Sizce cocuk mu kariyer mi?

arkadaşım cok Özür dileyerek açık konuscam
iki yillik meslek diplomasi alip ta kariyer yapamazsin muhasebeyle neyin kariyerini yapacan ki hem de 32 yasindan sonra bunlari soylerken kendimi yüksek gördüğümü sanma sakın benim de bi kariyerim yok su an calismiyorum 35 yaşındayım bir kizim var 5 yasinda rabbime şükür ki onu vermiş bana 1.5 senedir kardeş istiyoruz hiçbir sorun yok ama olmuyor seninde istediğin anda hamile kalacağın şüpheli once bebek icin uğraş muhasebeyi nasilsa okursun
ama menopoz kapiya dayandi mi asla cocuk yapamazsın

Size tavsiyem:

Kesinlikle önce cocugunuzu yapin, ve bu sürec icinde okulunuzu oldugu kadar okuyun.

Okulunuz bittiginde, cocugunuzda zaten 2-3 yasinda olmus olur. Söyle de düsünün: Önce okul, sonra cocuk derseniz, okul bittiginde 35 yasinda, cocugu olmayan bir evli kadin olacaksiniz. Is veren demezmi, Bu kadini ben ise alarim, hamile kalir ve ben yerine baskasini bulmam gerekir.. yani is ararken zorluk cekersin.

Ikince tavsiyem:

Bu saatten sonra KARIYER yapamazsiniz. Is tecrübeniz yok ve is ararken size rakip 22-23 yaslarinda insanlar olucak. Zamaninda Matematik bitirmis olsaydiniz, tabiiki durum biraz degisebilirdi. Ama bunu yapmak istemeniz cok iyi, eve katkiniz olur ve kendinize ayit paraniz olur.

Daha gecenlerde okudum, 35den sonra yumurtalarin azaldigi kocaman bir yalanmis, hatta bu inanca sebep olan arastirmalar taaaaa 1870 yilindami ne yapilmis. Bu yüzden kendini hic panige sokma, güzel güzel kendin arastir önce.
Bence iki sene hicbirsey degil, yap muhasebe meslegini, hatta dahada hizli yapmaya bak, belki dahada cabuk bitirebilirsin. Hatta baktin cok iyi gidiyor, ikinci senede hamile kalabilirsin, diplomani eline aldigindan sonrada dogum olabilir istiyorsan.
Cocuk iyi hosta, bence sen önce kendini düsün.
Cocuklu olup okuyan var, evet, ama ne sartlar altinda. Cogu zaman kaynana ve kendi anne bakiyor, ayni evde kalmak mecburiyetinde kaliyorlar, özellikle cocuk kücükken. Sonrasindada zaten cocuk hasta oluyor, ilgi istiyor vs ve sinavlari dogru dürüst veremediklerinden uzayipta gidebiliyor okuma süresi. Ha ama diploma olsada olur, olmasada olur, gec olsada olur vs diyorsan ozaman yap cocuk, zaten esinde yeterince para kazaniyormus.
Birde sunu mutlaka düsün; sorunsuz bir cocugun olacagi belli olmaz. Allah vermesin tabii, ama cocugu otistik dogani biliyorum, engelli dogani biliyorum, cocugu sapasaglam dogupta, üc yasinda kanser olani biliyorum (kendi akrabam, neler cektiler!) ve yine arkadaslarimizin cocuguda 2 yasinda kalp yetmezliginden ikinci kez ameliyat olacak yakinda.
Yani cocuk dedigin zaman, plan proje islemez. Hayatinizi cocuga göre belirliyeceksiniz ozaman. Bu yüzden cok cok istiyorsaniz, ne yapacaksaniz cocuk yokken yapin bitirin koyun kenara. Hakkinizda hayirlisi!

İlla sağlıksız olacak ya da hiç çocuğu olmayacak değil olay ama sonuçta 20-25 yaş grubundaki bir kadının yumurtalık rezerviyle 35'inden sonraki bir kadının rezervi aynı değil kaldı ki zaten kız çocukları daha ilk doğduğunda 400 bin yumurtalık rezervi ile doğuyorlar ergenlik çağından itibaren de giderek azalıyor . Bir de ne biliyim bundan 40 sene önce köydeki bir kadın gayet 40 yaşında da sağlıklı çocuklar doğurabilirken günümüz koşullarından dolayı artık insanlar kolay kolay hemen bebek sahibi olamıyorlar bir çok kişi aşılama, tüp bebek filan yaptırıyor. O yüzden 30'undan sonra riskler başlıyor yavaş yavaş ha illa olacak diye bir kaide elbette yok orasını Allah bilir.

