Anket Sizce çocuklar evlilikten kaç yıl sonra olmalı?

Evlendikten kaç yıl sonra çocuk sahibi olunmalı? Ne dersiniz?

• Ankete Katılan
    228
ilk 2 yıl evliliğin tadı çıkartılmalı hem de birbirini daha iyi tanımalı ondan sonra çalışmalara başlamaları diye düşünüyorum.

En uygunu bir yıl gibi geliyor bana.
O bir yıl içinde bolca gezerdim, eşimle keyif yapardım.
Annem ama bana o bir yılıda beklettirmezdi "nerde torunum, torun sevmek istiyorum" diye! :-D

Evliliğin ilk 2 yılı doya doya eşinle yaşanmalı.. Daha sonra çocuk bence.

şöyle hesaplayayım 20 yaşındayım 5 yıl okul (25) yıl yarimin askeriydi iş bullmasıydı 2 yıl(27)
nsöz nişan aile tanışması 1-2 yılda öyle gitse
ufff 30 u buldu zaten evlenmek:)
en iisi hemen yapcan çocuğu yaş geçti:)):

4-8 yıl beklenmeli bence, anlaşmazlık, boşanma gibi durumlara karşı insanlar birbirlerini tanımalı ondan sonra karar vermeli suan bende öyle düşünüyorum evleneli 2 yıl oldu yarının insana ne getircegi belli olmaz ve hazırda degiliz

Bence en az 2 yıl. Hem eşler birbirini tanısın , anlasın.
Evliliğin düzeni otursun.
Önceden sevgililik, söz, nişan vb dönemi ne kadar uzatılsada
eşler birbirini en iyi şekilde tanıyamıyor aynı ortamda yaşamak daha bir başka

Son düzenleme:
en az 5 yıl geçmeli, evliliğin, düzenin, ortak yaşantının iyice oturması gerekiyor. sonra çocuk için birikim, hazırlık yapılmalı...

eşler önce hayatı doya doya yaşamalılar baş başa sonra kendilerini her yönden hazır hissettikleri zaman çocuk yapmamalılar:31:

2 ve 3. yıllarda artık evli olduğunun farkına varma ve ona göre hareket etme devresinin bilincine varmıştır çift, bu aşama çocuğun olması daha doğru olur.

eğer evlendiğim ay hamile kalmamış olsaydım adım gibi eminimki şuan evli olmazdım.. o yüzden ben hemen diyorum, ama 1 yıldan da uzun olmamalı bence zira (naçizane fikrim ) çocuksuz bir evliliğin hiç bir anlamı yok.. ya da evliliği çekilebilir hale getiren tek şey çocuk ta diyebilirim. bence iyi giden bir evlilikte çocuk sahibi olmak ertelenmemeli, aynı şekilde kötü giden bir evlilikte de sorunlar çözülür diye çocuk düşünülmemeli...
anne olmak dünyadaki en kutsal meslek, allah tüm isteyenlere nasip etsin...

En az 2 yıl bence

Eşlerin cinselliğe doyması lazım biraz :1:

Zaten cinsel hayat zamanla düzene oturuyormuş :1:

Back