama bana sürekli yok yok diyipte ailene gelince o parayı çok sıkıntılar çekerek bulman zoruma gidiyor arttık.Bana gelip diyosun ki hayatım takı gereksiz, eşyada çok masrafa ne gerek var, bi düğüne o kadar para verilir mi bana bunlarla geliyosun tamam diyorum bakıyorum 1 ay geçmeden sizinkilere kredi çekiyosun . Be adam kardeşini evlendirdin annen için evi tadilat yaptırdın babanın bi dünya borcunu ödedin halada ödüyorsun ödeyeceksin arabada aldın sıra bize ne zaman gelecek Allah askına dedim.
Bna ne dese beğenirsiniz tek sorun bitti de bunlar mı kaldı yani ben sana evlenme teklifi ederken ne dedim kelebek ben bekarım .Bekar olduğum içinde ailem istediğinde veremem diyemiyorum evlatları olarak ama sana çek kurtar beni bundan evlenelim o zaman benmde bi geçindirdiğim evim var diyebilirim onlara dedim ama sen ne dedin olmaz benm de aileme destek olmam lazım dedin ayrıca ben sana anlayıs göster isteme derken param olmadığı içindi ben şimdi 3 sene şarktayım ve 3 sene sonra Allah'ın izniyle hepsni yapabilecek duruma gelcem, herseyn de en güzelini yapcaz senide sıkıntıya sokmcam hiç merak etme dedi.
Bende madem durumun bu kadar kötü hangi akla mantığa seneye evlenelim diyosun bana, ben niye evlenip de kendi aileme destek olmadan senin ailenin kredisine ortak oluyorum. Bna evlenelim diyosun hadi babama söyledim diyelim adam gelin nişan takın dese 2 yüzük alacak durumun yok pardon alırsında borçla alırsın dedim.
Peki sen blirsin dedim.
Çok gururuma dokunacak gücüme gidecek şeyler söylüyosun ben o kadar aciz miyim sana yüzük alamıcak kadar dedi.
Bende alırsın alırsın da acaba hangi kredi kartıyla , sen aciz değilsin gücüne de gitmesn hiç durumun vehametini ciddiyetini anla diye söylüyorum haksız mıyım ailen bile seni düşünmüyo bi sürü planları var içinde sana dair hiçbişey yok dedim.
Sen ailene söylemediğin için insanlarda ne yapacaklarını bilmiyorlar malum ne zaman olacağı belli dğeil ya benim ailemi suçlayana kadar birazda kendi ailene baksan keşke dedi,
Bende hayır gözünü açsan da göremeyecek kadar körsün çnkü ben bu şeklde bi gelecek bi evlilik istemiyorum dedim.
Bak kelebek 3 yıl sonra evlencez hersey de istediğin gibi olacak bende önümüzdeki yaz düze çıkıyorum sonra şark bitene kadar en az 7-8 bilezik yapmayı düşünüyorum güne girip dedi.
He bide babam da haklıymış oğlum ben hiç bi zaman karıma maaşımı harcamalarımı borçlarımı söylemedim rahatım var baba sözü dinle söylersen gün gelir teker teker yüzüne vurur hepsini dedi.
Her neyse yani özetle bana diyor ki 3 yıl sonra evleneceimiz için hiç bi sıkıntı olmayacak artık aileme kredi çekme lüksüm de yok bana zaman ver kendin de görceksin bizim için birseyler yapmadığımı gördüğün an ayrılırsın o zaman hak veririm sana dedi. Bende ilk defa onu böyle kararlı konusurken gördüm o yüzden tamam dedim.

Üç sene daha yiyeceksin yani bu adam için.
Bu sefer bilmem kaç sene verdim şimdi ayrılsam yaşımda şu oldu daha iyisini mi bulacağım sanki diyeceksin yine ayrılamayacaksın.

Üç sene daha yiyeceksin yani bu adam için.
Bu sefer bilmem kaç sene verdim şimdi ayrılsam yaşımda şu oldu daha iyisini mi bulacağım sanki diyeceksin yine ayrılamayacaksın.