Merhaba arkadaslar,
Ben 32 yasinda 5 yillik evli bir bayanim. Artik bebegim olsun istiyorum, esim de onayladi. Ama bir yandan da kariyer yapmaliyim. Henuz bir diplomam yok, calismiyorum. Bazi nedenlerden dolayi zamaninda universiteyi biraktim, sonra yurtdisina dil ogrenmeye gittim, sonra esimle tanistim evlendim. Hic calismadim su ana kadar duzgun bir is bulamadim diplomam olmadigindan. Bulundugum ulkede 2 senelik egitimle lisans diplomasi alabiliyorsun muhasebeci olmak icin. Benim aklimda muhasebeye cok yatkin, onceden universitede okudugum bolum matematikti.
Su an dusunuyorum, vakit geciyor 32 yasindayim, acaba once bebek yapsam da sonra bebegi krese verip bu iki yillik muhasebe diplomasini mi alsam(bu arada maddi sorunumuz yok esimle, rahat rahat kres ucreti odeyip ayni zamanda okul masraflarimi da odeyebiliriz) Aslinda esime kalsa hic calismayayim ama ben para kazanmak icin degil de yaptigim bir is olsun, bos bos oturmayayim istiyorum.
Ya da once muhasebe egitimi alip 2.5 yil kadar sonra yani 35 yas civarinda mi bebek yapsam.
Bana kalirsa once bebek istiyorum yasim gecsin istemiyorum, sonra rahat rahat universiteye gider okulu bitirip is hayatina baslarim. Ama bir yandan da diyorum once hayatimi mi garanti altina alsam, karar veremiyorum, fikirlerinizi alabilir miyim? Siz olsaniz napardiniz?

Arkadaşım senin zaten bir işin, kariyerin yok ki ev hanımısın bu zamana kadar aklına hiç bunların gelmemesi çok ilginç. Madem ki maddi olarak bir sorununuz yok iyi bir anne ol bence bebeğini yap.

Ben su acidan bakiyorum: ben 26yim ama ben bile cocuk bakacak, cocuk aglamasi cekecek kadar sinirlerimin saglam olmadigini dusunuyorum.

35ten sonra cocuk bakmayi sinirleriniz kaldirmayabilir. Ben kariyer delisi bir insanim ama 30 gibi cocuk sahibi olmak isterim (tabi evlenebilirsem :1: ) , daha gec olursa cocuk isini kaldiramam, cekemem diye dusunuyorum.

Merhaba arkadaslar,
Ben 32 yasinda 5 yillik evli bir bayanim. Artik bebegim olsun istiyorum, esim de onayladi. Ama bir yandan da kariyer yapmaliyim. Henuz bir diplomam yok, calismiyorum. Bazi nedenlerden dolayi zamaninda universiteyi biraktim, sonra yurtdisina dil ogrenmeye gittim, sonra esimle tanistim evlendim. Hic calismadim su ana kadar duzgun bir is bulamadim diplomam olmadigindan. Bulundugum ulkede 2 senelik egitimle lisans diplomasi alabiliyorsun muhasebeci olmak icin. Benim aklimda muhasebeye cok yatkin, onceden universitede okudugum bolum matematikti.
Su an dusunuyorum, vakit geciyor 32 yasindayim, acaba once bebek yapsam da sonra bebegi krese verip bu iki yillik muhasebe diplomasini mi alsam(bu arada maddi sorunumuz yok esimle, rahat rahat kres ucreti odeyip ayni zamanda okul masraflarimi da odeyebiliriz) Aslinda esime kalsa hic calismayayim ama ben para kazanmak icin degil de yaptigim bir is olsun, bos bos oturmayayim istiyorum.
Ya da once muhasebe egitimi alip 2.5 yil kadar sonra yani 35 yas civarinda mi bebek yapsam.
Bana kalirsa once bebek istiyorum yasim gecsin istemiyorum, sonra rahat rahat universiteye gider okulu bitirip is hayatina baslarim. Ama bir yandan da diyorum once hayatimi mi garanti altina alsam, karar veremiyorum, fikirlerinizi alabilir miyim? Siz olsaniz napardiniz?

35 ten sonra down sendromu olasılığı malesef ki çok artıyor.
o yüzden bence çok geciktirmeyin.
çocuk da okulunuzu biraz engeller ama.
kreşe verseniz ayrı kalırsınız bu defa küçücük bebecikten. bilemedim valla.

merhaba arkadaslar,
ben 32 yasinda 5 yillik evli bir bayanim. Artik bebegim olsun istiyorum, esim de onayladi. Ama bir yandan da kariyer yapmaliyim. Henuz bir diplomam yok, calismiyorum. Bazi nedenlerden dolayi zamaninda universiteyi biraktim, sonra yurtdisina dil ogrenmeye gittim, sonra esimle tanistim evlendim. Hic calismadim su ana kadar duzgun bir is bulamadim diplomam olmadigindan. Bulundugum ulkede 2 senelik egitimle lisans diplomasi alabiliyorsun muhasebeci olmak icin. Benim aklimda muhasebeye cok yatkin, onceden universitede okudugum bolum matematikti.
Su an dusunuyorum, vakit geciyor 32 yasindayim, acaba once bebek yapsam da sonra bebegi krese verip bu iki yillik muhasebe diplomasini mi alsam(bu arada maddi sorunumuz yok esimle, rahat rahat kres ucreti odeyip ayni zamanda okul masraflarimi da odeyebiliriz) aslinda esime kalsa hic calismayayim ama ben para kazanmak icin degil de yaptigim bir is olsun, bos bos oturmayayim istiyorum.

