Sizce bu komşuya karşı nasıl davranmaliyim?

Gece 2 de yatak odanizda baya baya gece sesizliginden de mütevellit bi bağırış duyarsanız eminim sizde rahatsiz olursunuz . Ama yine de ben bunu kendimde hak gorup kadini uyaramayacagimi belirttim yukarıda:) misafir çocuğu yakinlari bence sürekli geliyor. Bence uyarabilirler bende bunu cekmek zorunda degilim

Neden etmedigimi belirttim hic bir samimiyetim yok nasil tepki verir bilemedim. Ama camım acikken butun evin paspasini ustumden cirpmasini ve ben kapatiktan sonra devam etmesi nasil bir insan oldugu konusunda ip uçları veriyor. Belki itici degildir bilmiyorum ama apartmanda nasil davranmasi gerektigini bilmedigi kesin

Yok buradaki bazi arkaslari ya hic kotu komsuya denk gelmemis ya da empati duygulari yok. Bakin damdan düşeni damdan düşen anlar. Ins bizde ortayolu buluruz sevgiler..

Benim anlamadığım varoş mahalle karısı gibi cevap verecek dediğiniz insan size güzellikle sormuş bizden ses geliyor mu diye. Dediğiniz tarzda biri olsa sormazdı değil mi?
Sizde sordugunda söyleseydiniz evde koşan çocuk sesi geliyor geç saatte,camım açık oluyor camdan birşeyler silkelemek yasak zaten balkonun içine silkelerseniz iyi olur diye.
Ben bu önyargıyı anlayamadım kusura bakmayın. Siz size sorulduğunda söylerdiniz uygunsuz bir cevap alırdınız o zaman dibine kadar haklısınız derdim varoş mahalle bilmemnesi dediğiniz için ama bu şartlarda uygun olmamış.
Rahatsızlık duyduğunuz konularda haklısınız genel anlamda ama haksız olduğunuz taraflarda var yukarıda belirttiğim üzere.

Benim evime temizlik için gelen yardımcı da yapmıştı aynı şeyi..
Konuşmadan bilemezsiniz ki
Çözümü bu kadar basit bir konuda fikir almak için değil; kadının dedikodusunu yapmak için açmışsınız gibi geldi bana..
Bu kadar konuyu aklınızda tutup uzun uzun yazacağınız sürede konuşup çözerdiniz bile

Bebeği gece yıkamasında ne var diyenlere şaşırıyorum , çocuk ateşli değilse herhangi bir sorunu yoksa delimiyim ben gece gece hoşşo pişşo yaparak yıkayim çocuğu. Mecburiyet dışında yapılmamalı. Diğer davranışları da hatalı ama arsız insana laf anlatamazsın. Kendini sinir ettiğinle kalırsın. Yöneticiyle konuşun ciddi ciddi uyarsın komşunuzu.apartmanda yaşadığını hatırlatsın

MuneMune hesabı doğrulanmış üye. konumu kapatır mısınız? Ana konuyu anlamayan sürekli sunu dedin bunu dedin diye konusan yol göstermek yerine surekli didikleyen. Ayni sey başlarına gelse değme kabadayılara papuc bırakmayacak tipler. Gelip duyar kasıyor. Ben diyorum ki zaten kadin istediği yerde yikasin kime ne gece 2 de sizde o sesleri duysaniz siz de rahatsiz olursunuz vay efendim ne diye kadinin bebegine karisiyormusum. Kadin bana sormusmus hadi ya bende cevap verdim dedim hala ee deseydiniz diyor. Hay Allahim. O tepeden kilim cirpanlarin prototipleri burada işte. O bilmi bilmis konusan dostlar haftanin 4 günü garantili tepenizde 11e kadar kostur sun çocuk über medeni olarak susun tepenizden killar yağsın. Ama oturup ben kiracıyim ev sahibiyim felsefesi yapın. Daha dune kadar bende kiraciydim. Belirtmem tamemen sorarsiniz diye onda da fesatlik arayin. Anlayacağınız kadın üstümden kilim çarptığı için utanmasalar cık tebrik et diyecek insanlar. Umarim ayni seylere maruz kalir über medeni Cambridge düşesi gibi karşılarlar.