Köy ortamı olunca zaten alternatif sıkıntı

Koyunun olmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi derlermis hesabı

Babasının düzgün maaşı yok annesi babası bulmuş sen gibisini işliyolar altın gereksiz takı gereksiz düğün gereksiz ama üst model araba gerekli, kadına maaşını söyleme falan, bu aileye gelin gitmek istiyosun

Köy ortamı olunca zaten alternatif sıkıntı

Koyunun olmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi derlermis hesabı

Benim bir arkadaşım da doğunun bir köyüne atanmıştı. Dört sene orada kalmamak için evlendi bir adamla hala köpek gibi pişman.
Ki Kelebeğin dört sene köyde kalma mecburiyeti de yok, büyük şehirlerde iş arayıp gidip kendine de yetebilir orada. Görümce kaynana kayınpeder besleyip sinir hastası olacağına çok daha mutlu bir hayatı olur.
Ama başını yakmadan anlamayacak burada.
Evlenecek kocam hala aile olduğumuzu anlamadı her haftasonu ailesine gidiyoruz, hala her ay şu kadar para veriyor diye konular açacak. Adamın aileci, ailenin sorumsuz ve yapışkan olduğunu da görmüyor.

Peki sen blirsin dedim.
Basinda ikna oldum deseydin yaziyi okumak zorunda kalmazdim

Babasının düzgün maaşı yok annesi babası bulmuş sen gibisini işliyolar altın gereksiz takı gereksiz düğün gereksiz ama üst model araba gerekli, kadına maaşını söyleme falan, bu aileye gelin gitmek istiyosun

Evlilik şimdi ona çok toz pembe geliyor.
Benim kayınvalide ve kayınpeder fedakar normal yurdum ailesidir. Adam emekli işçi bir miktar da babadan kalan malı var. Dişinden tırnağından arttırmış üç evladıma ev alacağım diye benim annem bize ev verdi artık gerek yok diyoruz hala bize yardım etme derdinde.
Bazen soruyoruz hani sıkışırsan falan bizden de isteyebilirsiniz diye yok diyorlar analık babalık böyle bir şey değil siz mutlu olun yeter derler
Bu kötü niyetli olmayan insanlar bile bazen beni delirtiyor. Geliyor bir hafta kalıyor elinde olmadan iğneliyor, kıskanıyor oğlunu falan. Yada düzenime karışıyor tamamen iyi niyetle o yılda gelip kaldığı on gün beni sinir ediyor.
Babasının yada iyi niyetle verdiği uzun vaazlar akıllar beni çıldırtıyor sıkılıyorum. Ama kaçamıyorum adamın nüfusuna taşıdılar beni.
İyi niyetlisi, beklentisi olmayanı beni bu kadar zorluyorsa bu manyak aileyle ne yapacak göreceğiz.
Çok zor olacak çok.
Sürekli bir maddiyat kavgası olacak. Adam borca alışmış sıkıştı mı borca girecek, ailesi de biliyor bunu onlar da habire borca sokacak. Sürekli bir borç ve kavgayla yaşayacak.

Peki sen blirsin dedim.
hani hemen evlenmek istiyordu. sensiz olmuyordu. ailesine yardım ederdi hani sen karışamazdın.
şimdi senle evlenirsem hayır diyebilirimden 3 sene bekleye geçmiş. o üç sene içinde bekar olduğu için yine ailesine hayır demediği için kredi çekecek.

ölme eşeğim ölme yonca bitecek.

ne uğraştın be AdAm_OLaCaK_KIZ AdAm_OLaCaK_KIZ :))
sessizce dağılsak iyi olacak.
gereksiz sinir harbi bundan sonrası

Yine ikna etmiş yani adam.. Yine süre istemiş kelebekten.. Hem de az da değil, 3 koca yıl..
Kelebek, gerçekten soruyorum sana. Eğer bikaç ay ya da 1 yıl sonra babam arabayı değiştirecekmiş, annem eve yeni mobilya istemiş, kardeşim bilgisayar istemiş vs gibi hrhangi bir sebeple yine ailesine yardım ettiğinde ya ada kredi çektiğinde bu sefer ayrılabilecek misin? Yoksa yine seni kandıracak mı?

X