Sizce bu komşuya karşı nasıl davranmaliyim?

Hakaret etmeden de dert anlatılabilir üstelik yaşamadan sadece vasayım üzerinden kadına varoş diyor bunu doğru buluyorsanız zaten hiç tartışmayalım doğrularımız çok farklı. bu dertleşmek değil kendimde yapmıyorum ayrıca.aynı kafa yapısına sahip olsam niye eleştireyim hanımefendiyi mantıken değil mi?

Hakaret etmeden de dert anlatılabilir üstelik yaşamadan sadece vasayım üzerinden kadına varoş diyor bunu doğru buluyorsanız zaten hiç tartışmayalım doğrularımız çok farklı.
Cunku kadin esinin ve kendinin kicinin kilina varana kadar evimin içine cirpiyor hakki var ama vahim olan benim kurdugum cumle. Ani iskalamak gibi bi sey dediginiz sey. Empati yeteneğiniz sifir beni burada yargılasanız ne olur? Ciddiye almiyorum ki. Ama toplumsal derin yaralarimizi görüyorum tek tarafli bakis acısı. Ahhh ahhh keske biraz durup düşünsek ayni sey benim basima gelse ne yapardım diye.

Bakın yine varsayım üzerinden !!! Doğrularımızın farklı olduğunu savunuyorsunuz. Ben varoş kelimesini ağzıma almadım ki savunayım. Ben ne diyorum siz ne anlıyorsunuz.neyse Siz eleştirdiğiniz herşeyi kendiniz yapıyorsunuz. Nasılsa insanları görmüyorsunuz dimi. İyi akşamlarr

Varsayım olabilir ama yaptığı hoş birşey mi sizce? Pencere açık evde ne varsa silkele. Böyleleri zaten anlamıyor ve yaptığını da kabullenmiyor. Burada bu konuda acılan onlarca başlık var. Hemen hepsi (ben de dahil) karşı taarruzla büyük tepkiler almışız. Bahaneler hazir; benim kilimim temiz, herkes yapıyor, ne kadar sikayetcisiniz, ben temizim silkelerim sen pissen banane tarzı. Siz böyle bir durum yaşadınız mi?

siz mi yazdıklarımı anlamıyorsunuz ben mi anlatamıyorum anlamadım bir daha diyorum halı konusu ve misafir çocuğu konusunda HAKLISINIZ (misafir de bi yere kadar ikaz edilir o yüzden kısmen) ama kadına hiç bir uyarı da bulunmadan tek kelime etmeden yok bir şey desem varoş mahalle karısı gibi karşılık verir bilmem ne.Bu nasıl bi üslup ya.Sizde de ciddi iletişim sorunu var.Burada bizimle bu kadar konuşacağınıza tatlı dille komşunuzla sorununuzu çoktan halletmiştiniz.

Beni ölümune eleştiren arkadaşların konularına girdim bir baktım ne açmışlar ne demişler diye. Burada bol kepce atan tutan insanlar kocalarini,babalarini karsilarina alip dogru düzgün konusamayan insanlar. Bana da oyle bir akil veriyor ki zannedersiniz ki Freud dirilmis psikolojinin temellerin atıyor sayfada. Kişi noksanini bilmek gibi irfan olmaz diye bir soz vardir iste bu arkadaşlarin temel sorunu bu size de teşekkür ederim.

Bunu doğru buluyorsunuz değil buluyorsanız doğrularımız farklı dedim.Bu iki cümle birbirinden o kadar farklı ki.Türkçede ki -se-sa şart kipi konusunu bi gözden geçirin lütfen sizede iyi akşamlar.

Son düzenleme:
Peki komsumun bir canava donusmeyeceginin garantisini kim veriyor? Neden onunla yüz göz olayim? O kıçının kilina varana kadar evimin içine silkeliyor sorun degil bir kelime mi sorun? Bu medeniyetsizce davranışını takdir eden cümleler mi kursaydim

Konunun içeriğinden sonraki diğer polemik haline gelen mesajları okumadım.

