• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce çeyize bunlar alınmalı mı?

ysmgzldr

Guru
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2010
1.770
78
363
Kızlar kullanmayacağım şeyleri çeyizime almak istemiyorum. Katı meyve sıkacağı ve fritöz aldım ama çoluk çocuk olacağını ve hafta sonları kahvaltılarını düşünerek aldım :) Ama bazı şeylerde kararsız kaldım, bi de siz fikrinizi söyleyin bakalım :56:

Ekmek Yapma Makinesi
Yoğurt Yapma Makinesi
Dondurma Yapma Makinesi
Kıyma Makinesi

Kızlar kullanmayacağım şeyleri çeyizime almak istemiyorum. Katı meyve sıkacağı ve fritöz aldım ama çoluk çocuk olacağını ve hafta sonları kahvaltılarını düşünerek aldım :) Ama bazı şeylerde kararsız kaldım, bi de siz fikrinizi söyleyin bakalım :56:

Ekmek Yapma Makinesi
Yoğurt Yapma Makinesi
Dondurma Yapma Makinesi
Kıyma Makinesi

dondurma makınasıda mı varmış :1::1::1: hatta kıyma makinesini kim alır diye düşünmüştüm geçenlerde :52::52: boşversene canım yaa ne yapıcaksın bunları alıp. emin ol bi süre sonra onları koyucak yer bulamıcaksın yada koyduğun yeri unutucaksın. Hatta bunlara vericeğin paraya git porlandın kahvaltı setini al bence :16:

dondurma makınasıda mı varmış :1::1::1: hatta kıyma makinesini kim alır diye düşünmüştüm geçenlerde :52::52: boşversene canım yaa ne yapıcaksın bunları alıp. emin ol bi süre sonra onları koyucak yer bulamıcaksın yada koyduğun yeri unutucaksın. Hatta bunlara vericeğin paraya git porlandın kahvaltı setini al bence :16:

ayy evet ya haklısın :D belki çok canım çekerse ekmek yapma makinesi alırım ucuzundan :51:

yogurt yapma makinesine ne gerek var. Sutu pisir yogurt mayasini koy zaten mayalaniyor :)
Dondurma makinesini sanmiyorum kullanicagini. O kadar lezzetli hazir dondurmalar varken hic ugrasmaya degmez bence.
ekmek yapma makineside ayni fikirdeyim. Hamuru mayalayip firinda yavas yavas pisirirsin pistikten sonra dilimlersin.

Oyle fazladan esya alipta hem mutfagimizi daraltmayalim hemde yeterince masrafli oluyor zaten ceyiz alisverisi.

Hatta bizde kati meyve sikacagi var ve temizlemesi zor diye hic ama hic kullanmiyoruz.

Ben yoğurt yapma makinesini almayı düşünüyorum kendim için.
Her zaman tutturamıyosun yoğurdu psratik bi ürün bence.
Böyle küçük küçük kaplarıda var ileride çocuğum olursa günlük onlardan yapıp yedircem :D
Heveslendim görünce baya..

Ama diğerlerinin gereksiz olduğu düşüncesindeyim

yeni fark ettim kiyma makinesini napicaksin merak ettim yani. Sonucta eti kasaptan aliyoruz o kiyma yapiyor zaten. Bazen kurbanda kurban eti fazla oldu mu etleri ayiriyoruz kasaba gonderiyoruz az bir miktar ucret veriyoruz o bize hepsini kiyma yapiyor zaten.

kızlar 4ünü de almaktan vazgeçtim. zaten kredi kartımın limiti doldu çeyiz almaktan :50: ilerde gerek olursa alıcam artık :)

o saydıklarından bir tek ekmek yapma makinesi cazip geliyor bana ki ben de düşünmüştüm..
her malzemeyi içine atıp kendi yapıyordu sanırım..bu sayede tahıllı ekmekler yapılabilir..

ama çok öncelikli değil dediğin gibi..:31:

yoğurt makinesi alınmalı malum dr lar artık kendi yoğurdunuzu kendiniz yapın diyor bir de ek olarak katı meyve sıkacağı olmalı bence

bence hepsi çok gereksiz canım yani alman için acelesi yok sonrada alsan olur hatta almasanda olur ben hiç birini almazdım...

peki ya bu yeni çıkan çorba makinesi hakkında ne düşünüyorsunuz.. çeyizde bulunması gerekmelimidirki ? :) yada kullanan varmı?

