Sizce bu para en iyi nasil değerlenir kizlarr

'Gavurların' ürettiği akıllı telefonu kullanmaya gelince en son modelini alırız ama faiz haram :işsiz:
Dolar düşmez, en azından uzun bir süre daha. Yerinizde olsam dolara ve euroya yatırırdım.
Gavurların ürettiği akıllı telefonla faizi nasıl bağdaştırdınız?
Gerçekten merakımdan soruyorum.

Her akilli telefon alimi onlara katki saglayip bizim paramizin degerini dusuruyor. Onlarin paralarinin degerini arttiriyor. Faiz haram diyenlerin bunlara da dikkat etmesi gerekir. Ama tabi herkes dusuncesinde serbet bisey diyemem

Konu sahibi en iyisi sen bilezik yaptir. Hem takilabilir. Hemde ugrasmazsin bir yerde toplanir. Isciligi az olan bisey olsun. Yarin obur gun bilezik takman gereken yer olur takarsin. Ya da bozdurup biseyler alirsin.

Ablacım o para Amerika'nın milli ekonomisine gidiyor
ABD zenginleşiyor, o paralarla Apple daha çok mühendis alıyor, yaptıkları şeyleri bizim memleket yine satın alıyor memleketimiz daha da dışa bağımlı hale geliyor.
TL pul oluyor çünkü arkasında destekleyen bir ekonomi yok. Hepimiz fakirleşiyoruz. Topluca fakirleşmeye sebep açmak günah olmuyor mu, madem zenginleşmek de günah?

$/TL artınca Merkez Bankası dövizi baskılamak için faizleri yükseltiyor. Bu durumda faiz oranına dayanamayan cemaat-i müslim de bankalara koşup günaha giriyor:deli: Şaka şaka:bicak:

Fakirleşiyoruz yani ablacım. Şu ülkede Apple, Google, Microsoft, Amazon gibi bir şirket olsa kalkınırız zaten. Ama yatırım yapmak yerine elimizdeki parayı götürüp conilere veriyoruz. Savaş uçağını bile satın alıyoruz şaka gibi.

Gördüğünüz gibi ekonomi birbirine bağımlı dinamiklerden oluşuyor. ABDye verdiğimiz her kuruş, TLde düşüş olarak bize dönüyor. Kapiş?

Son düzenleme:
Araba alım satım işine girerdim hem de hemen. 25 bin para büyür gider çok para var bu iste . İnternet üzerinden paylaşım yaparak yapılıyor.

@Malkero
Gayrimenkul düşünceniz yoksa 'altın' en iyi yatırımdır.
Bakınız Ocak ayı gram altın fiyatı 160tl
Ağustos ayı 190tl.
8 ayda 30 tl yükseliş
10 gram altında 300
100 gram altında 3000 tl. fark ediyor.
tabii ki alım gücümüzde o oranda düşüyor. ama altın hesabını (haftasonları hariç) istediğin zaman paraya çevirebilir, al-sat yapabilirsin. Bankada hesabında üstelik güvende.

Vadeli hesap, faiz mantığıyla işliyor.
Faizi hak edebilmen için, vade bitimine kadar parayı kullanamazsın.
Yani paran blokeli gibi düşün.

Interneti ac vadeli hesap faiz oranlarini hesapla hangisi daha iyiyse o bankaya yatır .
Vadelide belli bir sure belirliyorsun aylik yillik .O surede dokunmuyorsun .Vade sonunda çekebiliyorsun yada ekleyebiliyorsun .Vade süresi uzunsa faiz artıyor .
.Vadeyi bozarsan o aylik faiz ölüyor .
Mesela 60 bin tl nin aylik 500 -800 faizi var .
250 binlik bir ev kirasiyla esit neredeyse .Ev alip kiraya vermekten iyi .
Altin hesabindan iyi geldi benim hesaplamalarima göre .

ABD zenginleşiyor, o paralarla Apple daha çok mühendis alıyor, yaptıkları şeyleri bizim memleket yine satın alıyor memleketimiz daha da dışa bağımlı hale geliyor.
TL pul oluyor çünkü arkasında destekleyen bir ekonomi yok. Hepimiz fakirleşiyoruz. Topluca fakirleşmeye sebep açmak günah olmuyor mu, madem zenginleşmek de günah?

$/TL artınca Merkez Bankası dövizi baskılamak için faizleri yükseltiyor. Bu durumda faiz oranına dayanamayan cemaat-i müslim de bankalara koşup günaha giriyor:deli: Şaka şaka:bicak:

Fakirleşiyoruz yani ablacım. Şu ülkede Apple, Google, Microsoft, Amazon gibi bir şirket olsa kalkınırız zaten. Ama yatırım yapmak yerine elimizdeki parayı götürüp conilere veriyoruz. Savaş uçağını bile satın alıyoruz şaka gibi.