Konuya yorum yapacak olursam;

Bebeği yıkarken ne kadar ses geldiğini tahmin edebiliyorum. Alttaki/üstteki ebeveyn banyosundaki bu sesler sizin yataktan çok net duyulur. Rahatsız edicidir, ses kesilse bile bazen gerginlikten uyuyamazsınız. Ama diyebilecek birşey yok. Belki siz de ebeveyn banyosunda birtakım gürültüler yapıp, sesin ne kadar fazla gittiğini öğretebilirsiniz... Apartman hayatının zorlukları...

Diğer konularda ise direkt olarak yönetici ile konuşun. Pencereyi çarptıysanız ve buna rağmen devam ettiyse laf anlamaz çünkü... yöneticiye hangi daire olduğunu bildirerek, misafir geldiği günler çok fazla gürültü oluyor, halı/kilim silkeliyorlar şeklinde açıkça söyleyin.

Yaptığının doğru olmadığını söyledim zaten o konuda tamamız.Ama kadının ne medeniyetsizliği ne varoşluğu ne mahalle karılığı kalmış üstelik bu insan ilk karşılaşmalarında bi şikayetiniz var mı diye sormuş iyi niyetli bri belli ki evet belki apartman yaşamına uygun bir hareket yapmamış olabilir ama arkasından böyle konuşmak yerine öncelikle uyarmak en doğrusu.he konu sahibi uyardım bana çemkirdi falan kadın diye gelir konu açardı destek olurduk ne insanlar var ya diye ama ortada fol yok yumurta yok kendini savunamayacak bir insana hakaret ediliyor

3.haric digerlerinde cok da hakli goremedim sizi olabilecek seyler. Daha konunun basinda belirtmissiniz ozellikle sanirim kiraci diye icten ice bu kadar da yapamayacagini dusunerek bahane ariyorsunuz gibi.kiraci olsa ne olur olmasa ne olur onu anlamadim.

1. Yazdiginiz cocuk kucuk ve annesinin baska vakti olmayabilir, banyo yerine daha sicak odada cocuguna banyo yaptirabilir bu bence sizi alakadar etmez.

2. Yazdiginiz haftada kac gun oluyor ve maalesef bazi cocuklar dur oturdan anlamiyor ne yapsaniz.

Ben de belli saatlerde gunlerde belli kurallari olan bir sitede oturuyorum. Kiraci da degilim. Ust katim da maalesef cocuklu ve durmak bilmeyen cocuklar. Bazi seyleri duymamaya calisacaksiniz buyuk sitelerde bu tarz seyler olagan. Yani bunlar sikayete varacak isler degil.

Görevliye soyledim yarin yazi asacak umarim kurallara uyar sorun kalmaz. Kimseyle yüz göz olmak istemiyorum. Siz nasil ciddi iletisim sorunum olduğu teşhisini koyduysaniz şuradaki yazilardan. Bende kadinin yaptığı terbiyesizlikten dolayi varos dedim

Bunu doğru buluyorsunuz değil buluyorsanız doğrularımız farklı dedim.Bu iki cümle birbirinden kadar farklı ki.Türkçede ki -se-sa şart kipi konusunu bi gözden geçirin lütfen sizede iyi akşamlar.
Senden 1o yaş büyüğüm ben. Burda kelime oyunu Yapamicam. Bilginiz olmayan , başınıza gelmeyen konular hakkında yorum yapmayın.

Kendinizi alacağınız en kötü tepkiye hazırlamışsınız şimdiden şahsen bir komşumun benimle sorunu olduğunda yöneticiye beni şikayet etmesi yerine önce benimle konuşmasını tercih ederim.Güzelce uyararak bir şey kaybetmezsiniz ki size ilk tanışmanızda gayet güler yüzle yaklaştığını hatta şikeyetçi olup olmadığınızı sorduğunu söylediniz hiçte cadaloz biri gibi durmuyor açıkcası neyse zaten yöneticiye bildirmişsiniz umarım bir sorun olmadan hallolur ne diyeyim

Cunku neden konusmuyorum az cok su davranisi yapan insanin ne cevap verecegi de bellidir anliyor musunuz? Bende ayni sekilde karsilasinca bana da gelin falan diyecek kadar nezaketle kadina cevap verdim bir bucuk ay olmus hemen ustune atlmayayim diye sustum ama 3. Ayimizda bunlari yasadim daha ilerisi icin umarim kotu olmaz . Kadini ve beni tanımıyorsunuz isim cisim hic bir sey yok kimse savunmasiz degil merak etmeyin içiniz ferah olsun.

