sizce denemeli miyim?

mendis2

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2015
17
3
53
İyi günler Doktor bey, ben 43 yaşındayım 5 aşılama ve 11 kez tüp bebek yaptırdım. Hep iyi merkezlere gittim. Artık maddi manevi çok yoruldum. Tedavilerim süresince ne bende ne eşimde hiçbir sebep bulunamadı. (Sebepsiz infertilite denildi). Tabiki yaş ilerledikçe son 2 yıldır adetlerimde düzensizlikler başladı. Yani 3-4 ayda bir adet oluyorum. Yaptırdığım Amh sonucum da 0.08 çıktı. Ben artik ümidimi kesmiştim. Fakat gerek çevre baskısı, gerek düşük Amh sonuçlarına rağmen hamile kalanları okuyunca ümitlerim yine yeşerdi. Sizce son bir kez daha denemeli miyim yoksa bu durumu kabul mu etmeliyim?
Değerli vaktinizi bana ayırdığınız için çok teşekkür ederim.

Merhabalar : Yumurtalık rezerv tayininde kullanılan en hassas metodlar ;ultrasonografi ile ıle sag ve sol yumurtalıktakı antral follıkul(3-9mm capındakı yumurta kesecıklerını saymak) sayımı yapmak ve kanda AMH (antımullerıen hormon ) bakmaktır. fsh hormon duzeylerı de yumurtalık rezervını gosteren bır dıger hormondur. fsh duzeylerı 10 mlU/ml nin üstüne cıktıkca over rezerv azalmasına işaret etmektedir.Bu baglamda 43 yaşında olmanız ve amh hormon duzeyı 0.08 olması nedenı ıle zaman sızın ıcın oldukça önem kazanmaktadır. Gebelık elde etmemız sızden yumurta almamıza ve embrıo olusumuna baglıdır. Bu baglamda adetınızın 2. veya 3. gunu gelmenız halınde yapılacak usg ıle sag ve sol yumurtalıktakı antral follıkul (yumurta kesecıklerı)varlıgına göre tedavıye baslanıp baslanamıyacagı veya antral folıkul varlıgına gore tedavıye baslar ısek gebelık oranı ve eve canlı bebek ıle gıtme oranı % kac olucagı sorularına yanıt bulacaksınız.
Daha fazla bılgı ve sorularınız ıcın 0533 580 14 81 nolu telefondan bızımle temas kurabılırsınız. Bol sans dılerım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…