Gebeliğe Hazırlık Sizce de bebek istemek için erken mi ?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
mantığım için erken ama duygularım öyle söylemiyor
Mantıken de hazır olman şart.. ve hamilelik doğum psikolojik ve fiziki açıdan da çok yıpratıyor eski fiziğine kavuşman çok uzun zaman alıyor bunları da düşün açıkçası eski fiziğimi özlüyorum zayıftım 20 kilo aldım 10 kilosu hala duruyor belki 2 senede anca vericem çatlaklar vs eski vücut olmuyor bunu da düşün acele etme derim. Ve eşinle iletişimini çok kuvvetlendirmen gerekir çocuktan sonra anlaşmazlıklar kavgalar çıkmaması için ben eşimle uzun yıldır beraber olmama tanımama ragmen çok tartıstım bebekten sonra. Birbirinizi iyi tanımanız şart. Bunları düşün.

duygularıma yenik düşmektende korkuyorum eşimde aynı kafa karışıklığını yaşıyor
Birlikde düşünün karar verin cocuk dan omce doktora git butun kontrollerini yaptir mutlaka

Birlikde düşünün karar verin cocuk dan omce doktora git butun kontrollerini yaptir mutlaka
eğer birkaç ay denemeden sonra olmazsa giderim ama hicbir soeun yokken neden gideyim olmuyor değil yada oluyor değil nasip işi bunlar hayırlısı ilahi taktir ama esiminde kafası karışık benimde evliliğimiz çok yeni bilemedim

Evliliğim henüz çok yeni 5 aylık evliyiz görücü usulü oldu bir yıla yakın nişanlı sözlü kaldık ama sadece mantıken oturması gerekiyor aklımıza yatması sevgi bağımızındahada güçlenmesi gerekiyor

buna kimse yorum yapamaz bence. bu tamamen sizin içinizden gelen hisle alakalı.
benim lisede bir biyoloji hocam vardı, üniversitede kendileri isteyerek 20 yaşında evlenmişler. karı koca çocuğumuzla aramızda az yaş olsun diyip 2 sene de çocuk sahibi olmuşlar.
her zaman beraber büyüdük, eğlenerek öğrendik ve öğrettik derlerdi.
ama bu onların bakış açısı.
siz bebekle gezmek istemeyebilirsiniz, sizin için eşinizle başbaşa daha uzun zaman geçirmek önemli olabilir. bebek bakımına hazır olmayabilirsiniz.
bunları değerlendirip iç sesinizi dinleyin derim.

Canim kontrole gitmen icin illa bi sorun olmasi gerekmiyoki zaten kontrole gitmesen bilemezsin sebepsiz yere olmayanlarda cok ama bizim burda doktorlar hep der cocuk dusunmeden mutlaka kontrollerinizi yaptirin diye ben gec kaldim basladikdan sonra gidiyoeum onumuzdeki ay randevularimiz var esimde bende kontrolden gecicez

eşim kendisine kontrol yaptırmaz o konuda hassas eğer olmazsa yaptırabilir benim adet düzenim falan gayet iyi dediğimgibi nasip meselesi kontrolede giderim tabi ki

Her yonden hazırım ama evlilik yönünden değil oturması gereken şeyler var biz evlendigimiz sıralar çok kavga ettik ilk haftalar falan bu beni korkutuyor şuan her ne kadar iyi olsakta

Aynen iletişiminizi daha da kuvvetlendirin bebek olur inş acelesi yok.

Her yonden hazırım ama evlilik yönünden değil oturması gereken şeyler var biz evlendigimiz sıralar çok kavga ettik ilk haftalar falan bu beni korkutuyor şuan her ne kadar iyi olsakta
işte demek istediğim o. bebek için sadece anne - baba olmak istemek yeterli değil ki. sağlıklı iletişim olan sevgi dolu bir yuva da önemli.
bunun içinde eşlerin ilk dönemlerdeki çatışmalarını hafifletmiş, birbirini anlayan kişiler olması ve evlilik sorumluluklarına alışmaları da önemli.
sonuçta iki ayrı insan bir eve giriyor. ki şu an başbaşa da değilsiniz, kv ile oturuyorsunuz. başbaşa yaşayacağınız evde de ilk zamanlar bazı sıkıntılar olabilir.
ama sizin kararınız tabi ki.

Aslinda bas basayiz evde kayinvaldemler koyde ve sadece kışları gelecekler 4 aylığına

eşim kendisine kontrol yaptırmaz o konuda hassas eğer olmazsa yaptırabilir benim adet düzenim falan gayet iyi dediğimgibi nasip meselesi kontrolede giderim tabi ki
Aynen oyle canim nasip kısmet insallah cabucak olurda hic bisiye gerek kalmaz ben boyle yazdim ettim yanlia anlama inan keske banada soyleyenler olsaydi diyorum ben hemen ilk ay olur diye biliyodum hic takmamiatim kafaya hamileyim kesin diyorum olmayinca basimdan kaynar sular döküldü kısırim ben dedim cunku cahillik bilmiyom cok üzülmüştüm... Ondan sanada yazmak istedim bilgin olsun diys

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…