kariyer için biraz geç kalmışsın arkadaşım 32 yaşından sonra 2 yıl eğitim alıcan da çalışıp yer edinecen kendinede uzun iş okusan bile pat diye iş bulamazsın bazen diplomada işe yaramaz tecrübe sorarlar yaş sınırlaması koyarlar genelde böyledir bu iş sen kariyer yapacam derken yaş olmuş 32 çocuktan olma bari çocuk yap zaten eşinin durumu iyiymiş sana bir dükkan açsın oyalan işte

30dan sonra gercekten onceligin cocuk olmali, 40dan sonra cunku
cok zor ,cevremden biliyorum artik cabuk yoruluyorsun
arkadasim 35 yasinda dogum yapti ve ilk bebeginden cok zor
oldugunu soyledi,ilk bebegini 29unda dogurmustu, sabahlara
kadar emzirmek zorlasiyormus

Merhaba arkadaslar,
bebekte öyle hemen olmuyo ki...
yani ha diyince üstüne birde 32 yaşındaymışssınız...
9 ay hamileliği var bunun bir de....
ben bile 24 yaşındayım, ünivrste mezunuyum belirli bir dönem çalıştım ve anladım ki evlilik te çocukta ders çalışmaya engel değil...
doğduktan sonra biraz ara vermek gerekiyo sanırım...
ama çocuk candır ya bide kaç tane düşünüyosunuz ki 60 lı yaşlarınızda torununuzu sevmek yerine onların eğitimleriyle uğraşmayı kariyeriniz pahasına göze alabiliyosunuz demek ki...
iş her zaman bulunur...
ama eş, evlat bunlar can yoldaşı...

bende bu konuda çok düşündüm sonra etrafıma baktım arkadaşlarıma herkes bir şekilde idare edebiliyor...
ama maddi ve manevi hazır olduğunu hissetmekte gerek... snçta büyük bi sorumluluk...
ben ara ara gel gitler yaşamıyo değilim ama sonuçta çalışmalar başladı bakalım nolcak :)
bence sende geciktirme daha fazla kendini alıştırmaya çalışşş yavaş yavaşş mesela eve gidince çok yorgun olsanda oturma iş yap falan :) tabi hiçbiri yerini tutmaz ama :)))

Hakkımızda hayırlısı olur inşallah :)

Kariyer mi deyince aklıma daha farklı şeyler gelmişti aslında.
Çalışmak bir kadının kendi ayakları üstünde durabilmesidir. Ekonomik özgürlük gerçekten çok güzel. Kaldı ki hayatın ne getireceği hiç belli olmaz tapusunu alamıyoruz en başından.. o yüzden bireysel olarak yaşayabilmeli bir kadın.
Ancak 32 yaş kritiğe az kalan bir yaş. Önce bebek yapıp hamileyken dediğin şekilde alt yapını kurabilirsin..
Başka bir bakış açısından şimdi işe girip de bir iki yıl sonra bebek molası vermen gerekirse kopukluk olur.

Yorumunuz icin tesekkurler. Yasiniz genc aslinda, hamilelikte ne gibi zorluklar cekiyorsunuz?

Doktorun dediğine göre daha zor dayanıyor gebelik etkisine vucudum..daha az dirençliyim. öte yandan down sendromu riski çok artıyor 30 üstünde..Amniyosentez önerdi doktorlar çoğu zaman..hatta ikili testin sonucu 12 .haftada kötü çıkarsa hemen amnyosenteze lıyorlar..Böbrek enfeksiyonu, yataktan kalkamama derken riskli de geçiyor gebeliğim.Belki çok genç hanımlarda da bu durumlar vardır ama yaş arttıkça çok sık hale geliyor..Bence ertelemeyin rotalarınızı; her şey bir arada yürüyebilir inanın..

Arkadaşlar kariyer zaten kişinin işinde dikey ilerleyebilmesidir. 32 yaşına kadar sorgulamadığınız birşeyi sorgulamaya başlamayın bence bir bebeğin eğitimi için kendinizi geliştirin . Maddi anlamda ihtiyacınız da yoksa verimli bir çocuk yetiştirin çünkü kariyerin dibine vuran annenin bile çocuğu sorunlu oluyor anne çalışıyor diye .
Keşke mümkün olsa da ofislerimizde bebeklerimizde olabilsek ne tatlıııı

Back
X