Gavurların ürettiği akıllı telefonla faizi nasıl bağdaştırdınız?'Gavurların' ürettiği akıllı telefonu kullanmaya gelince en son modelini alırız ama faiz haram
Dolar düşmez, en azından uzun bir süre daha. Yerinizde olsam dolara ve euroya yatırırdım.
Verdiğiniz paralar onlara gidiyor ya hani. Onlar kalkınmış oluyor. Pek 'milli' bir harcama olmuyor yani. Detaylı girerdim ama dini yorum yasak.Gavurların ürettiği akıllı telefonla faizi nasıl bağdaştırdınız?
Gerçekten merakımdan soruyorum.
Her akilli telefon alimi onlara katki saglayip bizim paramizin degerini dusuruyor. Onlarin paralarinin degerini arttiriyor. Faiz haram diyenlerin bunlara da dikkat etmesi gerekir. Ama tabi herkes dusuncesinde serbet bisey diyememGavurların ürettiği akıllı telefonla faizi nasıl bağdaştırdınız?
Gavurların ürettiği akıllı telefonla faizi nasıl bağdaştırdınız?
2 bin dolarcık param var babam diyor ki senin gibiler yüzünden bu ülke bu durumdaAblacım o para Amerika'nın milli ekonomisine gidiyor
ABD zenginleşiyor, o paralarla Apple daha çok mühendis alıyor, yaptıkları şeyleri bizim memleket yine satın alıyor memleketimiz daha da dışa bağımlı hale geliyor.
TL pul oluyor çünkü arkasında destekleyen bir ekonomi yok. Hepimiz fakirleşiyoruz. Topluca fakirleşmeye sebep açmak günah olmuyor mu, madem zenginleşmek de günah?
$/TL artınca Merkez Bankası dövizi baskılamak için faizleri yükseltiyor. Bu durumda faiz oranına dayanamayan cemaat-i müslim de bankalara koşup günaha giriyorŞaka şaka
Fakirleşiyoruz yani ablacım. Şu ülkede Apple, Google, Microsoft, Amazon gibi bir şirket olsa kalkınırız zaten. Ama yatırım yapmak yerine elimizdeki parayı götürüp conilere veriyoruz. Savaş uçağını bile satın alıyoruz şaka gibi.
Gördüğünüz gibi ekonomi birbirine bağımlı dinamiklerden oluşuyor. ABDye verdiğimiz her kuruş, TLde düşüş olarak bize dönüyor. Kapiş?
Sakin ol canım ya gayet medeni bir sekilde herkesin kendi tercihi dedim kimseye haram helal demeden biz boyle inandık sen nasıl istersen öyle davran ayrıca ahkam kesen bir cumle de yoktu yorumda cevabina bakarsan kimin daha cok ahkam kestiğini görürsünAblacım siz hayatınızda hiç ekonomi kitabı okudunuz mu?
Küresel ekonomide "pay" diye bir şey yok.
Şu yazdığınız cevap komedi gerçekten kazanç havadan mı iniyor?
Fikriniz olmayan konularda haram helal şeklinde ahkam kesmeyin bari!
Eeeee TLnin değeri gün geçtikçe azalıyor, hepimiz fakirleşiyoruz. O cebimizden çıkan para kime gidiyor mesela? Bu konudaki teorileriniz nelerdir? Burdaki günah leveli nedir ve kime aittir? Madem bu konuda derin bilgileriniz var burda da fikirlerinizi alalım.
internetten altın hesabı aç diğeri faize giriyor ,hem de çok çok az kazandırıyor.Gereksiz vadeli hesap.Arsa alarak ta yatırımını yapabilirsin parana bağlıKizlar belli miktar paramiz var.
Fakat nasil değerlendirmeliyiz sizce önerileriniz nelerdir....
Vadeli hesap varmis ama tam olarak nedir bilmiyorum
Ablacım o para Amerika'nın milli ekonomisine gidiyor
ABD zenginleşiyor, o paralarla Apple daha çok mühendis alıyor, yaptıkları şeyleri bizim memleket yine satın alıyor memleketimiz daha da dışa bağımlı hale geliyor.
TL pul oluyor çünkü arkasında destekleyen bir ekonomi yok. Hepimiz fakirleşiyoruz. Topluca fakirleşmeye sebep açmak günah olmuyor mu, madem zenginleşmek de günah?
$/TL artınca Merkez Bankası dövizi baskılamak için faizleri yükseltiyor. Bu durumda faiz oranına dayanamayan cemaat-i müslim de bankalara koşup günaha giriyorŞaka şaka
Fakirleşiyoruz yani ablacım. Şu ülkede Apple, Google, Microsoft, Amazon gibi bir şirket olsa kalkınırız zaten. Ama yatırım yapmak yerine elimizdeki parayı götürüp conilere veriyoruz. Savaş uçağını bile satın alıyoruz şaka gibi.
Gördüğünüz gibi ekonomi birbirine bağımlı dinamiklerden oluşuyor. ABDye verdiğimiz her kuruş, TLde düşüş olarak bize dönüyor. Kapiş?
Ben size bu soruyu sormuşum siz bana tl nin pul olmasından, fakirleşmekten bahsediyorsunuz.Gavurların ürettiği akıllı telefonla faizi nasıl bağdaştırdınız?
Sererbah,kızlar dolar 5 tl iken dolar alınır mı düşmesi mi beklenmeli off kafam çok karışık