Valla o basit dediginiz konulardan ne olaylar patlıyor. Neden bu kadar poliyanna gibi olamami bekliyorsunuz. Neden ama neden tanimadigim belki de hic tanimak istemeyecegim bir kadinin dedikodusunu sizinle burada yapayim????

Ayni arsizlar burada da var kadini savunlari tamamen ayni davranisi sergiliyor olmaları

Ayni arsizlar burada da var kadini savunlari tamamen ayni davranisi sergiliyor olmaları
Varoş Varoş mahalle karısı gibi cevap vermek nedir sizce?( Sizin tabiriniz)
Kendisiyle aynı şeyi düşünmeyen insanlara arsız diyerek hakaret etmek olabilir mi

Ya buradaki insanlar niye böyle bi konuda kendi eviniz mi komşunuz kiracı mı diye sorsun ne alaka? kendinizi aklamaya çalışmak adına komik duruma düşmeyin orada onu yazmanızıdaki amaç belli neyse onu geçiniz dediğim gibi haklı olduğunuz konular var ama komşunuz hakkında siz çirkin benzetmeler yaparken iyi ama burada siz eleştirilince kötü olan biz. öyle arkadan konuşmak ne kolay değil mi nasıl olsa cevap hakkı da yok.haklı olmasına halı ve kısmen ses konusunda haklısınız (kısmen çünkü misafire ne kadar söz dinletilebilir birde misafir bu yani alınır malınır ) fakat gel gör ki üslubunuz ciddi sıkıntılı daha temiz ifade etseydiniz sıkıntınızı komşunuza hakarete varan benzetmelerde bulunmadan kimse takılmazdı çünkü kimseye takılacak bir nokta vermemiş olurdunuz.Komşunuz yetmedi bir de buradaki isanları aynı şeyleri yapmakla itham ediyorsunuz ne desem bilemedim.her neyse umarım probleminiz hollur diyeyim ama komşunuz sizin anlattığınız kadarıyla laftan anlamayacak birine benzemiyor zira tanışır tanışmaz bir şikayetiniz olup olmadığını sormuş.

Bebek yıkama konusunda eşi geç saatte geliyorsa tek başına da yıkayamıyorsa başka ne yapabilir? Benim de eşim emniyette gece 3 te banyo yaptırdığım oluyor mecburiyetten. Banyo yaptırırken bazı bebekler endişeleniyor korkuyor benim kızım öyle mesela ben de onunla hep konuşuyorum gülüyorum sakinleşmesi için bunda ne var ? Bu konuda aşırı anlayışsızsınız , çocuğunuz olduğu zaman anlarsınız.

Misafir mevzusunda emin olun kimse evinde pat küt sesten memnun olmaz , uyarmadigini nerden biliyorsunuz ayrica. Çocuklar her uyarıyı dinliyor otur denilince tamam deyip oturuyor falan mı zannediyorsunuz? bu konuda da anlayışsız buldum sizi.

Halı sirkeleme konusunda haklısınız ama bunu konuşabilirsiniz, baktınız olmuyor o zaman yönetim ile konuşursunuz.
(Güler yuzlu olmak rahatsızlıkları dile getirmeye engel değil ,burda komşunuzu yereceginize gidip konuşmak daha doğru bir davranış olur, baktınız anlamıyor o zaman başka tabi.)

Cunku bunu kendi kardesimde yapsa ayni benzetmeyi yaparim. Teşbihte hata olmaz k bakmayin. O güzellikle sorduysa bende ayni sekilde cevap verdim zaten. Neden önyargıli olayim Allah askina yuzunu sokakta gorsem tanimam neden onyargili olayim anama mi küfretti sanki. Sadece yaptigi davranistan yola çıktım. Dedim 1 ay olduk belki denk geldi hemen insana 2 saniye de üstümüzde koşmayın mi deseydim. O kendi cocugunu sordu. Ben misafirin cocugundan bahsediyorum. Yoksa cocuk gece gunduz ağlıyor ama olabilir o bir cocuk tabi ki ağlayacak. Ama ben tolere ediyorsam gel ustumden de kilini çırp mi demek bu?