Yüz göz olmayın asla. Benim üst komşum hergün bütün halıları silkelerdi üstümden. Ozaman benim tek mutfak balkonum vardı zemin katta otururdum onunsa hem çamaşır balkonu hem mutfak balkonu, hem oturma odası balkonu vardı düşünün. Yemek yerken çay içerken halı silkelerdi ve kimse inanmaz ben 5 yıl sesimi çıkarmadım aaa ayşe abla çay içiyorduk derdim amannn halılarım temiz derdi. Çaydan da temiz olduğunu düşünen çtlak bi kadın. Çamaşır astım silkeleme derdim gözümle görürdüm silkeledin derdim yok derdi.Neyse 5 yıl devam etti. Doğum yaptım lohusayım balkondayıs annemle yine çay içiyoruz.Halıları silkeledi silkeledi. Ben lohusa sendromuyl herhalde napıyorsun sen ayşe abla çay içiyoruz şurda yahu sesimizi de duymuyorsun üstüme silkeliyorsun dedim bak bunu hep yapıyorsun yapma lütfen bidaha dedim. Aynen bu şekilde söyledim.ayy kadın ben mi silkeledim silkelemedim ben yanlış görüyorsun dedi .şoktayım ben abla silkeledin işte diyoruz yok diyor kadın vallahi billahi . Tüm apartmana rezil etti beni kavga etmişim ağzıma geleni saymışım. İnsanların yalanı iftirası hazır malesef

En son üniversitede bütün sirin ve tatli halimizle ders çalışacağımızi soyledigimiz üst komşumuz sabah 7de ceviz kirinca gidip gayet medeni ve sirin sirin uyarmistim. Adam ne yapti biliyor musunuz her gun istisnasız her gün sabah 7 de yattığım oda da ses yapti uyanayim diye:) tecrübe çok aci meyvesi çok tatlı kadinin da o şirin yüzünün altindan canavar çıkmayacağı ne malum. Site girişine yazi asılacak umarim ayni seyler olmaz yine:)

1. Durumu bilmiyorsunuz belki bebeginin bir sorunu var. Benim kizim bronsiolit oldugunda burnu tikaniyordu nefes alamiyirdu gecenin 4 unde kuvette oyun oynadik ikimiz. Burnu acilsinda rahatlasin diye. Gunde uc dort kez yikadigimi bilirim.
2. Misafirin cocuguna bende dur demem. Annesi dur demeli. Ayrica misafir bu yani biraz idare edebilirsiniz.
3. Kadin size sormus sikayetiniz varmi diye yok demissiniz. Sirkeliyor diye uyarmamissiniz bide kalkmis kadina mahalle karisi varos vs. Diyorsunuz.
Sizin sesinizde yukari gidiyordur buna emin olun ve biraz daha iletisim kurmayi ogrenin boyle kendi kendinize millet hakkinda yorum yapmayin

Sizin olayin aynisini burada yaşıyorum bende. Biri gelmiş butun adminleri etiketlemissin konu üste taşınsın linc edil yazmış. Kendisi de ogretmenmis profilde oyle yazıyor umarım fakedir yoksa bu zihniyetli insanlar çok korkunç geliyor. Size de cok teşekkür ederim.

Geçmiş deneyimleriniz yüzünden bu kadına önyargı ile yaklaşıyorsunuz yani olabilir belki dediğiniz gibi canavara dönüşecek belki de anlayışla karşılayacaktı umarım sorun olmaz yüzyüze bakacaksınız sonuçta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…