Daha gecenlerde okudum, 35den sonra yumurtalarin azaldigi kocaman bir yalanmis, hatta bu inanca sebep olan arastirmalar taaaaa 1870 yilindami ne yapilmis. Bu yüzden kendini hic panige sokma, güzel güzel kendin arastir önce.
Bence iki sene hicbirsey degil, yap muhasebe meslegini, hatta dahada hizli yapmaya bak, belki dahada cabuk bitirebilirsin. Hatta baktin cok iyi gidiyor, ikinci senede hamile kalabilirsin, diplomani eline aldigindan sonrada dogum olabilir istiyorsan.
Cocuk iyi hosta, bence sen önce kendini düsün.
Cocuklu olup okuyan var, evet, ama ne sartlar altinda. Cogu zaman kaynana ve kendi anne bakiyor, ayni evde kalmak mecburiyetinde kaliyorlar, özellikle cocuk kücükken. Sonrasindada zaten cocuk hasta oluyor, ilgi istiyor vs ve sinavlari dogru dürüst veremediklerinden uzayipta gidebiliyor okuma süresi. Ha ama diploma olsada olur, olmasada olur, gec olsada olur vs diyorsan ozaman yap cocuk, zaten esinde yeterince para kazaniyormus.
Birde sunu mutlaka düsün; sorunsuz bir cocugun olacagi belli olmaz. Allah vermesin tabii, ama cocugu otistik dogani biliyorum, engelli dogani biliyorum, cocugu sapasaglam dogupta, üc yasinda kanser olani biliyorum (kendi akrabam, neler cektiler!) ve yine arkadaslarimizin cocuguda 2 yasinda kalp yetmezliginden ikinci kez ameliyat olacak yakinda.
Yani cocuk dedigin zaman, plan proje islemez. Hayatinizi cocuga göre belirliyeceksiniz ozaman. Bu yüzden cok cok istiyorsaniz, ne yapacaksaniz cocuk yokken yapin bitirin koyun kenara. Hakkinizda hayirlisi!
Merhaba arkadaslar,
Ben 32 yasinda 5 yillik evli bir bayanim. Artik bebegim olsun istiyorum, esim de onayladi. Ama bir yandan da kariyer yapmaliyim. Henuz bir diplomam yok, calismiyorum. Bazi nedenlerden dolayi zamaninda universiteyi biraktim, sonra yurtdisina dil ogrenmeye gittim, sonra esimle tanistim evlendim. Hic calismadim su ana kadar duzgun bir is bulamadim diplomam olmadigindan. Bulundugum ulkede 2 senelik egitimle lisans diplomasi alabiliyorsun muhasebeci olmak icin. Benim aklimda muhasebeye cok yatkin, onceden universitede okudugum bolum matematikti.
Su an dusunuyorum, vakit geciyor 32 yasindayim, acaba once bebek yapsam da sonra bebegi krese verip bu iki yillik muhasebe diplomasini mi alsam(bu arada maddi sorunumuz yok esimle, rahat rahat kres ucreti odeyip ayni zamanda okul masraflarimi da odeyebiliriz) Aslinda esime kalsa hic calismayayim ama ben para kazanmak icin degil de yaptigim bir is olsun, bos bos oturmayayim istiyorum.
Ya da once muhasebe egitimi alip 2.5 yil kadar sonra yani 35 yas civarinda mi bebek yapsam.
Bana kalirsa once bebek istiyorum yasim gecsin istemiyorum, sonra rahat rahat universiteye gider okulu bitirip is hayatina baslarim. Ama bir yandan da diyorum once hayatimi mi garanti altina alsam, karar veremiyorum, fikirlerinizi alabilir miyim? Siz olsaniz napardiniz?
Merhaba arkadaslar,
Ben 32 yasinda 5 yillik evli bir bayanim. Artik bebegim olsun istiyorum, esim de onayladi. Ama bir yandan da kariyer yapmaliyim. Henuz bir diplomam yok, calismiyorum. Bazi nedenlerden dolayi zamaninda universiteyi biraktim, sonra yurtdisina dil ogrenmeye gittim, sonra esimle tanistim evlendim. Hic calismadim su ana kadar duzgun bir is bulamadim diplomam olmadigindan. Bulundugum ulkede 2 senelik egitimle lisans diplomasi alabiliyorsun muhasebeci olmak icin. Benim aklimda muhasebeye cok yatkin, onceden universitede okudugum bolum matematikti.
Su an dusunuyorum, vakit geciyor 32 yasindayim, acaba once bebek yapsam da sonra bebegi krese verip bu iki yillik muhasebe diplomasini mi alsam(bu arada maddi sorunumuz yok esimle, rahat rahat kres ucreti odeyip ayni zamanda okul masraflarimi da odeyebiliriz) Aslinda esime kalsa hic calismayayim ama ben para kazanmak icin degil de yaptigim bir is olsun, bos bos oturmayayim istiyorum.
Ya da once muhasebe egitimi alip 2.5 yil kadar sonra yani 35 yas civarinda mi bebek yapsam.
Bana kalirsa once bebek istiyorum yasim gecsin istemiyorum, sonra rahat rahat universiteye gider okulu bitirip is hayatina baslarim. Ama bir yandan da diyorum once hayatimi mi garanti altina alsam, karar veremiyorum, fikirlerinizi alabilir miyim? Siz olsaniz napardiniz?
merhaba arkadaslar,
ben 32 yasinda 5 yillik evli bir bayanim. Artik bebegim olsun istiyorum, esim de onayladi. Ama bir yandan da kariyer yapmaliyim. Henuz bir diplomam yok, calismiyorum. Bazi nedenlerden dolayi zamaninda universiteyi biraktim, sonra yurtdisina dil ogrenmeye gittim, sonra esimle tanistim evlendim. Hic calismadim su ana kadar duzgun bir is bulamadim diplomam olmadigindan. Bulundugum ulkede 2 senelik egitimle lisans diplomasi alabiliyorsun muhasebeci olmak icin. Benim aklimda muhasebeye cok yatkin, onceden universitede okudugum bolum matematikti.
Su an dusunuyorum, vakit geciyor 32 yasindayim, acaba once bebek yapsam da sonra bebegi krese verip bu iki yillik muhasebe diplomasini mi alsam(bu arada maddi sorunumuz yok esimle, rahat rahat kres ucreti odeyip ayni zamanda okul masraflarimi da odeyebiliriz) aslinda esime kalsa hic calismayayim ama ben para kazanmak icin degil de yaptigim bir is olsun, bos bos oturmayayim istiyorum.
bebekte öyle hemen olmuyo ki...Merhaba arkadaslar,
Yorumunuz icin tesekkurler. Yasiniz genc aslinda, hamilelikte ne gibi zorluklar cekiyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?