• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce bu komşuya karşı nasıl davranmaliyim?

Albino karnabahar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2017
1.309
2.413
133
Merhabalar. 3 ay önce kendi evimize taşındık üst katımdaki kiracı. Tesadüfen asansörde karşılaştık ailecek tanıştık. Biz de onlar da güler yüzlü insanlarız. Ya da yine benim aptal saf tarafim(kızgın surat). Bize cok ses geliyor mu falan diye sordu kadin bende ara sira dedim. Çünkü bebekleri var baya gece gündüz gürültülü bir aile ama dedim ki insanlik hali hepimizin oluyor. ( bende çocuk yok bu arada)

1. Geceleri 1 ya da 2 gibi çocuğu yatak odasinin banyosunda yıkıyor. Bunu nerden mi biliyorsun diyorsaniz hem bebek ağlıyor hem de kadin ay bitti annecim vs bebegi seviyor. Dedim olabilir eşi emniyette çalışıyor. Tek basina uyutamadi rahatlasin falan diye bu banyo da küçük ve daha sicak çocuğu burada yıkıyor dedim sustum. Ama sesler sanki bizim evden geliyor başkası olsa çok kızar eminim en azindan susta yika bebeğini diye. Ya da gece bu kadar geç saat olmasa yine bende karismam ne haddime.

2. Çok misafirleri geliyor. Bu da olağan tabii ama misafiri galiba yakin akrabasi hep ayni küçük çocuk koşması kendi çocukları daha minik çünkü. Ya hic mi misafir gelen çocuğu aşağı katta insanlar oturuyor saat 11 oldu koşma denmez mi ya? Ben mi baska bir ütopyadan geldim? Buna da sabrettim.

3. Olarak bu bardağı taşıran son damla oldu. Site de oturyoruz 10 katli apartman gayet modern ve medeni bi yer en azindan bu kadini gorene kadar ben oyle zannediyordum. Hava güzel bende hastayim biraz. Çocuk odasının camını açtım sonuna kadar. Ev havalansin dedim. Bir yerlerden bir şeyler sirkeleme sesi geldi . Bende yok ya saçmalama apartmanda böyle şeyler olmaz falan diyorum. Bi baktım camdan benim sonuna kadar açtığım pencerenin olduğu yerin üstünden üst komşum şakir şakir kilim paspas ne varsa vura vura çarpıyor. ( evde 2 balkon var isterse içine çırpabilir) hizla camı kapattim baya ses çıktı. Ama o devam etti çırpmaya.

Simdi arkadaşlar. Kadına ne yapıyorsun diye neden mi sormadim ? Onu açıklayayım. Böyle bir apartmanda bu davranışı yapmaması gerektiğini bilmeyen bu medeniye yoksunu arkadaş muhtemelen varoş varoş mahalle karısı gibi cevap verecek. Zaten insan olsa cami sonuna kadar açık komşunun ustunden bütün kili tozu indirmez. Bütün saçları penceremin ve evimin içindeydi.
Ben şimdi ne napayim eşi evde sesi geliyor. Esim yanimda degil tırstım neler neler okuyoruz komşusunu vuran falan tipler 3. Sayfaya baktığımız haberler gibi yani. Esim çık konuş dedi. Ben o hareketi yapan birinin beni olumlu karşılayabileceğini hiç zannetmiyorum dedim. Pencereyi vurduktan sonra bile devam etti. Direk yöneticiyle mi konuşsam acaba? Siz olsanız napardiniz?

şimdi benim anladığım kadarı ile 3 ayda sadece bi kere mi çırptı? devamlı olan bişey mi? eğer değilse şu an için bekle. yok devamlı yapıyosa laftan anlayacak biri gibi ise kapısına çık, kek börek götür ve rahatsızlığını dile getir. yok laftan anlamaz diyosan ya da uyarmana rağmen devam ediyosa yönetici ile konuş.

misafir çocuğunu konusunda haklı olabilirsiniz ama ne kadar uyarabilir ki?

gece 1-2 gibi kadının banyosunda çocuğunu yıkamasına laf etmeniz garip geldi. yani başkası olsa sus da yıka bebeğini der demişsiniz de şahsen ben demezdim. çocuk durmuyosa tabi ki konuşacak. ayrıca banyoda ne kadar çok ses çıkarabilir ki? kaldı ki banyodaki sesten siz nasıl rahatsız oluyosunuz yani oturma odası değil. kapatın kapısını, havalandırma penceresi varsa onu da kapatın, keser sesi.

Ana
şimdi benim anladığım kadarı ile 3 ayda sadece bi kere mi çırptı? devamlı olan bişey mi? eğer değilse şu an için bekle. yok devamlı yapıyosa laftan anlayacak biri gibi ise kapısına çık, kek börek götür ve rahatsızlığını dile getir. yok laftan anlamaz diyosan ya da uyarmana rağmen devam ediyosa yönetici ile konuş.

misafir çocuğunu konusunda haklı olabilirsiniz ama ne kadar uyarabilir ki?

gece 1-2 gibi kadının banyosunda çocuğunu yıkamasına laf etmeniz garip geldi. yani başkası olsa sus da yıka bebeğini der demişsiniz de şahsen ben demezdim. çocuk durmuyosa tabi ki konuşacak. ayrıca banyoda ne kadar çok ses çıkarabilir ki? kaldı ki banyodaki sesten siz nasıl rahatsız oluyosunuz yani oturma odası değil. kapatın kapısını, havalandırma penceresi varsa onu da kapatın, keser sesi.
Ana banyo da degil yatak odasinin banyosunda yikiyor gece 2 de kahkaha ata ata yikiyor. İnanılmaz ses geliyor. Emin olun siz olsaniz siz de rahatsiz olurdunuz. ama yine de bu konuda uyarmam doğru olmaz diye sustum başkası olsa kesinlikle sorun ederdi buna eminim. Sevgiler;)