Bizim uat komsudada 2 cocuk var ufaklar daha. Bir kosuyorlar vuhuu avizeler sallaniyor. Sordu komsu rahatsiz oluyormusunuz diye yok dedim. Siz onden gidi ben arkadan geliyorum :)
Bence biraz abartmissiniz. Gece 2 de olsa 5 te olsa insan ne zaman isterse o zaman yikanir yada yikar cocugunu. Kapatin ebeveyn tuvaletinin kapisini olsun bitsin.

Silkeleme konusuna gelince. Caminizin acik.oldugunu gormemis olabilir. Uyarin gitsin.o konuda haklisiniz.

Bir dahakine denk gelirseniz acik acik soyleyin.

Siz gecen sefer sordunuz ama ben pek soyleyemedim..aslinda biraz rahatsiz olmaya basladik.ozellikle hali cirpmaniz falan vs ..diye konuya girebilirsiniz.

Cekinmeyin.
Cekindikce insanlar rahatsiz oldugunuzu hic bilemez

Oyle mi bayan cok ama cok bilmis hanim. Emniyet mensubu diye akliniz sira dayanisma yapiyorsunuz anlıyorum fazla duyar kasmayin ayni seyler umarim basiniza geldiginde kimi kinadim diye düşünürsünüz esiniz emniyette çalışıyor diye istediginiz zaman dilimi size aitmis gibi istediginiz gürültüyü yapma hakki nerede yaziyor? Kaldi ki ben kadinin yikamasina bir sey demedgimi yukarida belirttim. Ama bunun dogru olmadigini gecenin 2sinde isterseniz kocaniz genel cerrah olsa boyle bir hakkiniz yok kardeşim. Onun esi emniyette ne kadar onemli gorevini yerine getiriyorsa ayni sekilde pür dikkat isteyen bir iste calisan eşim de gecenin ikisinde ne oluyor ya diye uyandirilmamali. Az empati ya. Misafir çocuğu haftanin 4 gunu tepenizde kudursun sizde uber medeni bi sekilde tipki Betowen i dinliyor gibi oturup bunun tadini çıkartın

Şu yazdıklarınızın seviyesine bakılırsa sizden çok ama çok bildiğim kesin .
Açıklama yapmayacağım sanırım şu an algınız kapalı.

Bakın iletişimde olmak iyidir. Bunu sormuş size,laf olsun diye mi sordu sizce?
Güzellikle söylersiniz "gece çok ses oluyor bazen koşma sesleri rahatsız edici boyuta ulaşıyor dikkat ederseniz sevinirim, bizden yana bir sıkıntı varsa sizde paylaşın"diye de eklersiniz olur biter.
Ama siz kadın size sorduğu zaman olur böyle şeyler derseniz,ve camdan tepenize silkelediğinde de söylesem varoş mahalle karısı gibi cevap verecek derseniz ön yargılı olursunuz. Söyleseydiniz o an. Oda size kusura bakmayın farketmemişim diyebilirdi,sizde eklerdiniz "ama cam açık olmasada camdan silkelemiyoruz sitenin kuralı bu,yasak,aklınızda olsun" diye belkide teşekkür edip,"haklısınız kusura bakmayın" diyecekti. Nereden biliyorsunuz ki bahsettiğiniz şekilde tepki vereceğini?
İletişim güzel şey diyorum. Başka da birşey demiyorum.
Siz hic tanımadığınız insana size kibarca sorduğu halde bu şekilde davranır kesin diyorsanız ön yargılısınız demektir.
Ha bu arada komşunuzu savunmuyorum,haklıda bulmuyorum ama sizinde yanlışınız bu bana göre. Önce konuşur iletişim kurarsınız ,anlamaz,tınlamaz o zaman yaparsınız yakıştırmanızı ve tabiki gereğini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…