Gördüğünüz gibi ekonomi birbirine bağımlı dinamiklerden oluşuyor. ABDye verdiğimiz her kuruş, TLde düşüş olarak bize dönüyor. Kapiş?
2 bin dolarcık param var babam diyor ki senin gibiler yüzünden bu ülke bu durumda :KK70: :KK70: işin kolayını da bulmuşlar hemen

En iyi birikim altın.. Bir altın hesabı açın. Araştırın yalnız kendinize en uygun olanı.. Benim eşim sürekli forumlarda yorumları takip ederek altın yükselince satıp düşünce tekrar alıp kara geçiyor. O bayağı ilgileniyor ama.. Tek bir satış alıştan 4000 gibi kar edilebiliyor. Tabi paranızın miktarıyla orantılı bu..

Ablacım siz hayatınızda hiç ekonomi kitabı okudunuz mu?
Küresel ekonomide "pay" diye bir şey yok.
Şu yazdığınız cevap komedi gerçekten kazanç havadan mı iniyor?
Fikriniz olmayan konularda haram helal şeklinde ahkam kesmeyin bari!

Eeeee TLnin değeri gün geçtikçe azalıyor, hepimiz fakirleşiyoruz. O cebimizden çıkan para kime gidiyor mesela? Bu konudaki teorileriniz nelerdir? Burdaki günah leveli nedir ve kime aittir? Madem bu konuda derin bilgileriniz var burda da fikirlerinizi alalım.
Sakin ol canım ya gayet medeni bir sekilde herkesin kendi tercihi dedim kimseye haram helal demeden biz boyle inandık sen nasıl istersen öyle davran ayrıca ahkam kesen bir cumle de yoktu yorumda cevabina bakarsan kimin daha cok ahkam kestiğini görürsün

Dolar yazin dusuyot kisin artiyor. Bu kis iyice artacak su an bile 5in uzerinde :KK43:

Kizlar belli miktar paramiz var.
Fakat nasil değerlendirmeliyiz sizce önerileriniz nelerdir....
Vadeli hesap varmis ama tam olarak nedir bilmiyorum
internetten altın hesabı aç diğeri faize giriyor ,hem de çok çok az kazandırıyor.Gereksiz vadeli hesap.Arsa alarak ta yatırımını yapabilirsin parana bağlı

kızlar dolar 5 tl iken dolar alınır mı düşmesi mi beklenmeli off kafam çok karışık

Kapiş derken?
Sevgili ablacım, ben ekonomistim, profesyonel olarak döviz alım satımı yapıyorum, borsa oynuyorum ve tüm geçimimi burdan kazandığımın üzerinden sağlıyorum.
Ben size bu soruyu sormuşum siz bana tl nin pul olmasından, fakirleşmekten bahsediyorsunuz.
Yazdıklarınız benim sorduğum soruya cevap mı sizce?

Bugün dolar 5,112 rakamlarını gördü, sabah 7,30da bakan tüfe ve enflasyon oranlarının açıklamasını yaptı ve insanlar panik satışı yaparak şuan doların 5,088 olmasını sağladılar.
Dolar satışı yaparak kurda 3 kuruşluk bi oynamaya sebep oldular, ögleden sonra ABD Rahip Brunsonu teslim etmediğiniz sürece ülkenizde ki 2 bakana yaptırım uygulanacaktır deyip, yaptırım listesi uygulayacak bir kaç dakika içerisinde dolar kuru 5,15lere fırlayacak..

Şunu anlatmaya çalışıyorum, faiz haram (islam dinine inananlar için)
Dolar alım satımı bi ticaret (içinde risk barındıran kazanç türü haram değildir)
Conilere kazandırdığınız paralarında dinle islamla hiçbir ilgisi yok, beyin göçü durdurulamadıkça, bizim mühendisimiz mimarımız üretmeyi tercih etmedikçe hepimiz conilere para kazandırmaya devam edeceğiz.
Helali hoş da olsun, adamlar yapıyor, çalışıyor ve kazanıyor.
Siz de üretin, siz de kazandırın mesela.
Hiçbirşekilde üretimi olmayan, milletten aldığı vergiler sayesinde kendini çevirmeye çalışan, doların 5,11 olduğu bir günde 450 milyar dolarlık dış borcu olan bi ülke için neyi tartışıyoruz.

Sadece şu bilinsin;
Akıllı telefonla faizin hiçbir alakası yok.
faiz haram (islam dinine inananlar için)
Dolar alım satımı bi ticarettir. (içinde risk barındıran kazanç türü haram değildir)

kızlar dolar 5 tl iken dolar alınır mı düşmesi mi beklenmeli off kafam çok karışık
Sererbah,
eğer anlık olarak alım satım yapmayacaksan dolar bu fiyattan alınabilir,
Uzun vadede (sene sonu) kur kapanışı 6liraları bulacaktır.
Ama elinde bi miktar tl de olsun, sene sonuna kadar unut aldığın doları.

X