Ekmek Yapma Makinesi
Yoğurt Yapma Makinesi
Dondurma Yapma Makinesi
Kıyma Makinesi

bence tamamı gereksiz. bana göre fritöz de gereksiz (tefalinki hariç olmak üzere ki ondada 1saatte kızarıyormuş)biliyorsunuz fritözler de kızartma yapılırken çok fazla yağ kullanılıyor ve yanmış yağı tekrar kullanmak çok zararlı.tercih meselesi tabi aldıklarını mutlu günlerde kullan:)

bence tamamı gereksiz. bana göre fritöz de gereksiz (tefalinki hariç olmak üzere ki ondada 1saatte kızarıyormuş)biliyorsunuz fritözler de kızartma yapılırken çok fazla yağ kullanılıyor ve yanmış yağı tekrar kullanmak çok zararlı.tercih meselesi tabi aldıklarını mutlu günlerde kullan:)

Cok dogru bir konuya deginmissin canim. Fritoz bende taraftar degilim bizde tefal vardi onceleri ama o kadar zordu ki temizlemesi heryerine yag giriyordu kucuk gozeneklere. Ve gercekten ayni yagi 3 kereden fazla kullanmamak gerek. Allah korusun yanik yag kanserojen madde uretiyormus. Bir tencereye az miktarda yag koyup onu 3 kere kullanip atmak daha saglikli. Ama benim annemlerin bahcede kucuk kiler evleri var ve oraya annem ocak firin ve fritoz koydu. Ev kokmasin diye bazi yemekleri. kizartma gibi seyleri orda yapiyor ve o zaman kullaniliyor fritoz yani kolaylik acisindan ama yoksa evin icine bende almam fritoz.

7,5 yıllık evliyim bunların hiçbirine daha ihtiyacım olmadı. Burundan kıl alma makinesi gibi işin cılkını çıkarmışlar... :35:

Fritözü sadece patates kızartması yapmak için istiyorsanız size yağlı kağıtta fırında patates yapmanızı öneririm. Tadı aynı,kalorisi çok daha az, temizliği çok daha kolay.Ayrıca fritözün mutfakta çok yer kaplayacağını düşünüyorum...

Fritözü sadece patates kızartması yapmak için istiyorsanız size yağlı kağıtta fırında patates yapmanızı öneririm. Tadı aynı,kalorisi çok daha az, temizliği çok daha kolay.Ayrıca fritözün mutfakta çok yer kaplayacağını düşünüyorum...

bende fritöz yerine philips airfry tavsiye ederim kızartmalarını bir kaşık yada yaağsız süper yapıyor aynı zamanda etlerini böreklerinide pişirebiliyorsun tek sorunu iç hacminin çekirdek ailelere hitap ediyor olması

kesinlikle katılıyorum gereksiz şeylerden kaçınmak gerek:)

ayyy bunlara ne para verilir ne yer bulunur.ben dondurma kasesi aldıgıma bile pişman oldum ki alt tarafı 6 tane kase.10 lira falan :) dedim orda boşuna yer kaplıyor bunlar kaç kez kullanacağım sanki.yoğurt biz hep evde yapıyoruz.lorumu da yapıyorum.makineye ne gerek var.boşa yer kaplar yani.ekmek yapar atarsn fırına.mis.bunlar hep tüketim çılgınlığı :)

Back
X