Sizce bu para en iyi nasil değerlenir kizlarr

altın yaptırıp bir kasa tutup saklayabilirsiniz, yada dolar euro alıp. türk lirasında bırakmayında gün geçtikçe değer kaybediyor.Uzun vadede lazım değilse en mantıklısı bu

Kizlar belli miktar paramiz var.
Fakat nasil değerlendirmeliyiz sizce önerileriniz nelerdir....
Vadeli hesap varmis ama tam olarak nedir bilmiyorum
vadeli para faiz demek, faiz de haram dikkat eder misin bu konulara bilmem ama yatırım için uzun vadede en güzeli altın

Vadeli falan yalan. Faizler yüksek çünkü liranın değeri günden güne azalıyor. Paranı dolara yada euroya çevir. Hiç olmazsa altın yap. Benim tüm param vadelideydi euroya çevirdim iki ay önce. Vadelide 10 senede kazanamayacağımı iki ayda kazandım haberin olsun.

Finansbank'ın enpara oluşumu var, vadeliye atıp alamayacağınızı düşünüyorsanız yine yüksek sayılabilir bir faizle 13.5 gibi (enparalı olmak gerekiyor bir kaç işlem yaparak kart üzerinden olabiliyorsunuz para harcamanıza gerek yok) birikim hesabı açabilirsiniz. Ay sonunda 25.236.84 TL net oluyormuş.
181 gün vadelide 26.909.18 TL
92 gün vadelide 25.923.94 TL
46 gün vadelide 25.455.28 TL
32 gün vadelide 25.312.05 TL

uygulama üzerinden baktım, bildiğim ve kullandığım bu daha yüksek faizler veren bankalar olabilir inceleyin derim. Fikir olsun.

Mevduat faizlerinin yüksek olduğu bu dönemde risk almaya, yatırım sepeti yapmaya gerek yok. Brüt %16 faizle değerlendirebilirsiniz

Veya nkolay banka bonosu var, %19 a kadar çıkıyor onun getirisi, vadeli mevduattaki yüksek stopaj (vergi vadeye göre %15) daha düşüktür %10.

Riskli yatırım enstrümanlarına girmeyin bence

vadeli para faiz demek, faiz de haram dikkat eder misin bu konulara bilmem ama yatırım için uzun vadede en güzeli altın

Altının değeri de faize, kurlara vs ekonomiye bağlı

Altını alıyorsunuz taş atıp kol yorulmadan ertesi gün değerleniveriyor. Haksız kazanç/haram olmuyor mu o da? Yani elinizdeki altın değerlendiğinde o fark kimin cebinden geliyor?

Bütün yatırım araçları sizin kafaya göre haram. Herkes parasını yastık altı yapsın o zaman, ayıla bayıla oy verdiğiniz 'Müslüman' abilerin beceriksiz yönetimi yüzünden TL değer kaybedip pul olsun. İşinize gelmez tabi. TL pul oluyor, cemaat-i müslim tokatlanıyor ama bizim millet hala o günah bu günah. Milli paramızın çöp olması günahların en büyüğü ama takan yok?!

Son düzenleme:
Altının değeri de faize, kurlara vs ekonomiye bağlı

Altını alıyorsunuz taş atıp kol yorulmadan ertesi gün değerleniveriyor. Haksız kazanç/haram olmuyor mu o da? Yani elinizdeki altın değerlendiğinde o fark kimin cebinden geliyor?

Bütün yatırım araçları sizin kafaya göre haram. Herkes parasını yastık altı yapsın o zaman, ayıla bayıla oy verdiğiniz 'Müslüman' abilerin beceriksiz yönetimi yüzünden TL değer kaybedip pul olsun. İşinize gelmez tabi.
Herkesin kendi tercihi olmakla birlikte altinda kimsenin kazancindan size pay gelmediği için faiz gibi olmuyor

Herkesin kendi tercihi olmakla birlikte altinda kimsenin kazancindan size pay gelmediği için faiz gibi olmuyor

Ablacım siz hayatınızda hiç ekonomi kitabı okudunuz mu?
Küresel ekonomide "pay" diye bir şey yok.
Şu yazdığınız cevap komedi gerçekten kazanç havadan mı iniyor?
Fikriniz olmayan konularda haram helal şeklinde ahkam kesmeyin bari!

Eeeee TLnin değeri gün geçtikçe azalıyor, hepimiz fakirleşiyoruz. O cebimizden çıkan para kime gidiyor mesela? Bu konudaki teorileriniz nelerdir? Burdaki günah leveli nedir ve kime aittir? Madem bu konuda derin bilgileriniz var burda da fikirlerinizi alalım.

Son düzenleme:
Vadeli hesap faiz mantığıyla çalıştığı için ben tercih etmiyorum, üstelik vade bozduğunuzda kazandığınız faiz de iptal oluyor.
Ben tfx ten hesap açtım, diğer bankaların aksine 5/24 alım satım yapabiliyorsun dolar, euro, altın ve diğer tüm yatırım araçlarında.
Haftalık döviz alım satımı yapıp bakiyemi yükseltiyorum tabi bunun için zaman lazım çünkü kurları sık sık kontrol etmek gerek.
Örneğin ben geçtiğimiz hafta 4,82 den dolar aldım, şuan kur fiyatı 5,08..

Ablacım siz hayatınızda hiç ekonomi kitabı okudunuz mu?
Küresel ekonomide "pay" diye bir şey yok.
Şu yazdığınız cevap komedi gerçekten kazanç havadan mı iniyor?
Fikriniz olmayan konularda haram helal şeklinde ahkam kesmeyin bari!

Eeeee TLnin değeri gün geçtikçe azalıyor, hepimiz fakirleşiyoruz. O cebimizden çıkan para kime gidiyor mesela? Bu konudaki teorileriniz nelerdir? Burdaki günah leveli nedir ve kime aittir? Madem bu konuda derin bilgileriniz var burda da fikirlerinizi alalım.
Altini bizzat madenden biz cikardigimiz icin kazanc gokten inmis oluyor. Az kaldi 2023te bor da cikaracaz. TL zaten hic deger kaybetmedi,kaybetmiyor. 2 yil once eski paltomun cebinde 50 lira unutmusum bugun buldum,baktim hala 50 liraydi yani bir kayip yok :deli::rapci:

Bir kural vardir; yumurtlarin hepsi ayni sepete konulmaz. Miktar ne kadar bilmiyorum ancak yatirimlarinizi cesitlendirin bir kismi ile doviz bir kismi ile altin bir kismi ile de yatirim fonlarini dusunun.
Ben oyle yaptim. Euro, dolar ve altinim var az miktarda. Dugun paramin bir kismida vadeli hesapta. Dugunde takilan bileziklerde var. Olurda ilerde bir yazlik almak isteriz diye biriktiriyorum. Evimiz var. Esim seneye araba alabilir. Araba icinde gram aliyorum her ay.

X