Keşke sorduğunda rahatsızlıklarınızı bir bir anlatsaydınız. Bu saatten sonra yöneticiyle konuşmanız daha doğru olacaktır.
Direk şikayetçi olmayayim yuz yüze bakacağız dedim. Zaten 1 bucuk ay olmuştuk taşınalı şimdi 3 ay olduk ben toleranslı oldukça o rahatlasti iyice:(

Bizim komşularda boyledı amann amann ne çektik ama her defasında ses oldugu an eşim aradı düzgün anlattı rahatsız oluryoruz dıye şuan yok çok şükür :D
Arada komşunun kocası kendını pc oynuna kaptırıp delı gbi bağırıyo hade onuda mazur görem :D

Özellikle komşunun kiracı diye belirtilmesinde ki amacı anlamadım ben biz ev sahibiyiz o kiracı herkes yerini bilsin mi nedir yani? birde önyargıda bulunup 'varoş mahalle karısı' gibi karşılık alırım bir şey dersem diye benzetme yapmışsınız yahu ayıp şu an bazı konularda haklıyken haksız duruma düştünüz benim açımdan mesela.üslup önemli tabi

Mesaj falan vermeye gerek yok ki
Size gayet açık şekilde sormuşlar zaten rahatsız ediyor muyuz diye
Onlar cocugun sesi geliyor mu gibisinden sordular . Bende gayet acik sekilde ses geldigini ama küçük çocukları oldugu icin bunun gayet normal oldugunu soyledim . Ana konu çocuğun sesi degil. Kıllar ve tozlar .

Pencereden kilim silkmek haricinde abes bir durum göremedim ben, ebeveyn banyosunda neden çocuk yıkamasın ki nerde rahat yıkayacaksa öyle yapar bundan şikayetçi olacak kimse de yoktur emin ol, el kadar bebek eş de evde yoksa ne yapacak garibim kendi kendine avutmaya çalışmış işte çocuğunu. Gelen misafir çocuklarına da gece oldu mu elbet ikaz etme durumu oluyordur ama ne kadar dinliyorlar Allah aşkına? Ama kilim olayı yanlış tabi ki ilk kez böyle bir şey olduysa bence beklemekte fayda var bir daha ayni olay tekrarlanırsa güzel bir dille uyarırsınız, yok yine son gaz devamsa yöneticiye bildirirsiniz.

Yöneticiye söyleyin. Apartman orası ahir değil camdan birşey çırpmakta ne oluyor.
Bu konulara hep aynı yorumu yaparım kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok .
Kurallara uyulmalı. Çok ses yapmak isteyen ailelerde gitsin ona uygun yerlerde, evlerde yaşasın. Her gece 2 de banyo sesi duymak zorunda değilsiniz .

Özellikle komşunun kiracı diye belirtilmesinde ki amacı anlamadım ben biz ev sahibiyiz o kiracı herkes yerini bilsin mi nedir yani? birde önyargıda bulunup 'varoş mahalle karısı' gibi karşılık alırım bir şey dersem diye benzetme yapmışsınız yahu ayıp şu an bazı konularda haklıyken haksız duruma düştünüz benim açımdan mesela.üslup önemli tabi
Sorarlar ya burada bayanlar
Özellikle komşunun kiracı diye belirtilmesinde ki amacı anlamadım ben biz ev sahibiyiz o kiracı herkes yerini bilsin mi nedir yani? birde önyargıda bulunup 'varoş mahalle karısı' gibi karşılık alırım bir şey dersem diye benzetme yapmışsınız yahu ayıp şu an bazı konularda haklıyken haksız duruma düştünüz benim açımdan mesela.üslup önemli tabi[/Q
Sorarlar ya hani kiraci mi falan diye buradaki hanfendiler o yuzden soyledim banane milletin aldigi almadığı ya da alacağı evden ilahi siz neleri düşünüyorsunuz cidden şaşıyorum. Cunku camı acikken komsunun evine kil toz tüy çırpmaya hep Cambirige düşeşleri yapar.;) kendini bilen apartmanda toplu halde oturmak demek bir takim kurallari kabul ettim ben demek. Bunu gerçekleştirmekten aciz herkes o sifari hak eder. Ister doktor olsu ister öğretmen ister mimar . Sorun sifatlarda degil davranis seklinde anlayacağınız;)

Yöneticiye söyleyin. Apartman orası ahir değil camdan birşey çırpmakta ne oluyor.
Bu konulara hep aynı yorumu yaparım kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok .
Kurallara uyulmalı. Çok ses yapmak isteyen ailelerde gitsin ona uygun yerlerde, evlerde yaşasın. Her gece 2 de banyo sesi duymak zorunda değilsiniz .
Operim bu güzel yorumu yapan kalbinizden. Ana konuyu saptırıp burada yok kiraci neden demisim yok çocuğunun banyosuna ne karışırım ana konu hak getire. Şurada beni anlayan insanlar çıkınca diyorum ki hah iyi dogru ifade edebilmiş kendimi;)

Size açıkça sorulmuş bir sorunun cevabı gidip başka şahısla konuşulmaz.
Olaya zaten o anda müdahale etmemişsiniz.
En azından kendisiyle sıkıntınızı paylaşın.
Bebeğini yıkarkenki konuşmasından bahsettiğiniz komşunuz hiç itici biri gibi canlanmadı benim gözümde..

Back